^

Dieta pentru cel de-al doilea grup sanguin

, Editorul medical
Ultima examinare: 20.11.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Pentru persoanele cu un al doilea grup de sânge, este caracteristic un sistem digestiv, care este mai puțin probabil să digere proteine animale mai puțin decât alte grupuri. Similar cu această proprietate, cu excepția celui de-al patrulea grup de sânge. Reprezentanții săi au aciditate scăzută, din cauza căreia unele alimente sunt digerate prost, mai ales cu o structură brută. Care sunt caracteristicile dietei pentru persoanele cu un al doilea grup sanguin?

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Al doilea grup de sânge: caracteristicile dietei

Carne și lapte

Al doilea grup de sânge: caracteristicile dietei

Prin astfel de oameni, carnea este digerată și digerată mult mai rău decât, să zicem, reprezentanți ai primului grup de sânge - cei care mănâncă carne în centrul său. Prin urmare, proteinele din carnea persoanelor cu un al doilea grup de sânge se despart mult mai mult.

Nutrienții intră în organism mult mai încet, iar excesul lor este depozitat ca depozite de grăsimi. Prin urmare, persoanele cu un al doilea grup de sânge se simt de multe ori senzații neplăcute în stomac.

Pentru a nu le măriți, nu includeți în dietă o mulțime de produse lactate și de carne. Destul de ciudat, dar la persoanele cu un al doilea grup de sânge pot provoca intoxicații corporale sau reacții alergice.

Dacă reprezentanții celui de-al doilea grup de sânge doresc un produs lactat, merită să cumpărați produse cu conținut scăzut de grăsimi. De exemplu, kefir, smântână, iaurt și lapte cu conținut zero de grăsime.

Soia în loc de carne

Dar ce este cu proteina pe care o obținem de la produsele de origine animală? Avem nevoie de o sursă de energie? Poate fi înlocuit cu proteine vegetale. Pentru persoanele cu un al doilea grup de sânge, sursa excelentă este soia și produsele sale. Dacă înlocuiți carnea cu soia, aceasta va fi perfect absorbită și digerată și veți fi subțiri și nu veți fi mai bine.

Și nu vă veți plânge de digestie - tractul gastrointestinal va funcționa ca un ceas.

Soia este de asemenea bună deoarece vegetarianismul nu este atât de greu pentru persoanele cu un al treilea tip de sânge, cum ar fi carnea. Mâncărurile din legume - salate, legume, fructe - sunt ușor de perceput de reprezentanții celui de-al treilea grup de sânge. Pentru o muncă mai stabilă a sistemului nervos și o imunitate mai puternică, împreună cu plantele trebuie să includeți în dietă și nuci de diferite specii, precum și semințe și cereale.

Apoi, va fi posibil să faci fără carne pentru o lungă perioadă de timp, și dacă doriți, puteți să-l refuzați cu totul.

Pește

Peste de diferite tipuri

De asemenea, este bine absorbit. Pestele de diferite tipuri (dar nu toate) este bun în dieta - va da ocazia de a primi nutrienți, grăsimi de digerabilitate ușoară. Este adevărat că preparatele de pește pentru persoanele cu un al doilea grup sanguin nu ar trebui să fie incluse în dietă în fiecare zi, dar cel puțin la fiecare 2 zile - acest lucru nu va complica activitatea tractului gastro-intestinal.

Legume și fructe

Îți plac legumele și fructele? Bine. Îmbunătățește tractul digestiv și saturează organismul cu vitamine. Dar aici sunt roșii pentru persoanele cu un al doilea grup de sânge este limitat la meniu.

Lectinele (substanțele proteice) din compoziția lor pot provoca disbacterioză sau inflamație a organelor interne, dacă tomatele sunt abuzate. Salata de piper, precum si varza de orice fel, de asemenea, nu este recomandata. Aceasta este o fibră brută, care poartă mai mult rău decât bine pe reprezentanții celui de-al doilea grup de sânge.

Ce este mai bine să exclud din meniu?

Mandarinele, portocalele și bananele nu sunt recomandate.

Grâu și produse din acesta (capabile să crească aciditatea)

Fasole de specii întunecate, fasole - încetinesc procesele de schimb

Carne - carne de vită, porc, iepure, oi și alte soiuri, dar acestea - în special

Fructe de mare - caviar, crabi, stridii, midii, hamsii, chiar crabi, precum și speciile de pești marine - hering, cambulă, anghilă

Produse lactate grase, precum și înghețată

Boabe (în special măsline)

Nucă de cocos și fistic

Legume și grăsimi

Cetchup și maioneză, precum și muștar

Ceai negru, sifon dulce, portocaliu proaspăt

Cartofi, ardei dulci, roșii

Vase neutre

Carne de pui sau curcan

De la feluri de mâncare pește - aburit sau gătit prăjitură, șopârlă, șopârlă

Din lapte - kefir, brânză, iaurturi cu conținut zero sau scăzut de grăsimi

Din cereale și cereale - fulgi de ovăz, tărâțe, orz, porumb, fasole albă

Din boabe - zmeură, căpșuni, măsline, coacăze, coacăze

De fructe - kiwi, mere, pere, rodii, curmale, piersici, date

Din legume și salate verzi - castraveți, sfecla, ridichi, varză (color), dovlecei, mărar, patrunjel, căpșună

Ouă de pui - fierte și prăjite

Oamenii cu un al doilea grup de sânge pot fi foarte subțiri și se pot potrivi dacă exclud alimentele interzise din dietă și preferă cele recomandate. Pierde greutate cu ușurință și să rămână sănătos!

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.