^

Dieta pentru al treilea grup de sânge

, Editorul medical
Ultima examinare: 20.10.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Pentru persoanele cu un al treilea grup de sânge, produsele sunt ușor de preluat. Se crede că reprezentanții acestui grup mănâncă aproape totul. Să analizăm detaliile.

trusted-source[1], [2], [3], [4],

Al treilea grup de sânge - ce mâncăm?

Reprezentanții celui de-al treilea grup de sânge au un tract digestiv foarte bine dezvoltat și sănătos. Acest lucru face posibilă digerarea și asimilarea acestora cu orice fel de mâncare fără consecințe. Există, de asemenea, un pericol de suprasolicitare, deoarece oamenii sănătoși nu au niciun inconvenient cu alimentele.

Deci, principala preocupare pentru persoanele cu un al treilea grup de sânge nu este atât de mult să alegi alimente ca să te limitezi la cantitatea sa. Și atunci totul va fi în ordine.

Persoanele cu un al treilea grup de sânge au o altă proprietate excelentă. Se adaptează rapid la schimbările din dietă. Prin urmare, ei pot mânca cu ușurință bucătăria din orice țară. În limite rezonabile, desigur.

Datorită acestei proprietăți remarcabile, persoanele cu un al treilea grup de sânge pot avea o masă variată - spre deosebire de mulți alți reprezentanți ai grupului. Și dacă nu fac zelos, mănâncă totul, o figură excelentă și o sănătate bună, împreună cu o imunitate puternică, sunt asigurate.

Ce este preferat în meniul de dietă pentru cel de-al treilea grup de sânge?

Lapte

Conform teoriei apariției diferitelor grupuri de sânge, a treia a avut loc chiar în momentul în care o persoană a îmblânzit animalele sălbatice. Unul dintre aceste animale era o vacă. Și oile, care dau și lapte și cămile. Și caii pot fi atribuite aceleiași caste.

Prin urmare, produsele lactate și lapte acru pentru reprezentanții celui de-al treilea grup sanguin - este meniul. Ei le furnizează oase sănătoase, păr, dinți. Totuși, produsele din lapte acru curăță perfect un organism.

Dar din brânzeturile cu mucegai la astfel de oameni este mai bine să se abțină, precum și din brânzeturile procesate - ele sunt calorice și pot să nu funcționeze bine pe corp, provocând fermentarea în intestin.

Carne

Vasele din carne sunt foarte bune pentru reprezentanții celui de-al treilea grup de sânge. Cel mai bine este să includeți în dietă o carne de miel și iepure deosebit de utilă. Adevărat, face acest lucru mai bine de 2-3 ori pe săptămână la un maxim, astfel încât să nu supraîncărcați activitatea tractului gastro-intestinal.

Dar puiul nu ar trebui să fie gătit deloc. Datorită nivelului ridicat de lectine în compoziție (o proteină care are capacitatea de a lega resturile de carbohidrat de pe suprafata celulelor sanguine), pui poate afecta negativ celulele sanguine lipesc unul de celalalt cu ei si infunda sistemul sanguin.

În plus, o cantitate mare de lectină din organism poate afecta grav tractul gastrointestinal, provocând o boală atât de proastă și inconfortabilă ca și disbioza. Lectinele sunt, de asemenea, capabile să promoveze inflamarea organelor interne. Deci, în meniu ar trebui să fie limitate la maxim.

Pește

Reprezentanții celui de-al treilea grup de sânge sunt foarte încurajați să mănânce pești cu soiuri cu conținut scăzut de grăsimi. În special, peștii marini (flounder, hering, lufar, stavrid negru, sauri). Grăsimea de pește de mare contribuie la scăderea nivelului de colesterol "rău" din sânge. Și aceste tipuri de pește sunt bine absorbite, saturând corpul cu acizi grași polinesaturați, care ajută la îmbătrânirea.

Dar fructele de mare ar trebui să fie evitate: ele pot contribui la digestia slabă datorată proteinelor de compoziție specială. Deci, dacă aveți un al treilea grup de sânge și li se oferă să mănânce stridii, crabi sau midii, gândiți-vă și nu sunteți de acord. Este o sursă de toxine în tractul gastro-intestinal pentru tine.

Cartofi și fasole

Carbohidrații sunt utili și buni pentru persoanele cu un al treilea grup de sânge. Dar nu toate, nu toate. Poți să mănânci cartofi și fasole, te rog. Dar porumbul și hrișca nu sunt necesare. Ele perturbe funcționarea pancreasului, schimbând conținutul de zaharuri din sânge.

Și grâul și produsele sale ar trebui să fie evitate. Din același motiv, dacă nu doriți să încetinească metabolismul și să începeți să vă recuperați.

Legume și fructe

Tomatele către reprezentanții celui de-al treilea grup sanguin nu sunt recomandate (în orice caz, ele pot fi consumate rar). Acest lucru se datorează nivelului ridicat de lectine în compoziția lor (amintiți-vă caracteristicile puiului?).

Salate de frunze, morcovi, varza, castraveti - mancati crude sau gatiti fara a adauga ulei - aceasta va beneficia doar. În special, va îmbunătăți funcționarea intestinelor și va întări sistemul imunitar.

Nuci

Ele sunt mai bune pentru reprezentanții celui de-al treilea grup de sânge deloc. Adevărat, din nuci și migdale, uneori nu puteți renunța, dar numai ocazional. În caz contrar, riscați întreruperea pancreasului.

Băuturi

Ai la dispoziție ceai verde fără zahăr și apă minerală - ușor gazificat sau fără gaz. Puteti avea si cafea fara zahar.

Puteți tinctura cu păducel, ginseng, coacăz, zmeură și, de asemenea, suc de varză foarte util, suc de roșii

Grăsimi

Dintre acestea, untul este permis

Slăbiți cu noi și cu dieta pentru al treilea grup de sânge ușor și cu plăcere!

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.