^

Cum influențează estradiolul corpul nostru?

, Editorul medical
Ultima examinare: 19.10.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Studiile confirmă faptul că hormonul din grupul de estrogen estradiol ajută mușchii inimii să se consolideze, iar inima să lucreze mai activ. Care grupuri de mușchi și organe sunt încă afectate de estradiol și cum afectează acest lucru mișcările corpului și greutății noastre?

trusted-source[1], [2], [3], [4],

Cum funcționează estradiolul pe corp?

Cum funcționează estradiolul pe corp?

Estradiolul (la nivelul său normal în organism) afectează nu numai sistemul cardiovascular, ci și mușchii netezi. Acești mușchi fac parte din vezică și intestin. Adică, activitatea acestor organe depinde și de cantitatea de estradiol din sânge.

Acest hormon controlează și mușchii scheletului. Îmbunătățește mobilitatea, crește rezistența țesutului osos. Studiile efectuate în centrele sportive arată că, în timpul menopauzei, femeia controlează nivelul de estradiol din sânge, va avea un schelet mai puternic, nu va exista nicio tendință de a fractura.

Cum influențează estradiolul funcția musculară?

Datorită estradiolului, puterea contracției musculare se îmbunătățește, ceea ce face femeile mai atletice și mai potrivite. Dacă estradiolul afectează forța de contracție, atunci și posibilitatea unei relaxări mai rapide.

Acest lucru îi oferă femeii ocazia de a trata mai calm situațiile stresante, de a rezista stresului. Astfel, oboseala scade și crește capacitatea de lucru. Cu efectul activ al estradiolului greutatea nu crește, rămâne normală.

Rezultatele studiului efectului estradiolului asupra muncii musculare au arătat rezultate izbitoare. Oamenii de știință din statul american Colorado au descoperit că forța de compresie a mâinilor la acele femei care, în timpul menopauzei, au alimentat rezervele de estradiol, mai mari decât femeile, hormonii nu iau.

Estrogeni și sport

Și dacă estradiolul este luat împreună cu sportul, efectul este și mai mare. Cel mai puternic dintre toți, ca rezultat al studiului, au fost femeile care au recurs la terapia de substituție hormonală și au lucrat pe simulatoare.

Oamenii de știință Killlonen Jensen și la momente diferite ale experimentelor cu hormoni, a constatat ca estrogen combinate cu exercitarea aerobice imbunatateste cifra, creste masa musculara si cantitatea de grăsime în jurul taliei și coapse reduce.

trusted-source[5], [6], [7], [8], [9]

Estrogeni și greutate

Adevărat, greutatea nu a sărit în stânga sau în dreapta, rămânând neschimbată. Oamenii de știință au învățat de ce. Țesutul de țesut este de 6 ori mai ușor decât țesutul muscular. Și când grăsimea din corp devine mai mică și țesutul muscular - mai mult, există o substituție. Și greutatea rămâne la același nivel.

trusted-source[10], [11], [12], [13], [14], [15]

Ce altceva este afectat de estrogeni?

În plus, muschii cresc mai puternic, forța devine mai mare, oboseala este redusă. Dar, pe lângă aceasta, țesutul osos devine și mai puternic. Dar acest efect este observat numai în cazul combinării exercițiilor și terapiei hormonale. Când o femeie, în timp ce face sport, nu folosește hormoni, țesutul osos se întărește mult mai încet.

O caracteristică a studiului este că femeile predispuse la obezitate beneficiază mai mult de terapia hormonală. Faptul este că femeile care au mai multe țesuturi musculare și grăsimi au un schimb hormonal mai activ.

Acest lucru este explicat pur și simplu: cu cât mai mult grăsime și țesut muscular, cu atât mai mult estrogen în ele. Deci, schimbul de estrogen este mai activ. Plus - oasele și mușchii femeilor predispuse la îngrășare sunt mai puternice decât cele ale omologilor lor slabi. Dar femeile pline după terapia hormonală tind să crească în greutate sau pur și simplu să nu piardă în greutate, rămânând în aceeași categorie de greutate.

Estrogeni și ciclul menstrual

Hormonii în timpul menstruației pot afecta, de asemenea, greutatea și mișcarea corpului, precum și forța musculară. Și capacitatea lor de a contracta. Acest lucru este dovedit de cercetarea efectuată de Dr. Phillips, desfășurată în 1993. Un grup de pacienți cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani în timpul ovulației a remarcat rezistența musculară, crescută uneori.

Să explicăm: în timpul ovulației în organism, nivelul hormonului estradiol este mult mai mare, pacienții au o șansă de a-și întări corpul. Dacă în acest moment să se angajeze în mai multe și sportive, volumul mușchilor este mult mai mare, iar cantitatea de țesut adipos scade.

În ceea ce privește perioada de menstruație, adică momentul în care o femeie are o sângerare, hormonul progesteron suprimă nivelul estradiolului. Și apoi forța musculară este pierdută, o femeie se simte slabă, poate avea schimbări sufletești bruscă, oboseală crescută.

Experimentele lui Dr. Sauer din 1996 au arătat că o astfel de oboseală și o schimbare a forței contracțiilor au fost observate mai ales la șolduri și antebrațe. Și chiar terapia hormonală nu a dat rezultate speciale în acest caz. Natura a oferit această perioadă de timp pentru restul femeilor, și nu pentru activități active.

trusted-source[16], [17], [18], [19], [20], [21]

Caracteristicile activității estradiolului

Studiile arată că, atunci când nivelul hormonului estradiol din organism scade, țesutul muscular devine mai mic. Adică, femeia pare mai subțire, pielea ei este mai oblică. Dar, atunci când nivelul de estradiol din sânge este restabilit, masa musculară este de asemenea restabilită la normal. La fel ca greutatea.

Ca urmare a cercetării științifice, a devenit cunoscută și faptul că estradiolul acționează direct asupra mușchilor. Datorită prezenței sale, mușchii sunt protejați de influența radicalilor liberi (substanțe care provoacă îmbătrânire). Acest lucru este deosebit de valoros în perioada activității fizice active (înot, aerobic, fitness, alergare).

Oamenii de știință au concluzionat că atunci când pierdem estradiol, mușchii sunt mai predispuși să prăbușească frământarea. În plus, ele nu se pot recupera până la ajustarea nivelului de estradiol.

Fiți conștienți de faptul că pentru ca mușchii să se dezvolte în mod normal, au nevoie de mai multe calorii decât restul țesuturilor. Când pierdem masa musculară, grăsimile sunt arse mai puțin eficient și o persoană se poate recupera. Pentru a vă asigura că mușchii sunt buni, puternici și că grăsimile sunt arse mai activ, este important să luați hormonii necesari și să faceți exerciții fizice.

Care este nivelul de estrogen din organism, în special estradiolul, poate fi determinat cu ajutorul testelor hormonale. În timp, contactați endocrinologul și fiți sănătoși! Cum influențează estrogenul metabolismul?

Studiile asupra efectului estrogenilor asupra organismului arată că în timpul vârstei în organism apar schimbări ireversibile. Și estrogeni contribuie la îmbunătățirea multor procese, inclusiv activarea metabolismului. Cum se întâmplă acest lucru?

trusted-source[22], [23], [24]

În timpul menopauzei potasiul se pierde

Acest lucru este dovedit de cercetările cercetătorilor americani din 1991. Atunci când o femeie are o perioadă climacterică, nivelul de potasiu din organism devine mult mai mic, iar aceste pierderi sunt ireversibile. De ce potasiul devine mai mic? Deoarece nivelul estradiolului, un hormon din grupul de estrogen, este pierdut. Și din cauza acestei asupriri a producției de potasiu.

trusted-source[25], [26], [27], [28], [29]

Efectul estradiolului asupra dezvoltării mușchilor și oaselor

Din acest motiv, mușchii se pot dezvolta prost, devin flabni și letargici. În plus, dacă doriți să completați organismul cu o cantitate de substanțe utile, din cauza nivelului scăzut de estradiol, acestea vor fi slab digerate. Acestea sunt substanțe precum magneziu, potasiu și zinc, care sunt vitale pentru activitatea organelor interne.

Estradiolul ajută aceste substanțe să fie absorbite, iar absența sau dozele mici - dimpotrivă. Fără potasiu, magneziu și zinc, metabolismul din organism va fi lent, lent și apoi se vor acumula grăsimi. Metabolizarea slabă încetinește, de asemenea, rezistența și densitatea țesutului osos și, de asemenea, afectează în mod negativ activitatea și dezvoltarea musculaturii.

trusted-source[30], [31], [32], [33], [34], [35], [36], [37], [38], [39]

Efectul estradiolului asupra colesterolului

Colesterolul este rău și bun. Primul are un efect negativ asupra corpului, al doilea - pozitiv. Dacă nivelul de estradiol din sânge este ridicat, atunci crește nivelul colesterolului bun, iar nivelul colesterolului rău scade. Și invers: un nivel scăzut de estradiol provoacă activitatea colesterolului rău, și ca rezultat - diferite boli.

Studiile arată că medicii săraci de colesterol observă la acei pacienți care sunt obezi. Prin urmare, este necesar să se verifice sânge o dată pe an o dată pe an pentru nivelurile de colesterol pentru a fi supuse testelor hormonale. Acest lucru va oferi o oportunitate de a umple nivelul estradiolului în timp pentru a normaliza activitatea întregului organism.

trusted-source[40], [41], [42], [43], [44], [45], [46], [47], [48], [49]

Efectul estradiolului asupra sângelui

Când estradiolul din sânge nu este suficient, nivelul grăsimilor din celulele sanguine crește, mai ales la femeile cu obezitate. În consecință, astfel de femei au o probabilitate mai mare de a dezvolta diabet zaharat, deoarece nivelurile de zahăr din sânge sunt, de asemenea, în creștere.

Un nivel bun, normal al estradiolului din sânge reduce conținutul de grăsime din sânge, precum și formarea trombilor. Dacă creșteți nivelul estradiolului la normal, evitați riscul bolilor cardiovasculare.

trusted-source[50], [51], [52], [53], [54], [55]

Estradiol și somn sănătos

Ați observat că uneori nu dormi bine și chiar și somniferele nu pot ajuta prea mult? Persoanele vinovate de această stare de epuizare neplăcută pot fi din nou hormoni. Dacă nu există estradiol suficient în sânge - un hormon sexual din grupul de estrogen - o persoană într-un vis nu se poate odihni pe deplin. Chiar și creșterea sa din acest motiv este încetinită semnificativ.

Organismul produce mai mult progesteron, iar acest hormon are capacitatea de a suprima producția de hormoni de creștere. Dar unde este greutatea în plus?

Faptul este că hormonul de creștere afectează în mod direct modul în care cresc mușchii și dacă se acumulează exces de grăsimi. Dacă există suficient hormon de creștere în organism, atunci cu creșterea și elasticitatea mușchilor nu vor exista probleme.

La femeile pline, dezvoltarea unui hormon de creștere într-un organism este încetinită. De aceea, țesutul adipos se acumulează și țesutul muscular nu se dezvoltă. Chiar și dimpotrivă, se pierde, atunci mușchii devin lenți și neascultători.

trusted-source[56], [57], [58], [59]

Menopauza și hormonul de creștere

Într-un moment în care o femeie începe înainte de punctul culminant, fondul ei hormonal se schimbă drastic. Estradiolul din organism este mai mic, ceea ce reduce nivelul hormonului de creștere. Și apoi vom obține o situație interesantă: indiferent cât de mult jucați sport și ce încărcări nu vă dați, masa musculară nu va crește.

Oasele vor rămâne în continuare slabe, iar mușchii - înfocați. Adică sportul fără hormoni necesari nu va aduce nici un rezultat.

Potrivit unor rapoarte, datorită testosteronului, masa musculară a persoanelor de ambele sexe crește. Dar, de fapt, munca normală a mușchilor poate susține hormonul feminin estradiol. Mulțumită lui, este construită masa musculară, în plus, grăsimile excesive sunt arse. Acest lucru este supus exercitării.

În plus, datorită estradiolului, activitatea întregului organism este ajustată și nu se vor îmbunătăți numai funcțiile sale individuale.

În timp, creșteți nivelul hormonilor din organism și rămâneți sănătoși. Cum influențează estradiolul starea de spirit?

Căci apetitul nu ne-a chinuit atât de mult și am avut ocazia să ardem grăsime, încercăm să creștem cantitatea de serotonină din organism. De ce și cum pot hormonii să ne afecteze starea de spirit? În special, hormonii din grupul de estrogeni.

Serotonina și greutatea noastră

Cercetarea științifică, care a durat mai mult de trei decenii, a arătat rezultate interesante. Nivelul scăzut de serotonină din sângele unei persoane duce la o greutate excesivă. În plus, lipsa de serotonină duce la scăderea dispoziției, lacrimă, iritabilitate, incapacitatea de a concentra atenția. Și o altă persoană cu un nivel scăzut de serotonină începe să simtă foarte puțină durere. Poate avea tulburări în tractul digestiv, absorbția și digestia alimentelor.

De asemenea, psihicul se schimbă: pot apărea idei obsesive, somnul este deranjat, starea de spirit poate fi atât de rea încât o persoană nu vrea nimic.

De ce apar astfel de state?

În fiecare an, o persoană poate scădea nivelul serotoninei. Dacă nu îl urmați, desigur, și nu luați hormonii necesari la recomandarea unui medic. Scăderea nivelului serotoninei este de asemenea declanșată de stresul persistent, lipsa de somn, dieta săracă, consumul constant de alcool, utilizarea necontrolată a medicamentelor, în special tranchilizante.

Drogurile provenite din alergii, pe care oamenii le iau în mod constant și în doze mari, pot, de asemenea, reduce producția de serotonină. Același efect negativ asupra producerii serotoninei cauzează fumatul. Fumatorii sufera de schimbari de dispozitie mai des decat alte persoane.

Grupuri de risc

În grupul de risc dintre victimele dezechilibrului hormonal - femeile de la 45 la 49 de ani. În această categorie de femei, excesul de greutate și stările depresive datorate schimbărilor hormonale se pot manifesta foarte viu. Ei au un nivel de estradiol mult mai scăzut decât înainte.

La femeile aflate în premenopauză, starea de spirit și starea de sănătate se schimbă dramatic. Îi este greu să se controleze singuri. Femeile recunosc că se simt ca un roller coaster, și este înfricoșător.

Cum se schimbă corpul unei femei în timpul menopauzei?

Să gândească: corpul unei femei în această perioadă se poate recupera, iar senzațiile - să se schimbe. O femeie aruncă ceva în căldură, apoi în frig. Starea de spirit se poate muta, de asemenea, dintr-un sentiment de fericire profundă la aceeași depresie severă.

Acest punct este important să nu pierdeți și este necesar să consultați un medic despre terapia de substituție hormonală.

Cum acționează hormonii funcția creierului?

Dacă organismul are estradiol suficient, acesta poate afecta activitatea altor hormoni pe care creierul le produce. Acest lucru afectează în mod direct schimbările de dispoziție. Deci, efectul estradiolului asupra endorfinelor, hormonilor vasopresina, oxitocinei și vasopresinei.

Aceasta crește pofta de mâncare, în timp ce metabolismul este inhibat. Și femeia devine cu siguranță mai bună. În plus, datorită influenței active a hormonilor asupra creierului, mecanismul care controlează apetitul este perturbat.

O femeie nu mai poate regla greutatea ei. Se înspăimântă și o irită. Și trebuie doar să verificați nivelul hormonilor care au trecut testele hormonale.

Estradiol și endorfine

Acești hormoni sunt deosebit de puternici în efectul lor asupra corpului femeilor însărcinate. Mai presus de toate - în ultimele săptămâni. Apoi, endorfinele, ca estradiolul, în corpul mamei viitoare sunt destul de mult, mai mult decât normal.

Acest lucru este bun pentru că apetitul nu mai este atât de brutal, deoarece endorfinele au proprietatea de ao reduce.

Dar când o femeie a născut, nivelul endorfinei din sânge scade semnificativ. Aceasta înseamnă că o femeie și starea de spirit pot scădea semnificativ - chiar până la marcajul critic. Acesta este motivul pentru care femeile au deseori depresie postpartum.

Toți sunt hormonii, nu problemele vieții. Această condiție poate fi comparată cu încetarea utilizării medicamentelor narcotice. La început femeia a fost fericită, iar apoi această sursă a fost luată de la ea - cantitatea de endorfine a scăzut brusc.

Desigur, o femeie reacționează cu tearfulness, atacuri de agresiune, apoi apatie, suferă de bufeuri, îngrijorări, suferă de boli stomacale.

Aceasta se termină nu numai cu tulburări mintale, ci și cu schimbări fizice. O femeie este foarte greu să piardă în greutate, cu excepția cazului în care ea replenishes lipsa de endorfine. Acest lucru se poate face prin luarea hormonilor prescrisi de un medic, în legătură cu sportul.

În timp, contactați un ginecolog și endocrinolog și fiți sănătoși.

trusted-source[60], [61], [62], [63], [64], [65], [66], [67], [68]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.