^

Analiza țesutului osos și a sângelui: cum să piardă în greutate cu el?

, Editorul medical
Ultima examinare: 19.10.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Esti surprins de faptul ca din analiza tesutului osos poti trage concluzii despre controlul asupra greutatii? Și așa este. Vă vom spune ce să căutați atunci când analizați oasele și sângele.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9]

Substanța N-telopeptidă

Această substanță se formează ca urmare a descompunerii țesutului osos. Nivelul său poate fi detectat prin aducerea de urină sau sânge la laborator pentru analiză. Pentru a face testele mai exacte, urina trebuie administrată zilnic.

Puteți găsi din această analiză dacă se creează rapid un țesut osos nou și dacă cel vechi este distrus rapid. Dacă al doilea indicator (divizarea țesutului osos) este mai mare decât primul (crearea unui nou), atunci nivelul N-telopeptidei va fi mai mare de 35 de unități.

Dacă ratele de distrugere a țesutului osos vechi și crearea unui os nou sunt aceleași, atunci substanța N-telopeptidă va fi mai mică de 35 de unități.

Dar dacă nivelul NT este mult mai mare decât 35 de unități, atunci oasele sunt distruse activ. Chiar dacă arată sănătoși și puternici, procesul de distrugere a acestora a fost deja lansat și oasele vor deveni în curând fragile. Aceasta înseamnă că puteți avea fracturi frecvente dificil de fuzibil.

Ce pot face pentru a păstra oasele puternice?

Mai întâi trebuie să oprești procesul de distrugere a țesutului osos. Pentru a face acest lucru, trebuie să luați în mod activ calciu, la recomandarea unui medic (exces - de asemenea, nu este bun).

Dar pentru a întări oasele, aveți nevoie de un exercițiu constant, dar practic fezabil. Exercițiile de dimineață care durează 15 minute în fiecare dimineață vor fi un bun cadou pentru corpul tău. El va fi în măsură să crească și să complice în mod activ țesutul osos.

Există, de asemenea, metode pentru consolidarea oaselor. Aceasta este terapia de substituție hormonală. Astfel de medicamente cum ar fi fosamax, astonel, miicalcin, vă vor ajuta corpul să scadă nivelul NT și să-l aducă la normal.

Ce va spune testul general de sânge?

Această analiză este un indicator al nivelului ridicat sau scăzut al celulelor sanguine de care depinde calitatea sângelui. Dacă indicatorul este prea mic, atunci puteți suferi de anemie (mai ales în cazul femeilor însărcinate). Sau o persoană poate avea leucemie - o boală teribilă de sânge, care este foarte dificil de tratat.

Pentru a evita cursul activ al acestor boli, trebuie să faceți un test de sânge cel puțin o dată pe an.

Analize pentru hematocrit și hemoglobină

Câte celule din sânge din organism, care sunt dimensiunile lor, pot fi determinate cu ajutorul testelor pentru următoarele substanțe sanguine.

  1. hemoglobină
  2. eritrocite
  3. hematocritului

Cantitățile medii vor permite medicului să determine concentrația acestor substanțe în organism, nivelul și gama lor de distribuție în organism.

Pentru femei și bărbați, aceștia sunt indicatori diferiți, deci trebuie să întrebați regulile medicului dumneavoastră.

Rețineți un lucru: rata acestor substanțe este mult sub 38 de unități - acesta este un indicator al dezvoltării anemiei. Atât pentru bărbați cât și pentru femei.

trusted-source[10], [11], [12], [13], [14], [15], [16]

Analiza leucocitelor

Analiza leucocitelor

Aceste celule sanguine joacă un rol important în organism. Ele ajută o persoană să reziste la infecție și să consolideze imunitatea. Ce înseamnă grupul de leucocite?

  1. granulocite
  2. Monotsitы
  3. limfocite

Pentru fiecare dintre ele organismul are norme diferite. Dar este important să știți: dacă un grup este mult mai mare decât celelalte două (până la 90% din numărul total de celule), atunci este o defecțiune în organism.

Neutrofili - nivelul lor este prea mare - până la 80% - numai atunci când aveți o infecție în corpul dumneavoastră. Virusul poate ridica acest nivel incredibil de ridicat - până la 90% și chiar mai mare. Apoi, nivelul monocitelor și al limfocitelor crește.

Dacă indicele acestor substanțe este ușor mai ridicat decât în mod normal, acest lucru nu este teribil. Se va normaliza de îndată ce ajustați modul de lucru și odihna.

În norma celulelor sanguine ar trebui să aibă 4,5 - 10,6x103

Analiza trombocitelor

Aceste celule sanguine controlează procesul de coagulare a sângelui. Cât de repede sau încet coagulează sângele depinde de ele. Dacă trombocitele sunt mult mai mici decât cele normale - până la 100.000 sau peste 500.000, aceasta înseamnă că organismul trece prin procese greșite de hematopoieză și fluxul de sânge.

Analiză pentru antigeni

În organism există substanțe speciale - antigene, de care depinde, dacă tumorile se vor forma și se vor dezvolta în diferite părți ale corpului.

trusted-source[17], [18], [19], [20], [21], [22], [23], [24], [25], [26]

Cancer antigen RA 125

Acest antigen devine mult, atunci când o femeie are cancer ovarian sau fibroză. Nivelul său poate fi de asemenea ridicat atunci când se dezvoltă chistul ovarian sau se dezvoltă fibroza uterină. De asemenea, cauza creșterii nivelului de antigen numit PA 125 poate fi endometrioza sau adenomatoza. Ori de la începutul sarcinii.

Un astfel de test de anticorpi se face și pentru cei care suferă de obezitate. Deoarece prezența acestei substanțe este aproape întotdeauna un indicator al dezvoltării unei tumori benigne sau, mai rău, o tumoare malignă.

Analiza acestui anticorp trebuie facuta in mod necesar de catre cei care au o predispozitie genetica la cancer, adica cei care au rude apropiate cu ei.

În cazul în care simptomele nu sunt clare, că este o persoană care trăiește senzații de disconfort și ciudate sau dureri la nivelul abdomenului, abdomenului inferior, stomac sau intestine, un test de anticorpi, de asemenea, trebuie să țină evidența, la care boala este persoanele predispuse.

trusted-source[27], [28], [29], [30], [31], [32], [33], [34], [35], [36]

Analiza nivelurilor de fier

Această analiză este necesară pentru a verifica activitatea inimii și tendința de a avea boli cardiovasculare. Norma de fier din organism este de 50-90 de unități, măsurate în ng / ml.

Dacă fierul din organism este mai mult decât normal, acest lucru poate indica o preferință pentru bolile inimii și vaselor de sânge.

Nivelul de fier mai mare de 200 de unități poate fi un semnal pentru boala hemocromatoză. Aceasta este o anomalie genetică în care o persoană are niveluri ridicate de fier în sângele său. Un nivel atât de ridicat poate însemna și faptul că abuzați de medicamente care conțin fier. Apoi, sunt necesare teste suplimentare pentru a determina cauza nivelelor crescute de fier - suplimente sau ereditate proasta.

Când nivelul de fier ajunge la mai mult de 150 de unități, este un semnal despre performanța slabă a inimii, dar și a rinichilor, a mușchilor și chiar a creierului. Pentru bărbați, aceasta poate însemna o scădere a libidoului și slăbiciune a erecției. Pentru femei, acestea sunt dependente de diabet.

În cazul în care fierul este mai mare de 125 de unități, nu este prea mare, dar încă suficient de mare pentru a opri administrarea complexelor de vitamine cu fier. Pentru a reduce nivelul de fier în sânge, este suficient să donați sânge de mai multe ori ca donator (dacă nu există contraindicații).

Dacă fierul este normal - puteți purta pur și simplu organismul cu aportul de vitamine care conțin fier.

Dacă fierul este mai puțin decât normal - adică mai puțin de 40 de unități - puteți suferi de insomnie, de oboseală în mușchi, în special de mușchii picioarelor, de convulsii și de oboseală crescută.

Căderea părului este posibilă și în limitele admisibile (când părul este lăsat pe perie sau sunt mulți pe pernă, haine).

Pentru a crește nivelul de fier în organism, este important să obțineți sfatul medicului cu privire la administrarea de complexe de vitamine care conțin fier. Trebuie luate până când dezvoltați anemie.

Durata administrării acestor suplimente nu este atât de mică - de la șase luni la nouă luni. Durata consumului acestor medicamente depinde de momentul în care nivelul fierului atinge în mod normal norma - de la 50 la 90 de unități.

trusted-source[37], [38], [39], [40], [41], [42], [43], [44], [45], [46], [47], [48]

Ce va spune analiza urinei, saliva și părului

După ce ați făcut aceste teste, veți ști exact imaginea dacă aveți un eșec hormonal în corpul dumneavoastră. Așa spun multe surse, oferindu-vă să plătiți pentru aceste teste. De fapt, nu este așa. Dezechilibrul hormonilor poate fi sau nu poate fi calculat din aceste rezultate.

Acest lucru este dovedit prin studii în care medicii au comparat analizele de saliva și sânge ale aceleiași persoane într-o zi. Sa dovedit că analiza sângelui și a urinei arată rezultate atât de diferite încât o imagine exactă a echilibrului hormonal în organism nu a funcționat.

Ce trebuie să cauți când analizează sângele?

Se întâmplă că toți hormonii din organism se află în limite normale. Însă sănătatea nu este în ordine, iar acest lucru este semnalat mai ales prin greutate. Se mărește sau scade. O persoană nu își poate controla greutatea, fără să știe care este motivul.

Deci: rata medie a hormonilor din organism poate să difere semnificativ de rata personală, în care veți fi sănătoși sau bolnavi. În special, următorii indicatori pot fi diferiți

  • Norma de producere a hormonilor de ovare: estradiol sau testosteron
  • Norma producției de hormoni tiroidieni, de exemplu, hormonul tiroidian

Acești indicatori pot fi mai mari sau mai mici decât standardele medicale, dar pentru dvs. Să corespundă normei. Acest lucru înseamnă că, după descoperirea parametrilor ușor crescuți ai anumitor hormoni, medicul trebuie mai întâi să afle cum vă simțiți în același timp.

Dacă este bine - tratamentul nu este necesar. Dacă acest lucru vă afectează sănătatea, aveți nevoie de teste suplimentare .

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.