^

Testosteronul în organism

, Editorul medical
Ultima examinare: 20.11.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Cand vine vorba de testosteron, ideile noastre incepe cu faptul ca acesta este un hormon pur mascul. De fapt, da, el este de sex masculin, dar nu absolut de sex masculin.

Testosteronul, a cui esti tu?

Dacă contezi meticulos și cu atenție, se dovedește că organismul feminin produce testosteron mult mai eficient și mai mult decât estrogen. Situația se schimbă odată cu menopauza. Studiile demonstrează că, la momentul declanșării menopauzei sau atunci când această situație se apropie, o femeie pierde aproximativ 50% din testosteron.

Testosteronul este un androgen. Acesta este numele grupului acestui hormon. Din greacă, androgenul este tradus ca "andros". Andros este un cuvânt primitiv care încorporează curaj, în original - asemănător cu omul.

Dintre colesterolul din corpul feminin, androgenii sunt sintetizați, conform unui principiu similar, munca testiculelor masculine. Ele produc, de asemenea, androgeni. Mult mai putin organismul masculin si feminin produce acest hormon de catre un alt organ - glandele suprarenale.

Androgenii sunt creați din elemente speciale care se găsesc în depozitele de grăsimi, rinichi, creier, ficat și, de asemenea, toate straturile pielii.

La femeile supraponderale, medicii observă o cantitate mai mare de hormon - androgen. Din cauza sintezei sale crescute, ei suferă de depozite excesive de grăsime. Cum să facem acest lucru? Controlați nivelul testosteronului din sânge prin teste hormonale.

Testosteronul din noi

testosteron

Testosteronul este vital, deoarece ajută la crearea unei noi vieți. Tot atât de necesar este acest hormon în corpul bărbaților, iar a doua jumătate - femeile. Testosteronul ajută la simțirea unei atracții sexuale (sexuale) mai profunde și mai luminoase, este cel care atrage ambele sexe unii altora.

Testosteronul reglează raportul dintre celulele adipoase din organism și este corect. De asemenea, cantitatea de masă musculară depinde direct de nivelul acestui hormon.

În special pentru femei, prezența testosteronului în organism este importantă, deoarece contribuie la faptul că pierdem greutatea și mărim masa musculară mai repede. Mai mult, efectul este sporit dacă o persoană se angajează în mod regulat și activ în sport.

Hormonul este un anabolic, așa că îl numesc printre specialiști. Folosind tesuturile grase, testosteronul stimuleaza cresterea si saturatia lor cu calciu, imbunatatind functia musculara, arderea grasimilor.

Acest lucru este important!

Amintiți-vă pentru restul vieții - mușchii funcționează cel mai bine pentru arderea grăsimilor cu activitate fizică. Dacă în decursul anilor crește cantitatea de grăsime, mușchii sunt cei mai buni prieteni în lupta împotriva excesului de greutate. Trageți țesutul muscular, dați-i o sarcină, dezvoltați forța și frumusețea, iar testosteronul va juca un rol. El va ajuta la atingerea obiectivului de a pierde în greutate și de a îmbunătăți organismul. 

Testosteron Diet

Cea mai bună dietă pentru toate vârstele și vârstele. Dieta cu testosteron este alegerea liderilor. Fiți implicați în sport, ardeți în mod activ excesul de grăsimi, implicați oamenii preferați în astfel de metode. Iubiți-vă unii pe alții, ce ar putea fi mai bun decât iubirea? Noroc și sănătate, dragi cititori.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.