^

Usturoiul în timpul sarcinii în perioadele timpurii și târzii: pentru răceli, pentru răceli

, Editorul medical
Ultima examinare: 16.10.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Nu există o listă de produse de primă clasă, cea mai utilă pentru corpul uman, în care usturoiul nu ar fi menționat. În acest caz, el aproape întotdeauna ia primele linii în el. Această plantă conține un întreg complex de vitamine și minerale, sintetizat de natura mamă, și nu o companie farmaceutică. Și, pe lângă acestea, substanțe enzimatice, glicozide, fitoncide, acizi organici și alte utilități. Singurul său dezavantaj grav este mirosul persistent, care nu este ușor să scapi de consumul acestui produs util din toate punctele de vedere. Deodorizați sfatul respirației, mestecați o felie de verdeață de lămâie, rădăcină sau pătrunjel.

Este posibil să mănânci usturoi în timpul sarcinii?

Există un răspuns neechivoc la această întrebare: "Da". Mai ales dacă doriți, iar femeile însărcinate doresc să meargă sau nu doresc exact același lucru. Prin urmare, dacă trageți pe usturoi în timpul sarcinii - mâncați sănătate. Deci, corpul tau are nevoie de el. Este îndoielnic că, chiar și cu o dorință puternică, o femeie va fi capabil să mănânce cantități mari de usturoi la un moment dat, și un cățel sau două din când în când (în cazul în care acest produs nu este contraindicat) nu va răni pe nimeni.

Mirosul special de usturoi se datorează principalului său ingredient activ - dialil ditiosulfinat (alicină), care se formează de îndată ce mușcăm o felie de usturoi sau îl tăiem. Lobulul nedeteriorat nu miroase și componentele acestei substanțe miracole sunt separate una de alta într-o celulă de usturoi printr-o membrană. Numai atunci când integritatea celulelor este ruptă și începe sinteza alicinei.

Beneficiile usturoiului în timpul sarcinii sunt determinate de calitățile biologice ale alicinei și sunt completate de alte componente care fac această plantă bogată. În primul rând phytoncides. Întotdeauna exprimarea voinței proprietăți antimicrobiene de usturoi - inhibă creșterea și dezvoltarea microorganismelor la activ drojdie, stafilococ, difterie și dezinterie. Acest antibiotic natural ucide patogeni pentru uz intern, tonurile și dezinfectează membranele mucoase ale organelor respiratorii, promovează lichefierea și eliminarea sputei. Allicin previne incidența infecțiilor virale, blocând producerea de enzime care deschid porțile către viruși pentru ingestie.

Usturoiul are un efect pozitiv asupra sistemului imunitar, sporind apararea organismului. Cu aplicare externă are un efect de dezinfectare și regenerare pe suprafața epitelială deteriorată. Pentru o femeie gravidă - acesta este un remediu terapeutic și preventiv minunat pentru răcelile, leziunile cutanate fungice și bacteriene.

Toate organele unei femei în perioada în care a lucrat copilul într-un regim de încărcare crescută. Capacitatea usturoiului de a tonifica mușchiul inimii, normalizarea ritmului inimii, acțiune spasmolitică și hipotensiune va facilita activitatea sistemului cardiovascular. Utilizarea usturoiului previne constricția și tromboza vaselor, împiedicând formarea plăcilor de colesterol pe pereții lor și diluând sângele. Această legume este utilă pentru organele digestive, activând sinteza enzimelor care descompun proteinele, grăsimile și carbohidrații și promovează scurgerea bilei.

Usturoi - o sursă de vitamine și minerale, ajută la menținerea rezistenței și la creșterea rezistenței la stres. Această legumă are proprietăți antioxidante, deoarece contribuie la sinteza naturală a hidrogenului sulfurat în organism, concentrațiile ridicate ale acestuia fiind toxice. Cu toate acestea, determină și o mulțime de calități utile - în plus față de capacitatea antioxidantă, hidrogenul sulfurat normalizează circulația sângelui și are un efect relaxant asupra vaselor de sânge.

Usturoiul conține vitaminele B9 (acid folic), vitaminele B6, componentele formatoare de hemoglobină, necesare pentru mame și copii pentru a forma sânge, sisteme imunitare și nervoase.

Punctele de vedere ale experților cu privire la problema, în măsura în care este necesar pentru femeile gravide, ambigue, și de multe ori usturoi - sunt diametral opuse din declarațiile privind oportunitatea utilizării moderată a condimentelor în perioada de gestație a copilului la pericolul utilizării sale, mai ales în a doua jumătate a sarcinii, din cauza riscului de sângerare. În același timp, majoritatea covârșitoare a specialiștilor, vorbind în mod public, aderă la neutralitate în această chestiune și reprezintă moderarea. Știind despre avantajele indiscutabile ale usturoiului, de obicei, chiar și adversarii folosirii sale în timpul sarcinii rezumă argumentele lor cu concluzii precum: "Dacă nu poți, dar chiar vrei - atunci poți!".

Afectarea usturoiului în timpul sarcinii

Deci, daunele necondiționate din utilizarea unei cantități moderate de usturoi de către o femeie însărcinată nu sunt dezvăluite. Cu toate acestea, usturoiul face parte din categoria condimentelor picante, care măresc ușor tonul uterului. Cu toate acestea, cazurile de avort spontan provocate de utilizarea usturoiului nu sunt fixe. Atât de mult nu mănâncă.

Usturoiul ca condiment, care are un gust bogat și aromă, este un alergen puternic. Acest lucru ar trebui să facă o femeie însărcinată să-i arate prudență, mai ales dacă a avut reacții alergice la anumite alimente înainte.

În plus față de reacțiile alergice, usturoiul poate provoca arsuri la stomac sau sensibilitate la epigastru. Viitoarea mumie este recomandată să fie foarte atentă în privința produselor care irită mucoasa, așa că atunci când degustați feluri de mâncare usturoi, trebuie să fiți atenți. De fapt, este frumos să-ți ascult corpul. Dacă mirosul de usturoi vă trezește nemulțumirea, atunci, probabil, gustul nu merită să încercați acest fel de mâncare.

Este necesar să se țină seama de faptul că usturoiul reduce vâscozitatea sângelui. Prin urmare, dacă o femeie are tendința de a se îmbolnăvi de sânge, atunci în timpul perioadei de gestație, copilul nu trebuie apăsat. În al treilea trimestru de sarcină, nu se recomandă implicarea în usturoi datorită capacității sale de a subțiri sângele și posibilă sângerare în timpul nașterii. Și femeile cu coagulabilitate scăzută a sângelui nu doresc să o folosească în general.

Utilizarea de usturoi și feluri de mâncare, cu generozitate asezonat cu usturoi, provoacă sete și poate provoca umflarea, iar femeile gravide sunt supraponderali - exacerbează senzatia de foame si imbunatateste pofta de mancare, pe care le complet inutil.

Curios, unele femei au observat că bebelușii lor nenăscuți nu le-a plăcut atunci când mama a folosit usturoi pentru mâncare. Au început să se comporte foarte neliniștit imediat după consumarea usturoiului proaspăt. Și, deși copilul nu-și poate simți gustul in utero, deoarece mâncarea îi vine prin sânge complet digerată și gustul său este complet redus, dar totuși, cazurile unui astfel de efect interesant sunt confirmate de observațiile practice. În acest caz, este mai bine să refuzați usturoiul.

Usturoiul conține substanțe toxice și, prin urmare, nu este necesar să se absoarbă în cantități mari zilnic, cu toate acestea, grătar sau mâncați 1-2 felii, dacă este dorit, este foarte posibil.

Aplicarea usturoiului în timpul sarcinii

În timpul perioadei de gestație, alegerea dintre usturoi sau medicamente pentru probleme de sănătate ar trebui oprită cu usturoi dacă nu există intoleranță. În afara sezonului, atunci când nu este dificil să se ia o infecție virală în transport, la locul de muncă, într-un supermarket, în scopul prevenirii, se recomandă să mănânci zilnic între 2 și 3 căței. Puteți aranja cuișoarele de usturoi tăiate în mai multe părți în diferite locuri ale apartamentului, mai ales dacă există o persoană bolnavă în casă.

Ulei sandviș terapeutic și profilactic: pisa orice fel două lămâie (coaja înainte de această prefiert) și un cap de usturoi amestecat cu temperatura camerei pachet de unt uncie (mixer bici), pus în frigider. Răspândiți pe sandvișuri pentru ceaiul din plante.

Usturoiul în timpul sarcinii pentru răceli, dureri în gât, bronșită, tuse umedă se utilizează cu lapte:

  • un pahar de lapte curcată se toarnă în cinci felii de usturoi tocate, se agită și se lasă să stea timp de aproximativ o jumătate de oră, utilizat într-o linguriță, ușor încălzită, de câteva ori pe zi;
  • într-un pahar de zer (lapte coaptă, lapte), adăugați o linguriță de suc de usturoi, beți pe parcursul zilei;
  • la primele semne ale bolii se amestecă usturoiul zdrobit cu aceeași cantitate de miere și se mănâncă o oră mai târziu într-o linguriță.

Pentru tratamentul răcelilor, dureri de gat, sirop de gripa de usturoi este utilizat: Ia un borcan curat și răspândit în cuișoare curățate și tocate de capete de usturoi zece straturi subțiri, intercalate cu straturi subțiri de zahăr, insista două zile, scurgeti, cum de a utiliza orice sirop de tuse.

Răcelile și infecțiile virale nu pot face fără frig. Puteți îngropa usturoi în nas în timpul sarcinii: o pipetă pentru a măsura câteva picături de suc proaspăt sale, aceeași cantitate de suc de morcov, le amestecă cu același număr de picături de ulei vegetal și se pune într-o sticlă curată mic îngropat în nas înainte de utilizare prin agitarea flaconului. Sau chiar mai ușor - tăiați usturoiul cu una sau două cuisoare de usturoi, stoarceți sucul și adăugați de zece ori mai multă apă.

Usturoiul de la răceala obișnuită în timpul sarcinii poate fi utilizat după cum urmează:

  • luați o sticlă mică și puneți două sau trei denticule sfărâmate pe un usturoi, inspirați profund evaporarea, aducând o sticlă de ghimbir de usturoi chiar în nas;
  • luați un ceainic vechi, tăiați în el cinci felii de usturoi, câte 3-4 părți, turnați apă fiartă, respirați de la duza unei nări, stoarceți-o pe cealaltă și expirați cu gura, apoi cu cealaltă.

Cu durere în gât, durere în gât - clătiți o bucată mare de usturoi sau două mai mici și turnați un pahar de apă fierbinte, insistați 60 de minute, tulpina și clătiți gâtul.

Pentru aplicarea topică, usturoiul este amestecat cu ulei și aplicat pe zona abcesului sau inflamată.

O femeie gravidă poate avea viermi sau ascarizi. Agenții antihelmintici medicamentoși sunt foarte toxici și au multe efecte secundare care nu sunt deloc adecvate organismului în această perioadă. Usturoi de la viermi în timpul sarcinii - doar o bagheta-zashchalochka. Cu usturoi, microcliștrii nocturni sunt făcuți toată noaptea pe tot parcursul săptămânii. Se recomandă începerea procedurii cu o jumătate de porție (întregul este un pahar). Dacă totul merge bine, următoarele clisee se pot face în întregime. Dar înainte de această procedură este necesar să se consulte un medic, deoarece o clismă poate fi un pericol de complicație a sarcinii. Soluția pentru clismă este preparată conform următoarelor rețete:

  • Curățat de pe stratul superior al cojilor, un cap mare de usturoi se gătește în totalitate până se înmoaie în 250 ml de lapte, după ce se răcește - se scurge;
  • măsurați 10 g de lobuli purificați de usturoi, tăiați, turnați un pahar cu apă clocotită, lapte sau zer, lăsați să se răcească, să se scurgă.

În același timp, este bine să faceți un exercițiu oral în fiecare zi: dimineața, pe stomacul gol, să beți puțin lapte cald, apoi mușcați-l cu câteva cuișoare de usturoi.

Puteți stoarce 15-20 de picături de suc de usturoi într-un pahar de lapte fiert și o puteți bea pentru trei mese în timpul zilei. Această procedură poate fi utilizată ca independentă, în cazul în care clisma nu este permisă de medic sau seara întărită de clismă.

De la viermi iau și ulei de usturoi de la farmacie, în timpul unei mese, picurând o picătură pe miezul de pâine. Este, de asemenea, folosit pentru a întări imunitatea, adăugând 3-4 picături la un pahar de lapte sau suc de legume.

Deosebit de relevante ca usturoi profilactic în timpul sarcinii , în stadii incipiente, atunci când sistemul imunitar este redus, și nedorit de rău - este de stabilire toate principalele organe și sisteme ale viitorului copil. Drogurile în această perioadă sunt strict contraindicate, iar usturoiul și ceapa în formă proaspătă se află în vânzare pe tot parcursul anului.
Usturoiul la sfârșitul sarcinii este mai puțin de dorit din motivele descrise mai sus, dar este în continuare mai sigur decât orice antibiotic sintetic dacă nu există contraindicații pentru utilizarea acestuia.
Ceapa si usturoiul in timpul sarcinii pe portii mici sunt foarte utile - sunt complexe naturale vitamin-minerale. Iar tulpinile tinere de ceapă verde depășesc becul în ceea ce privește utilitatea acestuia, la fel și usturoiul. În plus, tintele de usturoi și luchok, mai puțin acute și arzătoare, au un efect mai blând asupra membranelor mucoase ale organelor digestive. Dacă încă nu știți totul despre usturoi, atunci ceapa unei femei însărcinate nu poate fi doar mâncată, ci și necesară. Contraindicațiile privind utilizarea cepei sunt intoleranța la aceasta și, de asemenea, bolile inflamatorii și ulcerative ale tractului gastro-intestinal.

Cu intoleranță la usturoi, ceapa îl poate înlocui foarte bine în scopuri terapeutice și profilactice.

Sfeclă roșie cu usturoi în timpul sarcinii este o combinație foarte utilă. Această legume sănătoase este foarte bogată în vitamine și minerale, și conține, de asemenea, fibre, care este absent în usturoi. Sfeclă roșie cu usturoi poate fi făcută în orice variante, atât cu sfecla brută, cât și cu fierte sau coapte. Când este tratată termic, sfecla nu-și pierde proprietățile valoroase. Această legumă consolidează peristaltismul intestinal, produce o refacere a tractului gastrointestinal prin distrugerea bacteriilor putrefactive. O viitoare mamă roșie nu poate avea anemie. Are proprietăți diuretice, conferă energie, are un conținut redus de calorii. În combinație cu usturoiul, efectul acestor legume crește, efectul iritant și toxic al usturoiului scade, iar aperitivul sfeclă roșie devine acut și pătat. O astfel de salată normalizează presiunea, digestia, activitatea inimii, saturază corpul cu substanțe utile și nu încarcă excesul de calorii.
Cu toate acestea, se întâmplă adesea ca o femeie să se îmbolnăvească de mirosul de usturoi în timpul sarcinii. În același timp, nu există contraindicații pentru utilizarea acestui produs în ea. Oricum, dacă organismul viitoarei mame reacționează astfel la mirosul de usturoi, atunci nu este necesar să o folosiți. În acest aviz, fitoterapeuții, ginecologii și nutriționiștii sunt de asemenea unificați.

trusted-source[1], [2]

Indicaţii

Prevenirea bolilor infecțioase și virale și tratamentul acestora; invazii helmintice; candidoza și infecția bacteriană a pielii și membranelor mucoase, în special, și a vaginului; prevenirea venelor varicoase; întărirea sistemului cardiovascular, imunitatea; scăderea nivelului de glucoză din sânge și a tensiunii arteriale - aceste probleme sunt destul de limitate pentru a face față acestui medicament singur sau în combinație cu medicamentele.

trusted-source[3], [4]

Contraindicații

Aceasta leguma picant nu este recomandat pentru utilizare în inflamația mucoasei stomacului, leziuni ulcerative ale stomacului și duodenului, hepatita, inflamația vezicii biliare sau pancreasului, boli renale cronice, epilepsie, exacerbarea acută a hemoroizilor, tulburări de sângerare, creșterea tonusului uterin.

trusted-source[5], [6], [7]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.