^
A
A
A

Sarcina: Planificarea unei sarcini sănătoase

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Dacă planificați o sarcină, aveți grijă de sănătatea dumneavoastră în avans. Dacă ați utilizat anterior pilule contraceptive, așteptați până când ciclul menstrual devine obișnuit.

Fertilitatea după abolirea contraceptivului nu vine uneori imediat.

Acum, mai mult ca niciodată, trebuie să jucați sport, să mâncați o hrană sănătoasă echilibrată, să beți multă apă și să scăpați aportul sau să renunțați complet la cafeină. Evitați drogurile, țigările și băuturile alcoolice. De asemenea, trebuie să excludeți medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene de la pieptul medicului de familie, cum ar fi ibuprofenul sau aspirina.

Dacă nu ați ales un medic care vă va îndruma în timpul sarcinii, în timpul nașterii și după ei, utilizați sfatul prietenilor sau obțineți informațiile necesare în clinică.

Încă o dată, discutați cu medicul dumneavoastră despre vaccinările pe care le-ați făcut anterior. Defectele de naștere, pierderile de sarcină sau nașterea unui făt mort pot fi cauza unor infecții cum ar fi rubeola sau rujeola, deci trebuie să faceți vaccinările necesare și să așteptați un anumit timp înainte de începerea sarcinii.

Discutați cu medicul curant despre necesitatea testelor de screening pentru bolile familiale (tulburări genetice). Astfel de teste sunt oferite în cazul în care unul dintre viitorii părinți are boli familiale sau alte tipuri de încălcări în rândul persoanelor din rasa sau grupul dvs. Etnic. Screening-ul tulburărilor genetice se efectuează în scopul dezvăluirii:

  • sechele bolii celulare, care este adesea observat la africani;
  • idiotă amavrotică din copilărie, boală observată în Ashkenazi (descendenți ai imigranților evrei din Germania), Cajuns sau canadieni francezi;
  • degenerarea fibro-chistică este o boală observată adesea la cetățenii caucazieni sau europeni, precum și la Ashkenazi (descendenți ai imigranților evrei din Germania).

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.