^

Este posibilă ridicarea greutății în timpul sarcinii?

, Editorul medical
Ultima examinare: 01.06.2018
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

La întrebarea dacă este posibilă ridicarea gravității în timpul sarcinii, a răspuns în mod negativ în orice moment. O femeie modernă nu face excepție. În ciuda caracteristicilor individuale ale procesului, în timpul gestației copilului toate femeile trebuie să-și exercite prudență și îngrijire specială pentru sănătatea lor - copilul propriu și viitorul.

De ce nu puteți ridica greutăți în timpul sarcinii?

Două opinii cu privire la posibilitatea de a ridica greutăți în timpul sarcinii nu pot fi. Interdicția are legătură cu posibilitatea ca mama să aibă consecințe nefavorabile care apar în organism în cadrul unei astfel de acțiuni. Acestea sunt suficiente pentru a explica de ce nu puteți ridica greutăți în timpul sarcinii.

 • Oasele feminine fragile devin și mai subțiri când se naște fătul, deoarece corpul dă o parte calciului fătului în creștere. În consecință, efortul fizic crescut al femeii însărcinate nu este "pe umăr". Este deosebit de vulnerabil coloana vertebrală, care este supusă încărcării maxime, ceea ce duce la o deplasare a discurilor intervertebrale.
 • Modificările afectează, de asemenea, navele, în special tonul lor. Circulația sângelui este cea mai gravă încălcată la nivelul extremităților inferioare. Dacă situația este agravată prin ridicarea sistematică a greutăților, scurgerea sângelui este perturbată, ceea ce duce la venele varicoase. În același timp, apare înroșirea oxigenului și a nutrienților uterului și a altor organe.
 • La ridicarea greutăților, presiunile din presă, presiunea din interiorul abdomenului cresc, iar uterul se contractează. Există o amenințare reală de avort spontan, mai ales dacă hipertensiunea a fost observată înainte.

Termenii cei mai periculoși - primul și ultimul trimestru, iar în grupul de risc - femeile care suferă de hipertensiune și ovulație a uterului. Este necesar să ne amintim: dacă după o exercițiu fizic stomacul a început să dureze sau a apărut pată, este un semnal pentru a apela imediat o ambulanță pentru femeia gravidă.

Ce greutate poate fi ridicată în timpul sarcinii?

Aflați pentru dvs. Dacă puteți ridica greutăți în timpul sarcinii, femeia caută răspunsul la următoarea întrebare: ce greutate puteți ridica în timpul sarcinii? La urma urmei, fără acest lucru în timpul nostru este puțin probabil să facă. Dacă sarcina nu este prima, iar pauza dintre ele este mică, atunci cel puțin mama trebuie să ia copilul mai mare în brațe. Să nu mai vorbim de pachetele tradiționale cu produse și alte achiziții pentru familie.

Deci, având în vedere că embrionul în creștere este deja o greutate în sine, greutatea recomandată a greutăților "extra" nu trebuie să depășească 3 kg. Antrenate și folosite pentru a lucra fizic, femeile au voie să crească sarcina până la 5 - 6 kg.

În timp ce fătul crește, greutatea care trebuie ridicată trebuie să scadă, adică cu cât este mai lungă perioada, cu atât mai mică poate fi ridicată greutatea. În cazul copiilor mici, trebuie avut în vedere că un copil activ își poate împinge accidental mama sau îi poate împinge stomacul, ceea ce este, de asemenea, nedorit în această perioadă. Un mic secret: este mai bine să ridici un copil nu de pe podea, ci de pe o canapea sau scaun.

Dacă ridicarea în greutate este inevitabilă, este important să știți cum să faceți acest lucru cu un risc minim. Distribuirea uniformă a sarcinii ajută la un bandaj special pentru femeile însărcinate. Atunci când transportați încărcătura, este necesar să o păstrați fără probleme, să vă aplecați mai puțin și să nu rotiți corpul. Ridicând un obiect greu, urmați aceste sfaturi:

 • țineți corpul drept, picioarele îndoite la genunchi, o mică îndoire în partea inferioară a spatelui;
 • Plasați picioarele pe o lățime confortabilă;
 • Obiect apuca mâna, genunchii și corpul îndreptați ușor, calm;
 • evitați mișcările bruște;
 • Încărcarea este împărțită, de preferință, în mod egal în ambele mâini, aceasta va susține coloana vertebrală în poziția înainte.

Apropo, aceste recomandări sunt relevante nu numai în timpul sarcinii, ci și în stare normală.

Greutate la sfârșitul sarcinii

Sarcina nu este perioada în care sexul slab trebuie să-și demonstreze puterea, chiar dacă această forță, din păcate, este. Permiteți-vă cel puțin acum să fiți slabi, fără să vă gândiți mai ales dacă este posibilă ridicarea greutăților în timpul sarcinii.

Ce se întâmplă în organism atunci când transportați încărcături și pot ridica greutăți în timpul sarcinii?

Când crește greutatea femeii însărcinate:

 • creșterea presiunii intra-abdominale;
 • diafragma este stoarsă;
 • organele interne sunt comprimate, inclusiv organele feminine;
 • Musculatura podelei pelvine este sub presiune.

La transportul încărcăturii, compresia coloanei vertebrale crește, ceea ce afectează cartilajul prost și ventilația plămânilor scade. Toate acestea sunt extrem de periculoase pentru organism, care răspunde la mai mulți factori mai sensibil decât în perioada anterioară sarcinii.

Creșterea gravității sarcinii târzii, mama viitoare riscă și pentru că, în această perioadă, o sarcină suplimentară poate duce la deschiderea colului uterin. Cum se poate termina acest lucru, nu este necesară o explicație lungă.

Sarcina maximă recomandată este de până la 5 kg. Mai precis, nimeni nu o ia, deoarece este un indicator subiectiv, în funcție de diferiți factori: starea de sănătate, pregătirea fizică și greutatea mamei, cursul acestei sarcini anterioare și alte caracteristici individuale.

Cum afectează gravitatea sarcina?

Multe femei se întreabă dacă este posibilă ridicarea greutății în timpul sarcinii. Tema este adesea discutată în forumurile femeilor și este uimitor cât de ușor simt unii participanți despre starea și sănătatea lor. Mai întâi vor face ceva dubios și apoi vor întreba: era posibil să faci asta?

Cercetarea privind modul în care gravitatea afectează sarcina, ca și experiența practică, arată că nu puteți merge la extreme. Nu este necesar să deveniți pacient și să vă priviți timp de nouă luni de "a nu face nimic"; dar, de asemenea, pretinde că nimic nu sa întâmplat, gravidă nu va lucra nici.

 • Greutatea de ridicare este una dintre extremele, plină de consecințe negative, până la moartea fătului sau a nașterii premature. În special dificil pentru cei care nu sunt obișnuiți cu munca fizică sau încărcăturile sportive. Și dacă, după o astfel de acțiune inadecvată, o femeie simte durere sau vede sânge, aceasta înseamnă că are nevoie de asistență medicală de urgență.

Manipularea greutăților în timpul sarcinii afectează în mod negativ organismul matern: supraîncărcarea coloanei vertebrale, a extremităților inferioare, articulațiilor, mușchilor. În cazurile dificile, astfel de încărcături pot provoca probleme, care trebuie apoi tratate lung și dur.

Dacă o femeie nu poate ajuta o femeie și ea nu poate să o facă fără a purta o sarcină, ar trebui să căutați o soluție adecvată, adică un mediu de mijloc. Anume: purtați pungi de lumină, mergeți cu ei nu departe și în pantofi confortabili, deoarece depinde în mare măsură de stabilitatea, confortul picioarelor și întregului corp.

Consecințele ridicării greutății în timpul sarcinii

Cea mai tragică consecință a ridicării greutății în timpul sarcinii este pierderea unui copil. Femeia este în mod special expusă riscului în primul și al treilea trimestru de sarcină, așa că în acest moment nu se poate gândi chiar dacă este posibilă ridicarea greutății în timpul sarcinii.

De ce este așa? Există o explicație științifică pentru acest lucru. În primele săptămâni, hipertensiunea arterială se dezvoltă adesea, ceea ce poate provoca avorturi spontane și fără încărcături suplimentare. Ridicarea încărcăturilor agravează situația și crește riscul de a pierde un copil.

Mai târziu, atunci când corpul începe să se pregătească pentru naștere, uterul coboară și tensiunea acestuia poate provoca naștere prematură. Medicii avertizează asupra precauției speciale în perioada până la a 12-a și după săptămâna a 22-a.

Există și consecințe mai puțin grave, dar și neplăcute. În special, mama crește probabilitatea unor boli, cum ar fi vene varicoase, insuficiență cardiacă, inflamație a venelor, deplasarea vertebrelor. Pentru făt, ridicarea încărcăturilor de către mama lui nu trece fără urmă: suferă de lipsă de oxigen și în cel mai rău caz poate fi întârziată dezvoltarea.

Greutatea în siguranță pe care o femeie gravidă normală o poate ridica nu trebuie să depășească 3 kg (în unele surse - 2 kg).

trusted-source[1], [2]

Gravitatea la locul de muncă în timpul sarcinii

Chiar dacă femeia gravidă se simte bine și nu există premise pentru cele mai grave, nu se recomandă mutarea greutății la locul de muncă în timpul sarcinii. Legislația muncii nu restricționează în mod accidental anumite tipuri sau moduri de muncă și, în general, în ultimele luni de așteptare pentru copilul mamei, se acordă concediu de maternitate. Deși astăzi mulți muncesc mai mult și, din fericire, munca nu le împiedică să dă viață copiilor inteligenți și puternici.

Întrebarea este dacă este posibilă ridicarea gravității în timpul sarcinii, în special dacă există probleme de sănătate. În unele cazuri, orice lucrare este contraindicată. Acestea includ o tendință la naștere prematură, dezvoltare fetală întârziată, gestație la sarcină, sângerare în orice moment, placentă previa.

Dacă muncitorul în situație se află în stare bună de sănătate și stare de spirit veselă, atunci îi place, dar nu ușurează necesitatea de a-și facilita îndatoririle de serviciu. Gravidul poate deteriora lucrarea, care ar trebui:

 • ridicarea și / sau transportul mărfurilor;
 • pe termen lung;
 • adesea înclinat;
 • ședere lungă într-o stare de ședere;
 • pentru a vă deplasa pe scări.

Astfel de lucrări sunt deosebit de dăunătoare pe termen scurt. În picioare, o femeie nu doar oboseste, dar riscă să se umfle și să vâneze varice. În cazul în care sarcina necesită ridicarea greutăților, pante, scări de alpinism, atunci organele interne și cele feminine sunt stoarse. Mai ales suferința este uterul și fructul conținut în el. Greutatea subliniază coloana vertebrală, nu permite plămânilor să respire la putere maximă. Toate acestea creează o adevărată amenințare de avort.

Se pune întrebarea: ce trebuie făcut, dacă, prin ocupație, este necesar să transporte greutăți la locul de muncă în timpul sarcinii? Mai întâi, după consultarea medicului, ar trebui să discutați situația cu managerul în scopul schimbării naturii activității sau a sarcinilor de serviciu. Dacă este posibil, lucrați în mod alternativ cu un sedentar, în timpul pauzelor puneți-vă picioarele pe fund.

De regulă, o femeie merge să o întâlnească, deoarece există o lege de partea ei și o tradiție alternativă care spune că viitoarele mame nu ar trebui să li se refuze cererile.

Sarcina înghețată de la ridicarea greutății

Termenul "sarcină înghețată" înseamnă moartea fetală a unui făt. Acest lucru se întâmplă, potrivit statisticilor, la 15% dintre femeile gravide și nu este clar pentru o femeie că situația sa schimbat. Cel mai adesea, acest lucru este învățat numai cu următorul studiu american.

Marea majoritate a fetalelor fetale și a avorturilor spontane au loc până la 12 săptămâni, deși se întâmplă mai târziu, inclusiv în cel de-al treilea trimestru. Dacă sarcina este înghețată de la ridicarea greutății (și acesta este unul dintre motivele comune), este prea târziu să întrebați dacă este posibilă ridicarea greutății în timpul sarcinii.

La aceleași consecințe triste poate duce la încărcături excesive, căderi, precum și o listă de cauze și abuzuri stresante. Pentru a preveni nenorocirea în viitor, fătul trebuie mai întâi eliminat din uter. Dacă nu există avort spontan, se utilizează metode medicale de îndepărtare a embrionilor. Până la 8 săptămâni, se utilizează o întrerupere a medicamentului cu antagoniști de progesteron.

Dacă perioada este mai lungă de 8 săptămâni sau când uterul ultrasunetelor arată rămășițele ouălui fetal, atunci se efectuează răzuirea cavității. Prognosticul după decolorare în primele etape este destul de favorabil. Multe femei, care se confruntă cu o astfel de problemă, succede ulterior cu succes și dau naștere mai multor copii.

Este posibilă ridicarea greutății în timpul sarcinii? - o întrebare retorică. În mod ideal, o femeie aflată într-o poziție interesantă ar trebui să poarte doar o geantă de mână. În viața se întâmplă altfel. Se remarcă faptul că greutățile de ridicare nu afectează cursul sarcinii, dacă organismul este folosit pentru a crește stresul. Cu toate acestea, aceasta este o tendință, dar nu o garanție. Prin urmare, este mai bine să nu riscăm și să purtăm un singur mic pachet din magazin împreună cu sacul.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.