^

Este posibil ca castraveții proaspeți, sărate și murate să fie hrăniți de o mamă care alăptează?

, Editorul medical
Ultima examinare: 16.10.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Setul de bacanie pentru mamă care alăptează trebuie să fie selectat astfel încât să completeze organismul cu substanțele necesare, stimulează lactația și menține digestia copilului în mod normal. Dacă condițiile nu sunt îndeplinite, laptele devine mai puțin sau suficient, dar de calitate slabă. Cum afectează cele mai populare legume procesul - castraveții? În ce perioadă de lactație poate fi castravetele hrănite mamei?

Este posibil ca mama care alăptează să ia o castravete și roșii?

Înainte de introducerea în dieta legumelor crude, mamele sunt interesate de cele mai populare dintre ele - castraveți și roșii. La urma urmelor, legumele consumate afectează copilul și mai activ decât mama. De exemplu, dacă castraveții proaspeți acționează ca diuretici, copilul va urina mai des. Ca urmare, echilibrul hidroelectronic al acestuia se poate schimba. Și substanțele care dau o culoare strălucitoare tomatelor, ascund o amenințare de alergie pentru copil. Deci, este posibil ca mama care alăptează să ridice castraveți și roșii?

 • Castraveții sunt 90% apă, "reziduuri uscate" sunt vitaminele, microelementele. În legume tinere, mai multă apă, în matură se acumulează pectine și fibre. Tinerii acționează ca diuretici, cei vechi sunt utili pentru constipație. Culoarea verde confirmă riscul minim de alergie.

Tomatele sunt compuse din componente similare; principala diferență față de castraveți este prezența acizilor citrici și malici în fructe. Compoziția minerală bogată face roșiile utile în special pentru tulburările metabolice, bolile vaselor de sânge, inima, rinichii, articulațiile.

Castraveții pot fi mama care alăptează sau nu, este dificil de spus fără echivoc. Totul depinde de reacția copilului. Dacă o porție mică, folosită de mama dimineața, în timpul zilei nu a provocat colic sau alergii la copil, atunci legumele ar trebui să fie în meniul zilnic.

Numărul de legume utilizate este crescut treptat: până la 2 - 3 castraveți și o tomată mică. Acesta este maximul, deoarece pigmentul roșu, conținut în roșii, într-o doză mai mare poate provoca o reacție alergică.

Pot să-i dau mamei un castravec sarat?

Preparatele de origine din legume pe care le numim în mod obișnuit "murături", fără a ne gândi la cât de mult sare conțin. Și deși nu există viață fără sare (nu este întâmplător că sângele este un gust sărat), dar consumul excesiv de sare nu poate fi recunoscut ca un obicei sănătos. Prin urmare, întrebarea rezonabilă, este posibil ca mamele care alăptează să mănânce castraveți?

 • Sare corect pentru castraveții de iarnă nu numai că păstrează utilitatea proaspete, dar și că dobândesc noi calități utile.

În special, datorită acidului lactic, ele îmbunătățesc digestia, iar o cantitate crescută de fibre și bacterii benefice contribuie la eliminarea colitei și a balonării. Singurul dezavantaj, interogatoriu, puteți mânca castraveți mama sau nu, - abundența de sare, care acționează ca un conservant.

 • Opinia dominantă, ca și cum laptele este mai gros din castraveți murate, nu a fost dovedit. Sarea întârzie lichidul, reduce producția și calitatea laptelui matern, în legătură cu care începe să fie ratată, iar copilul este subnutrit.

Dacă mama este insuportabilă fără castraveți de sare, atunci mai multă băutură nu este o opțiune: sarea va lega încă apă. Pentru a menține procesele metabolice normale singura cale de ieșire este de a nedosasalivat alte alimente. Astfel, mama nu poate refuza murăturile, iar copilul nu va rămâne foame.

Este posibil ca mamele care alăptează să mănânce cu castraveți ușor sărate?

Castraveții ușor sărate - și așa-numitele castraveți, destinate depozitării pe termen scurt, - în ciuda numelui, conțin o mulțime de sare. În orice caz, este suficient pentru a face o femeie să dea naștere la un gând: poate ușor sărat castraveți mamă care alăptează, cel puțin un pic, sau categoric nu?

 • Toate utile, decât legumele proaspete sunt bogate, este, de asemenea, în sărăcit ușor - din cauza depozitării lor neperturbate. Utilizarea castraveților crocabili este că miros delicios, promovează secreția de suc gastric, îmbogățește corpul cu vitamine și minerale care sunt absorbite rapid. Și cel mai important - nu au oțet dăunător, deoarece conservantul este acidul lactic natural format în timpul procesului de decapare.

Cu toate acestea, orice muraturi, inclusiv castraveți, leagă apa și provoacă agalactici - o blocare completă a producției de lapte matern. Prin urmare, la început ele sunt nedorite în meniul mamei care alăptează. Nativ, împreună cu ea, ar trebui să controleze dieta, fără a permite astfel de alimente. Castraveți proaspăt sărate pot fi consumați în timpul sarcinii și, din nou, îi întorc la masă după ce copilul devine mai puternic sau după ce a oprit lactația.

Ca un premiu de consolare, pentru a mări pofta de mâncare și diversitatea gustului, o femeie își poate permite să bea câteva bășici de soluție salină acetică. Se consideră util datorită saturației de potasiu, substanțelor enzimatice, uleiurilor esențiale, bogate în condimente de marinadă.

Este posibil ca mama care alapteaza să aibă castraveți proaspeți?

Castravete direct din pat - cea mai neutră dintre produsele posibile pentru acțiunea sistemului digestiv. Numai cel pe care îl poate spune cu siguranță „da“, atunci când se decide întrebarea importantă: Și cu avertismentul „castraveți Poate mama care alăptează?“: În cazul în care este într-adevăr despre produse proaspete cultivate în sezonul de legume la sol normală, mai degrabă decât în sere.

 • Legumele importate sau domestice, crescând pe tot parcursul anului în condiții artificiale, sunt umplute cu tot felul de substanțe chimice: îngrășăminte, otrăvuri împotriva dăunătorilor și ciupercilor, stabilizatori pentru depozitarea pe termen lung. A explica ce este plină pentru un copil mic este, probabil, de prisos.

Momentul în care este posibil să se ofere castraveți unei mame care alăptează este convențional numită perioada postnatală. Începe la vârsta de șase luni. Începeți, ca și în cazul tuturor celorlalte produse, să faceți o mică porțiune, urmărind starea de spirit a copilului în următoarele 24 de ore. Dacă este normal, puteți face în siguranță o salată de castraveți.

 • Semnele de anxietate, asociate în mod clar cu o schimbare în dietă, ar trebui să devină un semnal de oprire pentru o mamă care alăptează. Reluarea în dieta castraveților este posibilă după un timp după reacția nedorită a copilului.

Un alt moment delicat este legat de compatibilitatea produselor. Castraveții, ca și alte legume, nu-i plac amestecarea cu anumite ingrediente. Deci, ele nu sunt recomandate pentru utilizare cu produse lactate, fructe uscate, sifon, varza, sfecla, prune. Oricare dintre aceste amestecuri poate intensifica formarea de gaze în mama și copil.

Este posibil ca o mamă care alăptează să picteze castraveți?

Marinarea este una dintre modalitățile de conservare a legumelor prin eliminarea microbilor putrefactivi. Pickles contin otet, piper, usturoi și ierburi, care afectează în mod negativ intensitatea lactației și lapte gust și nou-născuți din astfel de lapte este îmbunătățită gaze intestinale, crește riscul apariției reacțiilor alergice. Prin urmare, problema atunci când poate un murături care alăptează mama, nutriționiștii spun: nu mai devreme de trei sau patru luni după naștere. Și este mai bine să vă abțineți timp de șase luni.

 • Un lichid marinat cu conținut de oțet nu poate fi utilizat în nici un caz, nici în această perioadă, nici ulterior. Nu se încadrează în meniul salvat al mamei recent date și este supus reciclării.

O decizie negativă cu privire la faptul că castraveții pot fi hrăniți de o mamă care alăptează, dacă sunt preparate prin decapare, este legată de tehnologia de gătit. Acesta prevede utilizarea de oțet sau suc de lamaie. Acești acizi afectează negativ digestia unui copil. Pericolul este aruncat și azotatul de sodiu, adesea prezent în marinate. Aceasta duce la înfometarea cu oxigen, cu consecințe pe termen lung în viitor.

Sarea, bogată în murături și conserve, este, de asemenea, nedorită pentru copilul copilului. Prin urmare, este mai bine ca mama să amâne utilizarea acestor produse până când copilul crește și nu mai are nevoie de laptele matern.

Poate un castravete care alăptează să fie hrănit cu o mamă care alăptează?

Conservarea diferă de acidul de îmbuteliere, deoarece acidul se adaugă imediat la marinate, fără a aștepta procesul natural de maturare. Formularea marinatelor pentru prepararea castraveților conservați presupune o concentrație ridicată de sare și oțet. Este posibil ca o mamă care alăptează să conserve castraveții în timpul iernii, când nu sunt disponibile proaspete naturale? Și cum va răspunde nou-născutul la ei?

 • Legumele păstrate la domiciliu nu sunt inferioare celor proaspete în ceea ce privește cantitatea de nutrienți și gust. Deși gustul, desigur, este semnificativ diferit. Legumele clare cresc pofta de mâncare, afectează pozitiv microflora digestivă.

Dar există, de asemenea, veste proastă pentru femeile care doresc să știe adevărul dacă castraveții pot să-și alăpteze mamei sau nu, dacă pot fi păstrate pentru iarnă și depozitate în bănci? Din păcate, conservarea poate provoca efecte nedorite la mamă și copil:

 • țineți apă și inhibați lactația;
 • mare sete;
 • violează scaunul, produce gaze;
 • pentru a provoca nervozitate.

Prin urmare, produsele murate, chiar și a făcut propria lui, trebuie să aștepte în pivnițe și subsoluri - atâta timp cât copilul va consolida sistemul digestiv, iar mama sa pot manca mai variate.

trusted-source[1], [2], [3]

Este posibil ca castraveții de salată de la o mamă care alăptează?

Înainte de a răspunde la întrebare, este posibil să salată de la castraveți mama de alimentare, ne vom opri pe proprietăți utile de castraveți proaspeți. Acestea sunt proprietățile:

 • conținut scăzut de calorii;
 • prezența fibrei dietetice;
 • compoziție bogată: iod, microelemente, vitamine, apă;
 • Prezența potasiului, care susține activitatea coordonată a inimii, a rinichilor.

Datorită acestor ingrediente, castraveții oferă un efect laxativ ușor, metabolism normal și digestie, eliminarea în timp util a lichidului, asimilarea proteinelor. Și legumele verzi stimulează apetitul, îmbunătățesc gustul salatelor și al altor feluri de mâncare, ale căror ingrediente sunt.

Toate acestea confirmă fără echivoc utilizarea neprețuită a castraveților pentru oameni, dar dacă este posibil ca castraveții să-și alăpteze mama sunt o problemă separată. Mama trebuie să treacă de la faptul că unul sau altul este util unui mic om care nu este adaptat noilor condiții de nutriție.

 • În acest context, castraveții inclusi în meniu sunt utile în timp. Optim este 4-5 luni de viață; În acest moment, majoritatea copiilor scapă de problemele digestive inerente nou-născuților.

Includeți castraveți trebuie să fie la minim, întotdeauna dimineața. Pentru început, o bucată de legume este suficientă, nu neapărat într-o salată. În timpul zilei, mama va urmări liniștit copilul și va face concluzii despre reacția sa la un produs nou. Dacă experimentul are succes și comportamentul obișnuit al copilului nu se schimbă, atunci doza pentru mamă este permisă să crească la o dimensiune rezonabilă.

 • Salata de legume cea mai populară constă din castraveți, roșii, ceapă. Umpleți vasul mai bine cu ulei vegetal sau smântână proaspătă, dar nu cu maioneză.

Dacă alăptarea are loc în a doua jumătate a verii sau la începutul toamnei, atunci, observând moderarea, salatele de castravete pot și ar trebui introduse în dietă. Dacă este sezon de iarnă-primăvară și numai legume din film sunt disponibile pentru vânzare, atunci această salată va trebui să aștepte.

Sânii sunt cât mai mult posibil în funcție de mamă și reacționează brusc la alimentele care sunt sigure pentru un organism adult. Acest lucru se datorează imaturității microflorei și volumului redus al stomacului. Introducerea oricărui fel de mâncare în meniul mamei poate provoca probleme copilului. Castraveții pot fi sau nu mamele care alăptează, iar când să înceapă să le folosească, este de competența mamei să decidă - să asculte sfatul specialiștilor și să urmărească comportamentul propriului copil.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.