^

Fertilizare

Fertilizarea este prima etapă a embriogenezei, în urma căreia unirea celulelor sexuale masculine și feminine conduce la apariția unui ovul diploid, a zigotului.

Poate că veți fi interesați să aflați cum se transformă acest ou într-un blastomer, iar blastomerul într-un trophoblast și un embryoblast, nu neapărat. Și cel mai probabil, nu sunteți interesat de schimbările morfologice care apar în mesodermul embrionar în timpul gastrurilor ...

Dar cei care încă încearcă fără succes să devină mamă, precum și cei care doresc să evite sarcina nedorită, informațiile din această secțiune vor fi utile. Fertilizarea are loc numai în condiții favorabile.

Test de sarcină la domiciliu cu iod: cum se face și se verifică?

Absența menstruației în timp pentru unele femei cauzează bucurie, în altele și frica. În lumea de astăzi, este ușor să determinați dacă a venit o sarcină, testele speciale sunt vândute în farmacii.

Temperatura bazală imediat după ovulație

La prima vedere, acest lucru pare a fi un exercițiu inutil - măsurarea temperaturii bazale, dar de fapt această cifră vă permite să vă planificați viața.

Sarcina după laparoscopie

Sarcina este un proces natural și așteptat în corpul feminin. Cu toate acestea, nu toate femeile sunt fericite să rămână însărcinate la prima încercare de concepție: mulți, pentru a deveni mamă, trebuie să aștepte luni și chiar ani.

Ce este ovulația la femei?

În fiecare lună organismul femeii trăiește în funcție de ritmurile determinate de natură, toate procesele biologice trebuie să aibă loc în regimul dat, de preferință fără eșecuri și schimbări.

Ce este ovulația?

Faptul de sarcină sau, mai precis, de concepție este fuziunea unui spermatozoid cu un ou matur de sex feminin

Concepția copilului: Sfaturi și îndrumări

Dacă părinții se ocupă de viitorul fiului sau fiicei lor, ei trebuie să aibă grijă de ei înșiși, deoarece pun bazele de bază, care în viitor vor deveni baza dezvoltării normale a copilului.

Sistem endocrin fetal

Formarea majorității hormonilor hipotalamici începe în perioada prenatală, astfel încât toate nucleele hipotalamice se diferențiază la 14 săptămâni de sarcină. La 100 de zile de sarcină, sistemul portal al glandei pituitare este finalizat, iar sistemul hipotalamo-pituitar completează evoluția morfologică până la săptămâna 19-21 de sarcină.

Dezvoltarea embrionului uman

Prima săptămână de dezvoltare a embrionilor este perioada de divizare (divizare) a zygotei în celule fiice. În primele 3-4 zile, zigotul este împărțit și simultan se deplasează de-a lungul tubului uterin spre cavitatea uterină. Ca urmare a împărțirii zigotului, se formează o veziculă multicelulare - o blastule cu o cavitate în interiorul (din blastosul grecesc - un germen).

Sarcina și fertilitatea

Majoritatea medicilor consideră că prima zi a ultimei perioade menstruale este începutul sarcinii. Această perioadă se numește "epoca menstruală" ...
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.