^
A
A
A

Exerciții Kegel pentru întărirea mușchilor

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Puteți simți mușchii care trebuie să fie întăriți de exercițiile Kegel în acest fel. Când comiți un act de urinare, încercați să o întrerupeți. Acestea sunt mușchii pe care i-ați întins și trebuie să te antrenezi.

Astăzi, doar femeile nu sunt angajate - mergi la săli de sport, sunt angajate în jumătăți de doze, joacă fotbal, tenis, chiar fac fațetă. Dar ... Uitați de mușchii foarte importanți pentru moment. Încărcarea mușchilor perineului este la fel de importantă ca și înotul, alergarea sau învârtirea presei. Această taxă există de la începutul anilor patruzeci. A fost inventat de ginecologul Arnold Kegel pentru ca femeile să controleze mușchii perineului. Scopul său a fost de a preveni urinarea necontrolată la femei (care este o problemă foarte frecventă la femeile de peste patruzeci de ani). Dar, în timp, a devenit clar că aceste exerciții ajută la rezolvarea altor probleme de sănătate.

Cine ar trebui să facă exerciții Kegel fără eșec, în mod necesar și urgent:

  1. Femeile însărcinate și cele care au dat naștere în mod repetat și grav
  2. Femeile care au fost diagnosticate cu gradul 1 de omisiune a pereților vaginului și uterului.
  3. Pentru cei care suferă de incontinență.
  4. Cei care doresc să întărească mușchii intime și să simtă o nouă calitate a vieții sexuale.

Acum puteți merge la exercițiile Kegel pentru a întări mușchii.

Toate exercițiile sunt împărțite în trei grupe - compresie, ejecție și contracție.

Încercați mai întâi să stoarceți și să desfaceți mușchii perineului, gestionând procesul în mod conștient. Și procedați la fel ca în timpul întreruperii urinării. Dar numai pentru a comprima mușchii este necesar până la trei secunde păstrarea lor în tonul maxim. Atunci e la modă să te relaxezi. Acum, tehnica de contracție musculară - face același lucru, dar rapid ton-relaxare, ton-relaxare. Acest lucru ar trebui făcut în cel mai rapid ritm pe care îl puteți face, într-un minut până la început. Ultima serie de exerciții este împingând. Femeile trebuie să repete ceea ce ai făcut la naștere - împingând, încercând să scoți ceva din picioare. Încearcă să nu ieși, dar cât mai mult posibil.

Acestea sunt cele trei exerciții de bază Kegel, de care trebuie să stăpânești. Aceste exerciții vă vor ajuta, nu veți avea urinare, cum ar fi tusea puternică sau strănutul neașteptat (multe femei cunosc aceste momente dificile). Încercați să introduceți un deget în vagin și veți simți forța de compresie. Și înțelegeți cât de mult trebuie să contractați mușchii. Pozițiile în care trebuie să fii angajați pot fi diferite - unii reușesc să facă exerciții Kegel pe drum. La antrenament, oamenii fac exercițiile și stau jos și stau jos.

În primul rând, efectuați fiecare dintre exercițiile de mai sus de zece ori și repetați întregul ciclu, de exemplu ... De trei ori pe zi. Dar totuși, mai bine de cinci. De cinci ori în timpul zilei. Săptămâna după săptămână face exerciții și mărește numărul de abordări - mai întâi până la cincisprezece ori într-o abordare, apoi la douăzeci, apoi la treizeci.

Veți simți foarte curând diferența. Se referă în special la două lucruri - incontinența urinară și sexul. Veți controla pe deplin acolo și vă veți bucura de acest control, experimentând noi senzații.

Experții recomandă oprirea pe 150 de exerciții (totalul celor trei tipuri) în timpul zilei.

Puteți exercita imperceptibil exercițiile Kegel în orice moment - în transport, la locul de muncă în timpul pauzei. Principalul lucru - nu renunta

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.