^
A
A
A

Dezvoltăm mușchii responsabili pentru starea optimă a coloanei vertebrale

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Exerciții pentru prevenirea artritei degenerative la nivelul coloanei vertebrale: În primul rând, ridicarea obiectelor grele, ghemuirea și nu se îndoaie la talie. În plus, recomandăm întărirea mușchilor abdominali și spinali. Acest lucru vă ajută să ușurați tulpina pe coloana vertebrală și este un factor-cheie pentru prevenirea artritei.

Mai jos sunt 5 exerciții care, în complex, dezvoltă toți mușchii care asigură o stare bună a coloanei vertebrale. Pentru rezultate maxime, vă recomandăm să urmați o abordare a fiecărui exercițiu de 2 ori pe zi (1 dimineața și 1 seara).

Răsucirea în trei poziții (mușchii abdominali)

Lie pe spate, picioarele îndoite la genunchi, picioarele de pe podea, mâinile lângă ochi (dacă le puneți în spatele capului, vă poate afecta gâtul). Ridicați trunchiul la 10-15 grade de la podea, deconectați la contul 1 și repetați, ridicați trunchiul la un unghi de 30 de grade (aproximativ 2/3 din calea de la podea) și apoi în plin sed. Realizați 30-50 de repetări.

Miscări de înot ale mâinilor (partea inferioară a spatelui)

Lie pe spate, picioarele îndoite la genunchi, picioarele de pe podea. Strângeți lamele cât mai sus de podea. În poziția superioară, efectuați mișcări inverse cu mâinile la rândul lor (ca în timpul înotului pe spate), permițând trunchiul să se îndoaie deasupra mâinii. Faceți mișcare timp de 45 de secunde, schimbând mâinile.

Exerciții "biciclete" (mușchii abdominali)

Lie pe spate, picioarele sunt îndoite la 90 de grade, mâinile atingeți templele. Scoateți încet scapula de pe podea și piciorul bicicletei, atingând alternativ cotul stâng al genunchiului drept și cotul drept al genunchiului stâng. Realizați 20-30 de repetări cu fiecare cot.

Exercitarea "superman" (partea inferioara a spatelui)

Lie pe stomac, cu brațele întinse în fața capului tău. În același timp, rupeți brațele, umerii, pieptul și picioarele de pe podea cât mai mult posibil. Blocați timp de 5-10 secunde; apoi mergeți în jos și repetați. Realizați 20-30 de repetări.

Extensiile pentru picioare (muschii abdominali)

Lie pe spate, cu mâinile la temple, cu picioarele pe podea. Realizați răsucirea, în timp ce aduceți simultan genunchii în piept; apoi coborâți torsul și îndreptați-vă picioarele, păstrați-le la 5-8 cm de la podea, în detrimentul a 5-a. Întoarceți-vă la poziția de plecare și repetați-o. Realizați 20-30 de repetări.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.