^
A
A
A

De screening pentru cancerul de col uterin la femeile care merg la clinici STD sau au o istorie de STD

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Femeile cu antecedente de BTS au un risc crescut de a dezvolta cancer de col uterin, iar femeile care merg la clinici STD pot avea caracteristici care pot fi clasificate ca un grup de risc chiar mai mare. Studiile privind prevalența acestei patologii au arătat că la femeile care merg la clinici STD, leziunile precanceroase apar de aproximativ cinci ori mai multe ori decât cele care vizitează clinicile de planificare familială.

Ungeti pe onkotsitologiyu Papanicolaou (PAP) este un test eficient și relativ ieftin de screening pentru cancerul de col uterin invaziv, leziuni scuamoase intraepiteliale (SIL) * și leziuni precanceroase cervicale. Linii directoare pentru screening-ul a Colegiului American de Obstetrica si Ginecologie si Societatea Americana de Cancer recomanda frotiuri anuale Papanicolau la femeile active sexual. Cu toate că aceste orientări afirmă că, în unele situații, testul Papanicolau poate fi examinat mai puțin frecvent la femeile care au fost tratati in clinici STD, sau au antecedente de boli cu transmitere sexuala, screening-ul ar trebui să fie făcut în fiecare an, pentru că aparțin unui risc ridicat de a dezvolta cancer de col uterin. Mai mult decât atât, rapoartele de clinici STD sugereaza ca multe femei nu înțeleg scopul și importanța studiului frotiuri Papanicolau, si multe femei care au avut loc sondaj intravaginală cred că tampoane luate de la ei, dar, în realitate, acest lucru nu a fost făcut.

* În 1998, în „Sistemul Bethesda de înregistrare a diagnosticului citologic al anomaliilor de col uterin și vagin“ au fost introduse termeni leziuni scuamoase intraepiteliale (SIL) niekodifferentsirovannye și foarte diferențiate. Termenul „niekodifferentsirovannye PIP“ denota modificari celulare asociate cu HPV si cu grad scazut de displazie / neoplaziei intraepiteliale cervicale 1 (CIN I). Termenul "PIP foarte diferențiat" se referă la displazie moderată / CIN II, displazie severă / CIN-III, carcinom in situ / CIN III.

Recomandări

În timpul unui examen vaginal pentru depistarea STD, medicul ar trebui să ceară pacientului rezultatele ultimului test de teste Papanicolau și să discute cu el următoarele informații:

 • Scopul cercetărilor de la frotiul Papanicolau și semnificația lor, 
 • A avut o examinare a testelor Papanicolau în timpul vizitei la clinică, 
 • Necesitatea unui studiu de frotiu Papanicolau în fiecare an și 
 • Coordonatele medicului sau clinicii unde poate fi efectuată frotiul Papanicolau și posibilitatea de urmărire (dacă frotiul Papanicolau nu a fost luat la această examinare). 

Dacă un frotiu Papanicolau nu a fost studiat în ultimele 12 luni, obținerea unui frotiu Papanicolau trebuie să facă parte dintr-o examinare intra-vaginală de rutină. Lucrătorii medicali trebuie să se țină seama de faptul că, după sondajul intravaginală, multe femei cred ca frotiu Papanicolau au fost primite, cu toate că, în realitate, acest lucru nu a fost făcut, și, prin urmare, poate raporta recent Maek Papanicolau. Prin urmare, în clinicile STD Papanicolau trebuie întotdeauna efectuată într-un volum de examen clinic de rutina a femeilor care au un istoric nu există nici o înregistrare de la primirea rezultatului normal al acestei analize în ultimele 12 luni (contul vnutriklinicheskaya sau obținut de la un sistem centralizat).

Este recomandabil ca o femeie să primească un memo cu informații despre semnificația cercetării pe baza de Papanicolau și date despre faptul că frotiul Papanicolau a fost luat în timpul unei vizite la clinică. Dacă este posibil, o copie a formularului cu rezultate ale frotiului Papanicolau trebuie trimisă pacientului.

Follow-up

Clinici si personalul medical care efectuează screening-ul frotiu Papanicolau, posibilitatea de a utiliza sistemul de înregistrare a rezultatelor de laborator citopatologice în conformitate cu clasificarea Bethesda. În cazul în care rezultatele testelor Pap indică prezența bolii, ajuta la astfel de pacienți ar trebui să fie furnizate în conformitate cu recomandările Ghidului pentru managementul pacienților cu rezultate anormale ale studiilor onkotsitologicheskogo cervicale (Orientări provizorii pentru managementul anormale de col uterin citologie), publicat de un grup de specialiști ai Institutului National al Cancerului, un rezumat al cărui conținut este prezentat mai jos. La identificarea frotiuri Papanicolau semne de bine diferențiate PIP, ar trebui sa realizeze studiul colposcopie tractul reproductiv inferior, iar în cazul în care există indicii biopsie. Dacă frotiu Papanicolau a relevat un slab diferentiate celule plate sau atipice PDP de semnificatie nedeterminata (APKNZ), următoarea observație poate fi realizată fără a colposcopie în cazul în care această facilitate nu este posibilă monitorizarea pacientului sau, în cazul în care studiul colposcopie ar putea exacerba procesul. În general, se recomandă frotiuri repetate la interval de 4-6 luni timp de 2 ani, până când se obțin trei rezultate consecutive negative. În cazul în care, ca urmare a studiilor repetate frotiurilor Papanicolau a relevat patologie persistentă, colposcopie și biopsie arată reperare și API slab diferențiate, și dacă există APKNZ. La femeile cu un diagnostic care ar califica drept APKNZ asociată cu inflamație severă, frotiu Papanicolau repetate efectuate după 2-3 luni, iar apoi -În fiecare 4-6 luni timp de 2 ani, atâta timp cât nu au fost obținute trei rezultate consecutive negative. Dacă se identifică o infecție specifică, trebuie efectuate repetări după tratamentul adecvat. În toate cazurile, follow-up, în timpul re-evaluarea rezultatelor PAP ar trebui să fie nu numai negativ, dar, de asemenea, trebuie să fie interpretat în laborator ca fiind „satisfăcătoare“.

Deoarece observația clinică a pacienților cu patologice Pal-accidente vasculare cerebrale cu colposcopie si biopsie sunt dincolo de capacitatea multor spitale publice, inclusiv majoritatea clinici STD, in cele mai multe cazuri, femeile care au găsit PIP foarte diferențiate, sau permanent identificat PDP-grad scăzut, sau APKNZ va trebuie să fie adresate altor clinici pentru colposcopie și biopsie. Clinici si furnizorii de servicii medicale, efectuarea de frotiuri Papanicolau de screening, dar nu oferă o observație colposcopic corespunzătoare în frotiuri Papanicolau patologice nevoie pentru a organiza activitatea în direcția pacienților la alte unități medicale care pot: 1) pentru a asigura evaluarea corectă și tratamentul pacienților, și 2) raportează rezultatele acestei prin trimiterea la un clinician sau alt lucrător în domeniul sănătății. Clinici si furnizorii de servicii medicale care conduc în urmărire a pacienților cu efectuarea frotiuri Papanicolau repetate necesitatea de a dezvolta protocoale identifica femeile care și-au pierdut direcțiile inițiale pentru re-apariția, și să le utilizeze în mod obișnuit. Rezultatele frotiului Papanicolau, tipul și locația instituției unde este trimis pacientul trebuie să fie clar înregistrate în istoricul medical. Se recomandă să se dezvolte metode locale de colposcopie și biopsie, mai ales în cazul în care nu există posibilitatea de a examina pacienții în alte instituții și nu există nici o garanție în desfășurarea de follow-up.

Alte observații privind gestionarea pacienților

Alte observații privind frotiurile de tip Papanicolau includ:

 • Influziunea Papanicolau nu este un test eficient de screening pentru BTS;
 • Dacă o femeie are menstruație, luarea unui frotiu Papanicolau ar trebui amânată și o femeie este sfătuită să vină pentru o frotiu Papanicolau la prima ocazie;
 • Prezența secreției mucopurulent poate distorsiona rezultatul frotiului Papanicolau. Cu toate acestea, dacă nu există nicio garanție că femeia se va întoarce pentru controlul ulterior, se va lua frotiu Papanicolau după îndepărtarea secrețiilor cu un tampon de bumbac înmuiat în soluție salină.
 • Femeile cu veruci genitale externe nu au nevoie de un examen de frotiu Papanicolau mai frecvent decat femeile care nu au condiloame (cu exceptia cazurilor speciale).
 • În clinicile cu transmitere sexuală sau în alte instituții în care sunt luate materiale pentru însămânțare sau alte metode de testare a bolilor cu transmitere sexuală, trebuie luată ultima dată Pap smear.
 • Femeile cu histerectomie anterioară nu au nevoie de un frotiu Papanicolau anual, chiar dacă operația a fost efectuată pentru cancer de col uterin sau leziuni precanceroase. În acest caz, femeile trebuie sfătuite să caute îngrijire ulterioară pentru medicul care le conduce într-o anumită perioadă de timp.
 • Lucrătorii din domeniul sănătății care au beneficiat de reconversie de bază pentru a colecta frotiurile și clinicile de tip Papanicolau, utilizând măsuri simple care garantează calitatea acestui studiu, primesc mai puțin frotiuri nesatisfăcătoare în cazul Papanicolau.
 • In timp ce testarea HPV-tip specifică pentru identificarea pacienților cu risc ridicat si scazut de a dezvolta cancer de col uterin, pot fi semnificative clinic, în viitor, la momentul acestui studiu valoarea nu este definită pentru practica clinică, și nu este recomandată realizarea și prezentarea studiului.

Observații speciale

Sarcină

La femeile gravide, testul de frotiu Papanicolau trebuie să facă parte dintr-o examinare prenatală de rutină. Pentru a obține frotiuri Papanicolau, femeile gravide pot folosi o perie, deși trebuie să aveți grijă să nu distrugeți mufa.

Infecția cu HIV

Studii recente au arătat o creștere a prevalenței PDP la femeile infectate cu HIV, și mulți experți consideră că HIV poate contribui la degenerarea leziunilor precanceroase la cancerul de col uterin invaziv. Următoarele recomandări pentru screening-ul folosind frotiu Papanicolau la femeile infectate cu HIV, în special, pe baza consultanță de specialitate cu privire la tratamentul si follow-up pentru femeile cu cancer de col uterin și HIV, și să respecte recomandările stabilite în alte manuale USPHS.

După colectarea de o istorie completa a bolii de col uterin anterioare, femeile cu HIV ar trebui sa primeasca un examen ginecologic complet, inclusiv un examen pelvian și PAP, ca parte a examenului medical. Infarctul Papanicolau trebuie luat de 2 ori în primul an după diagnosticarea infecției HIV și, cu rezultate normale, 1 an pe an în anii următori. Dacă frotiu Papanicolau a relevat anomalii trebuie efectuată păstrarea acestor pacienți, în conformitate cu liniile directoare pentru gestionarea pacienților cu rezultate anormale ale studiilor onkotsitologicheskogo cervicale (liniile directoare interimare pentru gestionarea anormale de col uterin citologie. Femeile cu un diagnostic citologic al PIP bine diferențiate sau carcinom cu celule scuamoase ar trebui să fie colposcopie cercetarea și biopsia țintită: infecția cu HIV nu este o indicație pentru colposcopie la femeile cu frotiuri normale de tip Papanicolau.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.