^
A
A
A

Unde se face ultrasunetele?

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

21 May 2015, 18:00

Unde se face ultrasunete, această întrebare a apărut cu siguranță pentru fiecare dintre noi. Luați în considerare caracteristicile ultrasunetelor, principalele indicații și contraindicații ale comportamentului acestora, precum și adresele centrelor medicale și clinicilor.

Ecografia este o metodă de diagnostic care se bazează pe utilizarea undelor ultrasonice (vibrații de aer de la 20 kHz la 1000 MHz, inaudibile de oameni) pentru a examina structurile subcutanate ale corpului uman. Cu ajutorul ultrasunetelor este posibilă examinarea tendoanelor, mușchilor, organelor interne, pentru a descoperi anomalii în funcționarea lor și posibile patologii.

Popularitatea acestei metode de diagnostic se explică prin siguranța, costul redus, informativitatea ridicată. În plus, ecografia este una dintre puținele metode care pot fi repetate dacă este necesar.

Există mai multe moduri de funcționare a aparatelor pentru diagnosticarea cu ultrasunete, luați-le în considerare:

 1. Mod unidimensional - fasciculul ultrasonic pătrunde într-un punct al țesutului și este reflectat. Acest mod este folosit pentru a studia camerele inimii, vasele mari, cavitățile, chisturile, grosimea peretelui. Precizia acestui mod și calitatea acestuia sunt mult mai mari decât în celelalte două moduri.
 2. Modul bidimensional, sectorial sau 2D - oferă o imagine plat bidimensională la o anumită adâncime a structurilor localizate. Este cel mai simplu mod de percepție, deoarece reflectă structura anatomică a secțiunii transversale.
 3. Modul Doppler - folosit pentru a evalua caracteristicile fluxului sanguin și a cuantifica fluxul sanguin. Modul de unde impulsuri permite estimarea fluxului sanguin la o anumită adâncime.

Precizia examinării cu ultrasunete depinde de aparatul de diagnosticare, de setul de senzori, de software și de dimensiunea monitorului. Caracteristicile anatomice ale corpului pacientului, adică diferite patologii și boli, afectează de asemenea calitatea imaginii rezultate. Tocmai din cauza acestor factori, ultrasunetele pot furniza informații eronate. Dar există o serie de metode pentru a îmbunătăți acuratețea studiului. Mai întâi de toate, pacientul trebuie să vină pregătit, adică studiul acelui corp necesită pregătire specială. De exemplu, ultrasunetele rinichiului se fac cu o vezică urinară umplute, iar ultrasunetele ginecologice se recomandă să fie efectuate în diferite faze ale ciclului menstrual.

Dar nu supraestimati importanta ultrasunetelor, deoarece medicul-ultrasunete da un diagnostic, iar diagnosticul final se face numai de catre medicul curant. Prin urmare, unele date cu ultrasunete nu sunt suficiente pentru diagnosticare, inspecție, teste și sunt necesare mai multe alte examinări. În plus, ultrasunetele reprezintă o tehnică subiectivă, adică diferite medici tratează aceleași date în moduri diferite. Prin urmare, calificarea medicului și pregătirea pacientului pentru studiu sunt foarte importante.

Unde poți să faci ultrasunete?

Unde pot face ultrasunete și care sunt avantajele și dezavantajele acestei metode? Deci, diagnosticarea cu ultrasunete se efectuează în centre medicale și în spitale dotate cu o mașină cu ultrasunete și medici calificați care efectuează cercetarea.

Luați în considerare principalele tipuri de ultrasunete medicale în studiul organelor și sistemelor de corp:

 1. Anesteziologie - Ultrasunetele se utilizează atunci când este necesară injectarea unui anestezic în zona din apropierea fibrelor nervoase.
 2. Asistență medicală (de urgență) - folosit pentru a examina corpul după leziuni. Permite diagnosticarea tulburărilor sistemului cardiovascular și a organismului.
 3. Ginecologie și obstetrică - evidențiază sângerări, anomalii în activitatea organelor și alte patologii. Ecografia este administrată tuturor femeilor însărcinate pentru a urmări dezvoltarea fătului.
 4. Gastroenterologia - cu ajutorul ultrasunetelor examinează organele cavității abdominale. Studiul evidențiază procese inflamatorii și alte patologii în pancreas, splină, stomac și alte organe.
 5. Sistemul musculoscheletal - folosit pentru a examina ligamentele, tendoanele, suprafața oaselor, țesuturile moi, nervii.
 6. Cardiologia și sistemul cardiovascular - ecografia este utilizată pentru diagnosticarea inimii și pentru detectarea anomaliilor în funcționarea valvelor cardiace și a ventriculilor. Cu ajutorul ultrasunetelor se poate determina permeabilitatea vaselor de sânge, tromboza, îngustarea arterelor și alte patologii.
 7. Neurologie și oftalmologie - vă permite să detectați îngustarea arterelor și tulburărilor în activitatea fibrelor nervoase.
 8. Urologie - UZD este folosit pentru a studia organele pelvine și pentru a determina încălcări ale funcționării vezicii urinare, a testiculelor și a prostatei.

De regulă, examenele cu ultrasunete sunt efectuate în direcția medicului. Deci, în unele instituții publice, acestea sunt folosite de UZD și sunt gratuite. Dar există multe clinici și centre medicale, care efectuează ultrasunete fără să se adreseze unui medic în orice moment convenabil pentru pacient.

Luați în considerare principalele avantaje și dezavantaje ale ultrasunetelor:

Avantaje:

 • Cercetarea cu ultrasunete creează imagini vii, care este foarte convenabil pentru biopsie, injecție și alte metode care necesită vizualizare.
 • Studiul nu provoacă disconfort sau efecte secundare pe termen lung.
 • Permite să ia în considerare mușchii și țesuturile moi, suprafața osului, organele. Acest lucru este convenabil atunci când se disting structurile umplute cu țesuturi lichide și tari.
 • Se referă la metode de diagnostic necostisitoare și la prețuri accesibile, în comparație cu imagistica și screening-ul cu ajutorul computerului și rezonanței magnetice.

Dezavantaje:

 • Ecografia nu oferă o imagine prin țesutul osos și atunci când se formează gaz între senzor și organ, ultrasunetele este blocat, ceea ce afectează în mod negativ acuratețea studiului.
 • Calitatea imaginii depinde de fizicul pacientului. La diagnosticarea pacienților cu exces de greutate, ultrasunetele nu sunt întotdeauna exacte, deoarece stratul de grăsime subcutanat blochează ultrasunetele senzorului.
 • Acuratețea și fiabilitatea studiului depind de profesionalismul operatorului, adică de specialistul care efectuează diagnosticarea cu ultrasunete.

Unde este mai bine să faceți ultrasunete?

Majoritatea oamenilor nu se gândesc la starea lor de sănătate și doar cu simptome evidente ale bolii caută ajutor medical. Identificarea rapidă a bolii și determinarea cauzei sale poate fi prin ultrasunete. Unde este mai bine să faceți ultrasunete și în ce clinică să abordați, vom examina în detaliu aceste întrebări.

SUA se bazează pe capacitatea țesuturilor de densitate diferită, pentru a reflecta undele ultrasonice. Informațiile primite sunt prelucrate de un aparat special și formează o imagine a organelor sau a țesuturilor pe ecranul monitorului. Ecografia este utilizată în toate domeniile medicinei și este una dintre cele mai comune metode de diagnosticare. Până în prezent, multe centre medicale și spitale au la dispoziție mașini cu ultrasunete.

Când intenționați să faceți această cercetare și alegeți locul în care este cel mai bine să faceți uzi, merită să alegeți cu atenție o clinică și medici care vor fi angajați în diagnosticare. Acest lucru se datorează faptului că medicina recentă este una dintre domeniile afacerii, adică centrele medicale de ultrasunete reprezintă un fel de câștig de bani pentru proprietarii lor. Dar nu toți au o educație medicală și pot interpreta corect rezultatele studiului. Prin urmare, trebuie să colectați cu atenție informații despre clinici și spitale în care intenționați să efectuați ultrasunete.

Kiev:

 • Centrul Medical "Boris" - st. Bolshaya Vasilkovskaya, 55A, tel. (044) 238-00-00.
 • Clinica "Virtus" - st. Konstantinovskaya, 57, tel. (044) 332-44-00.
 • Rețeaua de clinici medicale "Viva" - ul. Porika 9A, tel. (044) 238-20-20.
 • Centrul Medical "Agapit" - st. Nikolay Lebedev, 14A, tel. (044) 292-23-43.
 • Centrul Medical Sf. Pantelimon - ul. Simferopol, 19/1, ph. (044) 594-94-55.

Moscova:

 • Clinica "Familie" - st. Eroii Panfilovtsev, 1, ph. (499) 705-27-16.
 • Clinica "MedCenterService" - st. Aviamotornaya, 41B, tel. (499) 641-12-87.
 • Clinica "Dobromed" - st. Krasnodonskaya, 12, tel. (499) 649-24-31.
 • Centrul Medical "Euro-Med" - st. Mnevniki, tel. 6, (499) 649-39-87.
 • Centrul Medical "Mositalmed" - st. Arbat, 28, ph. (495) 956-15-03.

Sankt Petersburg:

 • Clinica "Medica" - bulevardul Toreza, 72, tel. (812) 424-49-31.
 • Clinica "Universitatea" - st. Tavricheskaya, 1, tel. (812) 389-34-64.
 • MediAlif Clinic - ul. Mobilier, 47K, tel. (812) 424-32-61.
 • Clinica "Medpomoshch 24" - Piața Balkanskaya, 5, ph. (812) 389-49-63.
 • Centrul Medical "ProfiMED" - bulevardul Yuri Gagarin, 1, tel. (812) 748-29-95.

Unde să faci o ecografie plătită?

Mulți pacienți se confruntă cu faptul că atunci când îi îndrumați pe medicul la un studiu cu ultrasunete, trebuie să așteptați linii lungi în clinică sau în spital. De aceea, se pune întrebarea unde să efectuați o ultrasunete plătită.

 1. Dacă ați primit o sesizare de la un medic din Kiev, atunci vor funcționa următoarele clinici, în care ultrasunetele se fac calitativ, rapid și ieftin:
 • Centrul de diagnosticare de laborator "Dneprolab" efectuează toate tipurile de ultrasunete pentru femeile însărcinate, precum și diagnosticarea rinichilor, articulațiilor, organelor pelvine și a altor tipuri de cercetare. Prețurile de la 120 la 400 UAH. Pe diferite tipuri de cercetare.

Adresă: st. Ivan Kramskoy, 9, tel. (044) 284-00-00.

 • Clinica multidisciplinară "Oberig" efectuează ecografia organelor pelvine, sistemul cardiovascular, capul, precum și diagnosticarea femeilor însărcinate din prima lună după concepție. Costul diagnosticului este de la 200 la 1000 UAH., În funcție de tipul de ultrasunete.

Adresă: st. Zoologic, 3, ph. (044) 390-03-03.

 • Spitalul național specializat pentru copii "Ohmadet" este perfect pentru trecerea diagnosticului cu ultrasunete pentru pacienții tineri. Recepție prin programare.

Adresă: st. Sretenskaya, 7/9, tel. (044) 272-15-91.

 • Clinica medicală "Viva" efectuează ultrasunete de toate tipurile pentru pacienții de toate vârstele. Costul studiului este de la 190 la 1200 UAH. în funcție de direcția SPL. Centrul medical are mai multe sucursale peste tot în Kiev, sunând la registru, puteți afla adresa cea mai apropiată de dvs.

Adresă: st. Lavrukhina, 6, tel. (044) 238-20-20.

 • Clinica "Medicom" efectuează ultrasunete pentru gravide și copii, precum și ultrasunete pentru toate direcțiile și organele. Prețurile pentru servicii de la 170 UAH.

Adresa: Str. Geroev Stalingrad 6, tel. (044) 503-77-77.

 1. În Moscova, multe clinici medicale și spitale care oferă servicii cu ultrasunete plătite:
 • În centrul diagnosticului cu ultrasunete poate fi un ultrasunete în timpul sarcinii, precum și studierea uterului, a glandelor mamare, a vezicii biliare, a ficatului, a inimii și a altor organe interne. Costul serviciului este de 600 de ruble.

Adresă: st. Academicianul Yangel 6A, tel. (495) 387-05-61.

 • Centrul Medical Internațional "MositalMed" efectuează ecografia organelor din pelvisul mic, rinichii, articulațiile și alte organe. Centrul oferă servicii SPL pentru femeile gravide și pacienții de toate vârstele.

Adresă: st. Arbat, 28/1, tel. (495) 956-17-67.

 • Rețeaua de clinici medicale de capital "Be Healthy" efectuează toate tipurile de ultrasunete. Specialiștii profesioniști vă vor efectua ultrasunete pentru rinichi, ficat, articulații, glande mamare, organe tiroidiene și pelvine.

Adresă: st. Suschevsky Val, 12, tel. (495) 782-88-82.

 • Clinica "MedCenterService" - diagnosticarea tuturor organelor și sistemelor la pacienții de orice vârstă. Recepția se face prin programare.

Adresă: st. Aviamotornaya, 41B, (din interiorul clădirii, etajul 3), tel. (499) 641-12-87.

 • În centrul medical multifuncțional "Euromedprestige" puteți trece prin orice tip de diagnostic, inclusiv dopplerografie. Pentru trecerea unui studiu cu ultrasunete, nu este necesar să existe o direcție medicală.

Adresă: st. Don, 28, ph. (495) 225-52-05.

 1. În Sankt Petersburg, procedura se desfășoară în următoarele clinici:
 • Centrul medical multidisciplinar "Meditsentr" efectuează toate tipurile de diagnostice cu ultrasunete. Ecografia este efectuată pe un dispozitiv de înaltă tehnologie, care vă permite să obțineți o imagine de calitate care este aproape de CT.

Adresa: Alley Polikarpova, 6, clădire. 2, corpuri (812) 640-55-25.

 • Rețeaua de centre medicale și laboratoare "MedLab" efectuează ultrasunete ale articulațiilor, rinichilor, organelor pelvine, cavității abdominale, inimii, vaselor. Centrul servește femeilor însărcinate și efectuează ultrasunete pentru copii.

Adresa: linia 10 a insulei Vasilievsky, 15, tel. (812) 490-64-88.

 • Clinica medicală internațională "MEDEM" oferă servicii de scanare cu ultrasunete pentru toate organele pacienților de toate vârstele. Clinica efectuează studii Doppler și alte proceduri de diagnosticare.

Adresă: st. Marata, 6, tel. (812) 336-33-33.

Centrul Medical Internațional "Sogaz" efectuează toate tipurile de diagnosticare cu ultrasunete. Studiul se poate face atât în direcția medicului, cât și prin numire în centru.

Adresă: st. Malaya Konushennaya, 8A, tel. (812) 406-88-88.

 • Specialiștii centrului medical multidisciplinar "Grange" fac orice fel de ultrasunete, inclusiv diagnostice 4d și 3d. Înainte de trecerea ecografiei, se recomandă să apelați la centrul medical și să aflați mai multe despre pregătirea procedurii.

Adresă: st. Marata, 25A, tel. (812) 363-00-63.

Unde se face ultrasunetele gratuit?

Unde să faceți ultrasunete gratuit și cum să obțineți posibilitatea de a urma acest studiu fără plată. Deci, ultrasunete gratuite se poate face în direcția medicului. Asta este, medicul oferă recomandări pentru această metodă de diagnosticare, indică clinica și specialistul. Adesea, policlinicii, spitalele de maternitate și spitalele au propriile mașini cu ultrasunete, deci este suficient să-i întrebi pe medicul curant despre posibilitatea diagnosticării cu ultrasunete gratuite.

Puteți efectua ultrasunete gratuit cu o examinare de rutină. De regulă, acest lucru se întâlnește atunci când treceți o comisie medicală și femeile însărcinate. Asta înseamnă că ei au posibilitatea de a fi supuși scanării fără plată conform prescripției medicului. Un astfel de serviciu poate fi utilizat de proprietarii poliței de asigurare, care oferă asistență medicală.

Unde se face ultrasunetele duminica?

Unde se face ultrasunetele duminică, aceasta este o problemă urgentă pentru persoanele care au nevoie urgentă de un studiu de diagnosticare. O procedură similară la sfârșit de săptămână este populară pentru cei care nu pot ieși la centrul medical sau clinica într-o zi lucrătoare. Luați în considerare în cazul în care puteți trece un examen cu ultrasunete într-o zi liberă.

Kiev:

 • Metropolitana - st. Lepse, 4A, tel. (044) 599-00-03.
 • Clinica de Servicii Medicale de urgență a bulevardului St. Luke - Krasnozvezdny, 17, tel. (044) 200-03-11.
 • Clinica "Hipocrate" - bulevardul Ivan Lepse, 4, ph. (044) 454-04-04.
 • Centrul Medical "Boris" - bulevardul Nicholas Bazhana, 12A, tel. (044) 238-00-00.
 • Centrul Medical American - st. Berdichevskaya, 1, ph. (044) 490-76-00.

Moscova:

 • Clinica multidisciplinară "MedTsentrServis" - st. Aviamotornaya, 41B, tel. (499) 641-12-87.
 • Centrul medical "Clinica Europeană" - o banda Dukhovsky, 22B, tel. (499) 750-05-50.
 • Spitalul Clinic "MEDSI" - călătorie Botkinsky 2-a, 5 clădire 3, și clădirea 4, tel. (499) 704-52-41.
 • Spitalul Clinic Spitalicesc. NA Semashko - st. Stavropol, 23K1, tel. (499) 266-98-98.
 • Clinica "Primul Doctor" - st. Kievskaya, 22, ph. (495) 921-33-99.

Sankt Petersburg:

 • Clinica "BaltMed" - satul Pargolovo, autostrada Vyborg, 5k1, 1, tel. (812) 612-70-49.
 • Clinica internațională "MEDEM" - st. Marata, 6, tel. (812) 336-33-33.
 • NMHTS le. NI Complexul Clinic Pirogova Sankt Petersburg - linia Cadet, 15, tel. (812) 676-25-33.
 • Clinica "Euromed" - prospect Suvorovsky, 60 de ani, tel. (812) 327-03-01.
 • Institutul de prim ajutor pentru aceștia. II Dzhanelidze - st. Budapesta, 3, tel. (812) 384-46-99.

Clinici unde puteți face ultrasunete

Clinicile multidisciplinare moderne, unde puteți face ultrasunete în fiecare oraș și mașini cu ultrasunete, în multe spitale și clinici. Popularitatea acestei metode de diagnostic se explică prin ieftinitatea, simplitatea, siguranța și calitatea acesteia. Folosind scanarea cu ultrasunete, puteți identifica bolile grave în stadiile inițiale și puteți preveni dezvoltarea lor. Cu ajutorul ultrasunetelor este posibilă controlul procesului de recuperare și, dacă este necesar, modificarea cursului terapiei.

USD poate fi trecut în direcția unui medic, fie într-o instituție medicală publică gratuit sau pentru o plată minimă, sau într-o clinică privată. Și în primul și al doilea caz, calitatea cercetării este ridicată, deci alegerea clinicii rămâne pentru pacient.

trusted-source[1], [2]

Clinici de la Kiev unde puteți face uzi

Clinicile din Kiev, unde puteți efectua ultrasunete, sunt foarte versatile în alegerea unei metode de diagnosticare și comunicare cu pacientul. Datorită echipamentelor moderne și medicilor competenți, examenul cu ultrasunete este calitativ, ceea ce reprezintă o garanție a datelor fiabile pentru diagnosticare. Luați în considerare cele mai populare clinici:

 • Rețeaua de clinici multidisciplinare Viva efectuează toate tipurile de diagnostice cu ultrasunete, inclusiv studii 3D și 4D. Clinicile sunt situate în toate cartierele din Kiev, ceea ce reprezintă un avantaj semnificativ pentru pacienți. Clinica funcționează fără zile libere de la 8 la 21, dar înainte de a merge la procedură, se recomandă să sunați la registru și să vă înscrieți, ceea ce va ajuta la evitarea coadajării.

Adresă: st. Lavrukhina, 6, tel. (044) 238-20-20.

 • Centrul Medical al ACMD-MEDOX este situat în centrul orașului Kiev și oferă o gamă largă de proceduri diagnostice și asistență medicală completă. În clinică puteți efectua nu numai ultrasunete, ci și CT, RMN, ECG și alte proceduri.

Adresă: st. Petropavlovskaya, 14D, tel. (044) 393-09-3.

 • Clinica medicală de profil larg "Olgerd" oferă toate tipurile de diagnostice cu ultrasunete, precum și consultări cu medicii calificați. În "Olgerd" este posibilă trecerea diagnosticului întregului organism cât mai curând posibil și la prețuri accesibile.

Adresa: 36 Boulevard Akademika Vernadsky, tel. (044) 422-95-05.

Clinici din Moscova unde poți face uzi

Clinici din Moscova unde puteți efectua lucrări cu ultrasunete la pacienți de orice vârstă. Dar există și centre medicale specializate care iau un studiu asupra copiilor sau diagnostichează bolile corpului feminin.

 • Clinica multidisciplinară "MedCenterService" oferă pacienților o gamă largă de servicii. În clinică, puteți trece prin orice tip de diagnostic și puteți obține o consultare calitativă de la medici profesioniști.

Adresă: st. Aviamotornaya, 41b, din interiorul clădirii, etajul 3, tel. (499) 641-12-87.

 • Centrul Medical Hippocrates oferă asistență medicală și diagnostic. În clinică, puteți lua toate testele și examenele necesare.

Adresă: st. Ground Val, 20s3, 2 etaj, tel. (499) 704-30-82

 • Rețeaua de clinici Dobrimod este situată pe tot teritoriul Moscovei. În clinică puteți efectua orice fel de diagnosticare cu ultrasunete, puteți lua teste și puteți obține sfaturi de la un medic. Caracteristica specială a "Dobriedom" este că pe baza centrului de diagnostic există o clinică staționară cu drepturi depline, unde puteți fi supusă unui tratament.

Adresă: st. Krasnodonskaya, 13, clădirea 2, tel. (499) 649-24-31.

Clinicile din Sankt-Petersburg, unde puteți face uzi

Unele clinici din Sankt-Petersburg, unde puteți efectua lucrări de ultrasunete non-stop, ceea ce este popular la pacienți. Luați în considerare centrele multidisciplinare de diagnosticare:

 • Centrul Medical "Longevitate" oferă servicii de diagnosticare cu ultrasunete, precum și consultări cu medicii calificați.

Adresa: 4, Krestyansky per., Tel. (812) 425-30-31.

 • "Almeda" este un centru medical multidisciplinar care oferă servicii în mai multe domenii de medicină. În clinică, puteți efectua ultrasunete și alte tipuri de diagnostice, precum și puteți vizita un medic dentist, un cosmetolog și un chiropractician.

Adresă: st. Dimitrova, 8k2, etaj 1, tel. (812) 425-36-79

 • Centrul medical multi-profil "Granti-Med" oferă servicii de diagnosticare locuitorilor din Sankt-Petersburg pentru mai mult de zece ani. Clinica utilizează specialiști din diferite domenii de medicină, care garantează o abordare integrată în rezolvarea oricărei probleme de sănătate.

Adresă: st. Chekistov, 22, tel. (812) 425-35-61.

În cazul în care se efectuează ultrasunete și cât de eficient este un astfel de diagnostic, astfel de întrebări apar la mulți pacienți cărora li sa prescris procedura cu ultrasunete. Dar nu vă faceți griji, deoarece astăzi, diagnosticul cu ultrasunete se referă la cele mai sigure și cele mai bune metode de cercetare ale corpului. Respectarea tuturor regulilor de pregătire pentru ultrasunete și respectarea cerințelor medicului este o garanție a unei examinări calitative, rapide și fiabile.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.