^
A
A
A

Tuberculoza rămâne principalul pericol

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

04 November 2016, 09:00

OMS este preocupat de faptul că acțiunile întreprinse pentru eliminarea epidemiei de tuberculoză nu sunt la fel de eficiente cum ar fi trebuit să fie. Conform datelor noi, guvernele ar trebui să îmbunătățească măsurile preventive, metodele de detectare și tratare a bolii. Obiectivele globale includ reducerea mortalității prin tuberculoză cu 90%, reducerea noilor infecții cu 80%. Potrivit Margaret Chan, directorul general al OMS, răspândirea bolii infecțioase continuă să depășească acțiunile întreprinse de țări și pentru a îmbunătăți situația necesită o activitate consolidată și coordonată a tuturor țărilor.

Experții au remarcat că una dintre probleme este inegalitatea între țări, când nivelul accesului pacienților la diagnostic și tratament este semnificativ diferit.

Eforturile de combatere a tuberculozei au ajutat la salvarea a peste 3 milioane de vieți în 2015, dar datele de supraveghere epidemiologică indică o răspândire rapidă a bolii.

În ultimul an, mai mult de 10 milioane de persoane au fost infectate în lume, mai mult de jumătate din cazurile noi au fost în Pakistan, India, Africa de Sud, Indonezia India, China, aproximativ 2 milioane de oameni au murit. Începând cu anul 2000, rata mortalității cauzate de tuberculoză a scăzut cu 22%, dar boala continuă să dețină o poziție de lider pentru principalele cauze de deces, în plus, mai mulți oameni au murit de infecție decât de HIV sau de malarie.

Principala problemă este încă diagnosticarea - detectarea precoce a pacienților duce la răspândirea infecției. De asemenea, se remarcă faptul că forma de tuberculoză rezistentă la medicamente amenință întregul sistem de sănătate publică. Practic, această formă se găsește în India, Rusia, China. Problemele diagnostice împiedică adoptarea măsurilor adecvate pentru tuberculoza rezistente la medicamente, în ultimul an, doar 5 pacienți cu acest formament au primit tratamentul necesar .

De remarcat, de asemenea, ratele de vindecare - la scară globală, nu sunt mult mai mari decât 50%.

În OMS a remarcat că pentru a salva omenirea de la epidemie pentru a utiliza teste rapide, noi medicamente. Investițiile și acțiunile nu sunt suficiente pentru ziua de azi și oamenii încep să realizeze ce duce rezistența la antibiotice.

În ultimul an, nu toți cei care au nevoie au fost în măsură să acceseze tratamente și intervenții preventive. Toate acestea sunt cauzate de lipsa fondurilor pentru combaterea epidemiei de tuberculoză. În Statele Unite, pentru a aloca suma necesară, este necesar să se sporească venitul cu 2 miliarde, altfel în 3-4 ani situația se poate înrăutăți. De asemenea, pentru a efectua cercetări pentru a lucra pe noi medicamente, metode de diagnosticare, vaccinuri preventive, este necesar un an suplimentar de 1 miliard de dolari, dar nu există suficiente resurse pentru implementarea tuturor activităților planificate.

OMS a reamintit țărilor că este important să se asigure acoperirea maximă a serviciilor de sănătate, să se mărească finanțarea pentru sănătatea publică, în special în țările în care există rate ridicate de infecție și de deces cauzate de tuberculoză.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.