Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Mai mulți tigri sălbatici pe pământ

, Editorul medical
Ultima examinare: 16.05.2018

În ultimele decenii, experții au remarcat pentru prima dată o creștere a populației de tigri. Fondul Mondial pentru Sălbăticie a publicat recent raportul său anual, care a arătat că numărul tigrilor care trăiesc în sălbăticie a crescut.

Cu toate acestea, aceste pisici mari de pradă sunt încă în pericol de dispariție, dar eforturile persistente depuse de ecologiști pentru a sprijini reproducerea tigri sălbatice și de a reduce amenințările reprezentate de braconaj și distrugerea habitatului lor natural, au contribuit la crearea condițiilor necesare pentru Tigrii au devenit crește treptat sale număr.

Potrivit estimărilor, în prezent trăiesc aproximativ 4 mii de tigri, principalul lor habitat este India, Japonia, Thailanda (acum câțiva ani au existat doar peste 3 mii de tigri).

De-a lungul ultimilor ani a existat o mulțime de eforturi pentru a opri dispariția de tigri de pe planetă - țările cu sprijinul Fondului Guvernului Leonardo DiCaprio, a organizat o serie de întâlniri de conservare tigru, scopul pentru care a fost de a adopta pentru a crește programele sălbatice ale populației tigru cel puțin de două ori până în 2022 an. În plus, părțile au discutat măsurile necesare pentru conservarea acestei specii pe pământ, și care a fost făcută pentru a se conforma. Planul adoptat la forum au demonstrat eficacitatea lor, precum și World Wildlife Fund a evaluat pozitiv situația din țările în care numărul de „pisici sălbatice“ a crescut.

Dar, în alte țări, unde trăiesc și tigrii sălbatici (de exemplu, în Asia de Sud-Est), despăduririle necontrolate și vânătoarea ilegală pot duce la dispariția totală a tigrilor. Recent, aceste animale frumoase și puternice au fost oficial recunoscute ca dispărute în Cambodgia (Peninsula Indochina), unde tigrii nu s-au întâlnit timp de aproximativ 9 ani. 

Vestea despre creșterea numărului de tigri sălbatici sa răspândit după ce India a anunțat că în perioada 2011-2015 numărul acestor animale pe teritoriul său a crescut cu 30%. În această țară, a adoptat o serie de măsuri de conservare a acestor animale magnifice, în special, tariful echipamentelor de arii protejate pentru tigri, creșterea acestora și eliberarea ulterioară în natură, introducerea unor sancțiuni mai aspre pentru braconajului și a exploatării forestiere ilegale. Este de remarcat faptul că aproximativ 70% din tigri sunt concentrate în statul indian, iar guvernul Indiei sa oferit să trimită tigrii tineri în alte țări pentru a restabili această specie de animale pe planetă.

Primul președinte al World Wildlife Fund Jeanette Hemley remarcat faptul că creșterea numărului de tigri sălbatici de pe planetă, observată în ultimii ani este doar începutul și programele care vizează păstrarea „pisici de mare“ va continua. Timp de decenii, lumea este în scădere rapid numărul de tigri, dar datorită muncii coordonată a diferitelor guverne, organizații locale, fundații caritabile, situația sa inversat. Dar pentru a atinge scopul, și anume, o creștere a numărului de tigri sălbatici de pe planetă de cel puțin două ori, mai sunt încă multe de făcut.

trusted-source[1], [2]


Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2019 iLive. Toate drepturile rezervate.