Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Magneziul va înlocui litiul în baterii

, Editorul medical
Ultima examinare: 16.05.2018

Cercetătorii de la Institutul Toyota (America de Nord) au propus crearea de baterii pe bază de magneziu. Potrivit inginerilor, acest element este potrivit pentru baterii, în plus, aceste baterii vor fi mai sigure și mai eficiente, în comparație cu bateriile litiu-ion, și vor fi potrivite pentru diverse dispozitive - de la telefoane la mașini.

Litiu atunci când interacționează cu aerul este ușor de aprins, astfel încât bateriile bazate pe el poate fi periculos. Pentru a spori siguranța bateriilor litiu-ion a fost utilizat metoda combinării litiului cu tije de grafit și reducerea numărului de ioni, ceea ce a contribuit la reducerea densității și a limitat cantitatea de energie stocată.

Element de magneziu mai stabil, mai ales atunci când este expus la aer, în plus, este mai mari consumatoare de energie, în comparație cu litiu, cu toate acestea, a crea electrolit magneziu, care poate transmite energia în mod eficient a dovedit destul de dificilă.

Situația sa schimbat dramatic după rana Mohtadi, specialist principal al Toyota a auzit colegii ei au vorbit despre problema cu crearea unui electrolit capabile să transmită energie, și nu pentru a distruge magneziul și acest lucru a determinat-o să creadă că vă puteți aplica proprietățile materialelor cu baterii de magneziu folosit pentru stocarea hidrogenului. Rana Mohtadi și-a împărtășit gândurile cu colegii, iar oamenii de știință au început imediat cercetarea pentru a verifica ipoteza lui Mohtadi.

Potrivit șefului grupului de cercetare Toyota, această descoperire nu poate fi atribuită unei singure persoane, este meritul mai multor personal științific al institutului care a lucrat în aceeași echipă. Cercetatorii au pregatit deja o descriere a activitatii lor si au publicat-o intr-una din publicatiile stiintifice. Inginerii Toyota speră că descoperirea lor îi va ajuta pe alți oameni de știință să dezvolte baterii pe bază de magneziu adecvate pentru utilizarea zilnică și vor deveni nu mai puțin populare decât acumulatorii litiu-ion.

Potrivit experților, dezvăluirea tuturor posibilităților bateriilor bazate pe magneziu nu a fost posibilă din cauza dependenței de sisteme cu clorură. Electroliții au o stabilitate anodică semnificativă, dar distrugerea componentelor metalice a determinat o scădere a proprietăților bateriei. Specialistii Toyota folosit anionii clustere bor monokarboran producătoare de sare de magneziu a unui tip simplu, complet compatibil cu magneziu metalic, în plus, bateria a arătat o stabilitate oxidativă, care este semnificativ mai mare decât solvenții eterici. Datorită caracterului pasiv și neagresiv al electrolitului de magneziu, este posibil să se standardizeze modalitățile de testare a catodului utilizat în bateriile plate standard. Această descoperire deschide noi oportunități pentru cercetători în dezvoltarea electroliților de magneziu și a metodelor de aplicare a acestora.

Acum, cercetătorii au multe de făcut înainte ca bateriile bazate pe magneziu să fie dezvoltate, conform estimărilor preliminare, astfel de baterii vor apărea în 15-20 de ani.

trusted-source[1], [2]


Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2019 iLive. Toate drepturile rezervate.