^
A
A
A

Deplasările regulate în aer liber îmbunătățesc prognosticul cancerului de prostată

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

26 May 2011, 23:30

Cancerul de prostată este foarte frecvent acum în lumea dezvoltată. Deci, în SUA, incidența cancerului de prostată este foarte mare și ocupă una dintre primele locuri printre tumorile maligne la bărbați. Cancerul de prostată reprezintă 29% din toate neoplasmele maligne nou diagnosticate. Iar anual, în această țară sunt înregistrate 192 000 de cazuri noi de cancer de prostată.

Din acest motiv, descoperirea făcută de oamenii de știință de la Universitatea din California din San Francisco (Universitatea din California, San Francisco) este de o mare importanță practică: respectarea recomandărilor simple va ajuta la salvarea a mii de vieți în fiecare an.

Autori pe baza rezultatelor studiului lor susțin că, chiar dacă un diagnostic de cancer de prostata mers regulat timp de cel puțin 3 ore pe săptămână reduce semnificativ riscul de metastaze, și, prin urmare, crește șansele de supraviețuire.

În același timp, oamenii de știință subliniază faptul că beneficiile unor astfel de excursii de mers pe jos nu vor fi decât dacă apar într-un ritm destul de energic - mersul pe jos este "inutil".

Autorii au studiat deja 1.455 de bărbați cu cancer de prostată deja detectați, care, totuși, nu au părăsit încă limitele de organe, adică boala a fost într-o fază incipientă. În timpul perioadei în care a durat experimentul, 117 au prezentat metastaze în oase sau o recidivă de cancer după tratamentul sau moartea.

Cu toate acestea, la acei pacienți din grupul general de pacienți care au mers regulat, făcând plimbări energice, riscul de răspândire a unei boli grave a fost redus cu 57%.

În același timp, distanța nu contează - factorul de durată (nu mai puțin de 3 ore pe săptămână) și intensitatea mersului pe jos erau importante.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.