^
A
A
A

Clima "scutură": la ce va duce?

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

07 February 2018, 09:00

Oamenii de știință sunt îngrijorați: evenimentele climatice extreme se întâmplă din ce în ce mai mult și daunele cauzate de astfel de dezastre, cum ar fi inundațiile, vânturile uraganelor și secetele, tot mai mult. Astfel, climatologii avertizează: în viitor, totul se va înrăutăți.

Creșterea numărului și a frecvenței fenomenelor climatice extreme este un fenomen pe care experții îl numește "slăbirea" climatului. După cum au calculat oamenii de știință, în ultimii șase ani, frecvența evenimentelor meteorologice a crescut cu mai mult de 45%. În ultimii ani, climatologii au înregistrat aproape 800 de astfel de fenomene. În același timp, daunele financiare cauzate de vreme nu au fost mai mici de 129 miliarde de dolari, iar acest lucru nu este nici prea mic, nici mic - bugetul de stat al unei țări ca Finlanda.

Al doilea aspect important este impactul negativ asupra sănătății oamenilor. Astfel, schimbările climatice conduc la dezvoltarea epidemiilor, la creșterea poluării aerului, la scăderea capacității de lucru a populației.

"Impactul climatului extrem asupra oamenilor poate fi clar urmărit și, din păcate, este un proces ireversibil", spun cercetătorii - reprezentanți ai 24 de grupuri științifice din diferite instituții, precum și din partea Băncii Mondiale și a OMS.

Persoanele în vârstă suferă mai mult decât altele, cu imunitate slabă și cu un număr mare de boli cronice. În ultimii șaisprezece ani, activitățile agricole din India și Brazilia au scăzut cu mai mult de 5%. Acest lucru se datorează încălzirii puternice a climei în aceste regiuni.

Când descriu impactul asupra sănătății umane, oamenii de știință observă că schimbările climatice au dus la epidemii masive de febră dengue. În fiecare an, medicii fixează acest tip de febră la 100 de milioane de pacienți.

Ca aspect separat, este considerată foamea. Numărul de foame în țările asiatice și africane în 26 de ani a crescut cu 24 de milioane de persoane. "Lipsa cantității necesare de alimente este, de asemenea, o consecință a schimbărilor climatice în secolul XXI", spun oamenii de știință în raportul lor.

Un moment pozitiv în această situație, experții au constatat că nivelul mortalității cauzate de evenimentele meteorologice din ultimii ani nu sa schimbat. Acest lucru poate însemna că oamenii sunt mai mult sau mai puțin capabili să facă față fenomenelor spontane.

Autorul studiului, Nick Watss, a menționat: "Există speranța că o creștere a temperaturii medii anuale va conduce la anumite consecințe pozitive. De exemplu, riscul de mortalitate cauzat de hipotermie în țările mai aproape de nord este redus.

Imediat înainte de raportarea oamenilor de știință, raportul Organizației Mondiale a Meteorologilor a fost făcut public. După cum se menționează în raport, anul trecut, conținutul atmosferic de CO 2 a depășit 403 milioane de acțiuni, ceea ce a fost cu jumătate mai mare decât cifra medie din ultimii zece ani. Oamenii de știință au remarcat că în ultimii 800 de mii de ani această valoare a fost mai mică de 280 de milioane de acțiuni.

Un raport complet al studiului este disponibil în Lancet.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.