^
A
A
A

Britanicii care doresc să se nască prin cezariană vor fi sfătuiți de un psihiatru

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

24 May 2011, 21:23

Institutul National pentru Sanatate si de ingrijire a sanatatii din Regatul Unit (NICE) a emis nou proiect de orientare pentru medici, conform cărora femeile care doresc să dea naștere prin cezariană, fără indicație medicală ar trebui să consulte un psihiatru.

Motivul pentru o astfel de inițiativă a fost creșterea numărului de operații de operație cezariană - în mai mult de 30 de ani aceasta sa dublat și reprezintă acum aproximativ un sfert din totalul nașterilor din țară. În acest caz, adesea singurul motiv pentru livrarea chirurgicală este frica femeii de consecințele psihologice și fizice ale nașterii naturale - așa-numitul sindrom "prea pompos" (prea prost pentru a împinge).

Noul management va obliga obstetricienii care se confruntă cu astfel de femei însărcinate să le facă trimitere la o serie de consultări de către un psihiatru sau psiholog. În timpul acestor consultări, specialistul va ajuta femeile să facă față temerilor și vor fi de acord cu nașterea naturală.

În plus, li se vor spune despre eventualele complicații ale unei operații cezariene, până la deteriorarea gravă a organelor mamei și moartea copilului, astfel încât pacienții să poată evalua mai atent toate riscurile și beneficiile operației. (Potrivit unor studii, riscul de deces al unui copil într-o operație cezariană este aproape de două ori mai mare decât în cazul unei nașteri naturale).

Dezavantaje suplimentare de cezariana includ dificultate de formare mama emoțională legătură și copil, reabilitare postpartum lung in spital si costul ridicat (circa 2,5 mii de lire sterline împotriva 750 de lire sterline de naștere atunci când naturale).

După cum notează autorii recomandărilor, dacă o femeie, după o consultare cu un psihiatru sau psiholog, continuă să insiste asupra unei secțiuni cezariene, nu va fi refuzată o operație.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.