Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Beneficiul meselor de familie este supraestimat

, Editorul medical
Ultima examinare: 16.10.2021

Unele familii au stabilit tradiții lungi, iar una dintre ele este o masă comună, când toți membrii familiei se adună la o masă comună.

Se crede că micul dejun, prânzul sau mesele comune contribuie la stabilirea de contacte între părinți și copii și contribuie, de asemenea, la consolidarea legăturilor de familie. În plus, există o opinie conform căreia, din cauza unor astfel de situații familiale, copilul are o performanță academică mai mare la școală, iar comportamentul său este influențat foarte bine de cina familiei.

Cu toate acestea, un nou studiu al oamenilor de știință de la Universitatea din Boston arată că mesele familiale nu au un impact atât de puternic, după cum sa crezut anterior.

Potrivit experților, toate încercările lor de a găsi relația dintre mesele familiale și realizările sau comportamentele academice au fost în zadar.

"Nu găsim legături între mese festive sau mese festive în cercul familiei și în clasele școlare și nu vedem nici o influență asupra comportamentului copilului", a spus autorul principal Daniel Miller. "Nu depinde de vârsta copiilor, nici de frecvența meselor comune".

Oamenii de știință din universitățile din Columbia și New York au efectuat deja cercetări în acest domeniu, pe baza datelor furnizate de Reprezentantul Național al Prelevării de probe din Statele Unite. Cercetătorii au monitorizat copiii preșcolari din 1998 până la vârsta de 15 ani.

Oamenii de știință au luat în considerare toți factorii care ar putea avea un impact potențial asupra copilului: ocuparea forței de muncă a părinților la locul de muncă, comportamentul lor la domiciliu, condițiile de școlarizare, experiența profesorilor și multe altele.

Drept urmare, experții au constatat că influența jocului de familie, în special, colectarea la aceeași masă, nu are practic niciun efect asupra performanței și comportamentului copilului.

"Noi nu sfatuim familiile sa-si rupa traditiile familiale si sa nu mai intalneasca pentru prânz sau cina impreuna", spune dr. Miller. - Doar opinia despre gradul de influență al acestora este eronată. Familiile care cred că mesele în familie, în cazul în care toți membrii obține împreună, este foarte important, nu se poate opri numai la recepția comună a produselor alimentare, precum și, de asemenea, să se gândească în cazul în care puteți interacționa în continuare cu copilul. "


Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Toate drepturile rezervate.