^

Sănătate

Celulele stem

Celulele stem hematopoietice ale măduvei osoase și ale transplantului de măduvă osoasă

Transplantul celular nu a început cu derivații celulelor stem embrionare, ci cu transplantul de celule din măduva osoasă. Primele studii privind transplantul de măduvă osoasă experimentală acum aproape 50 de ani a început cu o analiză a supraviețuirii animalelor în iradierea lor totală urmată de perfuzie de celule de măduvă osoasă hematopoietice.

Celulele stem hematopoietice ale sacului de gălbenuș

Evident, diverse proliferativă și diferențierea a potentei de celule stem hematopoietice, datorită particularităților dezvoltării lor ontogenetice, pentru că în procesul de schimbare în ontogeneza umană chiar și localizarea principalelor zone ale hematopoiezei.

Celule stem hemopoetice din sângele ombilical

Sângele din cordonul ombilical acționează ca o sursă de celule stem hematopoietice cu privire la potențialul proliferativ și capacitățile de repopulare ale celulelor hematopoietice.

Celulele stem hematopoietice

Celulele stem hematopoietice (CSH) ca celule progenitoare mezenchimale sunt caracterizate prin multipotenței și dau naștere la linii celulare, elemente finite care formează celule sanguine și unele celule tisulare specializate ale sistemului imunitar.

Celule stem mezenchimale

Dintre celulele stem regionale, celulele stem mezenchimale (MSC) ocupă un loc special, ale cărui derivați constituie matricea stromală a tuturor organelor și țesuturilor corpului uman.

Celule stem neurale

S-a descoperit ca celulele stem neuronale exprima proteina acidă fibrilară glială care includ celulele mature ale liniei neuronale sunt stocate numai pe astrocite.

Limitări, pericole și complicații ale transplantului de celule

Medicina plastic regenerative se bazeaza pe realizarea in celulele stem si progenitoare embrionare pluripotente clinica si proprietati toti-, permitand in vitro si in vivo, pentru a crea o linii de celule predeterminate repopulată țesuturi și organe ale unui pacient uman deteriorat.

Celulele stem embrionare

Descoperirea celulelor stem embrionare - a apărut nu accidental, dar a apărut pe solul pregătit al cercetării științifice în domeniul biologiei dezvoltării. Termenul de "celule stem" a fost introdus în medicină încă din 1908 la congresul societății hematologice de la Berlin de Alexander Maksimov în legătură cu celulele hematopoietice.

Celulele stem și medicina plastică regenerativă

Astăzi, puțini practicieni sunt conștienți de dezvoltarea unei noi direcții în tratamentul bolilor incurabile prin medicina tradițională și netradițională. Este vorba de medicina din plastic regenerativ, bazată pe utilizarea potențialului regenerator al celulelor stem.
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.