Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Semne de naștere pe labe

Expert medical al articolului

, Editorul medical
Ultima examinare: 17.06.2019

Semnele intime sunt multe, dar cât de sigure sunt acestea? Luați în considerare ce sunt nevii, motivele apariției lor, semnele malignității și metodele de tratament.

Fiecare persoană are semne de nastere pe corpul său. La unii, sunt mici și abia vizibile, astfel încât să nu provoace probleme, în timp ce altele - mari și necesită o atenție deosebită. O mlașcă pe labe, la prima vedere, zestul unei femei, dar poate provoca multe probleme și inconveniente. O astfel de educație nu pare întotdeauna plăcută din punct de vedere estetic, dar cel mai periculos este faptul că poate degenera într-o tumoare malignă. Pentru toate nevi, trebuie să monitorizeze pentru a nu pierde acest proces.

Semnele de nastere sunt o acumulare excesiva de melanina, responsabila de culoarea pielii. Ele pot fi de diferite dimensiuni și culori: de la pete mici până la umflături mari întunecate. Nevoi sunt congenitali și dobândiți, care la rândul lor sunt împărțiți în benign și malign. Dimensiunile acestora depind de adâncimea la care se află baza. Benign: plat sau ușor convex. Formațiile pigmentate pe organele genitale au cel mai adesea o structură normală. Dar dacă mărimea acestora a crescut, forma sau culoarea sa schimbat, atunci merită să consultați imediat un dermatolog.

trusted-source[1], [2], [3]

Cauze semne de nastere pe labe

De regulă, semnele de naștere apar datorită anumitor procese care apar în organism. Cauzele pot fi asociate atât cu factorii congenitali, cât și cu cei dobândiți. Adică, un mol pe labe nu apare singur, ceva trebuie să-i provoace apariția.

Cauzele principale ale nevi sunt:

 • Predispoziția genetică - se formează neoplasme pigmentate în timpul dezvoltării fetale.
 • Schimbări în fondul hormonal - o modificare a nivelului hormonilor la femei în timpul pubertății, prin consumul de contraceptive sau în timpul sarcinii.
 • Radiația ultravioletă - efectul său excesiv promovează creșterea producției de melanină, care provoacă apariția nevusurilor pe diferite părți ale corpului sau creșterea celor deja existente.
 • Bolile pancreasului, GI sau ficatului afectează, de asemenea, apariția neoplasmelor cutanate.

Moliile de pe labe trebuie distinse de verucile genitale și de negi, care pot acționa ca un simptom al unei boli venerice. Nevus, care este traumatizat în mod regulat, poate declanșa un proces oncologic. De exemplu, ieșirile convexe sau agățate se agață de îmbrăcăminte sau se rănesc în timpul intimității.

În cele mai multe cazuri, astfel de leziuni pigmentate sunt benigne, dar sub influența unui număr de factori pot degenera în melanom. În cazul în care semnul de naștere a crescut brusc în dimensiune, culoarea sau forma sa schimbat, durerea, fisurile sau inflamația a început, atunci este necesar să se consulte un dermatolog. În acest caz, intervenția chirurgicală este indicată pentru a preveni malignitatea lor.

trusted-source[4], [5]

Patogeneza

Semnul nașterii pe labiile este un neoplasm benign format intrauterin sau în perioada extrauterină. Caracteristica sa caracteristică este prezența celulelor nevus. Patogenia este asociată cu o încălcare a migrării melanoblastelor în straturile bazale ale epidermei din tubul neuroectodermal. Din acest motiv, unele celule rămân în dermă, fără a ajunge la epidermă. Celulele care alcătuiesc molii sunt atipice, deteriorate, rotunjite, adică nu sunt melanocite pline. Ei sunt aderați unul pe altul, iar în citoplasma lor există încă un pigment.

Pentru nevii congenitali caracterizați prin creșterea lentă, care, în general, în timpul pubertății încetează. Aproximativ 90% dintre persoanele au nevuse congenitale, deoarece multe femei se confruntă cu semne de marcă pe labe. Creșterile congenitale sunt mai puțin frecvente, dar cele dobândite sunt un fenomen rar care este predispus la degenerarea malignă. Cel mai adesea acest lucru se datorează traumatizării pielii.

trusted-source[6], [7], [8]

Simptome semne de nastere pe labe

Nevusi in zona intima, ca multe alte leziuni ale pielii sunt asimptomatice. Asta este, aspectul lor nu este insotit de o crestere a temperaturii corpului, dureri de cap sau dureri in tot corpul. Simptomele pot fi observate cu examinarea periodică a pielii. Dar există o serie de semne care indică degenerarea educației pigmentate, luați-le în considerare:

 • Creșteți dimensiunea
 • Disconfort, sensibilitate, arsură și mâncărime în zona de creștere
 • Schimbarea culorii
 • Aspectul rugozității, tuberculilor și scalării
 • Vulnerabilitatea conturului
 • Sângerare și spută la suprafața nevusului

Semnele de nastere contin melanocite - acestea sunt celule care pot fi transformate in melanocite. Examinarea periodică a corpului va dezvălui cele mai mici schimbări care apar cu pielea. Aspectul simptomelor de mai sus, este o ocazie de a consulta imediat un medic.

Cârlige suspendate pe labe

Papilele sau creierii de pe labe sunt o malformație de culoare corporală sau roz deschisă, cu dimensiunea de 1 mm. Creșterea neplăcută este în creștere rapidă și poate lua forma de conopidă. Puteți obține virusul papilloma prin produse de igienă personală sau printr-o conexiune goală. Datorită contactului dintre epidermă și mucoase deteriorate cu obiecte pe care există un virus, se produce o infecție.

Principalele cauze ale creșterii:

 • Eșecul hormonal în organism (sarcină)
 • Virusul papilloma
 • Elementele de vârstă ale organismului (perioada pubertală, vârsta înaintată)
 • Reducerea proprietăților protectoare ale sistemului imunitar
 • Bolile endocrine
 • Abortirovanie
 • Relații sexuale neplăcute și schimbarea frecventă a partenerilor
 • Deficit de vitamine și minerale în organism
 • Stres și nevroză obișnuită

Sunt absente boli serioase care ar provoca apariția unei astfel de forme de creștere. Dar asta nu înseamnă că sunt sigure pentru oameni. Papiloamele la nivelul labei pot provoca cancer. Creșterea lor cauzează o serie de complicații: traume și sângerări din locurile patologice, disconfort în timpul sexului, un obstacol în calea procesului normal de naștere. Neoplasmele determină disconfort psihologic, provoacă psihoză și stare depresivă.

Cârligele suspendate pe labe necesită tratament, care începe cu o vizită la ginecolog. Medicul examinează zonele afectate și ia teste pentru definirea infecției HIV și a virusului papilomului. Pe baza rezultatelor diagnosticului, se efectuează eliminarea chirurgicală.

trusted-source[9], [10]

Semne de naștere pe labia majora

Pe corpul fiecărei persoane există neoplasme pigmentate, care pot servi ca ornament și dau disconfort estetic. Moara de pe labia majora poate fi atât prima, cât și a doua, totul depinde de tipul și dimensiunea acesteia. Luați în considerare principalele tipuri de nevi care pot apărea pe buza mare:

 • Congenital - sunt date în perioada de dezvoltare intrauterină a fătului, manifestată în primul an de viață al copilului. Sunt mici (mai puțin de 1,5 cm) și mari (de la 1,5 cm sau mai mult). Acestea necesită supraveghere medicală, deoarece se pot dezvolta în melanom.
 • Hanging și warty - cauza neplăceri, care este asociată cu traumatizarea frecventă. Aceasta poate duce la transformarea lor într-o formă malignă. De regulă, apar din cauza papilomavirusului uman. Pentru a preveni acest proces, astfel de moli sunt îndepărtați prin diverse metode chirurgicale și trimise pentru analize histologice.
 • Plăcile cu pigment plat - în majoritatea cazurilor, nu reprezintă o amenințare. Dar o femeie trebuie să-și respecte starea. Dacă s-au produs schimbări, de exemplu, molii au început să crească, să schimbe culoarea sau fulgii, atunci merită să se întoarcă la un ginecolog sau dermatovenerolog.

Este periculos să se elimine leziunile pigmentate pe labele largi, deoarece acest lucru poate duce la complicații grave.

trusted-source[11]

Semne de naștere negre pe labe

Există multe formațiuni pigmentate care diferă în funcție de localizare, dimensiune și, desigur, de culoare. Semnul de naștere negru pe labe este o raritate care necesită o atenție deosebită. Pentru astfel de nepoți, o formă obișnuită rotunjită și o culoare uniformă sunt caracteristice. De obicei, acestea apar în copilărie, iar în timpul pubertății se poate întuneca și crește și mai mult.

Există trei tipuri principale de formări asociate cu pigmentarea neagră:

 • Melanomul nevus este o formare sigură, rotundă sau ovală, mai mică de 5 mm. Are o suprafață netedă sau gălbui și muchii distincte.
 • Nevus displazic - dimensiunea sa este mai mare de 5 mm, nu are o formă clară și limite asimetrice. În cele mai multe cazuri, are câteva nuanțe suplimentare și o umflături în centru. Dacă există mai multe astfel de neoplasme pe labe și corp, atunci ele trebuie să fie monitorizate, deoarece acestea pot fi regenerate în melanom.
 • Melanomul este o malignitate care se dezvoltă rapid. Se ridică din melanocite, arată ca un semn de naștere obișnuit, dar se transformă repede. Principalele simptome ale afecțiunii maligne: o schimbare în dimensiune, asimetrie, intercalate mai multe culori, durere, sângerare.

Pe cont propriu, semnele de nastere negre sunt inofensive, dar daca apar semne de schimbari, este necesar sa contactati un ginecolog sau dermatovenerolog.

trusted-source[12]

Primele semne

Moartea de pe labe nu are simptome care să indice apariția ei. Doar auto-examinările regulate vor permite descoperirea neoplasmelor. Nevi-urile greșite pot fi traumatizate în mod regulat, ceea ce implică o serie de consecințe negative.

Primele semne de mutație a unui semn de naștere:

 • Decolorare, apariția unui nou pigment
 • Dimensiunea marginea construită depășește 5 mm
 • Limitele sunt asimetrice și deformate
 • Structura pigmentului, structura sau forma acestuia sunt rupte.
 • Suprafața semnei de naștere devine aspră, uscată, apar fisuri și excreții
 • Atingerea nevusului dă senzații dureroase

Apariția semnelor descrise mai sus este un semnal pentru a consulta imediat un medic pentru a diagnostica neoplasmul modificat și a preveni degenerarea acestuia malign.

trusted-source[13], [14], [15]

Complicații și consecințe

Semnele intime intime nu sunt doar o decorare unica a corpului, ci si o zona de risc. Acest lucru se datorează posibilității transformării lor în oncologie. Consecințele negative au apărut dacă creșterea pigmentată este adesea traumatizată, de exemplu, în timpul intimității, procedurilor de igienă, purtarea de haine strânse sau atunci când încercați să o eliminați singuri. Orice leziune provoacă sângerare capilară, care fără tratament antiseptic implică complicații.

Dacă molii au fost răniți sau rupți, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să opriți sângele. În aceste scopuri, este potrivit un tampon sau bandaj de bumbac. Rana trebuie tratată cu clorhexidină sau peroxid de hidrogen. În cazul în care mole de agățat a ieșit, atunci ar trebui să fie trimise la studiu, pune-l în soluție salină. Și este obligatoriu să se adreseze ginecologului sau dermatovenerologului, care va inspecta locul leziunii și, dacă este necesar, va îndepărta resturile clădirii.

Pentru a evita consecințele grave, se recomandă respectarea acestor reguli:

 • În cazul în care mlaștina se chinuie sau scânteie, atunci nu-l arzi cu alcool, trebuie să vezi un doctor.
 • Dacă nevusul a schimbat dimensiunea și forma, este arătată îndepărtarea chirurgicală efectuată de chirurg.
 • Dacă neoplasmul devine inflamat, schimbă culoarea sau începe să sângereze, atunci este o ocazie de a consulta imediat un oncolog.

În cazul în care un semn de naștere a fost rănit, care nu a fost malign, atunci nu este periculos. Consecințele grave sunt cauzate de afectarea melanomului. Reziduurile melaninei de la rană pot intra în sânge și se pot răspândi în tot corpul, ceea ce va duce la apariția cancerului de piele.

trusted-source[16], [17], [18], [19]

Complicații

Umflarea pe labe, ca și alte leziuni ale pielii, necesită o atenție deosebită. Acest lucru se datorează riscului malignității ei. Complicațiile apar la expunerea prelungită la radiațiile ultraviolete, cu traume și încercări nereușite de auto-tratament. Simplul fapt al apariției nevusului nu este periculos. Merită să fii prudent în cazul în care i-au apărut astfel de modificări:

 • Culoarea a fost schimbată, mărimea
 • Au fost senzații dureroase
 • Pielea nevusului sau aproape a început să se desprindă, să se spargă
 • A fost o senzație de mancarime și arsură în zona leziunii

Conform statisticilor medicale, aproximativ 50% din tracturile genitale cresc în melanom, adică boală oncologică. Riscul crește semnificativ dacă semnele de naștere sunt traumatizate.

trusted-source[20], [21], [22]

Diagnostice semne de nastere pe labe

Clasificarea internațională a bolilor celei de-a 10-a revizii include semnele de naștere pe genitale la clasa 2 "Neoplasme". Luați în considerare codul pentru mb 10 și principalele categorii incluse în compoziția sa:

D10-D36 Neoplasm benign

D22 Melanom nevus:

 • D22.0 Nevul melaniform al buzei
 • D22.1 Nevoiul melaniform al pleoapelor, inclusiv adeziunea pleoapelor
 • D22.2 Nevoiul melaniform al urechii și canalul auditiv extern
 • D22.3 Nevoiul melaniform al altor părți ale feței și nespecificate
 • D22.4 Nevoiul melaniform al scalpului și gâtului
 • D22.5 Melanomul nevus al trunchiului
 • D22.6 Nevoiul melaniform al membrelor superioare, incluzând regiunea brațului umărului
 • D22.7 Melanomul nevus al membrelor inferioare, inclusiv regiunea șoldului
 • D22.9 nevus melaniform, nespecificat

Atunci când diagnosticarea unui dermatolog utilizează clasificatorul descris mai sus. Acest lucru este necesar pentru indicații privind intervenția chirurgicală și eliminarea nevusului.

Nevoii de orice dimensiune și localizare necesită o atenție deosebită și inspecții regulate, acest lucru fiind asociat cu riscul degenerării lor. Diagnosticul se bazează pe plângerile pacientului și pe colectarea de anamneză. Dermatologul stabilește perioada de prescripție a semnului de naștere (congenital, dobândit), prezența schimbărilor (culoare, mărime etc.), indiferent dacă măsurile de diagnosticare au fost efectuate mai devreme sau tratamentul acestuia.

Să luăm în considerare metodele de diagnosticare de bază folosite în studiul creșterii cutanate:

 • Analiza de pe suprafața pigmentului - principala indicație a comportamentului său, este sângerarea sau deteriorarea. Materialul colectat este studiat sub microscop. Acest lucru vă permite să determinați tipul de nevus și probabilitatea transformării sale în melanom.
 • Luminozitatea microscopică - cu ajutorul unui dermatoscop, nu este luată doar pentru examinare, ci doar partea din țesuturile sănătoase.
 • Diagnosticarea computerizată - un semn de naștere este comparat cu probele disponibile, diagnosticarea și prescrie tratamentul.

Principalele sarcini ale diagnosticului: identificarea unei varietăți de nevus și a opțiunilor de eliminare, pentru a preveni transformarea sa în melanom.

trusted-source[23], [24], [25]

Analize

Diagnosticul de laborator al creșterii pielii pe organele genitale, precum și pe alte părți ale corpului, este efectuat de către un dermatolog sau dermatovenereolog. Analizele vă informează despre starea nevusului și despre riscul de degenerare a acestuia. Pacientul va trebui să treacă o analiză pentru oncomarkerii. Pentru studiu, sângele este luat din venă. Acest lucru ne permite să identificăm substanțele formate în timpul transformării pigmentului. Prin rezultatele sale, sunt prescrise teste suplimentare.

Un studiu care utilizează un dermatoscop este obligatoriu. Un ulei special este aplicat pe mol și tratat cu un dispozitiv optic special cu iluminare. O astfel de analiză nu dăunează pielea, dar este foarte precisă, deoarece determină structura nevusului și starea straturilor profunde ale dermei.

trusted-source[26], [27]

Instrumente diagnostice

Pentru a determina tipul de nevus, o atenție deosebită este acordată diagnosticului instrumental. Cu ajutorul acestei metode se analizează diametrul, forma, culoarea, localizarea neoplasmului și prezența creșterilor suplimentare. Să luăm în considerare metodele de bază ale instrumentului:

 • histologie

Chirurgul dezinfectă pielea, aplică un anestezic local și acționează nevusul. Materialele de la distanță sunt trimise la laborator pentru investigație. Acest lucru vă permite să identificați cancerul de piele în primele etape și să începeți tratamentul. Histologia se desfășoară în direcția medicului sau a dorinței personale a pacientului. Procedura se efectuează numai în instituții medicale sau laboratoare.

 • biopsie

Diagnosticul morfologic al bolilor de piele este efectuat cu suspiciune de procese maligne. Se iau țesut de biopsie, eliminarea cărora nu provoacă disconfort cosmetic sau funcțional semnificativ. Excizia se face cu ajutorul unei metode scalpel sau electrochirurgical. Nevoile mici sunt îndepărtate complet, iar cele mari parțial cu o bucată de țesut sănătos.

În ciuda caracterului informativ al procedurilor de mai sus, principalul lor dezavantaj este trauma semnului de naștere, care poate provoca debutul procesului malign.

Ce trebuie să examinăm?

Diagnostic diferentiat

Când pacientul se adresează unui dermatolog cu un mol pe labe, sarcina principală a doctorului este diferențierea creșterii pielii de formațiunile patologice. În acest scop, se analizează starea generală a pielii, prezența defectelor de dezvoltare ale dermei și a anexelor acesteia, numărul de nevi și aspectul acestora. Diagnosticul diferențial este complicat de faptul că astăzi există aproximativ 24 de leziuni tumorale ale dermei care acumulează pigment.

Mole comparativ cu convenționale veruci, galonevusom, Ota nevul, papilom, condilom, carcinomul cu celule bazale, nevi ax celular (epithelioid), fibromul si alte tumori. Multe tipuri de cariere simulează o tumoare. De exemplu, creșterile congenitale pot avea o formă asimetrică sau mare. Dar melanomul se poate dezvolta și din ele.

Tratament semne de nastere pe labe

Dacă semnul de naștere pe labe este cauza disconfortului, atât fiziologic cât și estetic, atunci trebuie să contactați un dermatovenereolog sau ginecolog. Tratamentul depinde de rezultatele diagnosticului (examinare cu dermatoscop, histologie, biopsie). De regulă, pentru terapie se utilizează astfel de metode: chirurgicale, radio-unde și laser.

Să luăm în considerare metodele de bază ale tratamentului:

 • Criodestrucția - creșterea este tratată cu azot lichid, ceea ce duce la moartea sa. În locul rănii, se formează un film subțire, sub care se formează o epidermă sănătoasă. Principalul avantaj al acestei metode este acela că nu lasă cicatrici, nu afectează țesuturile sănătoase și nu provoacă durere.
 • Electrocoagularea - îndepărtarea are loc cu expunerea la temperaturi ridicate. Cu ajutorul unui instrument special, medicul cauterizează creșterea. În timpul procedurii, nu are loc sângerare, dar pot fi îndepărtate numai formațiuni mari, deoarece acestea cauzează senzații dureroase.
 • Îndepărtarea cu laser este o metodă populară, care implică utilizarea fasciculelor laser pe orice parte a corpului. Radiația penetrează adânc în piele, nu lasă cicatrici sau arsuri. Nu este utilizat pentru a trata creșteri mari pigmentate.
 • Radiosurgery - zona afectată este afectată de un fascicul direcțional radioactiv. Radiația îndepărtează molebul, dar în locul aplicării sale rămâne o arsură a radiațiilor, care se transformă într-o cicatrice. Procedura nu provoacă sângerare, are proprietăți dezinfectante. Potrivit pentru îndepărtarea neviilor mici.

În cazul în care există semne mari la nivelul organelor genitale, ele sunt îndepărtate numai chirurgical. Această procedură este dureroasă, prin urmare se desfășoară sub anestezie și durează aproximativ o oră. Pentru extractele mici ale pielii, se utilizează cel mai adesea metoda undelor radio sau electrocoagulația.

Medicină

Pentru a trata un semn de naștere pe labe este posibil și necesar, dar mulți pacienți refuză să facă acest lucru, recurgând la metode mai radicale. Medicamentele nu acționează la fel de rapid ca laserul sau criodestrucția, dar pot obține rezultatele dorite. Pentru tratament se aplică unguente speciale, tonice și soluții, care în majoritatea cazurilor acționează la fel. Medicamentele au următoarele proprietăți:

 • Distrugerea epidermei
 • Acțiune antiinflamatorie și antiseptică
 • Acțiune antimicrobiană și regenerativă
 • Deep și normalizând proprietățile de relaxare a pielii

Luați în considerare un număr de medicamente utilizate pentru a trata moli intim:

 1. Solkoderm

Un medicament extern care cauzează mumificarea și devitalizarea țesuturilor modificate. Eliberat sub formă de soluție în fiole de 0,2 ml.

 • Indicații pentru utilizare: tratamentul modificărilor benigne ale suprafeței în piele, nevi, veruci plantari, veruci genitale, cheratoză seboreică și actinokeratoză
 • Tratamentul este efectuat de către un medic sau personal medical, nu este recomandat să aplicați soluția pe piele de unul singur. În kitul cu fiole există un aplicator special (tub). Cu ajutorul acestuia, soluția se aplică direct pe locul leziunii, tratându-se în prealabil pielea cu alcool. După aplicarea soluției, trebuie să așteptați să se usuce. După 3-5 minute, zona tratată va avea o culoare galbenă sau gri-gri. Dacă nu se întâmplă acest lucru, procedura se repetă. La un moment dat, puteți procesa nu mai mult de 4-5 nevuses cu o suprafață totală de 4-5 cm. Pentru îndepărtarea completă a construcției, există suficiente perechi de proceduri care se efectuează la intervale de 4 săptămâni.
 • Efectele secundare apar atunci când soluția lovește membranele mucoase. Poate că înroșirea temporară sau apariția unui inel ischemic în jurul zonei tratate. Aceste reacții nu necesită eliminare. Dar dacă există reacții cutanate pronunțate care nu trec singure, atunci folosesc unguente steroidice sau anestezice. Utilizarea incorectă a produsului poate provoca arsuri ale pielii. Când intră în ochi sau în membranele mucoase, acestea sunt spălate cu soluție de bicarbonat de sodiu 1% sau cu apă pură.
 • Solkoderm este contraindicat în: leziuni maligne ale pielii predispuse la metastaze, pentru îndepărtarea pistruilor și a cicatricilor keloide, cu formarea crescută a țesutului cicatricial. Soluția nu este recomandată pentru utilizare în timpul sarcinii, deoarece există riscul apariției reacțiilor adverse grave.
 • În caz de supradozaj, adică atunci când se aplică o cantitate mare de soluție țesuturilor sănătoase, se pot dezvolta ulcere și arsuri. Pentru tratamentul lor, terapia standard pentru astfel de leziuni este arătată.
 1. Stefalin

Unguent pe bază de plante pentru a elimina moli, negii și papiloame. Compoziția medicamentului include colectarea de inflorescențe și rădăcini din plante, datorită cărora se prevede capacitatea de penetrare ridicată. Înainte de aplicarea produsului pe piele, flaconul cu unguent trebuie agitat bine. Medicamentul se aplică la semnele de naștere cu 30-60 de minute înainte de somn, deoarece după tratament, zona tratată este contraindicată pentru a fi umedă timp de 4 ore. Procedura se efectuează o dată pe zi până când defectul este complet eliminat.

 1. Verrukatsid

Un medicament cu o concentrație mare de fenol, care determină coagularea structurilor proteice ale pielii. Aplicațiile cauzează căderea pielii, cauzând detașarea formării. Deoarece medicamentul are un efect puternic de coagulare, provoacă distrugerea celulelor virale. Medicamentul este utilizat pentru a îndepărta papilomii, verucile genitale, keratomii, negi, adică defecte ale pielii care pot fi confundate cu un nevus. Soluția este aplicată cu ajutorul aplicațiilor. De regulă, sunt necesare 5 proceduri pentru a elimina complet un defect.

Efectele secundare se manifesta sub forma reactiilor alergice si a unui edem mic la locul de aplicare. Dacă produsul se află pe țesuturi sănătoase, este posibilă arderea. Este contraindicat să se utilizeze pentru eliminarea nevi pigmentare, creșteri pe membranele mucoase, hipersensibilitate la componentele medicamentului, pentru tratamentul copiilor și leziuni cutanate extinse. În caz de supradozaj, se dezvoltă o arsură a țesuturilor, pentru tratamentul căruia este indicată terapia simptomatică.

 1. aliniat

Imunomodulatorul de aplicare topică cu substanța activă este imiquimod. După ce se aplică o singură doză de cremă pe piele, se absoarbe repede și o cantitate mică din aceasta intră în fluxul sanguin sistemic, se excretă fără întârziere de rinichi.

 • Indicatii pentru utilizare: tratamentul papilomilor si condiloamei genitale la nivelul organelor genitale externe si regiunii perianale la pacientii de varsta adulta. Este contraindicat utilizarea cu intoleranță la componente și pentru tratamentul pacienților cu vârsta sub 18 ani.
 • Crema se aplică pe stratul subțire al stratului subțire până când este complet absorbită. Procedura se efectuează de 3 ori pe săptămână, de preferat la culcare, deoarece medicamentul nu poate fi spălat timp de 6-10 ore. Produsul nu trebuie aplicat sub bandaj și utilizat mai mult de 16 săptămâni.
 • Aplicarea externă nu provoacă supradozaj sistemic, deoarece Aldara are o absorbție scăzută. Utilizarea în timpul sarcinii nu este recomandată, dar este posibilă numai dacă beneficiul pentru mamă este mai mare decât riscurile potențiale pentru făt.
 • Efectele secundare sunt rare. Pacienții pot prezenta reacții alergice, arsuri ale pielii și mâncărime. Pentru a elimina manifestările locale, crema trebuie spălată cu săpun și apă și terapie continuă.

Toate medicamentele sunt utilizate numai în scopuri medicale. Dermatologul selectează cea mai eficientă și mai sigură remediere și oferă recomandări cu privire la utilizarea acestuia.

Tratament alternativ

O alternativă la medicina clasică este tratamentul alternativ. Este folosit pentru multe probleme, inclusiv pentru semnele de naștere pe labe. Luați în considerare rețetele populare folosite pentru a trata nevi:

 • În fiecare zi, aplicați miere pentru formarea pigmentată, acest lucru vă va ajuta să decolorați. Sucul cepei are aceleași proprietăți. Trebuie să aveți grijă atunci când o utilizați, deoarece este posibil să vă ardeți mucusul.
 • Uleiul de ricin este eficace nu numai cu moli, ci și cu papilome. Aplicați uleiul zilnic dimineața și seara. Efectul dorit vine într-o lună de proceduri regulate.
 • Se amestecă 100 ml de oțet de cidru de mere cu 5 picături de ulei esențial de lămâie. Amestecul trebuie aplicat nevoului de 2 ori pe zi, de preferat dimineața și înainte de culcare.
 • Coaja de radacina neagra si se toaca intr-o tocanita. Produsul este aplicat pe piele de 3-4 ori pe zi până când defectul dispare complet.
 • 1-2 catei de usturoi, amestecati cu o lingura de otet si faina. Rezultatul ar trebui să fie un aluat strâns. Luați un tencuială și faceți o gaură în el pentru dimensiunea unui semn de naștere, acest lucru va proteja țesutul sănătos. Lipiți plasturele pe piele, iar pe mol, atașați aluatul, lipiți deasupra cu un alt tencuială. După 1-2 zile, scoateți bandajul.
 • Acru de mere acru pe un răzătoare fin și se amestecă cu miere 1: 1. Distrugeți moara cu acest amestec și acoperiți-l cu un ajutor de bandă, lăsându-l pe timp de noapte. Procedura trebuie efectuată în termen de trei zile.

Utilizați rețetele descrise mai sus, fără a consulta un medic, nu este recomandată. Deoarece tratamentul incorect sau rănirea accidentală a nevi intim pot duce la consecințe grave.

trusted-source[28]

Plante medicinale

Pentru a elimina molii pe diferite părți ale corpului utilizați o varietate de metode, dar o atenție deosebită trebuie acordată tratamentului plantelor medicinale. Luați în considerare rețetele eficiente ale medicamentelor pe bază de plante:

 • În sezonul de înflorire al păpădiilor, săpați rădăcina plantei. Trebuie să fie spălată bine și tăiată într-o mustă. Mijloacele primite pentru a se aplica sub formă de compresă la un nevus timp de 1-2 ore. Cu proceduri regulate, după 7-10 zile, începe să se usuce și dispare.
 • Sucul de iarbă de celandină este cel mai popular remediu pentru tratamentul neoplasmelor pigmentate. Tăiați tulpina plantei și aplicați sucul pe creștere, în timpul procedurii se recomandă legarea nevusului cu un fir și trageți-l în jos pe măsură ce se usucă. Cu utilizarea corectă și precisă a acestei metode, chiar și marile semne de naștere vor ieși în decurs de o lună.
 • Îndepărtați laptele proaspăt stors și puneți compresa pe locul leziunii. La formarea se poate aplica sucul plantei, care se eliberează la tăierea tulpinii. Pentru tratamente se efectuează 3-4 proceduri.
 • Extras din oase de struguri și de grapefruit adecvat pentru decolorarea molilor plat. Pictați un amestec de extracte de 1-2 ori pe zi timp de o săptămână.

Tratamentul cu ierburi, precum și metodele de medicină alternativă trebuie coordonate cu medicul curant.

Tratament operativ

Metoda chirurgicală de tratare a unui nevus este metoda cea mai comună care nu necesită echipament special, dar are rezultate bune. Tratamentul operativ este adesea folosit pentru a elimina molii convexe și agățate pe labe. Procedura se realizează cu neoplasme neoplazice mari.

Excizia se face cu un bisturiu. Doctorul face o incizie fringing cu captarea de piele sanatoasa si stratul de suprafata de celuloza. Semnul de naștere foarte este excitat, iar rana formată este sutată cu o sutură cosmetică. Țesuturile îndepărtate sunt trimise pentru histologie. Întregul punct al metodei este de a scăpa de defect într-o singură procedură, avertizând degenerarea ei malignă.

Există o serie de indicații pentru operație:

 • Nevoi de dimensiunile mari
 • Prezența sau suspiciunea unui proces oncologic
 • Distrugerea a fost dezintegrată în mai multe părți
 • Frecvența traumei
 • Probleme cosmetice

Tratamentul chirurgical nu are contraindicații, dar nu va fi efectuat dacă pacientul are herpes genital, boli infecțioase sau inflamatorii. În ciuda siguranței și eficienței metodei chirurgicale, aceasta are dezavantaje:

 • Risc de formare a cicatricilor și a cicatricilor keloide
 • Perioadă lungă de reabilitare
 • După procedură, este contraindicată la soare
 • Utilizarea anesteziei: pentru adulți, local, și pentru copiii generali

După procedură, pacientului i se oferă sfaturi privind îngrijirea rănirii. În fiecare zi, pielea trebuie tratată cu peroxid de hidrogen și se aplică un unguent cu un antibiotic sub bandaj sau tencuială. Efectuați proceduri înainte ca rana să fie complet vindecată. Dacă nu se observă recomandările medicale, pot apărea complicații: infecție, apariția de pete de pigment noi, cicatrici și cicatrici keloide.

Profilaxie

Până în prezent, nu există metode care să contribuie la protejarea pielii de aspectul de molici. Prevenirea nevi are drept scop prevenirea transformării lor în melanom. Să luăm în considerare regulile sale de bază:

 • Evitați expunerea prelungită la lumina directă a soarelui.
 • Locurile cu nevuse de dimensiuni mari nu trebuie să se bronzeze. Prin urmare, cu semne de marcă pe labe, refuzați de la plajă sau relaxați-vă pe plajele nudiste.
 • Cremele și loțiunile speciale protejează pielea de arsurile solare, dar nu reduc riscul de apariție a melanomului.
 • La cea mai mică schimbare de la leziunea pigmentară, trebuie să-ți vezi un doctor.

În nici un caz nu se auto-medicina și nu încercați să îndepărtați, să rupăți sau să tăiați molia. În plus față de sângerare, aceasta va implica și o serie de alte consecințe negative.

trusted-source[29], [30], [31], [32]

Prognoză

Un mol pe labia cu abordarea corectă a tratamentului și respectarea tuturor recomandărilor medicale are o perspectivă pozitivă. Dacă s-a produs malignitate, adică o degenerare a melanomului, atunci prognosticul depinde de o diagnosticare în timp util a schimbărilor. În acest caz, nivelul supraviețuirii este determinat de grosimea tumorii și de numărul de straturi afectate de procesul oncologic. Melanoamele subțiri sunt bine tratabile, precum și moliile maligne cu o structură profundă.

trusted-source[33]


Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2019 iLive. Toate drepturile rezervate.