Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Îndepărtarea molarelor acasă

Expert medical al articolului

, Editorul medical
Ultima examinare: 11.04.2020

Semne de naștere sau nevi, există aproape fiecare persoană. Ele sunt aproape invizibile, dar pot aduce disconfort tangibil. De asemenea, este foarte periculos să deteriora semnul de naștere, deoarece sângerarea poate începe. Dacă nevusul este localizat pe corp astfel încât acesta să poată fi deteriorat, are un aspect non-estetic sau aduce un alt fel de disconfort, acesta poate fi înlăturat.

Puteți elimina semnul de naștere singur sau contactând un medic. Problema moliilor nedorite și îndepărtarea lor din diferite părți ale corpului interesați de oameni înainte. Prin urmare, medicina alternativă oferă multe modalități și rețete pentru a scăpa de nevus în mod independent și în siguranță.

Înainte de a vă decide să eliminați un mol, trebuie să analizați ce consecințe pot avea și dacă vă împiedică. Cel mai adesea eliminați acele moli care sunt pe față, gât, în special dimensiuni mari sau se pot dezvolta într-o tumoare malignă.

Îndepărtarea semnului de naștere constă în pregătirea lor, chiar procesul de îndepărtare a lungimilor diferite și îngrijirea ulterioară și observarea cicatricilor reziduale sau a cicatricilor. Prin abordarea corectă, eliminarea semnelor de naștere nu va fi dificilă, sigură și eficientă.

Indicații pentru procedură

Indicațiile pentru îndepărtarea unei molii pot fi diferite, dar toate se aruncă la câțiva factori majori. Pentru a elimina o molie se recomandă dacă:

 • Acesta este situat pe fata.
 • Dacă este deosebit de mare. Semnele de naștere acumulează melanină, astfel încât probele mari se pot dezvolta în melanină.
 • Moșul aduce în mod constant disconfort, se află în locuri de contact constant cu haine sau bijuterii de costume.
 • Atingeți constant simbolul de naștere cu unghiile sau alte obiecte, este într-un loc extrem de incomod. De exemplu, pe spatele palmei, pe glezna etc.

Motile sunt, de asemenea, eliminate, deoarece acestea pot provoca o tumoare maligna. Aceia dintre ei, care se află în locurile cele mai accesibile pentru soare, sunt cel mai expuși unui astfel de risc. Dacă decideți să eliminați semnul de naștere, vă rugăm să-l arătați doctorului-oncolog. Moarcul poate fi regenerat în melanom, medicul va determina imediat acest lucru. Deci, atunci când eliminați singur semnul de naștere, nu vă faceți rău singur și organismului în ansamblu, este mai bine să consultați un specialist.

trusted-source[1], [2], [3]

Preparare

Eliminarea molarelor la domiciliu este foarte periculoasă. Medicii avertizează în mod constant despre acest lucru. Dar dacă totuși v-ați decis să scăpați de semnul de naștere nedorit, merități să luați în considerare mai multe puncte:

 • Alegeți modul în care doriți să ștergeți. Poate fi un unguent, preparate sau tincturi. Semnele de naștere foarte des nu sunt procesate doar cu unguent, ci și legate de un fir de la bază.
 • Asigurați-vă că nu sunteți alergic la niciuna dintre componentele medicamentului selectat.
 • Familia eliminată nu trebuie să aibă nici un fel de daune sau suspiciuni legate de melanom, și anume să aibă marginile egale, o culoare uniformă, o suprafață uscată, dimensiunea obișnuită.
 • Pielea din jurul moliei nu ar trebui să fie inflamată. De asemenea, lângă semnul de naștere nu ar trebui să existe erupții, iritații, mușcături de insecte, răni proaspete sau zgârieturi.

Pregătirea pentru a elimina semnul de naștere este o parte foarte importantă a întregii proceduri. Este important să alegeți inițial metoda corectă, astfel încât mai târziu să nu existe complicații. În caz contrar, puteți aduce infecția, există un risc mare de sângerare.

trusted-source[4], [5]

Tehnică îndepărtarea molilor la domiciliu

Puteți elimina un semn de naștere la domiciliu într-o varietate de moduri. Puteți alege o metodă mai simplă sau complexă. Câteva recomandări, care este metoda mai bună de a înlătura moară la domiciliu:

 1. Înainte de începerea procedurilor, indiferent ce înseamnă că nu decideți să eliminați semnul de naștere, asigurați-vă că faceți un test de toleranță. Aplicați pe o suprafață mică a pielii sub genunchi sau în interiorul încheieturii mâinii. Așteaptă o zi. Dacă alergii, erupții cutanate, arsuri sau mâncărimi nu fac acest lucru, medicamentul vă convine.
 2. Opriți alegerea pe opțiuni mai simple. Selectează câteva. Dacă prima metodă nu se potrivește, puteți încerca în siguranță următorul.
 3. Este recomandabil să folosiți rețete cu ingrediente disponibile. Ceapa, usturoiul, lamaia, ulei de ricin pot fi cumparate la orice magazin si farmacie.
 4. Rata de îndepărtare nu ar trebui să fie prea lungă.
 5. Rezultatul ar trebui înlocuit în viitorul apropiat. De exemplu, după prima săptămână de utilizare.
 6. Metoda aleasă nu ar trebui să ia prea mult timp. Alegeți acele moduri în care trebuie să aplicați unguent sau medicament înainte de a merge la culcare sau dimineața și seara.

Mai jos sunt cele mai comune, eficiente și accesibile modalități de a elimina un semn de naștere la domiciliu. Fiecare opțiune are anumite argumente pro și contra. Dar principalul avantaj al fiecăruia este că au fost testate de mai multe ori de mii de oameni de-a lungul multor ani.

Mijloace de eliminare de cariere

Stefalin. Este un drog modern, foarte eficient. Este făcută din colecția de plante medicinale și rădăcini, nu conține impurități artificiale. Se compune din două componente. O parte din ierburi fac un decoct. Cealaltă parte a ierburilor și rădăcinilor este uscată, apoi triturată. Decojirea și pulberea sunt combinate, obținându-se un unguent. Astfel, medicamentul pătrunde profund în moli și rădăcină, oferind un rezultat bun.

Utilizați cu atenție și urmați instrucțiunile. Acoperiți pielea din jurul semnului de naștere cu ajutorul unui bandaj, deoarece Stefalon nu poate fi aplicat pe piele. Unguentul se aplică o dată pe zi. Este mai bine să alegeți pentru această perioadă înainte de culcare sau să aplicați peste noapte. Principalul lucru nu este să udeți semnul de naștere. Dacă eliminați semnul de naștere rapid, faceți-l de două ori pe zi.

Malawi. Preparatul constă din 37 de ierburi colectate în Altai. De asemenea, include mumiile, mineralele și acizii. Este destul de ușor să utilizați Malavit. Aplicați o cantitate mică de unguent pe un tampon de bumbac și atașați-o la moli. Asigurați-vă cu tencuiala adezivă. Deci, este necesar să facem o dată la două zile.

Collomak. Acest medicament este mai potrivit pentru îndepărtarea unei molici. Kollomak înmoaie țesuturile moliei, apoi poate fi ușor îndepărtat. Durata de aplicare - 3-4 zile. Aplicați medicamentul pe moli de mai multe ori pe zi.

Cryopharma sau Wartner. Aceste medicamente îngheață semnul de naștere, după care ar trebui să dispar treptat de pe suprafața pielii. Agentul este aplicat pe mol, apoi dispare treptat în termen de 10 zile. Dacă semnul de naștere este foarte mare, procedura poate fi repetată din nou, dar numai după 14 zile.

Viferon are o contraindicație - nu poate fi utilizat în timpul sarcinii și alăptării.

Îndepărtarea semnelor anterioare de foliculi de păr

Poate că metoda este mai simplă și mai sigură. Dar părul poate fi îndepărtat numai cu un mol mic, specimene mai mari trebuie scoase cu creme, unguente sau îngheț. Îndepărtați parul poate doar agățat molare, care este suficient de bine ridicat deasupra pielii.

Deci, luați un păr lung și legați-l în jurul moliei la baza. Legați un nod. Nu trebuie să legați un semn de naștere, dar nu slab. Parul nu trebuie să provoace durere sau disconfort sever, dar trebuie să îl simțiți. Mergeți ca un păr pentru câteva zile. Verificați semnul de naștere, ar trebui să se usuce puțin. Trageți părul în sus, astfel încât acesta să rămână bine pe teren. Dacă părul se pierde, luați unul nou.

Poți să elimini moara cu păr de cal. Metoda este foarte eficientă și rapidă. Nu vă puteți întinde în mod independent semnul de naștere cu părul, cereți-i pe cineva să vă ajute. Este necesar să legați un semn de naștere la bază cât mai greu posibil, dar nu zelos. Sângele va înceta să curgă în moli și va cădea repede. Cu părul, trebuie să mergi timp de 3-4 zile, să nu-l elimini înainte de a merge la culcare sau la duș.

Îndepărtarea molilor cu celandină

Puritatea este un excelent remediu alternativ pentru carierele de toate tipurile. El acționează ca o "arsură", uscând treptat și eliminând semnul de naștere. Acestea pot fi îndepărtate ca putregai agățat și pete de naștere. De asemenea, petele de pepinieră sunt îndepărtate din celandină. Iată câteva sfaturi despre cum să eliminați molii prin boala celiacă:

 • Luați tulpina de celandină, tăiați o bucată și atașați-o la mol cu o tăietură. Sucul ar trebui să cadă complet pe moli. De asemenea, este inofensiv pentru piele, nu provoacă alergii.
 • Faceți unguentul. În proporții egale, amestecați celandina sfărâmată și jeleul de petrol. Unguentul care rezultă tratează mula în fiecare zi.
 • Tinctura de celandină. Orice borcan să se umple cu jumătate de frunze de flori proaspete. Apoi se toarnă peste vodca. Infuzați timp de 14 zile. Strângeți bine și depozitați în frigider sau în pivniță. Înainte de utilizare, diluați tinctura de 1: 1 cu apă, umeziți tamponul de bumbac și aplicați la molici. Loturile suficient de mari pot fi eliminate în câteva luni. Principalul lucru nu este să întrerupeți cursul.

Puritatea este lentă, dar aproape întotdeauna eficace și nedureroasă. În unele cazuri, există o roșie ușoară în jurul moliei, care trece rapid. Asigurați-vă că consultați un medic dacă merită eliminat un semn de naștere.

Îndepărtarea unui mol cu acid

 1. Acid salicilic. Acidul salicilic este destul de accesibil, este utilizat pe scară largă în multe ramuri ale medicinei. Acidul deshidratează treptat molia, ceea ce duce la dispariția sa totală. Aplicați acid este mai bine doar pe moli în sine, fără a afecta zonele adiacente ale pielii. Faptul este că contactul constant poate duce la uscarea, peelingul, roșeața pielii. Apoi devine dificil de determinat - este o reacție negativă a corpului la acid sau pur și simplu la iritare.
 2. Acid acetic. Oțetul prezintă, de asemenea excelent afine și negii. Folosind o pipetă, aplicați câteva picături pe mol. Deci, face 7 zile de mai multe ori pe zi. Riscul de utilizare a acidului acetic este că pielea din jurul moliei și a mulei în sine ar trebui să fie fără nici un fel de deteriorare. Dacă pielea are o rănire sau o zgârietură proaspătă, oțetul poate coroda zona afectată chiar mai mult.
 3. Acid citric.  Această metodă funcționează în același mod ca și cea precedentă. Acidul citric poate fi făcut dintr-un suc foarte concentrat. Aplicați-l de câteva ori pe zi pe un mol pentru o săptămână. Acidul citric va ajuta nu numai să înlăture molia, ci și să ușureze pete de pigment.

Îndepărtarea molilor cu iod

Eliminarea molilor cu iod este considerată eficace deoarece acest medicament poate pătrunde în molii în sine și îl poate distruge complet. Se usuca si cauterizeaza molii din exterior si din interior. Există mai multe moduri de a obține un semn de naștere cu iod:

 1. Îndepărtați tamponul de bumbac cu iod și atașați molii. Asigurați-o cu bandă adezivă și lăsați-o peste noapte. Dimineața, scoateți întotdeauna bandajul și clătiți molia. În câteva zile de la astfel de proceduri, molarul va începe să dispară.
 2. O altă modalitate este de a dilua iodul cu apă la un raport de 1 până la 5 și se aplică pe mol. Nu țineți mai mult de 5 minute și clătiți cu apă. Pielea vecină este mai bine să nu atingă.
 3. Moli de agățare pot fi, de asemenea, îndepărtați cu o soluție convențională de alcool de iod. Trateaza acest mol cu iod de mai multe ori pe zi, fara a atinge pielea din jur. Treptat, mola va dispărea și va dispărea. După această metodă de îndepărtare, nu există cicatrici pe piele.

În general, îndepărtarea molilor cu iod este foarte sigură și ieftină. Chiar dacă iodul nu este acasă, acesta poate fi cumpărat întotdeauna la farmacie. Nu irită pielea, nu există riscul de sângerare sau inflamație. Singurul negativ - iodul, lasă urme pe piele. Dacă semnul de naștere este într-un loc proeminent, atunci trebuie să fie procesat foarte atent. Dacă nu, atunci puteți atinge pielea din jur.

Îndepărtarea unui mol cu oțet

Mole poate fi îndepărtat și oțet. În acest scop, oțetul de cidru de mere este perfect. Este mai blând, nu irită pielea și are un efect moale. Această metodă este concepută pentru a îndepărta molii și petele pigmentare de pe piele, dar nu este adecvată pentru îndepărtarea moalelor suspendate sau convexe. Principiul acțiunii este că oțetul înălbeste pata de pe piele, îndepărtând pigmentul. Mai multe aplicații:

 1. Puneți câteva picături de oțet pe moli. Deci, într-o săptămână. Mola ar trebui să dispară treptat fără urmă. Nu există erupții cutanate, alergii sau mâncărime pe care această metodă nu le provoacă.
 2. Mai întâi verificați dacă sunteți alergic la oțet. Aplicați o cantitate mică pe piele, nu clătiți, mențineți o zi. Dacă pielea nu reacționează la acizii din oțet, puteți începe să scoateți molia. Faceți un tampon mic din vată de bumbac, care închide numai rola în sine. Saturați-l cu oțet și atașați-l la mol. Asigurați-vă cu tencuiala adezivă. Cu un bandaj trebuie sa mergi constant timp de o saptamana. Tampon de bumbac se schimbă de mai multe ori pe zi. Moara trebuie să dispară complet.
 3. Dacă timpul vă permite, atunci merită să încercați această modalitate eficientă de excreție a moliilor.

În primul rând, trebuie să înmuiați pielea. Țineți molii timp de 10-15 minute în apă sau sub apă curentă. Saturați tamponul de bumbac cu oțet și atașați molia. Țineți timp de 15-20 de minute. Scoateți tamponul și clătiți molia. Deci, de 4 ori pe zi timp de o saptamana. Rezultatul te va surprinde plăcut. Moara devine negru și va fi acoperită cu o crustă. Apoi va cădea și sub ea va exista o piele curată fără urme.

Îndepărtarea molilor cu săpun de uz casnic

Săpunul de uz casnic se usucă și ajută la eliminarea practic fără durere a moliei. În acest fel poți să scapi de o mică cățătoare. Acest lucru trebuie făcut în felul următor:

 1. Înainte de a merge la culcare, aplicați un strat gros de săpun pe moli. Repetați procedura pentru 3-4 nopți. Este necesar să aplicați cu atenție săpunul, pentru a nu deteriora semnul de naștere. După aplicare, ar trebui să fie ușor inflamată. Aceasta înseamnă că procesul de distrugere a început. Săpun pentru a pune sau a face nu mai este necesar. Treptat, molarul se va micșora și se va prăbuși.
 2. Dacă noaptea nu funcționează pentru a aplica săpun, atunci puteți face un fel de compresie. Tăiați un strat subțire de săpun și atașați molii. În acest caz, pielea sau săpunul trebuie umezite cu apă. Aplicați un bandaj deasupra și fixați-l cu tencuială adezivă. Seara, scoateți compresa și spălați pielea. Deci, faceți 3 zile.

După aplicarea săpunului, pielea va deveni cu siguranță inflamată, înroșirea, senzația de arsură și mâncarea va apărea. Dar pentru a atinge un semn de naștere în orice caz imposibil. Nu puteți trata cu cremă sau cu alte preparate. Este necesar să suferiți câteva zile, după care molia va începe să se usuce, pielea va deveni o culoare normală și disconfortul va dispărea. După ce molul însuși cade, sub el rămâne o piele curată fără cicatrici sau cicatrici. Această metodă nu este adecvată pentru excreția petelor de molare sau a molilor ușor de exprimat.

Eliminarea moliilor prin metode alternative

 • Soda. Soda deshidratează și corodează un semn de naștere. Pregătiți pastele. Pentru a face acest lucru, amestecați o linguriță de sodă și 4 lingurițe de apă. Lăsați amestecul pe mol pentru o oră. În decurs de 3 zile, lubrifiați molarul de 2 ori pe zi. Puteți, de asemenea, să amestecați sifon și vitamina E. Acest lucru va ajuta la obținerea unui rezultat rapid.
 • In.  Nu sa dovedit științific că inul ajută la îndepărtarea molarelor, dar acest lucru este considerat unul dintre cele mai eficiente mijloace pentru eliminarea moliilor de diferite tipuri. Veți avea nevoie de ulei de in, de miere și de făină de in. Se amestecă untul și mierea în părți egale. Adăugați puțină făină pentru a face crema. Aplicați pe moli, țineți ora și clătiți. Deci, da o data pe zi 7 zile.
 • Păpădie.  Metoda va ajuta la eliminarea semnelor genealogice plate, decolorându-le treptat. Tăiați rădăcina păpădie și aplicați un lichid alb molii. Lăsați-l timp de 30 de minute și clătiți-l. Procedura trebuie repetată nu mai puțin de o săptămână, atunci rezultatul va fi vizibil. Poți face un unguent. Se amesteca 1 lingura. O lingura de suc cu 4 linguri. Linguri de unt. Lubrifiați molul de câteva ori pe zi.
 • Oțet și usturoi. 2 cuișoare de usturoi tăiate și se toarnă 100 de grame (o jumătate de pahar) de oțet de cidru de mere. Insistați 14 zile. Apoi infuzați cu un tampon de bumbac și atașați semnul de naștere pentru întreaga noapte. Faceți acest lucru până când nu există semnul de naștere.

Îndepărtarea carierei cu o buclă

O altă metodă nedureroasă și rapidă de a scoate un mol este o buclă. Acesta este numele unui instrument chirurgical special, care este folosit pentru întreaga procedură. Reacțiile adverse, iritarea și sângerările nu au fost observate mai devreme.

Dispozitivul arată astfel: este un fel de mâner, la sfârșitul căruia există o bucla metalică. Este foarte mic, deci poate elimina cele mai mici cariere. O buclă este plasată pe semnul de naștere, apoi se aplică un curent de înaltă frecvență.

Pe măsură ce se îndepărtează: curentul de înaltă frecvență încălzește puternic molarul și îl taie instantaneu. Din acest motiv, sângerarea nu începe. De asemenea, nu există nici o infecție a țesuturilor în jurul valorii de, erupții alergice și alte lucruri.

După îndepărtarea moliei, pe suprafață rămâne o crustă mică. Ea dispare într-o săptămână. După ce poate rămâne o mică specie albă, care dispare în curând complet. Dacă molia era mare sau adâncă, o cicatrice ușoară va rămâne pe piele, care va deveni treptat mai puțin vizibilă.

Este posibil să eliminați semnele de naștere cu un coagulant numai după ce ați consultat un medic. Orice mol poate fi regenerat în melanom. Dacă o astfel de semn de naștere este îndepărtată, aceasta poate agrava boala. Cancerul de rinichi este eliminat prin înfundarea pielii în jurul câtorva centimetri.

Contraindicații la procedură

Dacă decideți să eliminați un semn de naștere plictisitor, trebuie să știți mai multe cazuri când acest lucru nu se poate face. Contraindicații la eliminarea moliilor:

 1. Suspiciunile unei tumori maligne.
 2. Alături de molier există inflamație pe piele. Mai întâi trebuie să le vindeci și apoi să elimini semnul de naștere.
 3. Sarcina. Femeile "în situație" este mai bine să amâne eliminarea semnului de naștere pentru perioada postpartum.
 4. Alergia la anumite componente ale medicamentelor sau suspiciunea unei reacții negative.
 5. Diabetul zaharat.

Pentru a șterge un semn de naștere la domiciliu este mai bine doar după consultarea cu un oncolog. Orice mol poate deveni melanom. Apoi, intervenția chirurgicală este necesară pentru a elimina nu numai creșterea periculoasă, ci și rădăcina acesteia. De asemenea, este foarte important să înlăturați tot țesutul deteriorat. Dacă sunteți absolut sănătos, puteți alege oricare dintre opțiunile de auto-îndepărtare a unui semn de naștere și continuați cu aceasta. Dar dacă există oricare dintre aceste contraindicații, eliminați molia numai în centrul medical.

trusted-source[6], [7], [8], [9]

Consecințele după procedură

După ce ați înlăturat un semn de naștere, interferați cu munca bine coordonată a organismului și încălcați-o. Acest lucru poate avea consecințe de diferite grade de complexitate:

 • Fără îndoială, în locul semnului de naștere, va fi întâi o rană mică proaspătă. Dimensiunea acestuia depinde de mărimea moliei îndepărtate. Acesta este un proces destul de natural, deci nu va panica.
 • Pe rană apare o crustă. În nici un caz nu poate fi smulsă sau influențată cumva. Crusta trebuie să dispară singură. Sub aceasta sunt procesele de reparare și vindecare a țesuturilor.
 • În loc de crustă va rămâne un loc luminos. Este o piele tânără care este sensibilă la lumina directă a soarelui. De asemenea, este interzisă vizitarea solariului.
 • 2-3 săptămâni merge pentru a se asigura că pielea de pe alb devine o culoare normală. Roșeața trece treptat.
 • Până la șase luni, disconfortul poate fi simțit reminiscendu-se de un semn distant de naștere.

Dacă vă decideți să accelerați vindecarea cu o cremă sau unguent, consultați-vă medicul. Instrumentul selectat poate consta din componente care nu se potrivesc.

trusted-source[10], [11], [12]

Complicații după procedură

Îndepărtarea de sânge la domiciliu are o serie de complicații, care se recomandă a fi citite înainte de curs:

 • Indiferent cât de greu încerci, nu poți păstra toate standardele de igienă acasă. Probabilitatea de infectare este foarte mare. În centrul medical, chirurgul chirurgical, întregul instrument și hainele medicului sunt complet sterile. Și tu?
 • Unele moli în general nu pot fi atinse. În caz contrar, pot apărea sângerări severe.
 • Este imposibil să se deducă complet un semn de naștere complet. Nu puteți determina adâncimea la care se află rădăcina. În special înșelătoare sunt agățat și semne convexe. Partea superioară poate fi eliminată, dar rădăcina rămâne. Un semn de nastere poate creste in acelasi loc.
 • Foarte o parte a site-ului molare îndepărtat rămâne o cicatrice vizibilă. Îndepărtarea semnului de naștere cu laser, azot sau alte mijloace, pe piele, nu mai rămâne nimic.
 • Există un risc mare de a alege un mod greșit de eliminare. Mola va rămâne în locul său original, veți deteriora pielea. Luând infuzii necunoscute în interior, puteți deteriora corpul ca un întreg.

trusted-source[13], [14], [15]

Aveți grijă după procedură

Perioada de reabilitare durează aproximativ 2 până la 6 luni. În acest timp, pielea ar trebui să se revină complet, iar senzația de disconfort - să dispară. În general, perioada de reabilitare începe deja din prima zi după îndepărtarea prin orice metodă aleasă.

Imediat după îndepărtarea semnului de naștere, apare o crustă. Nu poate fi nimicită sau zgâriată. De asemenea, evitați contactul cu apa și orice produse cosmetice. Singurul lucru pe care îl puteți folosi este o protecție solară. Nivelul de protecție trebuie să fie de 60 sau mai mult.

Crusta trebuie să dispară singură. Pielea din jurul locului de îndepărtare va fi înroșită timp de încă 15 zile. Acest lucru este destul de natural și indică faptul că procesul de recuperare se desfășoară bine. Treptat, locul de îndepărtare va deveni o culoare cu pielea din jur. Sentimentele de disconfort pot apărea periodic, dar treptat, ele vor trece.

Perioada de reabilitare depinde în mod direct de mărimea și adâncimea moliei. O molie mică este mai ușor de îndepărtat și în decurs de o lună puteți să o uitați în siguranță. Un mol mai mare va aduce mai multe necazuri. Poate că va exista o cicatrice sau o marcă mică pe piele.

Dacă marca de naștere este îndepărtată corect, nu va fi necesară o grijă deosebită pentru aceasta. Dimpotrivă, este de dorit să o deranjăm mai puțin. Singurul lucru care poate fi tratat cu un semn de naștere este peroxidul de hidrogen. Ștergeți cu ușurință locul de îndepărtare, dar numai după ce crusta scade.

În cazul în care semnul de naștere a fost eliminat din greșeală și cicatricea a rămas în locul său, poate fi redusă cu un tencuială specială cu o bază siliconică. Ei bine, atașați-o la zona pielii cu o cicatrice și o purtați pentru o vreme. Se crede că tencuiala apasă pe cicatrice, împiedicând fluxul de sânge. Prin urmare, cicatricea sau cicatricea devine mai puțin vizibilă și scade în dimensiune.

Îngrijirea și supravegherea de cel puțin câteva luni sunt necesare atunci când un mol mare cu o rădăcină adâncă a fost îndepărtat. Nu a putut fi îndepărtat complet, rădăcina a rămas în țesuturi. În locul ei se poate forma un nou semn de naștere. Nu poți încerca să scapi singur de el. Contactați imediat un medic, numai el poate decide ce să facă cu reeducarea. Poate fi lăsat sau șters.

trusted-source[16]


Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Toate drepturile rezervate.