^

Sănătate

Orașele din Marea Moartă

, Editorul medical
Ultima examinare: 19.11.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Toate sanatorii, clinici și hoteluri sunt situate într-o zonă naturală specifică și nu doresc să petreacă activități medicale și de agrement undeva în deșert. Prin urmare, există dorința de a afla mai multe despre orașele din marea mortă, care va trebui să treacă prin recuperare.

trusted-source[1], [2]

Orașele de pe țărmul mării moarte din Israel

Orașul israelian de pe coasta Mării Eterne de la Ein Bokek (Ein Bokek) poate fi numit un imens stațiune și centru de sănătate. Teritoriul său, foarte des, este acoperit de un număr mare de hoteluri mari și mici, hoteluri, centre spa, sanatorii. Infrastructura din Ein Bokek este complet subordonată recepției, cazării, tratamentului, întreținerii și divertismentului turiștilor. Aproape toate orașele din marea mortă, în activitățile lor, vizează turismul internațional și medicina, care sunt principala parte a venitului acestui mic stat.

Fiecare clinică a orașului are o specializare proprie, în complexul în care tratează aproape întreaga gamă de boli. Dar terapia wellness nu este tot ceea ce are orașul Ein Bokek, care are toate atributele centrului stațiunii. Aceasta este o rambleu multiplu, plaje, ca statut municipal, unde pot veni oricine, si zone private, unde clientii isi pot odihni hotelurile.

Există o rețea extinsă de catering: restaurante de diferite nivele, cafenele, baruri, cluburi de seară. Aici turistul nu numai că își poate îmbunătăți sănătatea, ci și pe deplin odihnindu-se. Iubitorii tăcerii și exoticelor sunt gata să întâlnească hoteluri private mici în zona parcului orașului. Peisajele neobișnuite fascinante și turcoazul din Marea Moartă sunt condiții perfecte pentru relaxare.

Atracțiile locale includ:

  • Parcul național Qumran - așezări elenistice, scroll-uri vechi. Senzație de revenire completă la acum două mii de ani.
  • Rezervația Ein Gedi este o oază tropicală în deșert, reprezentată de o peisaj special, lumea animalelor și a legumelor.
  • Muntele Sodom este un fenomen natural unic. Se compune aproape în întregime din sare.
  • Cetatea Masada este un punct de reper pentru israelieni. Multiple mituri și legende înconjoară această structură.

Ein Bokek este singurul, în înțelegerea noastră, orașul israelian de pe țărmul mării moarte.

Arad - un oraș mic, situat pe lanțurile muntoase ale Desertului Iudean, lângă Marea Moartă. Așezarea modernă a fost formată în imediata vecinătate a așezării antice din Arad menționată în Biblie. În fiecare an, mii de oameni vin la hoteluri și clinici din acest oraș, care doresc să se îmbunătățească și să se odihnească pe țărmurile acestui lac unic.

Orașul antic Ein-Gedi de-a lungul multor secole ale existenței sale a fost complet distrus de mai multe ori și a trecut de la o sursă la alta. Acum, acest teritoriu aparține lui Israel și în apropiere de ruinele antice este înfloritoare Kibbutz (comunitate voluntară a persoanelor care au organizat decontare pe principiul proprietății comune a proprietății, muncă voluntară - „Principiile comunismului într-o comunitate“). Populația crește în mod fructuos date și flori, se ocupă cu creșterea păsărilor. Comunitatea a stabilit producția de apă minerală și producția de produse cosmetice pe baza produselor din Marea Moartă - brandul mondial "Ahava".

O mică așezare pe vârful sudic al Mării Moarte - Neve Zohar. Este situat nu departe de plajele stațiunii Ein Bokek. Această înțelegere nu se află în ședință. Este numit după numele uscat în timpul unei perioade fierbinți, fluxul Zohar ("strălucitor"). După evaporarea apei, mai multe conglomerate de sare cristalizată strălucind la soare rămân pe fundul patului. Pe teritoriul satului există ruine de construcții romano-bizantine, înmormântări de peșteri multiple din acea perioadă.

Neve Zohar este reprezentat de 30 de familii și este considerat cel mai mic, în comparație cu nivelul Oceanului Mondial, o așezare umană de pe Pământ. Satul Neve Zohar este situat sub coasta Mării Moarte.

Orașele de pe țărmul mării moarte din Iordania

Are un oraș pe malul mării moarte și al Iordaniei.

El-Karak este o așezare destul de mare a acestei țări. Este centrul său administrativ. Orașul este situat în vestul Iordaniei la o distanță mică de coasta Salt Lake și de granița israeliană. Așezarea a fost inițial formată în jurul unei puternice cetăți a cruciaților, care este acum parțial distrusă. Principalul venit în bugetul orașului este adus de turiștii care vizitează cetatea, trecând prin orașul antic Petra. Acesta este scopul întregii economii a lui El-Karak.

Aproape tot bazinul lacului de sare din Arabia Saudită este acoperit de un deșert, prin urmare, atunci când călătoriți de-a lungul coastei, orașele mării moarte sunt rare. Dar, mergând la tratamentul în acest loc unic, nu vă disperați în legătură cu programul de excursii slabe. Crede-mă, dacă vrei, vei avea ceva de văzut.

trusted-source[3]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.