Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Miere cu psoriazis

Expert medical al articolului

Dermatolog, onkodermatolog
, Editorul medical
Ultima examinare: 25.06.2018

Tratamentul psoriazisului este un proces complex care include cerințe speciale pentru meniu și regim alimentar. În special,

  • Dieta pentru psoriazis ar trebui să fie echilibrată;
  • mânca adesea și treptat;
  • din dietă trebuie să fie excluse multe produse: ciocolată, ouă, produse lactate integrale, fructe citrice, legume cu pigment roșu, precum și alimente picante, afumate, grase, acre și dulci.

Este posibil să miere cu psoriazis?

"Este mierea posibilă cu psoriazisul?" - răspunsul la această întrebare este ambiguu. Pe de o parte, dulciurile, inclusiv mierea de albine, nu ar trebui să fie prezente în dieta pacientului cu un diagnostic de "psoriazis"; pe de altă parte, sa dovedit de mult timp că produsele apicole sunt destul de eficiente în psoriazis, așa că și medicii vechi le-au folosit pentru tratamentul acestei boli și a altor boli de piele.

Unii experți consideră utilitatea dulce a psoriazisului, în doze minime, ca un laxativ ușor - împreună cu legume, fructe, uleiuri vegetale. Și tendința generală în dermatologia modernă tinde, de asemenea, să crească utilizarea mierei proaspete și a produselor conexe; inclusiv pentru că produsele naturale sunt mai utile decât produsele sintetice.

Beneficii și rău de miere la psoriazis

Mierea se referă la darurile neprețuite ale naturii, este o adevărată comoară a nutrienților gustoase, utile și de neînlocuit. Conține o gamă largă de substanțe naturale utile:

  • enzime,
  • săruri minerale,
  • acizi organici,
  • vitamine,
  • volatile.

Împreună, aceste ingrediente au proprietăți antiinflamatorii, antimicrobiene și antivirale.

Cu toate acestea, nu întotdeauna miere, ca într-un proverb, mananca cu o lingura plina. Beneficiile și vătămarea mierei la psoriazis sunt determinate de modul în care este utilizat. Deci, fără îndoială, proprietățile unice ale produsului în cazul acestei boli nu numai că nu sunt benefice, ci pot dăuna foarte mult, în special - provocând o reacție alergică și exacerbarea procesului patologic.

Cu toate acestea, mierea pentru psoriazis va fi foarte utilă - ca o componentă a unguentelor și a altor medicamente pentru uz extern. Unul dintre aceste unguente conține proteine, celandină, jeleu de petrol, cremă pentru bebeluși și miere; atunci când este utilizat, mâncărimea și degresarea pielii este redusă.

În studii s-au observat schimbări pozitive după cererile din diferite tipuri de miere pură sau în combinație cu gudron, sulf, terebentină, bischofită. Mierea promovează purificarea și restaurarea ariilor problematice, eliminarea durerii articulare în poliartrita psoriazică. Pentru tratamentul picioarelor și palmelor, când localizați patologia în aceste locuri, aplicați un amestec de miere cu glicerină 1: 2, iar băile de miere sunt foarte utile pentru orice localizare a psoriazisului.

Dermatologii folosesc de asemenea calitățile medicinale ale altor produse apicole. Astfel, pe baza propolisului, se fac creme și paste medicale, tincturi și extracte, lapte de propolis și alte medicamente. Studiile efectuate au arătat eficacitatea comprimatelor și unguentelor pe bază de jeleu regal.

În unguentele de psoriazis, se utilizează, de asemenea, ceară de albine și otrăvire (apitoxină). În unele țări, medicamentele sunt produse cu apitoxină (apizartron, virapin, apitrit, apifor, reumaprint).

Mierea naturală și alte produse apicole sunt foarte sănătoase. Cu toate acestea, mierea poate fi un alergen puternic și poate cauza consecințe nedorite. Consumul de miere cu psoriazis nu este recomandat intern, iar aplicarea externă a produselor apicole ar trebui să aibă loc sub supravegherea unui medic.

trusted-source[1], [2]


Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2019 iLive. Toate drepturile rezervate.