^

Sănătate

A
A
A

Îndepărtarea amigdalelor (amigdalectomie)

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 18.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Atitudinea modernă față de îndepărtarea amigdalelor se bazează pe dezvoltarea dezvoltată la sfârșitul secolului al XIX-lea și în prima jumătate a secolului XX. Prevederile indicațiile și contraindicațiile pentru această operație, care se bazează pe avansuri bazate pe probe în știința medicală în domeniul hematologiei, doctrina condițiilor toxice și alergice ale organismului, infecția focală și rolul său în apariția unor boli ale organelor interne, și așa mai departe. N. La determinarea indicațiilor pentru amigdalectomie (îndepărtarea amigdalelor), medicul trebuie să posede „diagnosticul dialectic“, adică să folosească principiul vechilor medici ruși - .. „pentru a reflecta patul pacientului“, ceea ce înseamnă o abordare analitică a amigdaliene cronică Lyta (precum și orice altă boală) și tratament viitoare ca un proces de sistem în care are factori cum ar fi starea generală a pacientului, starea organelor și sistemelor individuale, în special cele cu anatomofiziologicheskie puternic o expunere chirurgicală obiect, alegerea metodei optime de tratament, posibilele consecințe ale intervenției chirurgicale, și așa mai departe. D. De multe ori, o abordare corectă pentru dezvoltarea unor tactici și strategii de tratament de amigdalită cronică se înlocuiește cu principiul (sau o abordare mai degrabă neprincipiale m) „fără amigdale - nici o problemă“, și pacientul „propoziția“ nu este indiferentă față de corpul său pentru a opțional, în multe cazuri, îndepărtarea amigdalelor.

Amigdalectomie (amigdalectomie) sub anestezie generală. In ultimii ani, din ce în ce amigdalectomie comună (îndepărtarea amigdalelor), sub anestezie generală endotraheal, indicațiile care determină chirurg ORL, și contraindicații estimările anestezistului. Cel mai adesea se face in copilarie, cand copiii intra in panica frica de o intervenție chirurgicală, sau atunci când acestea au unele boli ale sistemului nervos, manifesta giperkinezami, convulsii, epilepsie și altele. Aceste indicații sunt aplicabile pentru pacienții adulți, în special cu gag reflex îndărătnic. Prepararea anesteziei generale se efectuează sub supravegherea unui anestezist, și a făcut o corecție a funcțiilor vitale ale corpului în timpul acestei perioade, creșterea activității sistemului de coagulare a sângelui, realizează saturarea corpului cu vitamine esențiale. După introducerea pacientului într-o stare de narcotice toate etapele operațiunii sunt similare cu cele efectuate sub anestezie locală. Poziția pacientului este pe spate, cu capul cât mai mare posibil aruncat înapoi (agățat). Chirurgul într-o poziție ședință este la partea din spate a pacientului în capul lui, astfel încât imaginea endoscopică a faringelui este prezentată în „cu susul în jos“. Este, de asemenea, posibil să operezi cu poziția tradițională a medicului. Beneficiile amigdalectomie (îndepărtarea amigdalelor), efectuate sub anestezie endotraheal este o lipsă totală de reflexul faringian, posibilitatea de manipulare calm și atent în domeniul chirurgical și o hemostază minuțioasă. Absența tentativelor emetice reduce drastic vaselor sângerânde, precum și capacitatea de a controla tensiunea arterială face operarea în siguranță chiar și la pacienții cu hipertensiune arterială sau care suferă de sindromul hipertensiv renale sau adrenale.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Unde te doare?

Cum să examinăm?

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.