^

Sănătate

Endocrinolog

, Editorul medical
Ultima examinare: 27.11.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Endocrinolog - un specialist care a fost tratarea sistemului endocrin, care constă din glandele endocrine: hipofiza, tiroida si paratiroide, hipotalamus, glandele suprarenale, pancreas si sex glande care produc hormoni.

trusted-source[1], [2], [3]

Motive pentru a se inscrie intr-un endocrinolog

Motivul vizitei poate fi o dorință constantă de a bea din cauza ridicat de zahăr din sânge, piele uscată, slăbiciune în organism, care se încadrează de invaliditate, pierderea semnificativă a greutății corporale sau a excesului de greutate (obezitate), dureri de cap frecvente, migrene, iritabilitate, agresivitate frecventă, somnolență constantă, tulburări de somn, edeme, scăderea memoriei și inteligenței, transpirație crescută, tremurături ale mâinilor, palpitații.

Ce analize și cercetări sunt efectuate, dacă ați primit la recepția endocrinologului?

Dacă o persoană are cel puțin unul dintre aceste semne, atunci ar trebui să se adreseze endocrinologului. El va numi o mulțime de cercetare: densitometrie, CT si rezonanta magnetica scaneaza (nucleare magnetice), raze X ale craniului, puncția și scintigrafia a glandei tiroide, precum și teste de laborator - analize biochimice de sânge, urină și test de sange pentru hormoni, colesterolul, glicemia .

În cazul în care nu se detectează nici o boală a corpului, endocrinologul poate prescrie un tratament preventiv, astfel încât să nu se dezvolte mai târziu nici o boală a sistemului imunitar.

Care este tratamentul endocrinologului?

Hormonii monitorizează funcționarea normală a corpului uman și bunăstarea generală în general și sunt, de asemenea, responsabili pentru procesele metabolice în organism, creșterea și dezvoltarea, metabolismul. Endocrinologul este capabil să vindece tulburări hormonale, datorită lipsei sau suprasolicitării hormonilor secretați. Deși specialiștii din acest domeniu sunt împărțiți în specialiști înguste pentru anumite boli: endocrinolog-ginecolog, endocrinolog-dietician, endocrinolog, diabetolog.

Un dietetician endocrinolog ajută un pacient să găsească o dietă optimă pentru pierderea în greutate, fără risc pentru sănătate și post. Mulți oameni pierd o greutate sub îndrumarea acestui medic special.

De asemenea , endocrinolog vindecă tulburări ale metabolismului glucidic, trateaza diabetul, bolile tiroidiene ( de exemplu, hipotiroidism, hipertiroidism, gușa nodulară, hipertiroidism), sindrom metabolic.

Pacienții cu sindrom metabolic au un risc crescut de formare precoce a bolilor periculoase care duc la dizabilități și de multe ori provoacă un infarct miocardic și un accident vascular cerebral. Medicina moderna poate reduce riscul si poate intarzia formarea acestor boli.

Duce adesea supraponderali la diabet si asociate cu astfel de probleme terapeutice comune , cum ar fi angina, hipertensiunea, boala cardiacă ischemică (boală coronariană), niveluri ridicate de „rau“ colesterol, aritmie si insuficienta cardiaca, și așa mai departe.

Endocrinolog si ginecolog implicat în diverse tulburări ale sistemului de reproducere, tulburări menstruale, amenoree, hirsutism, tulburări de menopauză, și sindromul de pre-menopauza, precum și prescriptori pentru a facilita femeilor simptomele diferitelor boli ale sferei sexuale și îi ajută să se simtă din nou tânăr.

Endocrinologul ajută la rezolvarea cauzelor infertilității, la identificarea problemelor diferitelor tulburări de creștere, precum și la dezvoltarea sexuală corectă la copii. Simptomele de boli endocrine gasit alti medici - interniști, reumatologi, ginecologi, care au trimis apoi pacientul la medic endocrinolog. Unele boli, fără a recurge la acest specialist, necesită ani să se dezvolte și să devină cronici, uneori încălcările se întâlnesc accidental prin analiză sau prin ultrasunete. Endocrinologul este capabil să ajute la rezolvarea majorității problemelor asociate cu perturbarea sistemului endocrin.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.