^

Sănătate

Creează nas din alergii - ce să tratăm, cum să lupți?

, Editorul medical
Ultima examinare: 10.08.2022
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Scăderea nasului de la alergii are efecte diferite și trebuie să le selectați în funcție de natura bolii dumneavoastră și, cel mai important, să determinați sursa de stimulare a alergiilor. Înainte de a utiliza medicamentele, asigurați-vă că citiți instrucțiunile și respectați recomandările scrise în aceasta.

Acesta este un cuvânt teribil alergie ... Nas infundat Constant, strănut, durere în gât, lacrimi, erupții pe piele, batistă mototolită în mâinile sale, ajuta la lupta cu toate aceste delicii - aceasta este o imagine incompletă, ilustrând o alergie tipic.

Ce este o alergie? Prin definiție, o alergie este o reacție acută a sistemului imunitar al organismului uman la un fel de agent patogen. Cel mai adesea, reacțiile alergice apar pe părul animalelor, polenul de plante, praful, drogurile sau alimentele și componentele acestora. Aceste substanțe care declanșează apariția reacțiilor alergice se numesc alergeni. Alergiile pot să apară fie foarte slab, nu de remarcat atunci când nici un simptom si nici macar nu suspecta că suferă de alergii, sau invers - este extrem de puternică atunci când locul de muncă supărat ale membranelor mucoase ale corpului, sunt în mod constant prezente strănut, tuse, lăcrimare.

Persoanele care suferă de alergii severe și care sunt foarte greu de tolerabil, datorită simptomelor, pot chiar suferi un șoc anafilactic - o reacție foarte puternică la alergen. O astfel de reacție a organismului poate chiar amenința viața pacientului. O astfel de stare patologică este cel mai adesea cauzată de contactul direct al unui corp uman cu alergen - o mușcătură de insectă, utilizarea unui produs sau medicament, contact constant de alergen cu pielea (de exemplu, latex) și așa mai departe.

Alergia se manifestă la om la o vârstă fragedă. Dacă tratamentul este început în timp, apoi la o vârstă conștientă, alergia poate fi vindecată. Cu toate acestea, dacă simptomele reacțiilor alergice ale corpului au început să se manifeste doar la o vârstă conștientă - o astfel de alergie nu poate fi vindecată.

Alergiile - o boală care este inerentă în principal femeilor. De remarcat, de asemenea, că reacțiile alergice ale organismului, de exemplu, o rinită alergică, suferă din statisticile a 1 din 10 persoane. În unele cazuri, un nas cronic cronologic poate duce la astm sau eczemă.

trusted-source[1], [2], [3]

Cauzele unei reacții alergice

Alergia apare la acei oameni a căror sistem imunitar hiperbolizează și reacționează la anumite substanțe. În acest caz, se eliberează o cantitate suficient de mare de histamină, care acționează asupra diferitelor sisteme ale corpului, provocând un nas curbat, strănut și alte simptome.

Alergenul poate intra în corpul pacientului atunci când respiră, atinge ceva, ia sau introduce, în timp ce mănâncă. Catalizatorii de alergie se găsesc în produse alimentare, cosmetice, medicamente, puf de lână sau de animale, praf, polen, fum de țigară.

trusted-source[4], [5], [6]

Cele mai frecvente simptome de alergie

Alergia este o boală recurentă. Manifestare se caracterizează printr-o perioadă de înflorire a anumitor plante, animale molting sezoniere, apariția unor fructe, insecte, activare, și așa mai departe. Simptomatologia poate fi observată atât pe o perioadă lungă, cât și pe o perioadă scurtă de timp. Astfel, cele mai frecvente simptome - nas infundat (febra fânului), astm, scurtarea respirației, apoase și congestionarea ochilor, dureri articulare, dureri, o manifestare de erupție pe piele, o tulburare în sistemul digestiv.

Dacă tratamentul nu este început la timp, atunci alergia poate provoca complicații. Deci, dacă boala a intrat într-o formă mai acută, puteți determina acest lucru prin:

  • reacții alergice severe (șoc anafilactic);
  • probleme de respirație - fluierare, dificultăți de respirație;
  • creșterea frecvenței cardiace;
  • frecvența apariției și natura transpirației;
  • greață sau spasme în stomac;
  • frecvente amețeli, probleme cu vasele de sânge, convulsii.

Dacă observați aceste simptome, asigurați-vă că vă adresați medicului pentru ajutor, deoarece dacă nu primiți ajutor în timp util, puteți muri.

Inainte de a fi tratat - picaturi intr-un nas de la o alergie

Deci, deoarece alergia poate fi cauzată și de preparate medicinale, în tratamentul unei alergii este necesar să fie extrem de precis și precaut, să nu agravezi boala. Pentru numirea medicamentului potrivit, cel mai bine este să contactați medicii care vă vor ajuta să determinați reacția organismului la un anumit medicament, pentru a afla sensibilitatea la orice substanță.

În special, alegerea picăturilor din nas de la alergii ar trebui abordată cu atenție, dacă copilul suferă de această boală. Prin urmare, există multe opțiuni care sunt atribuite, în funcție de sensibilitatea organismului la componentele sale. Dacă cazul este complex și reacțiile alergice se manifestă la majoritatea medicamentelor, se prescriu medicamente antialergice speciale.

Există mai multe tipuri de picături în nas pentru alergii:

  • medicamente care ameliorează inflamația și îngustarea vaselor;
  • preparate hormonale sau steroizi;
  • preparate nazale de acțiune combinată.

De asemenea, medicamentele pentru alergii, care sunt folosite prin instilare în nas, sunt împărțite în picături și spray-uri. Spray-urile pot provoca adesea reacții alergice la pacienți, cu toate acestea, ele sunt mai simple și practice de utilizat. În același timp, spray-urile sunt mai scumpe și nu sunt recomandate pentru o perioadă lungă de timp. La randul lor, picaturi in nas de la alergii nu sunt atat de practice si convenabile de a folosi, au proprietatea de a curge din cavitatea nazala, au o durata mai scurta de actiune. Cu toate acestea, acestea sunt mai puțin toxice, pot fi utilizate spray-uri mai lungi, iar în planul material mai ieftin.

Cu toate acestea, înainte de a utiliza orice medicament, merită consultată cu un medic - terapeut, alergist sau pediatru, dacă alergia este observată la copil.

Caracteristicile picăturilor din nas de la alergii

Să începem cu aerosoli vasoconstrictivi și antiinflamatori.

Nazivin - o formă farmacologică - picături și spray; medicamentul elimină umflarea membranelor mucoase, stimulează stabilirea respirației, nu este absorbit în sânge. Se utilizează în tratamentul rinitei, sinuzitei, otitei, precum și a bolilor respiratorii acute care se caracterizează printr-o complicație a respirației. Utilizarea medicamentului este recomandată nu mai mult de 7 zile la rând, deoarece utilizarea ulterioară nu va avea nici un efect. Se recomandă să insuflați picături în 1-2 picături de până la 3 ori pe zi.

Nu există efecte secundare, totuși, au existat cazuri de strănut, arsură ușoară sau uscăciune a mucoasei nazale, în special atunci când medicamentul este utilizat excesiv.

Naftizină - disponibilă sub formă de picături sau spray; îmbunătățește respirația, ameliorează umflarea mucoasei nazale. Numit în cazul bolilor de tipuri diferite rinită, evstahiita, sinuzita, laringita, edem laringian, conjunctivită, tulburări asthenopic, ajută să se oprească și să faciliteze nosebleeds rinoscopia. Dozarea - insufle în fiecare nară, 1-3 picături de medicament, pentru copii 1-3 picături de soluție apoasă a medicamentului, de 3-4 ori pe zi. Cu o utilizare prelungită, organismul nu mai răspunde la tratamentul medicamentos este recomandat deoarece nu este mai mare de 5-7 zile.

Galazolin - formă farmacologică - picături, spray, gel; stimulent, elimină umflarea mucoasei, îngustă vasele de sânge ale mucoasei, facilitează respirația. Funcționează la câteva minute după utilizare, efectul fiind observat timp de câteva ore, în funcție de proprietățile corpului. Este prescris pentru rinita alergică, infecții respiratorii acute, polinoză, sinuzită, otită. Se recomandă o injecție în fiecare nară de 4 ori pe zi. Când se utilizează gelul, este necesar să se pună o cantitate mică în fiecare pasaj nazal de 2-3 ori pe zi. Înainte de a utiliza medicamentul, este recomandabil să curățați pasajele nazale.

Vibrocil - vine sub formă de picătură, spray și gel; îngustă vasele, îmbunătățește activitatea epiteliului ciliat. Pregătirea locală. Este prescris în caz de boală respiratorie acută, rinită, sinuzită, inclusiv polisinusită, precum și înaintea intervențiilor chirurgicale în nas. Picăturile sunt injectate cu până la 4 picături în fiecare nară de 3-4 ori pe zi, iar la copii doza este de 1-2 picături. Sprayul vă va ajuta dacă îl utilizați de 3-4 ori pe zi pentru 1-2 injecții. Gelul este turnat, de asemenea, în cantități mici de 3-4 ori pe zi. Tratamentul nu trebuie să dureze mai mult de 7 zile.

În continuare, caracterizăm picăturile din nas de la alergii, care sunt legate de medicamentele combinate.

Forma alergodil - farmacologică - spray; are efect antihistaminic, îngustă vasele, previne eliberarea diferitelor substanțe biologic active care provoacă inflamații sau alte reacții alergice. Îndepărtează mâncărimea, lacrimația, sensibilitatea, umflarea. Efectul durează până la 12 ore. Este prescris în caz de rinită alergică sau conjunctivită. Se utilizează de 1-2 ori pe zi pentru o injecție în fiecare pasaj nazal, în timp ce nu merită aruncarea înapoi a capului.

Levocabastin - disponibil sub formă de picături; preparate topice. Valabil pentru o lungă perioadă de timp. Medicamentul este prescris pentru rinita alergica sau conjunctivita. Se utilizează 2 inhalări de două ori pe zi. Mai mult, medicamentul are un curs crescut de tratament, care este de 10-15 zile. Dintre efectele secundare poate fi iritarea mucoasei, insuficiență vizuală, somnolență, amețeli, tuse și așa mai departe. Este interzisă utilizarea unui medicament care și-a schimbat culoarea.

Scăderea nasului de la alergii vă va ajuta să scăpați de simptomele bolii pentru o vreme, dar boala nu va merge nicăieri. Pentru a scăpa de alergii, trebuie să efectuați un tratament sistematic. Pentru a scăpa de această boală, o picătură în nas de la alergii nu va fi de ajuns. Un complex de medicamente care te pot ajuta să vindeci o alergie ar trebui să ți se atribuie unui medic care ți-a verificat anterior sensibilitatea individuală și toleranța la medicamente.

Rețineți că folosirea medicamentului mai mult decât timpul prescris nu vă ajută să scapiți chiar de simptomele alergiilor. Majoritatea picăturilor din nas de la alergii au un curs de tratament de cel mult 7 zile. Merită să folosiți numai medicamente proaspete, să le înlocuiți periodic. Cu toate acestea, nu ar trebui să le înlocuiți fără a consulta un alergist.

De asemenea, rețineți că nu trebuie să exagerați cantitatea de aerosoli folosită pe zi, deoarece utilizarea excesivă a acestora poate afecta negativ starea corpului dumneavoastră și vă poate recompensa cu noi senzații neplăcute, chiar dureroase.

trusted-source[7], [8], [9], [10], [11], [12]

Atenţie!

Pentru a simplifica percepția informațiilor, această instrucțiune de utilizare a medicamentului "Creează nas din alergii - ce să tratăm, cum să lupți?" a fost tradusă și prezentată într-un formular special pe baza instrucțiunilor oficiale de utilizare medicală a medicamentului. Înainte de utilizare citiți adnotarea care a venit direct la medicamente.

Descrierea este furnizată în scopuri informative și nu este un ghid pentru auto-vindecare. Nevoia de acest medicament, scopul regimului de tratament, metodele și doza medicamentului sunt determinate numai de către medicul curant. Auto-medicamentul este periculos pentru sănătatea ta.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.