^

Sănătate

Ce cauzează boala la bărbați și este transmisă de la o femeie?

, Editorul medical
Ultima examinare: 17.10.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Afulația la bărbați este rară. În principiu, afectează bărbații cu imunitate redusă, metabolismul afectat, tulburări de fond și modificări ale fondului hormonal. Necesită un tratament obligatoriu, deoarece implică o serie de inconveniente, duce la consecințe grave și complicații și poate duce, de asemenea, la infectarea partenerului.

Cauze

Prima și cea mai importantă cauză a dezvoltării aftoase, atât la bărbați, cât și la femei, este dysbioza. Această perturbare a microflorei tractului urogenital, care presupune dezvoltarea florei bacteriene patogene sau aderarea la o infecție fungică. Bacteriile suprainfectia pot să apară dacă reprezentanții microflorei normale a matriței, iar locul lor este luat de către reprezentanții microorganismelor patogene și patogene oportuniste, care încep să se înmulțească în mod activ și incontrolabil.

Imunitatea redusă, lipsa vitaminei, malnutriția, acționează ca principalii factori care contribuie la perturbarea microflorei. De obicei, acest lucru este promovat de caracteristicile innascute ale corpului. Disbacterioza se dezvoltă adesea după utilizarea prelungită a antibioticelor, împotriva chimioterapiei. De asemenea, cauza poate fi o încălcare a stării normale a sistemului endocrin, o schimbare în fondul hormonal, o scădere a reactivității imunității locale, un sistem de imunorezistență nespecifică.

Factori de risc

Grupul de risc cade în primul rând, persoanele care au tulburări ale sistemului imunitar. Persoanele care suferă de răceli frecvente și boli infecțioase sunt, de asemenea, la un risc considerabil, trebuie să fie tratați cu antibiotice, să ia medicamente pentru o perioadă lungă de timp. Aceasta crește riscul de afte la persoanele care sunt purtători de diferite virusuri, în special cele care pot afecta sistemul imunitar și prezintă tropism pentru celulele sistemului imunitar.

Infecția cu HIV, cancerele, tumorile, diverse boli grave contribuie, de asemenea, la dezvoltarea aftoasă. Chimioterapia este factorul care provoacă dezvoltarea aftoasă. Amețul poate fi, de asemenea, transmis de la un partener care suferă de această boală.

De asemenea, crește riscul la persoanele care mănâncă prost, cărora le lipsește vitamina, oligoelemente. Persoanele care abuzează de alcool și care au boli cronice sunt expuse riscului. Schimbarea frecventă a partenerilor sexuali, prezența infecțiilor sexuale, tulburărilor mucoasei. De asemenea, este necesar să se ia în considerare rolul infecțiilor active și ascunse în dezvoltarea aftoasă. În unele cazuri, reacțiile alergice pot provoca aftoasă. Alergiile pot provoca mâncărimi.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Patogeneza

Patogeneza se bazează pe perturbarea microflorei normale. Acest lucru se întâmplă pe fondul unei imunități reduse. Toate acestea conduc la o schimbare semnificativă a stării membranelor mucoase ale organelor genitale. Reduce cantitatea de microfloră normală și, în locul ei, dezvoltă o microflore patogenă. Cel mai adesea este o infecție fungică a genului Candida sau o infecție bacteriană.

De asemenea, în patogeneza pot sta la baza sintezei de violare de imunoglobuline (molecule de proteine care sunt sintetizate membranele mucoase și asigură imunitate locală). Toate acestea conduc la dezvoltarea procesului inflamator, progresia tulburărilor microflorei. Se poate dezvolta un proces sistemic care se va răspândi în întregul corp.

Dezvoltarea disbiozelor se datorează faptului că microflora este dinamică și variabilă. Natura microflorei variază și depinde în mare măsură de starea organismului. Starea actuală a organismului, inclusiv fundalul hormonal și biochimic, oferă avantaje selective în biotope diferitelor forme de microorganisme.

Baza microflorei urogenitale este reprezentată de diverse biovarițe ale microorganismelor zaharolitice. Ele sunt numite conceptul unificat al bacteriei "Dodderlein". Aceste microorganisme se dezvoltă cu o cantitate suficientă de acid lactic. Semnificația biologică a acestor microorganisme este că un astfel de mediu previne colonizarea biotopei prin microorganisme sensibile la acid. Dacă aceste microorganisme dispar, alții, inclusiv agenții patogeni, încep să se înmulțească necontrolat și să colonizeze biotopul, cauzând boala.

Cum trece boala de la femeie la om?

Sfarsitul este transmis prin contact sexual daca unul dintre parteneri este bolnav. Poate fi transmis atât la contactele sexuale tradiționale, cât și la cele neconvenționale. Sexul oral este, de asemenea, văzut ca una dintre căile de transmitere a infecției.

Cu toate acestea, boala nu se dezvoltă întotdeauna. Boala se poate dezvolta numai dacă partenerul are o imunitate redusă. În starea normală de imunitate, de regulă, boala nu se dezvoltă. Acest lucru se datorează faptului că în mod normal, colonizarea florei urogenital are o rezistență suficient de mare, care împiedică patogenă și orice alte microflorei străin în organism.

trusted-source[7], [8], [9], [10], [11], [12], [13]

Modul sexual

Luarea în considerare a modului sexual de transmitere a infecției cu aftoasă nu este în întregime corectă. Faptul este că agentul cauzal nu este nici un virus specific, nici bacterie, ci o microflore patogenă, a cărei cantitate depășește norma. În mod convențional, putem spune că în organismul uman există microfloră normală și patogenă. Normalul predomină, suprimă patogenul și nu permite dezvoltarea excesivă a acestuia.

În anumite circumstanțe, cantitatea de microfloră normală poate scădea. În același timp, activează imediat microflora patogenă, care devine predominantă. Pentru a dezvolta o astfel de stare poate numai în condițiile unei imunități reduse. În mod normal, dacă un partener sănătos primește o microflore patogenă a bolnavilor, o microfloră normală nu-i va permite să se stabilească și să devină mai activi. Această proprietate a primit numele de rezistență la colonizare a microorganismelor. Dacă imunitatea partenerului este redusă, probabilitatea de infectare este ridicată.

Sex oral

Odată cu dezvoltarea aftoasă, sexul oral poate fi considerat unul dintre căile de transmitere a infecției. Această boală se datorează faptului că microflora intră în biotopul greșit, ceea ce este natural. Reprezentanții microflorei urogenitale nu ar trebui să apară în mod normal în cavitatea bucală. Când lovesc, cel mai adesea se dezvoltă stomatită, mai puțin frecvent - gingivită, carii.

Perioada de incubație a aftoasă la bărbați

Boala nu are o perioadă de incubație pronunțată. Dacă a existat o scădere a imunității, disbacterioza se poate dezvolta în 1-2 zile. Colonizarea tractului urogenital de către reprezentanții microflorei patogene se dezvoltă, de asemenea, în decurs de 1-2 zile.

Epidemiologie

Potrivit statisticilor, aftoasa apare în principal la femei. La bărbați, este mult mai puțin comună. Se remarcă faptul că aproximativ 1 din 200 de bărbați sunt bolnavi de lapte. Cel mai adesea această boală afectează adolescenții (54% din cazuri). Bărbații de vârstă reproductivă suferă de aftere în aproximativ 16% din cazuri. Bărbații în vârstă suferă de aftere în 28% din cazuri. Aproximativ 2% se încadrează pe afine la copii, precum și la nou-născuții care au primit boala de la o mamă bolnavă.

trusted-source[14], [15], [16], [17], [18], [19], [20]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.