^

Sănătate

A
A
A

Afine la bărbați: dacă se întâmplă, teste, consecințe, prevenire

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 23.11.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Astăzi, una dintre patologiile comune ale tractului genito-urinar este aftoasă. Această afecțiune, care se dezvoltă pe fondul unei imunități reduse și al încălcării proceselor metabolice. De asemenea, pentru dezvoltarea aftoasă este o condiție obligatorie este o scădere a imunității. Practic, în mod tradițional, se crede că această boală afectează femeile. Dar o astfel de judecată este eronată: boala la bărbați este, de asemenea, destul de comună în practica medicală.

Barbatii sufera de afectiuni?

Merită să dispară un mit foarte frecvent astăzi că numai femeile suferă de aftere. Acest lucru este fundamental greșit. Bărbații sunt de asemenea bolnavi de aftere. Dovada acestui fapt este patogeneza și factorii etiologici care contribuie la dezvoltarea acestei boli. Deci, aftoasa se dezvoltă pe fundalul unei imunități reduse. Când scade în organele genitale, se dezvoltă o disbacterioză, în care microflora normală este perturbată.

În același timp, numărul de microorganisme patogene condiționate este semnificativ redus, iar tulpinile patogene își înlocuiesc locul. Cel mai adesea este o ciuperca din genul Candida. Dar pot exista și alți reprezentanți ai florei bacteriene și fungice. Toate acestea contribuie la dezvoltarea procesului inflamator, progresia infecției și a inflamației. Astfel, din toate acestea, nu este dificil să se concluzioneze că afula poate afecta atât bărbații, cât și femeile, deoarece toate aceste procese apar atât în corpul masculin, cât și în cel al femeii.

Cu toate acestea, nu putem fi de acord cu afirmația că africanul afectează mai des femeile decât bărbații. Într-adevăr, la femei, aftoasa este diagnosticată de aproximativ 3 ori mai des decât bărbații. Acest lucru se datorează particularităților structurii anatomice a femeii, caracteristicilor fiziologice, particularităților fondului hormonal și funcționării sistemului nervos. De asemenea, imunitatea femeii este inițial mai mică decât cea a bărbaților.

trusted-source[1], [2]

Este durere periculoasă pentru bărbați?

Păstarul reprezintă mai degrabă disconfort decât pericol, deoarece este însoțit de mâncărime, arsuri, iritații în zona genitală. De asemenea, există precipitații albe de culoare brună, care reprezintă un grup de exudat purulent, leucocite moarte și alte celule. De asemenea, afte pot fi periculoase imunitate la mult mai redusă și de fond hormonale, tulburări microbiocenosis, în special caracterul înnăscut, deoarece boala poate progresa rapid, coloniza alte habitate. Mai ales periculoasă este progresia infecției fungice, în special a reprezentanților genului Candida.

Complicații și consecințe

Amicul are loc pe fondul unei imunități reduse și al microbiocenozelor perturbate ale tractului urogenital. Prin urmare, dacă femeia de lapte nu este tratată, aceasta poate duce la progresia ulterioară a dysbacteriosis. În consecință, starea normală a membranei mucoase este întreruptă, rezistența la colonizare poate scădea, iar sistemul de rezistență nespecifică a membranei, reglarea normală a imunității locale, poate fi întreruptă.

Complicarea aftoasă poate fi dezvoltarea infecțiilor fungice, în special Candidiasis, care acoperă nu numai tractul urogenital, ci și alte organe și sisteme. De asemenea, ca o complicație, luați în considerare o infecție bacteriană, o creștere a numărului de flori patogene și condiționate patogene, nu numai în biotopele principale, ci și în alte microbiocenoză. Cea mai periculoasă complicație (oricât de rare) ar fi bacteremia sau sepsisul, în care infecția pătrunde în sânge și formează un nou focar al infecției. De asemenea, boala poate reduce potența.

trusted-source[3], [4], [5], [6], [7]

Afinele afectează potența bărbaților?

Candidoze este cauzata de ciuperca foarte periculoase, care are un impact negativ asupra stării organismului în ansamblu, asupra stării funcționale a organelor genitale, și, de asemenea, reduce semnificativ libidoului (dorinta sexuala) si potenta, un impact negativ asupra funcției de reproducere (inclusiv, activitatea spermei, mobilitatea, capacitatea supraviețui în tractul urogenital feminin, penetra ovulul si fertiliza-l.)

trusted-source[8], [9], [10]

Diagnostice tulburare la bărbați

Pentru a face un diagnostic, trebuie să vă vedeți un medic cât mai curând posibil și să alegeți cel mai bun tratament. Cu cât începe tratamentul mai devreme, cu atât mai devreme va reveni recuperarea. Doctorul examinează pacientul. Sondajul poate fi foarte informativ și conține informațiile necesare pentru diagnosticarea ulterioară. Este necesar să existe informații generale, o anamneză a vieții și a bolii. Aici, cauza patologiei poate dispărea, după ce a fost eliminată, se poate vindeca de boală.

Anamneza bolii este importantă, deoarece pe baza acesteia este posibil să se judece trăsăturile cursului bolii, să se prezică evoluția și rezultatul acesteia. Foarte util poate fi absolut orice informații în legătură cu boala: apariția unor circumstanțe, prezența mâncărime, iritare, de descărcare de gestiune: modul în care au evoluat, acestea provoacă disconfort pentru pacient, dacă există circumstanțe în care este crescută patologia, sau invers, scade. Este important să informați medicul despre tratamentul, măsurile preventive, stilul de viață în general, prezența partenerilor sexuali.

Apoi medicul examinează pacientul. De obicei se utilizează examinarea urologică, în care medicul examinează cu atenție organele genitale, descoperă o patologie. Se folosesc, de asemenea, metode clasice de cercetare, cum ar fi palparea, percuția, auscultarea. În timpul palpării, medicul sondează zona inghinală, cea mai apropiată ganglionară, evaluează posibilele leziuni, gradul de hiperemie, umflarea și temperatura locală. Auscultarea și percuția sunt folosite mai rar, în special în răspândirea patologiei. Dacă este necesar, pot fi atribuite metode de investigare în laborator și instrumentale și poate fi necesară diagnosticarea diferențială.

trusted-source[11], [12], [13], [14], [15], [16]

Analize

În primul rând, se efectuează un studiu bacteriologic, în care se determină agentul cauzal al bolii, caracteristicile sale cantitative și calitative. De asemenea, poate fi necesară o analiză a sensibilității la antibiotice în paralel. În cursul acestei analize, agentul cauzal al bolii este izolat și este selectată doza optimă de medicament, care va avea un efect bactericid sau bacteriostatic.

De asemenea, au fost prescrise în mod tradițional teste clinice: sânge, urină, fecale. Ele ne permit să evaluăm orientarea generală a proceselor care apar în organism. Cu ajutorul acestor analize, se poate determina în mare măsură ce proces apare în organism: un proces inflamator, infecțios sau alergic. De exemplu, dacă detectați o cantitate mare de proteine în urină, puteți vorbi despre dezvoltarea procesului inflamator în rinichi. Cu o creștere a ESR, leucocitele pot vorbi și despre procesul inflamator. De asemenea, putem presupune dezvoltarea unui proces alergic în cazul creșterii sângelui de eozinofile, histamină.

Apoi se determină natura și direcția cercetărilor viitoare. De exemplu, pentru bolile alergice suspectate, testele alergice, analiza conținutului imunoglobulinei E totale și specifice și nivelul histaminei sunt prescrise pentru a clarifica datele.

Deseori, numiți o imunogramă extinsă, însămânțând o dysbacterioză sau o infecție fungică. Aceste analize vă permit să determinați cu precizie cauza patologiei. Foarte informativ poate fi însămânțarea sau răzuirea din membrana mucoasă a tractului urogenital.

Dacă există o suspiciune de boală infecțioasă virală, sunt prescrise studii virologice, ceea ce va permite diferențierea bolii virale de infecția bacteriană sau fungică. Cu o boală de etiologie neclară, se efectuează un studiu privind infecțiile ascunse, bolile parazitare.

trusted-source[17], [18], [19]

Analiza aftuzei la bărbați

Practic, în primul rând, este prescris un frotiu sau o răzuire din membrana mucoasă a tractului urogenital. Acest lucru face posibilă izolarea patogenului care a provocat dezvoltarea bolii, precum și selectarea medicamentului care are activitate împotriva microorganismelor izolate. De asemenea, în timpul studiului, se selectează doza optimă de medicament.

Cel mai adesea, studiul este efectuat prin metoda microscopiei, în timpul căruia microorganismele sunt căutate într-o probă sub microscop, care poate provoca patologia și apoi determină caracteristicile lor cantitative și calitative, proprietățile de bază.

 Metode de asemenea utilizate de laborator, cum ar fi PCR - reacția în lanț a polimerazei, în care o probă test este izolat catenă de ADN și fragmente ale cauzative microorganism al bolii. De asemenea, sunt utilizate diferite teste rapide serologice, în timpul cărora microorganismele sunt determinate și numărate într-un timp relativ scurt. Testele serologice sunt cele mai rapide, dar sunt mai puțin corecte. Metodele cele mai exacte sunt microscopia și PCR.

trusted-source[20], [21], [22], [23], [24], [25]

Smear pe moluscina la oameni

Pentru a face o frotiu, este necesar, în primul rând, să luați materialul biologic corect. Pentru a face acest lucru în dimineața, fără a speologie și alte proceduri de igienă, medicul face un conținut de gard ale mucoasei genitale. Este necesar să se respecte condițiile de sterilitate: frotiu luând tampoane sau bumbac muguri sterile speciale, care apoi plasate rapid într-o eprubetă sau o cutie Petri cu mediu nutritiv.

Apoi, materialul biologic este trimis la laborator, unde se efectuează studiile necesare.

De asemenea, este important să nu beți alcool cu câteva zile înainte de analiză și, de asemenea, să nu luați medicamente. Este necesară anularea terapiei cu antibiotice sau a oricărui alt tratament cu medicamente antibacteriene, antiseptice. Chiar și tratamentul local este contraindicat, deoarece ucide microorganismele patogene, iar analiza pur și simplu nu va fi informativă, agentul cauzal al bolii nu va fi dezvăluit.

Diagnostic diferentiat

Mai întâi de toate, trebuie să stabiliți dacă boala este o boală independentă sau dacă acționează ca unul dintre simptomele unei alte boli. De asemenea, aftele pot fi rezultatul tratamentului prelungit cu antibiotice, consecința chimioterapiei, consecința sau complicația unei alte boli mai severe.

Adesea, aftoasa este o consecință a manifestării oricăror boli ale pielii, a reacțiilor alergice sau a altor reacții. Pentru a stabili un diagnostic diferențial în acest caz, folosiți metode de cercetare și de instrumentare de cercetare, în special: răzuire, frotiuri, imunograme, alergeni. De asemenea, este necesar să se excludă alte boli care prezintă manifestări similare. De exemplu, o persoană trebuie să se diferențieze adesea de diferitele boli cu transmitere sexuală. Pentru a face acest lucru, aplicați proiecții bacteriologice, culturi, analize pentru disbioză, pentru infecții ascunse, pentru anumite boli infecțioase.

trusted-source[26], [27], [28], [29], [30], [31], [32]

Cine să contactați?

Tratament tulburare la bărbați

Cea mai eficientă modalitate de tratare a aftoasă este creșterea imunității. Pentru a face acest lucru, trebuie să vedeți un medic, să faceți testele necesare și, în funcție de abaterile care se regăsesc în starea imunitară, să luați măsurile necesare. Astfel, se poate lua imunomodulatori, imunosupresori, imunostimulante, terapie de perfuzie, preparate pentru îndepărtarea reacțiilor autoimune sau pentru a normaliza sensibilitatea și sensibilizarea. Totul depinde de direcția proceselor patologice.

De asemenea, poate fi necesară corectarea fondului microbiologic, eliminarea disbiozelor și disbiozelor. În special, aceasta poate necesita probiotice, prebiotice, mijloace locale și sistemice de normalizare a microbiocenozelor. Se poate prescrie și terapia antibacteriană sau antifungică. Când detectează viruși, prescrie medicamente antivirale, cu reacții alergice prescrise antihistaminice și medicamente antialergice.

Poate fi necesară terapia simptomatică, în special, remedii locale pentru eliminarea pruritului, arsurii, iritației, pentru localizarea proceselor inflamatorii și infecțioase.

Adesea, tratamentul medical, dar, de asemenea, poate fi aplicat și fizioterapie. De asemenea, foarte eficiente sunt remediile homeopatice, folclorice, fitopreparate. În majoritatea cazurilor, tratamentul este complex. Doar cu boala imunității normale la bărbați trece independent, fără tratament.

Profilaxie

Pentru a asigura prevenirea, este necesar să se respecte normele de igienă și, de asemenea, să se asigure că imunitatea este întotdeauna la un nivel înalt. Nu permiteți disbioză. O atenție deosebită trebuie acordată sănătății dvs. După tratamentul cu antibiotice, deoarece în acest moment riscul de disbacterioză și, în consecință, infecția fungică crește substanțial. După un curs de antibiotice, trebuie să beți probiotice, care vă permit să normalizați microflora. De asemenea, trebuie să beți vitamine, suplimente minerale. Nu suprasolicitați, nu tolerați oboseala.

Prevenirea durerii pentru bărbați dacă o femeie este bolnavă

Dacă un om are o imunitate puternică, el nu se poate îmbolnăvi. Dar este mai bine să nu ristiți și să beți pentru prevenirea unui agent antifungic - fluconazol. Pentru prevenirea unei doze unice de medicament.

trusted-source[33], [34], [35], [36], [37]

Sex cu boala la bărbați

Afinele nu este un obstacol în a face sex. Dar trebuie să ne amintim că există o posibilitate de infectare pentru o femeie, dacă imunitatea ei este redusă. Prin urmare, pentru a preveni o femeie, este de asemenea mai bine să beți un agent antifungic.

Igiena la aftoasă la bărbați

Pentru a reduce gradul de contaminare cu microflora fungică, se recomandă spălarea a cel puțin 2-3 ori pe zi. Este mai bine să utilizați mijloace speciale pentru a menține igiena cu aftoasă sau cu agenți antibacterieni. Săpunul obișnuit nu trebuie utilizat. Este mai bine să utilizați săpun de rufe.

Prognoză

Dacă începeți tratamentul în timp, bătălia la bărbați este suficient de rapidă. Uneori se duce fără tratament antifungic special. Pentru a face acest lucru, este necesar să se normalizeze starea microflorei și să se mărească imunitatea. Dacă boala nu este tratată, va progresa, apar complicații. Infecția se poate răspândi în alte organe.

trusted-source[38], [39]

Poate să treacă singur boala la oameni?

Afulația la bărbați se desfășoară adesea datorită faptului că starea imunității este normalizată. Cu o imunitate redusă, aftele singur nu trec. În acest caz, aceasta necesită un tratament special, în special numirea de fonduri care promovează normalizarea imunității. De asemenea, aftoasa însăși poate trece în cazul în care cauza patologiei este eliminată. De exemplu, este necesară normalizarea microflorei.

trusted-source[40]

Prin câte persoane trece o bătălie de cap la oameni?

Totul depinde de starea imunității și de starea microflorei tractului urogenital, precum și de alte biotopuri. Păstrăvul cu imunitate normală poate trece și independent, fără tratament concomitent. De obicei este nevoie de 1 până la 2-3 săptămâni. Cu toate acestea, dacă tratați afulația, aceasta poate dura între 1 și 7 zile. Durata minimă a tratamentului este de 1 zi.

Cel mai adesea este terapia antifungică (de exemplu, fluconazolul, care ucide rapid și eficient ciuperca și normalizează microflora). Când este tratat cu probiotice, care normalizează microflora, poate dura 3-7 zile pentru o recuperare completă a corpului.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.