^

Sănătate

A
A
A

Cardioverter-defibrilatoare implantabile

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Cardioverter-defibrilatoare implantabile efectuează cardioversia și defibrilarea inimii ca răspuns la VT sau VF. IKDF modernă cu funcție de tratament de urgență sugerează o funcție de conectare a pacemaker-ului în dezvoltarea de bradicardie și tahicardie (pentru a opri supraventriculara sensibile sau tahicardie ventriculară) și înregistrarea electrocardiogramă intracardiacă. Cardioverter-defibrilatoarele implantabile sunt suturate subcutanat sau retrosternal, electrozii sunt implantați transvențional sau (mai rar) în timpul toracotomiei. 

Cardioverter implantabil-defibrilatoare sunt mediul de alegere pentru pacientii care au suferit un episod de FV sau TV hemodinamic factori semnificativi, non-reversibile sau tranzitorii (de exemplu, dezechilibru electrolitic, proaritmogen cauza care primesc medicamente antiaritmice, MI acută). Cardioverter implantabil-defibrilatoare pot fi, de asemenea, la pacienții cu VT sau VF induse în timpul studiului electrofiziologic și pacienți cu cardiomiopatie idiopatica sau ischemic, fracția de ejecție a ventriculului <35% și un risc crescut de fibrilație ventriculară sau tahicardie ventriculară. Alte indicații sunt mai puțin studiate. Ca cardioverter-defibrilatoare implantabile, în general, nu a preveni și elimina VT și VF, pacientul predispuse la astfel de aritmii pot fi necesare ca IKDF și medicamente antiaritmice pentru a reduce numărul de atacuri și nevoi din evacuările incomode IKDF; această abordare extinde, de asemenea, durata de viață a ICDF.

Derivația generatoarelor pentru ICDF este de aproximativ 5 ani. Cardioverter implantabil-defibrilatoare poate eșua și, prin urmare, generează stimulente sau deversări inadecvate ca răspuns la ritmul sinusal sau SVT sau nu produce situația de descărcare corespunzătoare. Tulburările de migrare materializări IKDF includ electrozi sau sensibilitate inadecvată generatorului și creșterea pragului de stimulare fibroza epicardial datorită datorită precedente defibrilare, precum și epuizarea bateriei. Dacă pacientul raportează că defibrilatorul cardioverter implantabil nu funcționează corect, dispozitivul poate fi testat pentru a determina cauza.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.