^

Sănătate

A
A
A

Candida balanoposthitis

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Candida balanoposthita este o boală inflamatorie care afectează stratul interior al preputului.

De regulă, cu balonopotită candidozică suferă capul penisului. Aspectul bolii este cauzat de ciupercile din genul Candida. Acest tip de balanopotită apare la 70% dintre bărbații cu diabet zaharat. Boala afectează pacienții care au suferit o terapie antibacteriană (în 78% din cazuri). Înfrângerea preputului trece încet către întregul penis.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Cauze candida balanoposthitis

Principalele cauze ale Candida balanoposthitis:

 1. Boli care provoacă apariția balanopoștitei:
  • Eșecuri în activitatea sistemului imunitar, infecția cu HIV.
  • Tulburări în sistemul endocrin (diabet zaharat, dezechilibru hormonal, obezitate, mărirea glandei tiroide).
  • Boli, tratamentul cărora implică administrarea de antibiotice, medicamente hormonale sau trecerea unui curs de expunere la radiații.
  • Boli prelungite infecțioase și inflamatorii (gonoree, boli oncologice, leucemie, tuberculoză).
 2. Cauze independente de factori externi:
  • Iritarea mecanică a penisului pentru o perioadă lungă de timp (purtarea lenjeriei, traumei).
  • Nerespectarea regulilor de igienă personală (obținerea ciupercii din intestin).
  • Infecția de la un act sexual de la un partener bolnav.

Este din cauza bolii, depinde de schema de tratament și recomandările medicului care vă vor ajuta să scapați de boală.

trusted-source[6], [7], [8], [9]

Simptome candida balanoposthitis

Candidoza balanopoșită este mult mai ușor de diferențiat de alte tipuri de proces inflamator. Acest lucru se datorează faptului că, cu acest tip de inflamație, pe penisul glansului apare un strat alb, datorită căruia boala a primit al doilea nume - aftoasă. Boala necesită un tratament obligatoriu, deoarece balanopoșita candidozică provoacă consecințe foarte grave. În cazuri rare, boala este asimptomatică, ceea ce duce la faptul că un om infectat infectează partenerii sexuali și nici măcar nu suspectează acest lucru.

Următoarele simptome ale Candida balanoposthitis:

 • Înroșirea și umflarea zonei genitale.
 • Senzații dureroase în zona inghinală.
 • Mâncărime severă și arsură.
 • Descărcarea albă, care acoperă capul penisului (atunci când se îndepărtează placa de pe piele, apare un sit acoperit cu ulcere și microcrasări).
 • Un miros neplăcut și durere la urinare.

trusted-source[10], [11], [12], [13], [14], [15]

Formulare

Balanopoșită fungică

Balanopostita fungică este o boală inflamatorie și infecțioasă cauzată de  ciupercile Candida  datorită unei leziuni a zonei urogenitale. Principalul simptom al balanopoșitei fungice este o descărcare albă murdară a consistenței coapte, care apare atunci când urinează și ejaculează. În plus față de excreții, pacientul are ulcere, subțierea epidermei și rănile pe cap și penisul penisului.

Particularitatea acestei forme de inflamație este că simptomatologia dureroasă apare brusc, fără nici un motiv pentru aceasta. De regulă, primele simptome se manifestă sub formă de leziuni, umflături și roșeață a penisului glonțului. Dacă apar aceste simptome, solicitați imediat asistență medicală. Deoarece fără un tratament adecvat, simptomele încep să se agraveze, provocând o creștere a temperaturii corpului și o  durere în zona inghinală. Un alt pericol de balanopotită fungică este faptul că boala poate provoca astfel de complicații cum ar fi: gangrena și deformarea penisului, limfadenita ganglionilor limfatici inghinali. Complicațiile balanopoștilor pot face imposibilă viața sexuală ulterioară.

trusted-source[16], [17], [18], [19], [20], [21]

Candidoza cronică balanopoșită

Candidoza cronică balanopoșită are un curs lung, de multe ori recurs, se caracterizează prin perioade de exacerbare, curge pe larg. Boala poate provoca fimoza, din cauza inflamației pe pielea penisului, apar ulcere, ceea ce duce la îngustarea preputului. Sunt deosebit de periculoase cazuri de limfadenită, granulom și limfangită.

Principalele forme de balanopotită cronică:

 • Indurativ - caracterizat prin încrețirea penisului și a preputului.
 • Yazvenno-hipertrofică - pacientul are ulcere care nu se vindecă mult timp și procesul inflamator crește.

Balanopostita cronică este tipică pentru pacienții cu boli venerice, leziuni cronice ale sistemului endocrin (diabet zaharat), infecții fungice și herpetice.

trusted-source[22], [23], [24]

Ce trebuie să examinăm?

Cine să contactați?

Tratament candida balanoposthitis

Tratamentul balanopotitului Candida depinde de stadiul dezvoltării bolii de către pacient și de cauzele inflamației. De regulă, tratamentul este local, dar în cazuri mai puțin neglijate pacienții sunt prescrise medicamente antifungice. O regulă obligatorie de recuperare este respectarea igienei intime și schimbarea regulată a lenjeriei. Tratamentul pentru candidozei balanoposthitis ar trebui să aibă loc atât pe partenerii sexuali, adică atât bărbați, cât și femei.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.