^

Sănătate

Markerii tumorali

Testul de sânge pentru prezența celulelor canceroase în organism: numele cum să treacă

Astăzi, în medicină, se confruntă din ce în ce mai mult cu boli oncologice. În ciuda răspândirii largi a tumorilor canceroase, mecanismul formării și răspândirii lor este încă neexplorat.

Analize pentru cancerul de sân

Diagnosticul cancerului nu poate fi imaginat fără testare, iar testele pentru cancerul de sân sunt incluse în lista de studii obligatorii efectuate după mamografie.

Cancerul mamar

Analiza markerilor tumorali san - studiu imunochimică de sânge - se realizează în timpul diagnosticul și tratamentul formațiunilor mamare neoplazice, împreună cu proceduri de diagnostic, cum ar fi mamografie, ecografie, tomografie computerizata (CT), imagistica prin rezonanta magnetica (IRM).

Algoritm pentru determinarea markerilor tumorali

Specificitatea markerilor tumorali - procentul de indivizi sănătoși și pacienții cu tumori benigne, în care testul dă un rezultat negativ. Sensibilitatea oncomarker-ului este procentul rezultatelor care sunt cu adevărat pozitive în prezența acestei tumori.

Beta 2-microglobulină în sânge și urină

Beta2-microglobulina este o proteină moleculară scăzută a antigenelor de suprafață ale nucleelor celulare. Prezența sa în serul de sânge se datorează proceselor de degradare și reparare a elementelor celulare individuale.

Antigenul tumoral al vezicii urinare în urină

Detectarea antigenului vezicii urinare (BTA) în urină este o metodă de screening pentru diagnosticarea cancerului vezicii urinare, precum și pentru monitorizarea dinamică a pacienților după tratamentul chirurgical. Antigenii sunt detectați la 70-80% dintre pacienții cu cancer de vezică urinară în stadiul T1-T3 și la 58% cu cancer in situ.

Marker tumoral CA 242 în sânge

CA 242 este o glicoproteină care este exprimată pe aceeași apoproteină de mucină ca CA 19-9. În tumorile benigne, expresia CA 242 este scăzută, în timp ce în tumorile maligne expresia este semnificativ mai mare decât CA 19-9.

Marker tumoral HER-2 / neu în sânge

O creștere a concentrației serice a HER-2 / neu se observă la femeile cu cancer de sân, în special în prezența metastazelor. Valoarea de 15 ng / ml este utilizată ca punct de separare.

Fragment de citokeratin 19 în sânge

CYFRA-21-1 este un marker al carcinomului non-celular al plămânului. Cu o specificitate de 95%, CYFRA-21-1 are o sensibilitate semnificativ mai mare (49%) decât CEA (29%). Sensibilitatea CYFRA-21-1 în carcinomul cu celule scuamoase a plămânilor este mult mai mare (60%) decât sensibilitatea CEA (18%).

Neuron-enolaza specifică sângelui

O creștere a concentrației enolazelor specifice neuronilor în serul de sânge are loc în cazul cancerului pulmonar cu celule mici și a neuroblastomilor, leucemiei, după radiații și terapia cu raze X, după un examen cu raze X.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.