^

Curățarea corpului conform lui Ostrovsky

, Editorul medical
Ultima examinare: 16.10.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Dintre toate tipurile de metode, curățarea corpului în conformitate cu Ostrovsky a câștigat recent popularitate. Autorul descrie recomandările sale în cărți. Potrivit medicilor oficiali și a unor pacienți, tehnica este controversată. Alții cred că au fost ajutați de sfaturile și rețetele unei persoane care este numită vindecător și alte titluri respectabile din rețea. Este justificată încrederea pe care o au pacienții cu internet în predarea lui V. Ostrovsky?

Curățarea corpului cu darurile naturii

Vitaly Ostrovsky este un promotor activ al unui stil de viață sănătos, în armonie cu natura și conform legilor sale. Ceea ce este deosebit de important în timpul nostru de stres, malnutriție, lipsă de spiritualitate. Herbalistul și vindecătorul susține că orice boală este o consecință a consumului de alimente inadecvate, se concentrează pe posturile bisericii, rugăciunile și faptele bune, urmând exemplul profeților și înțelepților biblici. La urma urmei, postul real constă nu numai în utilizarea de legume crude și ierburi amare, ci într-o combinație a acestor acțiuni, îndepărtarea unei persoane de rău, asigurarea armoniei spirituale și fizice.

Autorul și-a numit cartea „Purificarea corpului prin darurile naturii”. Acesta este un ghid pentru auto-vindecare - cu ajutorul darurilor naturii și a rezervelor interne ale corpului uman. Creatorul metodei de curățare a corpului conform lui Ostrovsky susține că sângele tuturor conține toate medicamentele împotriva tuturor agenților patogeni. Sarcina tuturor este de a „crea” un astfel de sânge pentru ei înșiși, astfel încât să poată proteja corpul de orice paraziți, să crească imunitatea și să elimine otrăvurile care blochează sprijinul vieții umane.

V. Ostrovsky oferă noi metode pentru tratamentul patologiilor feminine și masculine, în special, aplicații de pelin de sodă, tratamentul confortabil al diferitelor organe cu un decoct de ovăz nerafinat infuzat cu argint. Informațiile despre un subiect delicat sunt descrise - despre viermi și măsuri de combatere a acestora, cu metode și exemple de vindecare. Nu este necesar să utilizați un remediu bine cunoscut - semințe de dovleac; este mai bine să beți un cocktail din semințe și bulion de ovăz.

V. Ostrovsky vorbește despre lucruri aparent cunoscute - alimentația sănătoasă care ajută la eliminarea tot felului de probleme. 10 formule ale drepturilor de autor sunt concepute pentru a răspunde la întrebări, pentru a preveni multe boli.

Rețete de curățare a corpului

Cartea conține rețete pentru curățarea corpului, a organelor și sistemelor individuale, metode de tratament și nutriție pentru diferite boli. O întreagă secțiune este dedicată compatibilității produselor în funcție de structura chimică și aciditate, oferind sfaturi pentru o nutriție separată. În special, nu este recomandat să luați într-o singură masă:

  • carbohidrați și acizi;
  • proteine cu carbohidrați;
  • grăsimi cu proteine;
  • amidon și zahăr;
  • pepene verde, pepene galben cu restul produselor;
  • lapte.

Vindecătorul recomandă spălarea nărilor și a sinusurilor nu numai pentru sinuzită și gripă, ci și pentru accident vascular cerebral și oncologie. Mesele din timpul curățării sunt exclusiv legume crude. Autorul cărții sugerează un meniu zilnic pentru patologiile cronice. Pas cu pas descrie procedura de curățare a intestinelor cu o clismă soda-pelin. Potrivit autorului, elimină paraziții, hrănește și reînnoiește intestinele și golește vezica biliară.

Cartea conține metode de utilizare a usturoiului, rădăcinii aurii, celandinei, hreanului pentru tratamentul bolilor grave, inclusiv tuberculoza, cancerul hepatic. El consideră că paraziții sunt principala cauză a bolilor de sănătate și chiar acele boli cauzate de factori complet diferiți.

Cu toate acestea, site-ul web al lui V. Ostrovsky a publicat un avertisment că toate informațiile sunt furnizate în scop informativ, iar practicile și rețetele indicate în videoclipuri trebuie aplicate în consultare cu un medic care vă cunoaște problemele și vă monitorizează starea de sănătate.

Recenzii

Răspunsurile oferite de autor exprimă recunoștință față de persoanele care îi urmează sfaturile și care fac curățarea corpului conform lui Ostrovsky. Aș vrea să cred că au fost într-adevăr ajutați de niște sfaturi și rețete ciudate, alături de post și rugăciune, care, desigur, întăresc întotdeauna eforturile medicilor adevărați.

Cu toate acestea, nu toți vizitatorii de internet au încredere în „membrul Academiei ONU” care filmează un videoclip în bucătăria de acasă. Prețul ridicat pentru cărțile vândute pe internet este, de asemenea, surprinzător. Mulți îl numesc în mod deschis șarlatan, o persoană analfabetă și iresponsabilă care și-a asumat propria afacere și nu are dreptul să dea astfel de sfaturi.

Medicina alternativă are dreptul de a fi și, în cuvintele lui V. Ostrovsky, există, fără îndoială, un bob de adevăr. Și oamenii aflați în situații critice sunt gata să bată la toate ușile, mai ales dacă problema se referă la sănătate. După ce a ascultat feedback-ul și sfaturile altor persoane, toată lumea ar trebui să ia personal decizia cu privire la alegerea unui medic și metoda de tratament.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.