^

Secțiuni sportive pentru copii: băieți - fotbal, fete - gimnastică

, Editorul medical
Ultima examinare: 19.11.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Adesea părinții nu știu ce secție de sport să-i dea copilului lor. Vom vorbi despre cele două dintre cele mai populare dintre ele - gimnastica de fotbal și ritmică. Primul este bun pentru băieți, al doilea - pentru fete.

trusted-source[1], [2]

Plasticitatea ca stil de viață

Gimnastica artistică este un fel de angajare în sport (pentru a fi exact, un mod de viață) care va lăsa copilului o urmă pentru toată viața. Sub formă de umerii frumos îndreptați, mersul ușor și bărbia ridicată cu mândrie. Dansatorii și gimnastele artistice pot fi văzute chiar și într-o mulțime mare - datorită poziției lor frumoase și abilității de a ține - elegant și plastic.

Instruirea aparatului vestibular, abilitatea de a dansa cu diferite obiecte (bandă, bomboane, bastoane), întindere - acesta este ceea ce copilul este predat în primele cursuri de gimnastică ritmică.

Datorită acestor abilități, copilul începe să se simtă mult mai încrezător în orice echipă, reacționează sensibil la frumusețe în toate manifestările sale. Să nu mai vorbim că mușchii, articulațiile și ligamentele sale devin flexibile, puternice și instruite, iar respirația este uniformă și plină. Exercițiul de memorie Plus: știți cât de multe exerciții în gimnastica ritmică trebuie să vă amintiți și să efectuați fără probleme?

Cât de mult în gimnastica ritmică este cheltuit pentru fiecare exercițiu?

Veți fi surprinși: nu mai mult de un minut și jumătate. Apoi urmează o altă exercițiu. Schimbarea constantă a activităților nu duce copilul, ci tratează diferite grupuri musculare.

Contraindicații pentru gimnastica artistică

Boli ale sistemului musculo-scheletal, în special coloanei vertebrale cervicale.

trusted-source[3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Ce haine sunt necesare pentru gimnastica ritmica?

Cheshki (pantofi de balet), ciorapi - asta e tot.

Când să începem?

Este posibil deja de la vârsta de trei ani. Dar numai cu un antrenor experimentat. Și încă mai este nevoie de un certificat de la medicul pediatru pentru a putea participa la cursuri.

Cât costă o lecție?

De la 50 la 200 UAH. Dar merită!

Fotbal. Școala copiilor din Dynamo

Astăzi, fotbalul este cel mai masiv și profesionist nivel al celui mai bine plătit sport. Acesta este un joc de echipă între 22 de sportivi, împărțit în 2 echipe, care este de 2 jumătăți timp de 45 de minute. Fotbalul este iubit atât de mult încât nu-l oprește din antichitate.

Primii jucători au fost vechii egipteni, grecii, care au bătut mingea pentru a antrena corpul, viteza de reacție în bătăliile militare. Dar primele reguli de fotbal, în forma în care le cunoaștem acum, au fost dezvoltate și aprobate oficial la sfârșitul anilor 40 ai secolului al XVIII-lea.

Jucătorii băieți

La faimosul Dynamo Kyiv există o academie de fotbal pentru copii. Acolo ei iau pe cei mai talentați copii din toate echipele, începând cu vârsta de 10 ani. Ei sunt candidați pentru echipa națională a Ucrainei. „Cu 14 ani în care trăiesc, mănâncă și tren în grupul academic gratuit, - spune Anatoli Kroschenko, onorat antrenor al Ucrainei, celebrul antrenor al antrenor senior tineret Academia“ Dynamo „, numit după Lobanovsky. "Acesta este districtul Nivok sau Konchy-Zaspa, unde sunt create toate condițiile pentru o dezvoltare reușită pentru copii". Și la început copiii merg la o școală de fotbal la "Dynamo".

Cum se ajunge la școala de fotbal a copiilor la "Dynamo"?

Treceți la alegerea unui copil de la o școală sportivă începând cu vârsta de 7 ani. "Dacă această selecție este finalizată, copilul este înregistrat într-o școală internat unde învață să joace fotbal profesionist", spune Anatoly Kroshchenko. Stele de fotbal rus Vashchuk, Shovkovsky, Shevchenko, Golovko și mulți alți jucători de fotbal - elevii acestei școli. Acum la școală la "Dinamo" 1200 de băieți studiază.

Testarea în școala de fotbal

De la 7 ani - care rulează la viteza de 20 de metri, în picioare scaun săritura în lungime, rapid accident vascular cerebral de cinci rack-uri cu bile, jongleaza mingea cu ambele picioare și imediat el meci de fotbal. Dacă copilul a avut rezultate bune, el este înscris într-o școală de fotbal cu Dynamo. Ramurile sale există în diferite orașe.

Deci, secțiunile sportive pentru copii aduc multe beneficii. Nu pierdeți ocazia de a vă dezvolta copilul și de ai ajuta să facă față complexelor pe care le îndepărtează sportul și, în același timp, ajută la îmbunătățirea sănătății.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.