^

Cum să înveți un copil să conteze?

, Editorul medical
Ultima examinare: 20.11.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Învățarea copiilor este o realizare reală pentru copii. Mulți părinți se întreabă cum să-i învețe pe copii să conteze? În acest caz, există un întreg sistem pe care părinții trebuie să îl adere pentru ca procesul de învățare să fie rapid și plin de bucurie.

Memoria copiilor

Memoria pentru copii este foarte complexă. Copiii își amintesc informațiile pe care le-au plăcut, le-au interesat, poate chiar le-au speriat. Dacă lecțiile cu copilul îi vor aduce bucurie, nu vei observa cum va stăpâni știința contului. Chiar și lingviștii spun că atunci când învață orice limbă, cele mai memorabile sunt cifrele.

Prosocii de a studia contul

A face matematica este mult mai ușoară decât citirea literaturii științifice și memorarea abrevierilor complexe, ședința orelor la o masă. Puteți conta peste tot, trebuie să conta întotdeauna. Copilul dumneavoastră poate conta în grădiniță, în timp ce merge în aer curat, acasă, vizită - peste tot. Chiar și îmbrăcămintea poate fi considerată numărul șosetelor sau nasturilor îmbrăcați pe cămașă. Dacă învățați copiii de la o vârstă fragedă, atunci ei dezvoltă un creier fizic, devin mai eficienți și mai curioși.

Cum să înveți să numeri?

Mai întâi trebuie să delimitați clar ce este o figură și care este numărul. O cifră este, de exemplu, 1, 3, 5, 10, numărul înseamnă numărul. Și numărul este numărul de obiecte. Obiectele pot fi trei, cinci.

Puteți spune unui copil că, pentru micul dejun, va primi 5 linguri de mâncare și trebuie să îi ajutați pe copil, să le numărați unul câte unul.

Lăsând copilul în magazin, spuneți-i ce veți cumpăra, numărați cu copilul numărul de achiziții. Cereți-i să reamintesc ce anume și câte produse trebuie să cumpărați împreună în magazin.

Instruirea pentru copil

Minunat de antrenament pentru copil va fi un joc în magazin, iar moneda poate fi orice: butoane, monede, diverse obiecte de o formă mică de același tip. Excelent va juca bomboane wrappers sau doar scrie pe bucăți de hârtie. Apropo, copiii la vârsta de trei ani seamănă foarte mult cu procesul de plată. Ei sunt dependenți de această acțiune și învață imediat să conteze.

De asemenea, puteți împărți merele în părți, dulciuri, banane sau orice produs pe care copilul dumneavoastră îl iubește. Întreabă copilul câte părți vor ajunge la mama, tata, pisica sau orice membru al familiei.

Principalul lucru este ca copilul să înțeleagă că dacă are ambele mâini, de exemplu, o mașină de scris sau o păpușă, atunci acestea sunt două păpuși sau mașini.

Carduri

Puteți tăia cartele de carton, care vor fi de aproximativ 25x25 centimetri. Pe aceste cărți desenați un punct cu creioane sau cercuri. Luați un card și trageți pe el două puncte, pe celelalte două puncte, pe cele trei puncte. Astfel, puteți schimba cardurile în orice ordine și pot exista cât mai multe cărți pe care le doriți. Copilul va încerca să numere atât numărul de cărți, cât și numărul de cercuri și îl veți ajuta în acest sens.

Poți să-l iei pe copil în același mod. Puneți două cărți în fața lui, întrebați câte și apoi eliminați unul. Lasă-l să spună că mai este un singur card. Dacă copilul este dificil, spune-i și în nici un caz nu-l certa dacă uită ceva sau nu va reuși. Principalul lucru este lupta și interesul. Dacă sunteți interesat de copil, acesta va fi primul care vă va spune câte cărți rămân.

Principalul lucru - răbdarea

De-a lungul timpului, copilul dvs. Va învăța mai multe calcule dificile, dar principalul lucru este să-l învățați pe copil să conteze. Dacă el înțelege principiul, atunci totul va funcționa pentru el. Încurajați copilul să mănânce alimente delicioase, pe care le iubește. Apoi copilul va fi interesat de matematică.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.