^

Cum să-i ajuți copilului să-și arate abilitățile?

, Editorul medical
Ultima examinare: 19.10.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Chiar dacă copilul tău atrage o pisică în loc de un cal, nu-l poți lipsi de bucuria creativității. Pentru ca un copil să-și demonstreze abilitățile la maxim, este necesar să-l stimuleze la creativitate. În această lecție, principalul lucru nu este precizia liniilor și a adevărului imaginii, ci bucuria copilului de ceea ce face: desene, forme, tricoturi sau scrieri. Când un copil este fericit în creativitate, iar celelalte abilități ale sale - dorința de comunicare, încrederea în sine, concentrarea memoriei și a atenției - sunt descoperite ca o floare.

Cum funcționează copilul

El o face în mod natural, așa cum respiră. Când permiteți copiilor să se dezvolte și să învețe, una dintre cele mai mari bucurii ale lor este creativitatea. Copiii sunt creatori naturali. Ei învață când joacă și studiază ceva. Este distractiv și plăcut pentru ei. Ele stăpânesc concepte complexe, recreându-le în scala copiilor lor. Și coșul de rufe neobservat devine o navă spațială care urcă în spațiu și o cutie de cuburi devine cel mai înalt zgârie-nori din lume. Dacă îi oferiți copiilor o mulțime de ocazii de a se exprima prin artă, el va avea o ieșire naturală pentru energia creativă. Deci, vor exista mai puține motive pentru stres și anxietate.

Pentru a stimula creșterea și dezvoltarea creativă a copilului, trebuie să creați un mediu pentru el, care să-i îmbunătățească exprimarea artistică. Iată câteva idei pentru promovarea artei copiilor în casa dvs.

Păstrați materialele de artă într-un loc accesibil

Nu închideți obiectele de artă în dulap, păstrați-le la îndemâna în zona casei unde copiii dvs. Le pot folosi imediat ce inspiră inspirația. Poate că va trebui să faceți un "colț de artă" într-unul dintre colțurile camerei de zi. Și în timp ce copiii dvs. Au un loc pentru propria lor lume pe care vor să-l creeze, se vor simți mai liberi. Și cu siguranță o vor face. Adresați-vă copiilor unde ar dori să vadă un colț de artă și ce ar trebui să fie acolo. De exemplu, vopsele, perii, creioane, marcatori, plastilină, hârtie și foarfece.

Stocați-vă cu instrumentele pentru creativitate

Nu trebuie să ieșiți și să cumpărați toate celelalte variante de vopsea sau invizibile care pot scrie pe hârtie neagră. Nu trebuie să echipați întreaga casă cu cea mai recentă tehnologie. Pentru creativitatea copiilor, sunt necesare numai elementele de bază: hârtie albă albă, hârtie colorată, creioane, marcatori, foarfece pentru copii, vopsele și cleiuri. Din când în când, puteți completa această colecție de creativitate cu altceva, cum ar fi sclipici, paiete, bucăți de pânză, lut, lut sau chiar resturi de ziare vechi care pot fi lipite împreună. Astfel, de exemplu, puteți face un meniu din unele reviste și cărți vechi, tăind din acestea rețete tentante de mâncare.

Instrumente de uz casnic pentru creativitate

Nu aveți nevoie de o mulțime de bani și de imaginație pentru a crea o artă reală în casa dvs. Unele dintre cele mai bune instrumente de artă sunt deja în casa dvs. De exemplu, puteți umple o sticlă veche cu o vopsea diluată și lăsați-i pe copii să-și încerce mâna la pictarea vopselei pe o foaie mare albă (este de dorit să răspândiți ziarul pe podea). Copiii ar putea realiza, de asemenea, un proiect culinar special cu bucăți de legume cele mai ieftine și ieftine, cum ar fi morcovii, cartofii, broccoli sau ciupercile.

Și, bineînțeles, copiii își pot folosi mereu degetele pentru o pictura veche cu degetul vechi. Ea afectează punctele reflexe ale copiilor și stimulează toate sistemele corpului să funcționeze bine. Inclusiv nervos și sistemul imunitar. Încercați această metodă: umpleți o găleată mică cu apă curată și dați copiilor câteva perii vechi sau bureți. Apoi, lăsați-i să tragă "vopsele" pe trotuar sau plăci de beton din curte și să privească cum aceste vopsele se evaporă frumos și încet la soare.

Hârtia nu este deloc necesară

Copiii dvs. Pot crea arta aproape oriunde și dacă nu doriți ca desenul copiilor să fie pe pereți, ar trebui să le permiteți să creeze liber capodopere oriunde. De exemplu, pe creta trotuar. Lăsați copiii să se joace în curte, pentru a vă exprima creativitatea. Salvați cutii mari de la pantofi sau haine și lăsați-i să decoreze aceste cutii și să se joace cu ei. Dați-le o zonă specială în casă sau curte și lăsați-i pe copii să decoreze un perete surd cu propriul lor design, la alegerea lor. Încercați să faceți acest lucru cel puțin o dată pe lună, alegând de fiecare dată un alt obiect. Aceste obiecte pot fi o cutie de ouă, o pungă de lapte, o rolă cu un prosop de hârtie sau chiar ceva delicios din bucătărie. Și permiteți copiilor să vină cu proiecte de artă pe care le pot face cu toate aceste lucruri.

Gândiți-vă în trei dimensiuni

De cele mai multe ori, când ne gândim la artă, noi, adulții, prezentăm o imagine bidimensională. Dar copiii pot fi atât de creativi! Ele nu reprezintă două, ci trei imagini în fața lor, când formează ceva din lut, aluat sau nisip. Nu uitați că aluatul, lutul, nisipul sau lutul pot fi excelente pentru artă. Dă-i copiii sarcina de a modela ceva nu din plasticină, ci să taie figurine, de exemplu, din legume sau fructe. Acest lucru va fi cu atât mai interesant pentru copii, că capodoperele din legume pot fi, de asemenea, delicioase.

După cum puteți vedea, părinții, cu ajutorul câtorva materiale foarte simple, puteți dezvolta o nouă generație de personalități creative. Dar nu forțați-vă propria creativitate. Joacă împreună cu copii, sculptați și tăiați - va fi o relație complet nouă, distractivă, dar foarte de încredere între voi și copiii voștri. Dacă nu exercitați presiune asupra lor și nu cereți perfecțiune în desen și modelare, copiii vor dori în mod necesar să se întoarcă la creativitate, mai devreme sau mai târziu. Chiar și când cresc. Principalul lucru este să dai șansa imaginației lor de a crea în mod liber. Copiii se vor bucura acum de această libertate și-l vor aprecia cu siguranță în viitorul îndepărtat.

Cum să-i ajuți copilului să-și arate abilitățile? Doar lăsați-l să se bucure de viață și să deseneze, să sculpteze, să rezolve această viață.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.