Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Tratamentul eficient al cicatricilor și cicatricilor cu ajutorul gelurilor și cremelor

Expert medical al articolului

Chirurg plastic
, Editorul medical
Ultima examinare: 25.06.2018

Cicatricile și cicatricile nu sunt acele ornamente care fac o femeie frumoasă și atractivă. Da, totuși, și pentru bărbați nu toate cicatricile pe față. Dar indiferent de motivul care a lăsat semnele inestetice asupra corpului uman, acesta poate fi întotdeauna făcut astfel încât acestea să devină mai puțin vizibile sau chiar să dispară complet. Doar pentru a rezolva această problemă, și în timp util crema de cicatrici și cicatrici a fost dezvoltat.

Au dispărut momentele în care distanța de la inegalitatea atractivă a pielii a fost ascunsă sub haine sau mascată cu un strat mare de produse cosmetice, care nu a fost întotdeauna eficientă. În lumea modernă, serviciile noastre sunt diverse metode de chirurgie plastică și cosmetologie hardware. Și dau rezultate mult mai bune decât simple deghizare.

Dar astfel de proceduri au dezavantajele lor. În primul rând, din cauza costului ridicat, acestea nu sunt disponibile pentru toată lumea. În al doilea rând, metode diferite au riscurile, contraindicațiile de utilizare și efectele secundare, care nu pot fi calculate niciodată. În plus, o perioadă de reabilitare destul de lungă cauzează un anumit disconfort la pacienții clinicilor de cosmetică.

Un alt lucru creme de cicatrici și cicatrici. Poate că rezultatul aplicării acestora va fi vizibil și nu la fel de rapid ca în cazul intervențiilor chirurgicale, dar acestea sunt disponibile atât la costuri, cât și la siguranță comparativă pentru aspectul și starea de sănătate a pacientului.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Clasificarea ATC

D03AX Прочие препараты, способствующие нормальному рубцеванию

Când aveți nevoie de o cremă de cicatrici și cicatrici?

Să spunem în mod direct, în unele cazuri cu leziuni minore ale pielii (tăieturi, zgârieturi profunde, perforări), apariția cicatricilor este mai ușor de prevenit decât tratamentul ulterior. Pentru a face acest lucru, există agenți antibacterieni speciali care au un efect de regenerare (restabilire) asupra pielii. În acest fel este posibilă transportarea unguentelor "Levomekol", analogul mai ieftin "Levometil", "Netran", "Solkoseril" și toate "salvatorii" cunoscuți.

Toate aceste unguente sunt sigure pentru sănătate. Contraindicațiile privind utilizarea lor sunt limitate la hipersensibilitate la componentele unguentului. Cu aceleași efecte secundare asociate și sub formă de manifestări alergice (erupție cutanată, mâncărime, roșeață locală a pielii).

Farmacodinamică. Unguentele pentru prevenirea formării cicatricilor au un efect antiinflamator și antimicrobian asupra pielii la locul leziunii. In plus, ele stimulează în mod activ procesele de regenerare în piele, care promovează vindecarea rapidă a rănilor fără procese purulente și, prin urmare, semne de deteriorare a pielii va fi atunci mai puțin vizibile și în cele din urmă dispar cu totul.

Dacă chiar și rana dezvoltă un proces purulente, unguentele rămân active și au efectul antibacterian necesar.

Farmacocinetică. Unguentele antibacteriene sunt proiectate astfel încât să poată pătrunde cu ușurință în țesuturile cele mai adânci și să le restaureze din interior. În acest caz, tabelul obține o cantitate mică de substanță activă în sânge, încât nu poate afecta sănătatea unei persoane.

Modul de utilizare a cremelor utilizate ca profilaxie împotriva apariției cicatricilor este foarte simplu. În rănile de mică adâncime, o mică cantitate de unguent se aplică ușor pe locul leziunii. Dacă este necesar, rana poate fi acoperită în mod liber. Dacă rana este destul de adâncă și se dezvoltă în ea procese patologice, un șervețel steril sau un bandaj este aplicat pe loc în loc de leziuni tisulare. Schimbați bandajele în fiecare zi. Tratamentul este continuat până când rana este prelungită.

Unele unguente antibacteriene pot fi păstrate la temperatura camerei, în timp ce altele (de exemplu, Levomikol) necesită temperaturi de depozitare mai scăzute. Pentru ca medicamentul să rămână eficient pentru întreaga perioadă de valabilitate, este necesar să se țină cont de condițiile de depozitare, informații despre care este întotdeauna prezent pe ambalajul medicamentului.

În cazul în care, cu toate acestea, pentru a evita apariția de cicatrici nu este posibil, nu a fost posibil să se ia măsuri preventive în timp, tratamentul a fost ineficient în această privință și rana a fost prea mare pentru a vă ajuta să vină de la o cicatrice crema speciala. Nu va afecta cauza apariției neregulilor pe piele, ci chiar și asupra inegalității, făcându-le mai puțin vizibile.

Deoarece cauzele apariției semnelor non-estetice pe piele sunt celebre pentru diversitatea lor, indicațiile pentru utilizarea cremelor de la cicatrizări și cicatrici pot fi foarte diverse:

  • Cicatricile obișnuite din tăieturi și arsuri, formate pe locul plăgii. De obicei, ele sunt ușor mai ușoare decât pielea înconjurătoare și, de-a lungul timpului, sunt capabile să se auto-diminueze în dimensiune.
  • Cicatrici după leziuni mecanice semnificative ale pielii și țesuturilor de dedesubt, operații, arsuri grave sau extinse (de exemplu, aburi, apă caldă sau substanțe chimice). Urmele unor astfel de efecte asupra pielii de obicei ocupă de-a lungul timpului o suprafață mai mare decât dimensiunea originală a plăgii și chiar se ridică deasupra suprafeței pielii.
  • Așa-numitele "vergeturi" pe piele la femei, care sunt rezultatul unei întinderi puternice a pielii atunci când poartă un copil. Aceleași semne pot rămâne după o pierdere în greutate.
  • Urme de varicela transferata, cicatrici dupa acnee si acnee.
  • Reducerea mobilității articulațiilor datorită proliferării țesutului conjunctiv puternic în zona țesutului cartilaginos (anchiloză).
  • Strângerea cicatricilor din mușchi și tendoanele care împiedică funcționarea normală a articulațiilor (contracții).

Uneori, crema de cicatrici și cicatrici poate fi numită de medicul curant ca măsură preventivă în perioada postoperatorie. Astfel de măsuri ajută la reducerea semnificativă a urgențelor vizibile de intervenție chirurgicală.

Cum funcționează cremele din cicatrici și cicatrici?

Diferitele creme și unguente de cicatrice pot avea efecte diferite asupra pielii și a straturilor subcutanate ale corpului uman. Farmacodinamica și farmacocinetica acestor medicamente depind de substanțele active din formulare și de efectul pe care acestea îl au asupra unei plăgi proaspete sau deja vindecate.

Unele creme sunt concepute pentru a preveni cicatricile și pentru a avea un efect antibacterian și regenerativ. Previn apariția puroi și a proceselor patologice în rană, mărește mărimea rănii, reduce inflamația și durerea.

Altele sunt eficiente în stadiile incipiente ale cicatrizării (vindecării) pielii în locurile de rănire. Ele au un efect antiinflamator și regenerativ. Substanțele active ale acestor creme contribuie la restabilirea microcirculației în țesuturi, stimulează producerea de elastină și colagen, împiedică creșterea țesutului conjunctiv, restabilește echilibrul hidric al pielii.

Totuși, alții sunt activi în ceea ce privește formațiunile vechi posttraumatice pe piele și țesuturi. Mecanismul acțiunii lor este și mai complicat.

Cu toate acestea, toate cicatricile destinate utilizării externe sunt sigure pentru sănătate. Ei penetrează cu ușurință diferite straturi de piele și țesut subcutanat, dar sângele nu acumulează concentrații, ceea ce poate avea consecințe periculoase pentru sănătatea umană.

Ca și alte medicamente, orice cremă din cicatrici și cicatrici poate avea contraindicații să o folosească. Cel mai adesea aceasta este o predispoziție la apariția reacțiilor de hipersensibilitate la medicament. Este cu ea că apariția efectelor secundare în cremele care se manifestă sub forma diferitelor manifestări alergice este asociată. În astfel de cazuri, locul de aplicare al cremei poate deveni roșu și se poate umfla, începe să se mănânce, să fie acoperit cu o erupție cutanată sau cu blistere mici. Cu o astfel de reacție a organismului este necesar să nu mai folosim crema, înlocuind-o cu unguent cu altă compoziție.

Cremele pentru prevenirea formării cicatricilor pot fi utilizate pe plăgi deschise cu procese inflamatorii și purulente, care nu se pot spune despre creme pentru a scăpa de cicatrici. Aceste creme nu trebuie aplicate pe piele cu ulcere, procese progresive de deces de țesut, răni deschise și proaspete, tumori în zona cicatricilor. Este inadmisibilă utilizarea cremelor de cicatrizare pe piele în ochi și mucoase.

În ceea ce privește supradozajul cu creme din cicatrice, este ușor să evitați dacă utilizați crema în scopul propus, adică Aplicați în exterior, și nu în interior. Nu utilizați mai multe medicamente în același timp într-o singură substanță activă. Dacă substanțele active din preparate sunt diferite, este necesar să se țină seama de interacțiunea medicamentoasă a cremelor utilizate împotriva cicatricelor cu alte medicamente. Aceste informații pot fi găsite și în instrucțiuni sau obținute de la un medic.

Opinia ambiguă a experților este folosirea cremelor din cicatrice în timpul sarcinii. Pe de o parte, fiecare tânără, inclusiv o femeie însărcinată, se îngrijește de frumusețea corpului și a pielii. Doar în timpul sarcinii și în timpul alăptării, există o mare probabilitate de vergeturi în abdomen, șolduri și piept. Prin urmare, mamele tinere caută o modalitate de a scăpa de un astfel de ornament dubios.

Pe de altă parte, substanțele active ale mai multor creme, chiar dacă în cantități mici, pot intra în sânge și pot curge către copil prin sânge sau lapte. Și ceea ce este inofensiv pentru un corp adulți poate provoca vătămări ireparabile corpului imatur al copilului. De obicei, în instrucțiunile privind medicamentul există un paragraf separat sau o indicație despre utilizarea medicamentului în perioada de așteptare a bebelușului sau alăptării. Dacă nu există astfel de instrucțiuni, este mai bine să consultați despre posibilitatea de ao folosi într-o perioadă atât de delicată cu un medic specialist.

Numele și scopul cremelor de chimisti din cicatrici

Deoarece corectarea imperfecțiunilor pielii este un fel de procedură medicală, știința farmaceutică nu a rămas departe de această problemă și a dezvoltat un număr de creme folosite pentru a trata cicatrici și cicatrici. Astfel de produse pot fi adesea observate pe rafturile farmaciilor (paginile farmaciilor online) și nu provoacă îndoieli în ceea ce privește eficiența și siguranța.

" Kontraktubeks " - un medicament special conceput pentru a trata cicatrici și cicatrici existente de diverse origini. Acesta aparține categoriei de preparate combinate bazate pe 3 substanțe active. Produs sub formă de gel, plasat în tuburi de aluminiu de 20 și 50 ml.

Farmacodinamică. Datorită proprietăților substanțelor active, medicamentul are capacitatea de a dizolva cheaguri de sânge în zona formării cicatricilor. Prezența extractului de ceapă în compoziția medicamentului provoacă un efect antiinflamator remarcabil al cremei, iar heparina prezentă în ea previne formarea de cheaguri de sânge noi. Pătrunderea acestor substanțe în piele este promovată de alantoină, care înmoaie stratul dens al corneei și ucide microorganismele dăunătoare din ea, prevenind inflamarea.

Farmacocinetică. Cu aplicarea externă a medicamentului, în ciuda penetrării profunde a substanțelor active în țesutul conjunctiv al dermei, acestea nu intră în sânge. Acest lucru face ca utilizarea cremei Kontraktubeks să fie sigură pentru tratamentul copiilor, al femeilor însărcinate și al mamelor care alăptează.

Nu există alte contraindicații de utilizare, cu excepția intoleranței individuale a constituenților medicamentului, preparatul nu are. Este, în general, sigură și foarte rar cauzează reacții alergice minore, care dispar rapid dacă medicamentul este întrerupt.

Metoda de aplicare a cremei de la cicatricile "Kontraktubeks" și dozajul acesteia depind de mărimea cicatricei sau a cicatricilor. 5 mm gelului destinat suprafeței rumen de aproximativ 25 cm 2. Crema se aplică pe suprafața cicatricilor cu mișcări ușoare de masaj. Acest lucru se recomandă de 2-3 ori pe zi.

Cursul tratamentului va depinde de diagnosticul și de vârsta țesutului cicatrician. Dacă cicatricea este proaspătă, o perioadă de aplicare de 1 lună este suficientă pentru a obține rezultatul dorit. Cicatricile mai vechi necesită un tratament mai lung, care poate dura până la șase luni. Cu contracturi, tratamentul poate dura până la 1 an.

Crema "Kontraktubeks" este eficientă și datorită cicatricilor după varicela, datorită proprietăților sale de înmuiere și netezire. Adevărul tratamentului acestei afecțiuni poate dura până la 3 luni.

Gelul poate fi de asemenea utilizat în scopuri preventive, dar în acest caz, rana trebuie să fie deja strânsă, iar țesutul conjunctiv din plagă este suficient sigilat.

Pentru a obține efectul așteptat, crema trebuie utilizată într-un termen de valabilitate de 4 ani, cu condiția să fie depozitat într-o încăpere la temperatura camerei.

Zeraderm Ultra este o altă cremă cicatrică destul de sigură și eficientă care poate fi aplicată în siguranță pe față și pentru tratamentul cicatricelor postoperatorii și traumatice la copii. Este, de asemenea, eficient împotriva cicatricilor provocate de varicela și acnee.

De asemenea, medicamentul este produs sub formă de gel, dar efectul acestuia este semnificativ diferit de cel al preparării anterioare.

Farmacodinamică. Uscarea pielii, formele de gel pe suprafața sa este aproape imperceptibilă stratul de silicon ochi care protejează împotriva leziunilor cicatrice, prevenind pierderea umidității pielii pe localizarea cicatricei, iar aceasta la randul atenueaza tesutul cicatricial si netezirea acesteia. Crema este prevăzută, de asemenea, cu coenzima Q10 pentru tineri, vitaminele A și E, un filtru UV. O astfel de compoziție bogată a medicamentului asigură o restaurare completă a pielii la locul cicatrizării și o întinerire marcată.

Medicamentul nu are contraindicații speciale pentru utilizarea și efectele secundare, cu excepția celor menționate mai sus. Nu au existat cazuri de supradozaj și nici interacțiuni negative cu medicamentele. Este considerat cel mai bun mijloc de combatere a cicatricilor pe față, deoarece nu împiedică utilizarea cosmeticelor decorative. Singurul nuanț: trebuie să aplicați produse cosmetice pe gel, dar nu sub el.

Gelul este bine tolerat de adulți și copii. Lipsa mirosului este un alt plus al medicamentului.

Metoda de aplicare. Gelul trebuie aplicat pe pielea curățată, cu mișcări ușoare presate și împrăștiate pe suprafață cu un strat subțire. Excesul de cremă trebuie curățat cu o cârpă curată, ștergând locul de aplicare, până când produsul se usucă. Trebuie să faceți acest lucru de 2 ori pe zi. Durata tratamentului va depinde de mulți factori, dar de obicei rezultatul așteptat vine în perioada de la 2 săptămâni la 6 luni.

Păstrați crema la temperatura camerei, dar trebuie protejată de umiditate și de razele soarelui directe.

Gelul Dermatix este într-un sens analog cu Zeraderm Ultra, formând de asemenea un film de protecție la locul cicatrizării. Este utilizat atât pentru tratamentul cicatricelor proaspete, cât și în scopuri preventive, de exemplu, pentru a preveni apariția vergeturilor pe piele în timpul sarcinii. Comentariile destul de bune despre acest medicament pot fi găsite de la persoanele care au folosit această cremă pentru a scăpa de cicatrici vechi.

Nu credeți că filmul de silicon va crea un efect de seră asupra pielii. Menține umiditatea în straturile pielii, depășind oxigenul și permițând pielea să respire. Pelicula îmbunătățește elasticitatea pielii și creează condițiile necesare pentru reducerea dimensiunii și saturației culorii (pigmentarea) rumenului. În plus, aceasta creează condiții confortabile pentru reînnoirea pielii și reduce simptomele vindecării cicatricilor (constricție, mâncărime).

Ca și medicamentul anterior, se recomandă utilizarea Dermatix de două ori pe zi. Cea mai bună opțiune este dimineața și seara. După aplicarea unui strat subțire de gel pe o piele curată și uscată, trebuie să așteptați până când se usucă complet. Dacă acest lucru nu se întâmplă după 5 minute, trebuie să îndepărtați gelul în exces, împiedicând etanșarea peliculei, din piele cu o cârpă moale.

Contraindicațiile privind utilizarea gelului sunt limitate la reacțiile alergice la medicament. În consecință, și efectele secundare sunt extrem de rare. Aceasta poate fi o creștere a pigmentării pielii la locul de aplicare, o ușoară mâncărime sau durere. Nu aplicați gelul asupra altor produse de îngrijire a pielii, inclusiv creme și unguente medicale.

Dermatix poate fi utilizat în zona feței. Nu există informații că poate fi un pericol pentru organismul copilului, deoarece acțiunea sa este limitată la straturile de piele, iar substanța gelului nu intră în sânge.

Gelul crem lichid "Scarguard", care conține silicon și glucocorticosteroizi, poate fi găsit în farmaciile online, mai degrabă decât în cele convenționale. În plus, este cel mai scump dintre toate cele de mai sus, departe de droguri ieftine. Acesta este un fel de medicament unic care nu are analogi în compoziția substanțelor active.

Producătorii de gel lichid susțin că descendenții lor sunt capabili să facă față noilor și noilor semne de traumatism cutanat cu o mare eficiență, precum și să împiedice apariția unei noi forme de cicatrizare. Având în vedere că popularitatea medicamentului crește, în ciuda prețului ridicat, producătorii nu înșală.

Această cremă din cicatrici și cicatrici a fost inițial plăcută de chirurgi plastici și apoi a devenit mai răspândită. Nu este o cremă în sensul literal al cuvântului, este mai mult ca un gel lichid, care merge în vânzare într-o sticlă de sticlă cu un capac de perie, cu care gelul este aplicat pe piele.

Farmacodinamică. Siliconul, care formează un film de protecție pe piele, promovează umezirea țesutului și penetrarea mai profundă a substanțelor active. Glucocorticosteroidul hidrocortizonul este cunoscut pentru efectul său antiinflamator, pe lângă faptul că împiedică proliferarea țesutului conjunctiv. El elimină, de asemenea, simptome de iritare, edem în zona țesutului vindecat, mâncărime. Introducerea vitaminei E în compoziția medicamentului promovează întinerirea celulelor, mărind elasticitatea pielii. Suprafața cicatricilor se înmoaie în mod semnificativ și culoarea devine mai puțin saturată.

Aplicarea zilnică de două ori a gelului este recomandată. Procesul de "reconstrucție" a cicatricilor poate dura între 1 și 6 luni.

Contraindicații. Nu este recomandat să se utilizeze gelul pentru a trata copiii sub 12 ani, datorită posibilității reacțiilor adverse sub formă de afecțiuni endocrine. Utilizarea acestor creme de cicatrice în timpul sarcinii este mai mult decât nedorită. Nu puteți utiliza gel lichid pe răni deschise, procese inflamatorii și oncologice pe piele, precum și hipersensibilitate la componentele medicamentului.

O popularitate extraordinară și multe recenzii pozitive au fost câștigate de un gel din silicon cu un nume amuzant "pisică" "Kelo-cote". Efectul său este similar cu medicamentul "Dermatică", iar prețul este destul de ridicat. Cu toate acestea, această cremă eficientă din cicatrici proaspete și vechi, păstrează cu succes poziții înalte în evaluarea vânzărilor de farmacii online.

Baza preparatului este polisiloxanul și dioxidul de silicon. Acesta din urmă este considerat cel mai eficient remediu local pentru tratamentul cicatricilor. Formand o pelicula stransa pentru piele si mentinand echilibrul hidric al pielii, siliconul pare sa netezeasca pielea, eliberand bulgari si danturi inestetice. Biciul creează un microclimat care ajută la optimizarea producției de colagen, care nu permite țesutului conjunctiv sub piele să crească necontrolat.

Metoda de aplicare. Pentru a obține efectul dorit, este suficient să aplicați crema 1 dată pe zi. În acest caz, părțile deschise ale corpului necesită o singură aplicare, dar se află adesea în contact cu îmbrăcămintea, se recomandă lubrifierea de două ori și nu acoperirea cu îmbrăcăminte până când nu se usucă complet (5 minute).

Crema de cicatrice "Kelo-cote" nu este utilizată în domeniul membranelor mucoase și a ochilor, pe răni proaspete și în prezența reacțiilor de iritare a pielii. Sarcina și alăptarea nu sunt contraindicații pentru utilizarea cremei, dar totuși merită discutată despre siguranța utilizării acestei creme împotriva cicatricilor în timpul sarcinii și alăptării cu un medic.

Kelofibraza “ - ridicat smântână cicatricelor uree și heparină sodică. Avantajele sale: rezultate bune, fără contraindicații, piele bine hidratată fără urme de cremă, rentabilitate.

Farmacodinamică. Ureea are un efect de vindecare asupra țesutului cicatrician. Nu numai că hidratează perfect și înmoaie suprafața țesutului cicatricial, dar și face elastic, mai puțin vizibil. Heparina îmbunătățește metabolismul și circulația în țesutul cicatrician. Datorită acestui fapt, senzația de strângere în zona cicatricilor este eliminată, suprafața pielii devine netedă și netedă, fără umflături și sigilări. Camforul are un efect analgezic și antiinflamator, îmbunătățește nutriția celulară a pielii.

Crema "Kelofibraza" este considerată o excelentă preventivă împotriva vergeturilor. Acesta poate fi utilizat în timpul sarcinii. Nu are contraindicații legate de cremă și vârstă de utilizat. În același timp, eficacitatea sa în ceea ce privește vergeturile de pe piele și cicatricile atrofice dense este deja inadecvată.

Metoda de aplicare. Pentru a obține un efect decent de la utilizarea acestei creme, se recomandă aplicarea acesteia de 2 până la 4 ori pe zi, combinând cu masajul zonei de rumen. Un astfel de efect va promova o înmuiere mai rapidă a țesutului cicatrician. Cu cât vârsta este mai mare cu cicatrici, cu atât mai des și mai activ este necesar să se efectueze masajul și aplicarea unei creme. În cazuri dificile, este posibil să se aplice o cremă sub formă de comprese de noapte în zona de rumen.

"Enzima" - o cremă neobișnuită în compoziția sa, a cărei substanță activă este un complex de 9 colagenaze, care sunt extrase din organele digestive ale vieții marine. Este un preparat enzimatic netoxic care poate distruge excesul de colagen în zona cicatricilor, împiedicând creșterea țesutului cicatricial, reducând cicatricile în dimensiune și făcând-o mai puțin vizibilă. De asemenea, ameliorează mâncărimea durerii și a disconfortului în zona cicatricilor.

Crema este considerată un excelent agent preventiv, dar este, de asemenea, eficient în cazul cicatrizării deja formate pe piele. Puteți aplica aceasta după 3-4 săptămâni după vindecarea rănilor. Sub forma unei soluții, "Fermenkol" este utilizat în procedurile de electroforeză, iar crema poate fi aplicată pur și simplu pe piele în vecinătatea rumenului. Trebuie să faceți acest lucru în fiecare zi timp de 1,5-2 săptămâni.

„Klirvin“ - cicatrici crema de plante naturale , cu un domeniu larg de aplicare. Datorită proprietăților și siguranța medicamentului de îngrijire, el a folosit cu succes pentru a elimina cearcanele si pungile de sub ochi, reintinerire îmbătrânirea pielii, usura pete de varsta, hidratarea pielii uscate, precum și pentru a scăpa de vergeturi în timpul sarcinii (începând de la al 2 - lea trimestru). Crema este, de asemenea, un remediu eficient pentru acnee.

Este un preparat de medicină ayurvedică, de aceea are o compoziție aparte. Baza acesteia este extrasă din iarbă. Este cu compoziția medicamentului datorită contraindicațiilor sale față de utilizarea descrisă în instrucțiune sub forma hipersensibilității la plantele individuale din cremă. Crema poate fi folosită ca un remediu pentru copii.

Metoda de aplicare a medicamentului este comună pentru cremele anti-crampe. Cu aplicarea zilnică a cremelor pentru curățarea pielii de două ori pe zi, tratamentul poate dura 1-1,5 luni.

Alte cicatrici din cicatrici

Sa întâmplat astfel încât cremă eficientă de cicatrici să poată fi achiziționată nu numai în farmacii, ci și în magazinele online și chiar în saloanele de înfrumusețare.

Cremă din cicatrice și cicatrice "Malt" - cremă cosmetică cu efect terapeutic specific. Preparatul conține numai componente naturale: vitamine, extracte și uleiuri vegetale, acid salicilic, sulf, glucozamină, deci este complet sigur pentru sănătatea umană și bunăstarea. Excepția este cazul unei intoleranțe individuale la componentele cremei.

Efectul cremei se bazează pe activarea metabolismului intracelular și reglarea procesului de coagulare în zona cicatricilor. Penetrarea cremei adânc în piele și straturile subcutanate pentru efectele terapeutice se datorează unei tehnologii speciale de microîncapsulare.

Poate fi aplicat de 2 sau 3 ori pe zi până când se obține efectul dorit. Această cremă nu numai că face cicatrici mai puțin vizibile și exprimate, ci elimină și alte neregularități ale pielii, cum ar fi acneea, acneea și varicela.

Crema cu un nume neobișnuit de școală " Eraser " este un alt produs al medicinei ayurvedice. Prevenirea și tratamentul cicatricilor și vergeturilor este doar una din direcțiile activității sale. De fapt, aceasta este o cremă minunată pentru îngrijirea pielii, cu multe efecte benefice care oferă numeroase extracte și ulei din plante din India și țările din est. De asemenea, este remarcabil faptul că, cu toată bogăția compoziției și masa feedback-ului pozitiv, prețul cremei nu poate decât să îi placă clienților. Acesta este unul dintre cele mai ieftine remedii pentru cicatrici.

Deci, crema are o acțiune hidratantă, tonifiantă, tonifiantă, antiinflamatoare, bactericidă, de întinerire. De asemenea, conține substanțe de albire, antifungice și de protecție care protejează pielea de efectele negative ale factorilor de mediu și de vreme. Crema elimină în mod eficient mâncărimea și umflarea, reglează procesele metabolice ale pielii, inclusiv. Producția de grăsime subcutanată, stimulează procesele de regenerare a celulelor (recuperare), care este responsabilă pentru efectul său pozitiv de transformare și calmare asupra țesutului cicatrician.

Deoarece crema este bogată în componente ale plantelor, contraindicațiile la utilizarea acesteia sunt asociate cu răspunsul sistemului imunitar, manifestat ca reacții alergice la componentele individuale ale cremei.

În general, crema este sigură și poate fi utilizată ca agent terapeutic și profilactic pentru a scăpa de imperfecțiunile pielii la copii și adolescenți, precum și la femei în timpul sarcinii și alăptării. Cu toate acestea, în astfel de situații, există întotdeauna o nevoie de consiliere suplimentară de la un medic specialist.

Un test pentru alergii se poate face singur, aplicând o cantitate mică de cremă pe încheietura mâinii și urmăriți reacția timp de 1-2 zile. O mică întârziere a tratamentului nu va aduce rău, dar ajută la evitarea consecințelor neplăcute.

Remediile Ayurvedice sunt destul de populare în terapia anti-tifoidă. Acest lucru este confirmat de crema lui Boro Karel Loren. Inițial, a fost poziționat ca un antiinflamator, uscat și bactericid împotriva acneei și acneei. Crema nu numai că luptă eficient cu acneea, ci și previne apariția ei.

Astfel de proprietăți ale cremei s-au dovedit utile în vindecarea cicatricelor proaspete, în special postoperatorii. În acest caz, efectul său este relevant atât la răni proaspete (chiar supurative), tăieturi, arsuri și mușcături, cât și pe țesutul vindecat. Crema reduce în mod eficient umflarea și inflamație, analgezice, contracția și elimină mâncărime la locul vindecării rănilor, promovează regenerarea pielii și degrevarea pigmentare în locul cicatrice.

Crema este atât de inofensivă încât se recomandă ca ea să fie folosită ca o piele relaxantă și calmantă pentru sugari și, de asemenea, ca produs antiinflamator după bărbierit.

"Nuobisong" - crema chineză din cicatrici și cicatrici pe baza componentelor naturale confirmă încă o dată că cuvântul "chinezesc" nu înseamnă "rău", cu excepția cazului în care, desigur, nu este un fals ieftin. În plus, tehnologia cremei nu este chineză, ci elvețiană. Apropo, produsele originale chinezești sunt apreciate în întreaga lume pentru calitatea și utilizarea componentelor naturale, cel mai adesea vegetale.

Aceasta este aceeași cremă de îngrijire cu spectru larg, cu un efect terapeutic semnificativ, ajutând la lupta împotriva diferitelor defecte ale pielii, cum ar fi uscarea, laxitate, acnee, iritație și descuamarea pielii, pete de varsta, cicatrici si cicatrici.

Deoarece aceasta nu este o crema de tratament specializată pentru cicatrici și cicatrici, eficacitatea acesteia depinde în mod direct de vârsta cicatricilor. În ceea ce privește cicatricile mici proaspete, crema are o eficacitate suficientă, făcându-le aproape invizibile, dar cicatricile în vârstă și mai mari sunt mai greu de corectat cu acest medicament.

Un efect terapeutic și cosmetic vizibil este obținut dacă utilizați crema 2 până la 4 ori pe zi. Pentru a obține un rezultat rapid și bun, combinați aplicarea cremelor cu un masaj al pielii în zona cicatricilor. Crema după uscare formează o peliculă protectoare pe piele, care îi permite să fie utilizată pentru a proteja pielea în vreme rece și vântoasă.

Deoarece crema este o compoziție de substanțe naturale, ea nu are practic contraindicații pentru utilizare. Reacțiile alergice la medicament sunt extrem de rare. Crema are un bun efect bactericid și de uscare, astfel încât poate fi aplicat ca agent preventiv chiar și pentru răni mici și tăieturi.

Eficiența ridicată, îngrijirea de înaltă calitate a pielii, cheltuielile reduse de cost, prețul scăzut și un miros plăcut sunt motivele pentru care ar trebui să încercați în continuare crema chineză de la cicatricele Nuobisong.

Crema "Pasjel Precious Skin" din Thailanda conține colagen, vitamine și alte ingrediente naturale (uleiuri, extracte din semințe, extracte de plante) conform informațiilor producătorului. Este poziționat ca un instrument unic pentru prevenirea și tratamentul vergeturilor de pe piele, care luptă eficient împotriva altor tipuri de cicatrici și cicatrici. Cu toate acestea, nu am putut găsi niciun certificat relevant sau răspuns real la medicament. Prin urmare, este mai bine să se consulte cu specialiștii cu privire la posibilitatea și oportunitatea utilizării acestei creme. Și cu atât mai mult, dacă vergeturile sunt cauzate de purtarea unui copil.

Adepții produselor ieftine, dar eficiente pe piața internă, merită atenție la cremă din cicatrici și cicatrici din seria 911 - "Balm 911 No Scars". Acesta este, de asemenea, un preparat natural foarte eficient, bazat pe materii prime vegetale. Singurul său dezavantaj este incapacitatea de a folosi în timpul sarcinii din cauza prezenței de ciulin de lapte.

Vorbind de creme protivorubtsovyh pentru a opri și la un alt mijloc popular de această direcție - ulei «Bio-Oil» de compania suedeză Cederroth, care, în ciuda recenzii foarte amestecate, este considerat unul dintre cele mai bune instrumente pentru corectarea defectelor cutanate.

În compoziția sa găsiți vitaminele necesare pentru piele, uleiuri minerale și vegetale, care au proprietăți de vindecare, anti-arsură, antiinflamatoare, calmante și regenerante.

Uleiul "Bio-Oil" se poate vindeca complet din vergeturi si poate corecta semnificativ aspectul cicatricilor. În plus, produsul înmoaie perfect, hidratează și întinerește pielea, netezind tonul pielii, eliminând pigmentarea excesivă.

Uleiul afectează în mod eficient atât cicatricele proaspete, cât și cele deja întărite. Eficace pentru prevenirea și tratamentul vergeturilor la femeile gravide (de la 4 luni) și după o schimbare bruscă în greutate.

Uleiul "Bio-Oil", ca orice cremă din cicatrici și cicatrici, necesită o aplicare lungă. Rezultatul utilizării uleiului vine după 4 luni de utilizare zilnică (când se utilizează de 2 ori pe zi). Acest fapt combinat cu un preț ridicat este motivul majorității feedback-ului negativ. Cu toate acestea, frumusețea necesită sacrificii, astfel încât popularitatea mijloacelor, în ciuda tuturor lucrurilor, rămâne un indicator al eficacității sale.

Grupa farmacologică

Средства, применяемые для рассасывания рубцовой ткани

Efect farmacologic

Келлоидолитические (противорубцовые) препараты

Atenţie!

Pentru a simplifica percepția informațiilor, această instrucțiune de utilizare a medicamentului "Tratamentul eficient al cicatricilor și cicatricilor cu ajutorul gelurilor și cremelor" a fost tradusă și prezentată într-un formular special pe baza instrucțiunilor oficiale de utilizare medicală a medicamentului. Înainte de utilizare citiți adnotarea care a venit direct la medicamente.

Descrierea este furnizată în scopuri informative și nu este un ghid pentru auto-vindecare. Nevoia de acest medicament, scopul regimului de tratament, metodele și doza medicamentului sunt determinate numai de către medicul curant. Auto-medicamentul este periculos pentru sănătatea ta.

Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2019 iLive. Toate drepturile rezervate.