Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Ichthyol unguent din acnee

Expert medical al articolului

, Editorul medical
Ultima examinare: 01.06.2018

Are unghia ihtiol cu acnee? Acesta ajută, deoarece este un agent bactericid, antiseptic și antiinflamator eficient de aplicare locală, iar acneea este o manifestare a inflamațiilor locale în canalele glandelor sebacee.

trusted-source[1], [2], [3]

Clasificarea ATC

D08AX Прочие антисептики и дезинфицирующие препараты

Indicaţii Ihtiol unguent de la acnee

Indicații pentru utilizare includ unguente ihtiolamoniu tratamentul leziunilor inflamatorii superficiale și profunde - vulgaris acnee (acnee), acnee, abcese, furuncule, erizipel si recidivanta eczema veziculare, panarițiu, abcese, escare. D08AX - codul ATC.

trusted-source[4], [5]

Farmacodinamica

Ichthyol - sulfonatul bituminos de amoniu - este un gudron sulfurat sulfonat cu un conținut ridicat de compuși ai sulfului sub formă de săruri de amoniu ale acizilor sulfonici organici.

Acești compuși cu condiția farmacodinamica influență complexă, care are un ihtiolamoniu unguent acnee 10% pe fata si unguent ihtiolovaya acnee subcutanat, și, de asemenea, o pustulă intern unguent ihtiolamoniu 20%, de maturare în straturile profunde ale pielii.

Inclus în sărurile ihtiola de amoniu ale acidului sulfonic pot penetra pielea intactă și sunt oxidate, oxigen si de a absorbi lichid „trăgând“ purulent exsudat se acumulează în țesuturile inflamate, inclusiv canalele glandelor sebacee (subcutanat și acnee internă). Compușii cu sulf acționează bactericid, coagulând proteinele membranare ale microbilor care provoacă inflamații. Proprietăți antibacteriene ihtiolamoniu unguent manifestată în principal împotriva microorganismelor Gram-pozitive, invadarea care sunt cauza acnee.

Mai mult, ihtiolovaya acnee unguent nu numai că reduce inflamația prin iritație locală și îmbunătățirea metabolismului interstitial, dar, de asemenea, ca urmare eliberarea ionilor de calciu, inhibarea formării speciilor reactive de oxigen, precum și în blocarea B4 neutrofile leukotriene (lipide neurotransmitator inflamație).

trusted-source[6], [7]

Farmacocinetica

Ichthyol unguent este un remediu local și, referindu-se la lipsa de absorbție sistemică, producătorii de farmacocinetică nu sunt reprezentați. Deși după utilizarea suficientă a acestui unguent în tratamentul acneei și acneei în urină, conținutul de sulf poate fi crescut.

trusted-source[8]

Contraindicații

Unguentul Ichthyol împotriva acneei este contraindicat în caz de hipersensibilitate, cu arsuri infectate, procese inflamatorii cu exudare, sub 12 ani.

Utilizarea unguentului ihtiol împotriva acneei în timpul sarcinii este permisă prin prescrierea unui dermatolog, dacă unguentul ihtiol este aplicat din acnee pe față.

trusted-source[9], [10], [11], [12], [13]

Efecte secundare Ihtiol unguent de la acnee

Reacțiile adverse posibile ale unguentului ihtiol împotriva acneei pot fi exprimate prin apariția pe piele a erupțiilor cutanate și a hiperemiei.

Dozare și administrare

Se recomandă aplicarea unguentului de două sau trei ori pe zi cu un strat subțire (fără frecare) la leziuni; atunci când tratați acnee - pe suprafața lor. Nu lăsați unguentul să intre pe membranele mucoase.

Supradozajul acestui medicament în instrucțiuni nu este descris, dar cu utilizarea sa continuă, este posibilă o reacție alergică cutanată.

trusted-source[14], [15], [16]

Interacțiuni cu alte medicamente

Ichthyol unguent împotriva acneei este incompatibil cu medicamentele care conțin orice alcaloizi și glicozide, precum și compușii de amoniu, iod și sărurile metalelor grele.

trusted-source[17], [18], [19], [20], [21]

Conditii de depozitare

Condiții de depozitare: într-un loc întunecat, la o temperatură de + 15-18 ° C.

trusted-source[22], [23], [24]

Termen de valabilitate

Perioada de valabilitate este de 5 ani.

trusted-source[25]

Este important să știți!

Compoziția plantei Matricaria include uleiuri esențiale și alte substanțe care au un efect benefic asupra pielii și ajută la erupțiile cutanate. Luați în considerare cele mai populare rețete cu acnee de musetel Citește mai mult...


Atenţie!

Pentru a simplifica percepția informațiilor, această instrucțiune de utilizare a medicamentului "Ichthyol unguent din acnee" a fost tradusă și prezentată într-un formular special pe baza instrucțiunilor oficiale de utilizare medicală a medicamentului. Înainte de utilizare citiți adnotarea care a venit direct la medicamente.

Descrierea este furnizată în scopuri informative și nu este un ghid pentru auto-vindecare. Nevoia de acest medicament, scopul regimului de tratament, metodele și doza medicamentului sunt determinate numai de către medicul curant. Auto-medicamentul este periculos pentru sănătatea ta.

Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2019 iLive. Toate drepturile rezervate.