^

Cum să scapi de mătreață cu sare?

, Editorul medical
Ultima examinare: 10.08.2022
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

In lupta impotriva matretii se folosesc atat produse cosmetice special dezvoltate de producatori pentru a rezolva aceasta problema, cat si numeroase retete alternative. Una dintre acestea este utilizarea sării, în special a sării de mare, pe baza numeroaselor sale proprietăți benefice.

Indicaţii Săruri pentru mătreață

După cum știți, mătreața poate fi uscată și uleioasă. Buclele casante, terne și despicate, zdrobite abundent cu „făină” albă, mâncărimi ale pielii, peeling-ul său evident indică primul tip de seboree. Al doilea se caracterizează prin contaminare rapidă, prezența fulgilor gălbui lipicios și o senzație constantă de disconfort.

Este mătreața uleioasă care este o indicație pentru utilizarea sării.

Farmacodinamica

Efectul farmacologic al sării asupra epidermei este de a stimula circulația sângelui, de a o satura cu minerale utile și de a avea un efect antiseptic. Acest lucru duce la vindecarea pielii, uscarea acesteia, trezirea de noi foliculi, întărirea acestora.

Sarea de mare, pe lângă clorura de sodiu (95%), este bogată în iod, conține magneziu, potasiu, fier, seleniu, siliciu și o serie de alte minerale, care vor compensa deficiența lor și vor echilibra activitatea sebacee. Glandele.

Dozare și administrare

Cum se folosește sare pentru a scăpa de mătreață? Esteticienii recomandă folosirea acestuia pentru a masa capul, a aplica măști cu sare. Pentru proceduri, ar trebui să luați sare fină sau să măcinați sare grunjoasă într-o râșniță de cafea în această stare.

Sarea de mare este de preferat pentru matreata. Înainte de masaj, părul este umezit, se ia sare în palmă și se frecă cu mișcări de masaj în rădăcinile părului. Durata procedurii ar trebui să fie de 10-15 minute. După aceasta, părul este lăsat în această stare pentru același timp și apoi spălat.

Pentru măștile cu sare recurg și la alte componente care nu numai că pot scăpa de problema peeling-ului pielii, ci și le pot îmbunătăți și întări. Iată câteva opțiuni:

  • combinați o lingură de sare, gălbenușul de ou și o linguriță de miere, amestecați bine;
  • se adauga direct in sare cateva picaturi din unul sau mai multe uleiuri esentiale (cedru, eucalipt, menta, arbore de ceai, ienupar). Acestea sunt potrivite chiar și pentru șuvițele uscate, slăbite;
  • amestecați sare cu chefir sau iaurt;
  • sarea și sifonul sunt „parteneri” eficienți în lupta împotriva mătreții. Soda curăță foarte bine, prin urmare, împreună cu sarea, acționează ca un excelent scrub care elimină numeroase particule moarte de piele. În plus, este un antiseptic binecunoscut, ameliorează inflamația, previne reproducerea infecțiilor fungice, elimină mâncărimea, normalizează echilibrul acido-bazic al pielii, face părul moale și mătăsos.

Toate măștile sunt aplicate pe părul umed, împărțindu-le secvențial în șuvițe și aplicând compoziția pe despărțiri. Acoperind întreaga suprafață a capului, se acoperă cu o folie de celofan și se lasă timp de 30-40 de minute, după care se spală cu apă caldă.

Utilizați Săruri pentru mătreață în timpul sarcinii

Aplicarea locală a sării pentru combaterea mătreții este una dintre cele mai sigure metode atât în timpul sarcinii, cât și pentru copii.

Contraindicații

Sarea nu poate fi folosită pentru părul cu uscăciune excesivă, prezența deteriorării pielii.

Efecte secundare Săruri pentru mătreață

Expunerea frecventă la sare de pe epiderma scalpului poate înțepeni părul, duce la pierderea strălucirii și elasticității, usca pielea și poate provoca iritații.

Analogii

Șampoanele speciale de farmacie și alte remedii alternative ajută la scăparea de mătreață. O alternativă foarte bună la sare este săpunul de gudron sau chiar săpunul obișnuit de rufe. Oferă un rezultat bun clătirea părului cu decocturi și infuzii de ierburi precum salvie, calendula, menta, precum și coaja de stejar, coaja de ceapă.

Recenzii

Mulți apreciază efectul pozitiv al sării în eliminarea mătreții, dar subliniază necesitatea de a nu folosi nepăsător rețete, ci în conformitate cu tipul de păr. În acest caz, ele vă amintesc de oportunitatea de a aplica la grasi. De asemenea, are sens să acordăm atenție problemelor interne, pentru a stabili o posibilă cauză a disfuncției glandelor sebacee.

Atenţie!

Pentru a simplifica percepția informațiilor, această instrucțiune de utilizare a medicamentului "Cum să scapi de mătreață cu sare?" a fost tradusă și prezentată într-un formular special pe baza instrucțiunilor oficiale de utilizare medicală a medicamentului. Înainte de utilizare citiți adnotarea care a venit direct la medicamente.

Descrierea este furnizată în scopuri informative și nu este un ghid pentru auto-vindecare. Nevoia de acest medicament, scopul regimului de tratament, metodele și doza medicamentului sunt determinate numai de către medicul curant. Auto-medicamentul este periculos pentru sănătatea ta.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.