^

Consecințe și complicații după transplantul de păr

, Editorul medical
Ultima examinare: 19.10.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Când decidem o acțiune radicală, ne așteptăm întotdeauna la o soluție a problemei noastre. Totuși, vreau să înțeleg că trebuie să îndurerez pentru un motiv bun.

Din păcate, pentru a vedea imediat ce rezultatul final al unei astfel de proceduri ca transplantul de păr va fi, este pur și simplu imposibil, deoarece părul începe să crească nu mai devreme de 3 luni mai târziu. Dar pentru a vedea cum  după caderea parului de transplant de păr  este posibilă deja în aceste trei luni.

Trebuie să înțelegeți că schimbarea părului este un proces fiziologic natural și nu trebuie să vă fie frică. În loc de părul căzut, apare unul nou și nu va fi mai rău decât cel precedent. Deci, ea poate cădea ca acele fire de păr care nu au fost prinse, precum și exemplare individuale din asociațiile foliculare, pentru care este timpul să se schimbe.

Un alt lucru este că, împreună cu parul injectat, cei care au rămas în locul lor pot cădea. Cauza pierderii lor poate fi deteriorarea bulbului sau întreruperea alimentării țesuturilor în zona de creștere a părului datorită deteriorării nervilor și a vaselor în timpul intervenției chirurgicale.

Dropul poate fi, de asemenea, fire de păr intacte care sunt sensibile la dihidrotetosteron, care pur și simplu nu au căzut înainte de operație, și cele care pierde pur și simplu mai puțin nutrienți alături de părul puternic transplantat. Un astfel de fenomen ca efectul de cadere după procedura propriilor doctori slabi de păr sună șoc (Hairloss shosk).

Dacă nu luați măsuri pentru normalizarea nivelurilor hormonale, se pare, această situație: implantat păr puternic din spate și părțile laterale ale capului sunt lăsate în locul și rudele rămase pe frunte și coroana continuă să doarmă. Este clar că toate acestea se reflectă în densitatea capului audierii și pe aspectul coafurii. De exemplu, se poate forma o margine sau o incrustație fără păr, care necesită o operație repetată pentru a umple "golul" format. Dar este clar, de asemenea, că în curând nu va mai fi nimic de repartizat astfel de neajunsuri.

Un alt moment neplăcut - o  cicatrice  bandă de operații  de transplant de par. În primul rând, este destul de dureros, ceea ce face dificilă îngrijirea procedurilor. În al doilea rând, rămâne remarcabil chiar și după un timp, deoarece pielea de pe cap se întinde, se întinde și cicatricea în locul cusăturii. Chiar și o bandă de 10 centimetri nu este atât de ușor de deghizat, ca să nu mai vorbim de o cicatrice de 20-25 cm în lungime.

Prezența unei cicatrice face imposibilă o tunsoare scurtă, pentru că în acest caz se pare că este ceva nenatural. Pentru a nu vă limita la alegerea coafurilor, trebuie să vă gândiți mai întâi la consecințele diferitelor metode. După un transplant de păr fără chirurgie și fără chirurgie, de exemplu, astfel de probleme nu apar.

Complicații după o operație de transplant de păr

Posibilitatea diferitelor complicații, desigur, depinde de tipul de operație și de transplantul utilizat, profesionalismul medicului, îngrijirea capului și părului după procedură, caracteristicile organismului, bolile concomitente. Astfel, transplantul de păr este întotdeauna un anumit risc, care poate fi redus în mod responsabil, prin alegerea tipului de intervenție și a medicului specialist care va efectua operația. În căutarea părului frumos, nu trebuie să rețineți bolile existente, astfel încât procedura să nu fie aruncată în vânt cu bani în combinație cu problemele de sănătate primite.

Ce pericole pot aștepta pacienții care au făcut un pas decisiv spre restabilirea imaginii unei persoane cu o coafură de lux cu ajutorul unei operații rară și relativ ieftină de implantare a părului artificial:

 • reacțiile alergice foarte frecvente la biofibre, care se manifestă sub formă de mâncărime severe și erupții pe piele,
 • creșterea transpirației la persoanele predispuse la hiperhidroză,
 • activarea sistemului imunitar și exacerbarea bolilor de piele la introducerea componentelor artificiale în organism,
 • pierderea parului transplantat din cauza respingerii corpului,
 • supurație a rănilor în zona de transplant (sistemul imunitar percepe părul artificial ca splinter, astfel încât "hoardele" leucocitelor sunt trimise în zona de introducere a părului)
 • deteriorarea stării de păr artificială, ele încep să nu arate bine îngrijite, ceea ce, de-a lungul timpului, face ca coafura să fie neclară.

Da, această operație vă permite să economisiți bani, obținând același rezultat ca atunci când transplantați părul, dar în timp se poate dovedi că procedura a agravat situația și că persoana a plătit pentru dezamăgire. Transplantul părului artificial - acesta trebuie să fie ultimul lucru pe care o persoană ar putea să-l decidă încă într-o stare de disperare. Riscul de eșec în această situație este foarte mare.

Acum, să revenim la mai multe operații comune de transplant de păr (autotransplant) prin diferite metode. În ceea ce privește tehnicile fără sudură și chirurgicale, există mai multe tipuri posibile de complicații:

 • disconfort procedurii este posibilă numai în primele zile după intervenția chirurgicală, durerea nu ar trebui să fie, dar, în scopul de a elimina senzațiile neplăcute medic poate consulta ia medicament analgezic
 • scalp senzația de mâncărime la locul de parul transplantat fara alte simptome de alergii devine o vindecare indice mikroranok, poate dura până la 10 zile, timp în care efectele fizice asupra pielii este cel mai bine să-și exercite, și anume nu este recomandat să vă zgâriați capul,
 • umflarea feței și o încălcare a sensibilității scalpului în prima oară după intervenția chirurgicală, care este considerată o opțiune pentru reacția normală a corpului de a interfera cu munca sa,
 • apariția în zona transplantului de păr a unei mici descărcări sângeroase din microanalculare, care de obicei dispar în prima săptămână,
 • sângerare (această complicație este extrem de rară și necesită intervenție specializată);
 • Formarea în piele în apropierea grefei implantat lichid seros umplut de etanșare mici nedureroase (serom), care este în general considerat a fi inofensiv, dar lichidul va pot inca ambulator si a pus pe câteva zile un bandaj de presiune,
 • echimoze, sângerare ca urmare a pielii (hematoame mici rezolva în mod independent și volum necesită intervenția unui medic, care va ajuta la eliminarea sângelui acumulat și bandaj vasul de sângerare)
 • în cazul în care nu grijă în mod corespunzător pentru a scalpului, în primele zile după transplant sau defecte dezinfikatsionnyh activități în pregătirea și desfășurarea operațiilor infecției posibile în zonele de micro-ștergeri și punerea în aplicare a foliculilor de par. Este clar că becurile afectate pot lăsa pur și simplu patul, afectând negativ rezultatul final al transplantului.

Tehnicile de stripare operaționale pot avea și mai multe complicații care sunt asociate cu partea chirurgicală a procedurii:

 • Când un plasture este tăiat la părțile occipitente și laterale ale capului cu o lățime de până la 3 cm, marginile plăgii trebuie să fie trase împreună pentru a aplica o cusătura. Ca urmare a tensiunii puternice, uneori este posibil să se aștepte o divergență a marginilor unei astfel de rani, observată în primele săptămâni după intervenție. În unele cazuri, chiar trebuie să recurgeți la suturarea repetată.
 • Dacă infecția poate fi supusă unor răni mici, ce putem spune despre o rană mare în care a fost luată o grefă pentru tăierea transplantului. Cauzele infecției vor fi aceleași ca și în cazul tehnicilor non-chirurgicale. Acest lucru va necesita un tratament cu medicamente antiinflamatorii și antibiotice.
 • Infecția plăgii, tensiunea puternică a țesuturilor din jurul acesteia și predispoziția genetică pot provoca apariția în câmpul operativ al cicatricilor keloide, care sunt formațiuni ale țesutului conjunctiv. Cicatricile se formează după vindecarea rănii timp de câteva luni și se dezvoltă în câțiva ani. Când se va opri creșterea lor, puteți recurge la îndepărtarea acestor formațiuni non-estetice, care pot aduce și disconfort fizic. Până atunci, veți avea de a face cu utilizarea de corticosteroizi și bandaje.
 • Una dintre complicațiile transplantului de păr poate fi așteptată chiar și în timpul intervenției chirurgicale din cauza acțiunilor incorecte ale personalului care efectuează procedura. Aceasta se referă la necroza marginală a lambourilor îndepărtate din partea occipitală a capului. Ar trebui să provoace orice decolorare a părții clapei. Partea cu necroza începută a țesuturilor trebuie excizată, nu poate fi utilizată pentru transplant.

Am vorbit despre posibile complicații ale procedurii de transplant de păr, pe care pacientul trebuie să o cunoască în plus față de medic. Pacientul are dreptul să știe despre tot felul de riscuri legate de sănătatea sa.

Dar faptul că există astfel de riscuri nu înseamnă deloc că vor apărea complicații. În caz contrar, operațiile de transplant de păr nu ar fi la fel de populare ca și noi. Trebuie să înțelegem că riscul există chiar și atunci când drumul traversează semafoarele, dar acest lucru nu ne limitează mișcările la intersecție, dacă există o astfel de nevoie.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.