^
A
A
A

Procesul de excitare sexuală și încălcarea sa

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Sexologia modernă (știința vieții sexuale) evidențiază, în special, astfel de probleme presante: caracteristicile sexualității masculine și feminine în aspectele și psihofiziologia și dinamica problemelor sociale și sexuale; relativitatea de a distinge între atașamentele "sexuale" și cele "non-sexuale" și reacțiile bărbaților și femeilor, întreprinse între ele.

Stimularea stimulării sexuale pentru diferiți oameni este diferită: unii atrag opinia unei alte persoane, alte atingeri etc. Bărbații sunt mai predispuși la creșterea excitării sexuale la vederea diferitelor părți ale corpului femeii. Abuzul sexual poate fi cauzat nu numai de influența factorilor psihogenici, ci și de stimularea receptorilor locali ai organelor genitale externe.

Pe de o parte, percepția unei persoane sau o imagine imaginar include cortexul, sistemul limbic din creier și hipotalamus, dar, pe de altă parte, partenerii produse de stimulare reciprocă pudendal in cele din urma cauza reflexelor spinale, oferind o schimbare de sex masculin și feminin organe, în special, krovenapolnenie și secreție. Sentimentele plăcute oferă activarea comportamentului sexual, reunind doi oameni.

Trezirea prin relații sexuale duce la un orgasm, în care există o creștere bruscă a intensității percepțiilor erotice însoțite de contracția mușchilor și de om și de ejaculare. Creșterea alimentării cu sânge a penisului și clitorisului, ca urmare a creșterii dimensiunilor. Umplerea corpurilor caverne comprimă vasele venoase, reducând astfel fluxul de sânge din penis. Ca urmare, presiunea internă crește, penisul crește în lungime și devine greu (erecție).

La femei, fluxul de sânge către organele genitale externe (vulva) face ca țesuturile din jurul deschiderii vaginale să devină mai densă și contribuie la prelungirea canalului bursier. Crește umplerea sângelui uterin. Pereții vaginului încep să secrete fluide, iar glandele vestibulului (glandele Bartholin) sunt mucus. Aceasta ajută la mișcarea penisului în vagin și creează un mediu mai favorabil pentru supraviețuirea spermatozoizilor. La bărbați, în timpul excitării sexuale (înainte de orgasm), există, de asemenea, o secreție crescută de glande secretate de glande din penis.

Orgasmul se caracterizează printr-o explozie de senzații care pot fi limitate la regiunea perineală sau se extind către întregul corp (agitare generală).

Senzațiile de orgasm pot fi însoțite de contracții ale mușchilor picioarelor, gâtului, feței, abdomenului, scrotului scurtat, testiculelor strânse. Cu o stimulare deosebit de puternică, tăieturile seamănă cu o crampe cu o ejaculare puternică, relaxare completă a mușchilor și un sentiment de pace.

La femei, orgasmul se manifestă sub forma contracțiilor multiple ale mușchiului inelar, situat la intrarea în vagin. Poate exista o contracție a mușchilor uterini. Uneori există o erecție a mameloanelor glandelor mamare.

Tinerii casatoriti, care nu se confruntă cu sentimente placute de la sex sau se îndoiesc de capacitatea de a concepe un copil, în primul rând, ar trebui să acorde o atenție deosebită celor mai frecvente încălcări ale procesului de excitare sexuală: impotența la bărbați și frigiditate, anorgasmie, vaginism - la femei.

Impotența primară - incapacitatea unui bărbat de a avea și de a menține o stare de erecție până la sfârșitul actului sexual și de a asigura realizarea satisfacției sexuale cu partenerul.

Impotența secundară se datorează cauzelor organice, precum și consumului excesiv de doze mari de alcool sau anumite medicamente.

Frigiditatea (răceală sexuală) - absența sau declinul total al femeilor de dorință sexuală, senzații sexuale și orgasm.

În mai multe cazuri, frigiditatea este însoțită de senzații dureroase sau aversiune față de raporturile sexuale.

Frigiditatea se găsește adesea la femeile cu suspiciune excesivă, indecizie, timiditate, tendință la experiența prelungită a emoțiilor negative. În acest caz, un rol semnificativ poate juca psihotrauma, asociată cu o ruptură ruptă a hameiului, încercări de viol, teamă de sarcină sau relații de publicitate, aversiune fizică față de un partener. Frigiditatea este favorizată de tulburările neurohumorale, tulburările de sensibilitate și pierderea senzațiilor și orgasmului sexual, malformațiile congenitale și bolile inflamatorii ale organelor genitale.

Lipsa orgasmului - este frigiditatea manifestare care rezultă, de exemplu, un soț întrerupt sexual (ejaculare precoce), insuficiente femei de formare psihoeroticheskoy să conveargă (din cauza lipsei de preludiu, postura incorect selectate, etc ...).

Vaginismul este o contracție convulsivă a mușchilor vaginului și a podelei pelvine, împiedicând actul sexual. Vaginismul poate apărea din teama de durere, de comportamentul grosolan al unui partener.

Soții tactici nu insistă asupra actului sexual.

Tratamentul acestor afecțiuni necesită ca medicul și pacienții să fie încrezători, perseverenți în aplicarea profesională a realizărilor psihoterapiei. Aceste încălcări sunt în mod incontestabil eliminate.

Descris anterior excitatia sexuala si procesul de conceptie reflecta actul normal al actului sexual de barbati si femei sanatoase, ceea ce duce la un ovul fecundat, implantarea embrionului si sarcina de dezvoltare. Din păcate, în viața reală este un risc de apariție a diverselor boli (ereditare, non-infecțioasă, contagioasă), care, la detectarea prematură și netransformat medicilor, nu poate provoca doar o lovitură fatală în zona genitală a soț și soție, dar, de asemenea, starea de sănătate fizică a gravidei , fătul și viitorul copil. Ea determină vital (pentru planificarea și crearea unor familii sănătoase) trebuie să descrie principalele motive care au condus la incapacitatea femeilor și a bărbaților de a concepe dezvoltarea normală a fătului și nașterea unui copil sănătos, adică, infertilitate și alte tulburări.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.