^
A
A
A

Erotic Fashion: Lenjerie

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Antichitatea știa haine diverse și sofisticate - se datorită particularităților climatice, pur și simplu nu a fost necesară. Cu toate acestea, una dintre principalele principii ale modei erotic - pars pro toto (o parte pentru întreg) - a fost bine cunoscut. Apuleius în „Metamorfoze“ descrie „Gorny ras locul femeii“, care este ușor camufla „probabil pentru a seta off minutiozitate lui decât să se ascundă în rușine.“ Istoricul Polibiu oferă o descriere a sărbătorii regelui Antigonus, pe care oaspeții fermecat dansatorii: „Dancing face totul mai senzual si ardere Ei iau pături cu cap și umeri, iar acum ei sunt complet goi, cu excepția unei sertare mici, care acoperă abia partea de mijloc a corpului. “.

Chinezii, care au reușit foarte mult în arta "palatului de primăvară", au considerat expunerea incompletă mai erotică decât statul "ceea ce mama a dat naștere". Imaginile secolelor XIII-XIV depind de iubitorii de bluze scurte, uneori de ambele, uneori bluza este purta doar pe o femeie. Imaginile Manchu ale unei perioade mai târzii arată femeilor în particular "nazhivotnikah" pe subțire zavyazochkah. O caracteristică fundamentală și excepțională a eroșilor chinezi ar trebui să fie considerată închiderea picioarelor cu bandaje speciale. Cel mai intim și palpitant joc a fost desfacerea picioarelor, ceea ce a însemnat o expunere completă.

Pentru a bloca complet prostituata japoneză, a fost obligată să-i scoată din "foaia" de mătase tradițională, acoperind "locul intim". Silk a fost folosit deoarece acest material păstrează cel mai bine mirosul "feminin", pe care japonezii (și nu numai ei) l-au considerat incitant.

Renașterea nu este îmbogățit „Clothesline“ european de moda, ca să nu știe libertatea de reținere de maniere permit complet goală în pat (dominat de personalizat pentru a dormi fără o cămașă), în timp ce pentru scăldat în baie etc. În cel mai bun caz, în astfel de situații, bărbații purtau un șorț mic, iar femeile - doar brățări, coliere și bijuterii într-o coafură.

În secolele al XVII-lea și al XVIII-lea apare fusta inferioară, pentru a privi sub care cavalierii erau cu atât mai interesanți, că nici un pantalon nu era pus de doamne. Funcția excitantă a lenjeriei se face prin pantofi, ciorapi și jartiere. Există un întreg "picior de artă" - retrouser. Garniturile sunt purtate deasupra genunchilor și sunt furnizate cu sloganuri, citirea cărora sau, mai degrabă, posibilitatea citirii acestora, devine o parte importantă a jocului erotic.

În secolul al XIX-lea există o adevărată revoluție a lenjeriei. Lenjeria de corp servește din ce în ce mai mult scopuri igienice și tot mai mult - stimulare erotică. Pantalonii, care înlocuiesc fusta inferioară, o fac foarte mică, nu ajung niciodată sub genunchi. Când acest pantaloni decora felul volane, panglici, etc, în căutarea de noi atracție erotică inventa toate combinațiile posibile de pantaloni cu un sacou sau fusta. Ciorapi continuă să fie un mijloc important de a influența un bărbat. „Eros“ dicționar (1820) susține că „ciorapi subțiri albe, vițel, datorită montarea de flexibilitate și piciorul atât de strâns forme care frumoase sinuoasă a acestor părți ale corpului sunt moi, rotunjite, capabil să farmec ... Dreapta. Ciorapii negri atârnând produc doar impresia inversă ".

Moda, asa cum ar trebui, se schimba - acum negru este considerat cel mai potrivit pentru lenjeria erotica la fel ca albul, care a predominat in secolul al XIX-lea. Pentru bărbați, stimulentele sunt îmbrăcăminte care înconjoară strâns sânii și fesele femeii. Femeile sunt mai slabe răspunzând unor astfel de stimuli specifici, deoarece principalul agent cauzal este omul însuși. Cu toate acestea, organele genitale, subliniate în mod clar prin chiloți apropiați, pot acționa ca stimulanți.

Excitarea este un mecanism complex și destul de individual. Unii sunt îngrijorați de o montare strânsă, cu o structură specială de țesături, îmbrăcăminte care accentuează pubisul proeminent, părul de pe ea. Alții "se împotmolesc" din "amenințarea", care este simbolizată de culoarea neagră, piele și catarame. Industria modernă este capabilă să satisfacă orice întrebări rafinate sau cele mai bizare în acest domeniu. De exemplu, catalogul firmei americane "Doc Johnson" - cel mai mare producător de jucării sexuale și accesorii - conține zeci de modele de lenjerie erotică. Despre stiluri se spune numele lor: "Fifi, franceza făcută" - "Fifi, o fată franceză" (set translucid de chiloți și cămăși cu inimă, șireturi etc.); "tigress", "unveiled" - poate fi tradus ca "deschis, accesibil pătrunderii" (chilot transparent, cu fantă de dantelă tăiată între picioare); "după întuneric" - "cum se întunecă" (chiloți negri cu un semafor destul de alb în zona pubiană); "nimfă întunecată"; "vânat sălbatic"; "ursuleț de pluș", etc.

Lenjerie erotică pentru bărbați - în cea mai mare parte pantaloni scurți (cu excepția unui fel de salopete de lupte din piele neagră). De regulă, ele sunt fabricate dintr-o cârpă care arată umedă, adică subliniază formele; sau o plasă (aproape dantelă), aceste forme sunt direct detectabile. Numele modelelor sunt brutale: "bucuria junglei" (cu fermoar în față); "gardian de securitate"; "Igrunov"; „Purtător“; "Domnul Stallion" (în numele englez "Mr. Stud" - o piesă de cuvinte, adică și niște nituri: acoperă întreaga suprafață a lașilor); din nou, semaforul - de data aceasta "după șase", adică nu pornește așa cum se întunecă, dar imediat după șase; etc. Ca și în cazul tuturor produselor companiilor mari care lucrează în acest domeniu, rufele sunt supuse unei verificări igienice și sexologice aprofundate.

Excursia noastră în domeniul lenjeriei erotice este obligatoriu scurtă, istoria modei și erotismului a salvat o cantitate imensă de materiale (și chiar modele). Voi adăuga doar că disputa dintre frumusețe și utilizare pare a fi inutilă, pentru că este inutilă, nu există frumusețe.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.