^
A
A
A

Intensitatea activității sexuale

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Intensitatea activității sexuale este un indicator important, dar nu principal, ci doar o caracterizare indirectă a așa-numitei vieți sexuale normale.

Conceptul de normă în sexologie este una din problemele insuficient dezvoltate. Pentru o lungă perioadă de timp, această normă a fost identificată cu date digitale specifice privind numărul de acte sexuale într-o anumită perioadă de timp și durata actului sexual, ceea ce a condus la diferite erori și a provocat numeroase iatrogenie.

  • "Normele" de intensitate a vieții sexuale

De la vremuri străvechi până în prezent, s-au făcut numeroase încercări de a elabora norme medii ale intensității vieții sexuale. Deci, Zoroaster (Persia) a prescris să aibă coitus 1 dată în 9 zile. Solomon și Mohammed pentru femeile căsătorite au stabilit în timpul lor o normă de 3 până la 4 coitus pe lună, dacă nu au motive speciale să se abțină temporar de la activitatea sexuală. Cele mai detaliate dintre aceste norme, în funcție de profesie, sunt indicate în Talmud. Conform acestei cărți sacre, tineri fără ocupație precisă a permis să întrețină raporturi sexuale în fiecare zi, artizani și lucrători - 2 ori pe săptămână, oameni de știință - 1 dată pe săptămână, caravanelor 1 conductorilor o dată pe lună, marinarii - de 2 ori pe an. Rata medie pentru Moise (Biblia) este de 10 coitus pe lună. Aproape aceleași norme pe care le întâlnim în religia luterană. Martin Luther a considerat norma de 2 coitus pe săptămână.

În sine, cuvintele "rar" și "adesea" sunt relative și depind de interpretarea fiecărui pacient. Deci, pentru aceeași întrebare: "Cât de des aveți relații sexuale?" - Un pacient poate fi auzit: "Foarte des, aproape fiecare deceniu", iar de la altul: "Nu de multe ori sunt zile când nu mai mult de o dată". Se pare că intensitatea vieții sexuale și atitudinea unei femei față de ea pot fluctua în limite largi.

Deci, în cartea „Psihoterapia“ D. Miiller-Hegemann spune că, în conformitate cu Schulz-HENCKE, abilitatea de a avea orgasm la bărbați variază de la 1 coitului pe lună până la 3 ori pe zi, iar pentru femei - de la 1 coitului în 2-3 luni până la 1 timp pe noapte. Datele lui D. Miiller-Hegemann, fără îndoială, au scăzut semnificativ. În ambele cazuri, această capacitate este mult mai mare atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Astfel, GS Vasilchenko indică faptul că numărul maxim de orgasm la bărbați a fost de 6,8 ± 0,52 pe zi.

Dăm excesele masculine maxime, descrise în literatura științifică și ficțională.

Monografia lui V. Andreev menționează un nobil maur care a avut relații sexuale cu 40 de soții de harem timp de trei zile.

Julius Caesar avea excitabilitatea sexuală extrem de puternică. El a trăit în paralel cu multe femei. Amantele sale erau multe sotii ale senatorilor romani, regine (regina egipteana Cleopatra si mauritanianul Eunya). Din Cleopatra avea un fiu, iar servila pe termen lung, Servilia, mama lui Brutus, ia adus pe Cezar și pe fiica sa Julia a treia. Tribul Poporului, Helvius Cinna, chiar a scris și a redactat un proiect de lege care permite Cezarului să aibă o comunicare nestingherită cu toate femeile din Roma, presupus a crește numărul de urmași ai marelui Cezar. Oponenții lui Caesar i-au atribuit, în plus față de promiscuitatea heterosexuală, utilizarea pe scară largă a pederastiei pasive. Astfel, exprimarea senatorului roman Kurion cel Bătrân, care în discursurile sale a spus că Iulius Cezar "Omnium virorum mulierum est et omnium mulierum vir" a coborât în istorie.

Electorul din Saxonia și regele Poloniei Augustus al II-lea a fost soțul a 700 de soții și tatăl a 354 de copii. Augustus al II-lea a primit porecla Strong, pe măsură ce a rupt cu sfințenie potcoavele, cuvele și plăcuțele aplatizate în mâini, a rostogolit talasani puternici prusaci cu degetele ca o bucată de hârtie. Potrivit lui, în timpul nopții a vizitat până la cinci amante.

În mitologia greacă este cunoscută a treisprezecea faptă a lui Hercule, care, la ordinul regelui micenian Evrasfey, a fertilizat peste noapte 40 de fecioare. Potrivit altor surse, Hercule a realizat acest lucru când nu avea încă 20 de ani, la cererea regelui Thespian, pe care el la captivat cu puritatea și inteligența sa radiantă. Thespiții l-au cerut pe Hercules să-i dea moștenire celor 50 de fiice ale sale. Hercules a fost de acord, iar în 9 luni prințesele au dat naștere la 51 de copii (unul a dat naștere la gemeni). Adevărat, istoricul maghiar Lajos Meshterhazi a îndoit că toate acestea s-au întâmplat într-o singură noapte, explicând acest detaliu cu "cultul lui Hercule".

G. Vasilchenko a observat un sculptor de patruzeci și doi de ani, care de mulți ani trebuia să aibă cel puțin 6-7 ejaculări pe zi. Fara asta, el nu a putut lucra creativ. GS Vasilchenko citează din Raportul Kinsey, care afirmă că un avocat timp de 30 de ani a avut o medie de peste 30 ejaculații pe săptămână.

În practica noastră s-au întâlnit în repetate rânduri femei care au avut până la 8-10 contacte sexuale pe zi, 80-100 coitus pe lună.

Havelock Ellis raportează o fată din sat care a avut coitus la rând cu 25 de băieți și băieți fără nici un rău pentru psihicul ei. Desigur, excesele sexuale maxime cade ponderea prostituatelor profesionale. Deci, Lawson scrie despre o femeie din Insulele Marques, care a servit 103 de bărbați pentru o noapte.

Trebuie remarcat faptul că unele femei, având un orgasm poate începe imediat ce a primit un al doilea și apoi un al treilea, și așa mai departe .. Dintre pacienții noștri au fost femei care au avut posibilitatea de a obține până la 10 sau mai multe orgasme într-un singur act sexual (sau o serie de multior- orgasmică gastichnost, superpotentnost). Oferim câteva exemple rafinate.

L. Ya. Yakobzon și IMPorudominsky au fost considerate norma 1 coitus la fiecare 3-4 zile, N.V. Ivanov "normă medicală relativă" pentru oameni 34-35 de ani - 2-3 coitus pe săptămână, și S.A. Selitsky același 2-3 coitus pe săptămână consideră "norma maximă".

V. Hammond a propus norme mult mai stricte. El considera coitusul zilnic un exces chiar pentru cei mai puternici și sănătoși. În opinia sa, coitusul de 2 ori pe săptămână va fi, de asemenea, un exces și majoritatea oamenilor vor duce la pierderea prematură a abilităților sexuale. Evident, o astfel de viziune nerealistă asupra lui Hammond poate fi văzută ca o expresie a moralității victorianismului predominant în acea vreme în Anglia. Potrivit lui Hammond, un bărbat ar trebui să înceapă o viață sexuală nu mai devreme de 21 de ani. Pentru vârsta de 21-25 ani, stabilește coitusul norm-1 în 10-12 zile și timp de 25-40 de ani - o dată pe săptămână. D. Miiller-Hegemann date cu rezultate foarte interesant Davis, profilul petrecut in randul 1000 de femei cu studii superioare 2% dintre respondenți femei au avut 1-2 coitului peste noapte, 1 dată pe noapte - 8%, în timpul coitului 2-33%. 1 coitus pe săptămână - 45% și 1 coitus pe lună - 12%.

În prezent, GS Vasilchenko arată în mod corect că o gamă semnificativă de intensitate a vieții sexuale este norma, deoarece intensitatea însăși depinde de foarte multe cauze de natură biologică, psihologică și socială. În legătură cu negarea patologiei sexuale în impotență spinării funcționale moderne, care ar putea apărea din cauza epuizării centrelor nervoase ale maduvei spinarii, însăși noțiunea de exces și îngustat aceasta a dobândit un sens diferit.

Același lucru este valabil și pentru vederile moderne despre masturbare. Fără a nega unele efecte psihologice negative ale masturbarii ca un onanist împrejmuire de contacte sociale (autization), imersiune în auto-examinare, mai ales la persoanele cu predispozitie tineri cu trasaturi de personalitate psychasthenic, extrem de sensibile si deranjant, trebuie spune cu siguranta ca orice efecte masturbarea bolnav nu este provoacă și, de obicei, se oprește odată cu debutul unei vieți sexuale regulate.

În vechea literatură sexuală, răul provocat de masturbare a fost egalat cu consecințele ciumei și a altor epidemii. Ca boli legate direct de masturbare, epilepsie, schizofrenie, neurastenie au fost menționate. Cea mai lungă opinie a avut loc cu privire la relația cauzală a masturbării unui bărbat cu impotență coloanei vertebrale și a onanismului femeii - cu frigiditate, nimfomanie, boli ale organelor genitale externe.

Tissot credea că masturbarea este mai frecventă la femei decât la bărbați. Rohleder a presupus chiar că din 100 de femei, 95 care au fost implicate în masturbare, Delaïde a crezut, de asemenea, că masturbarea este la fel de obișnuită atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților. II Mechnikov, în Studien uber die Nates des Menschen, spune că fetele masturbează mai puțini băieți, explicând acest lucru prin apariția ulterioară a sexualității lor. M. Margulis citează pe Gutseit: "Aproape fiecare fată de la 18 la 20 de ani care nu are relații sexuale este angajată în masturbare". IL Botneva a observat un pacient care a avut până la 15 orgasme masturbatoare pe zi. Potrivit lui K. Imelinski (Polonia), masturbarea la fete este observată în 44,8% din cazuri. Cercetătorii din alte țări raportează cifre similare.

Cea mai gravă atenție ar trebui acordată aspectului calității vieții sexuale, o viață sexuală plină de viață a unei femei ar trebui determinată de următorii indicatori:

  • prezența unui orgasm fiziologic la o femeie după fiecare act sexual sau, în orice caz, după 75% din actele sexuale;
  • prezența în aceleași limite a orgasmului psihoemoțional (în orice caz, în primii zece ani de existență);
  • satisfacerea nevoii multiorganice (serie orgasmică), dacă este cazul. În acest caz, este necesar să se excludă condițiile patologice, și anume nimfomania;
  • coincidența intervalelor de acceptabilitate la ambii soți și absența altor tipuri de dizarmonie sexuală;
  • gandit si un sistem adecvat de protectie impotriva sarcinii, cu conservarea unei oportunitati de lovire periodica a unui material seminal in organele genitale feminine.

În prezența acestor indicatori, frecvența actelor sexuale, în opinia noastră, nu are o semnificație semnificativă.

Unii autori consideră că absența orgasmului la o femeie cu satisfacție generală nu îi încalcă în mod semnificativ viața sexuală.

Dintre factorii care afectează intensitatea activității sexuale, menționăm debutul precoce al activității sexuale la bărbați, ceea ce uneori duce la o scădere mai rapidă a intensității acesteia. Debutul precoce al activității sexuale la femei în caz de viol sau de căsătorie prea devreme fără iubire (țările estice) poate duce la o scădere sau suprimare completă a libidoului, o aversiune față de viața sexuală.

VA Kiselev și Yu G. Zubarev, după ce au examinat 186 de femei frigid, notează că mai devreme o fată începe să facă sex, cu atât este mai mare procentul de frigiditate. În cazurile de hiper-sexualitate, debutul precoce al activității sexuale duce la superpotența unei femei. Excesul de oboseală, astenia fizică și mentală duce la scăderea intensității activității sexuale.

Intensitatea vieții sexuale afectează profesia, deși nu există un consens în această privință. Unii autori susțin că munca mintală pare să reducă libidoul și potența. Importanță deosebită în reducerea potențialului cercetătorilor atașați matematicii. Poussais încă din 1836 a scris că problemele matematice asupresc potența sexuală, iar G. De Coux și M. St.-Arge au sfătuit să se angajeze în matematică pentru a distrage atenția de excitare sexuală excesivă. Aceeași opinie a fost împărtășită de V. Hammond. G. De Coux și M. St.-Arge citează exemplul unui matematician care nu a putut duce la coitului, deoarece înainte de orgasm, ea dintr-o dată a avut loc la soluția unei probleme geometrice sau ecuație, pe care el a fost doar ocupat în acea zi.

NV Sletov examinarea 67 de cazuri de tratament impotenta de sex masculin, care a fost ineficient, a constatat că printre ei erau 12 profesori de matematică, 4 inginer, teoretician, astronom 1, 10 contabili, 16 ingineri și contabili și casierii 5. Astfel, din 67 de pacienți fără impotență tratați fără succes, 48 au avut de-a face cu matematica.

PI Kovalevsky, dimpotrivă, crede că la bărbați sănătoși, care au o activitate mentală, cu o alimentație și funcționarea adecvată nu este observat numai impotenta, dar chiar și acolo este crescut sexualitatea, și numai oboseala mentală excesivă, în special pentru cei slabi si subnutriti persoane fizice, conduce la o scădere a potenței.

Potrivit lui S. Schnabl, femeile implicate în munca mentală au o frecvență ridicată a coitului, un libidou mai pronunțat și o relație mai bună cu un partener.

Să dăm câteva date despre influența intensității actului sexual asupra stării de sănătate și chiar asupra posibilității de deces în timpul și după actul sexual. La pacienții tuberculari, de regulă, libidourile și reacțiile sexuale sunt semnificativ mai mari în comparație cu persoanele sănătoase. Există cazuri în care creșterea tensiunii arteriale în timpul actului sexual a condus la o hemoptizie periculoasă la acești pacienți.

Creșterea tensiunii arteriale și schimbarea aportului de sânge la nivelul creierului în timpul coitusului la persoanele în vârstă cu evenimente aterosclerotice poate duce la o catastrofă cu un rezultat fatal ca urmare a unui accident vascular cerebral sau a unui embolism. Aceste cazuri de moarte subită la momentul orgasmului au fost numite "moarte dulce" (la mort douce, tod susse). Moartea lui Pandu în brațele soției sale Madola este descrisă în vechea carte indiană. Regele puternic al Hunii Attila a murit în timpul coitului de la ruperea unui vas mare. În 1909 și 1912, două lucrări ale lui Lipa Bey au fost publicate pe această temă în presa germană. Max Marcuse scrie că cazurile de mort duce nu sunt neobișnuite în zilele noastre. El a crezut că cele mai mari statistici ale acestor decese subite sunt arhivele departamentelor de poliție, unde se păstrează înregistrările de decese în bordeluri.

sexologii germane (M. Marcuse et al.) Considerat exemplul clasic al unei astfel de descriere în literatura de caz moartea prezentată în romanul E. J. Hof-mann „Das Freulein von Scuderi“. Cazul descris în acest roman, se referă la „Tod în sexuallen Affekt“, dar mai potrivite pentru la Douce beto noi credem descrierea morții Dr. Emilion Gordes în povestea scriitorului brazilian contemporan Jorge Amado, „Teresa Batista obosit de luptă.“

După cum sa indicat, aceste reacții generale ale corpului la raportul sexual sunt mult mai pronunțate la bărbați decât la femei. Sa considerat că cazurile de mortalitate sunt prerogativa exclusivă a bărbaților, dar am reușit să găsim în literatura medicală un caz de mamă a unei femei. M. Fieschsoobschal despre o femeie în '51, de câteva ori pentru a da naștere, care suferă de diabet și boli de inima, care a murit brusc (probabil de la embolie pulmonară), după câteva minute după un sex dur.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.