^

Ce este un prezervativ feminin și cum să îl folosiți?

, Editorul medical
Ultima examinare: 19.10.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Prezervativul feminin este unul dintre cele mai noi contraceptive, deși nu este o opțiune foarte ieftină. Se numește Themis sau prezervativ. Dacă un om nici măcar nu vrea să vorbească despre mijloacele de protecție și chiar gândul unui prezervativ masculin îl face isteric, poți să ai grijă de tine și să cumperi un prezervativ feminin.

Când și de ce a fost inventat prezervativul feminin?

În cazul în care a inventat prezervativul feminin nu este cunoscut cu siguranță. Este cunoscut doar faptul că acest remediu simplu dar eficient a fost inventat în 1990 și a apărut pe piața mondială abia după 3 ani. Primii care au folosit-o au fost Statele Unite. Prezervativul pentru femei se vindea prost până când a fost poziționat ca un mijloc excelent împotriva sarcinii nedorite din cauza violenței. Atunci femeile au început să o cumpere, mai ales când informațiile despre SIDA s-au răspândit în întreaga lume.

Prezervativul feminin a început chiar să varieze: pentru a proteja femeile din Africa de violență, inventatorul Sonnet Ehlers a venit cu un model cu dinți. El a fost numit RAPEX. De îndată ce abuzatorul a comis prima fricțiune, penisul său a alergat instantaneu peste spini în vaginul victimei și a fost rănit. În timp ce violatorul a suferit dureri, victima a chemat imediat poliția și o ambulanță.

Condomul feminin obișnuit este un instrument excelent care protejează împotriva bolilor cu transmitere sexuală. SIDA și sarcină nedorită. Fiabilitatea sa nu este inferioară prezervativului masculin și este de 99,2% garanție - cel mai mare procent din toate contraceptivele existente. La început, prezervativele feminine erau fabricate din poliuretan, apoi au început să se facă mai subțiri și mai rezistenți - latex. Ele nu mirosesc ca neplăcute ca poliuretanul și, în plus, sunt mai subțiri decât bărbații, ceea ce permite unei femei și unui bărbat să se simtă mai bine la organele genitale.

Cum se folosește un prezervativ feminin?

Themis, sau prezervativul feminin, este ușor de folosit, dar mai întâi trebuie să exersați. Acesta este un tub transparent din latex sau poliuretan, care are un diametru de aproximativ 8 cm și atinge o lungime de 18 cm. Inelele sunt fixate la capete. Unul dintre aceste inele, ca un tampon, este inserat ușor în vagin, iar cel de-al doilea inel al lui Themisoma rămâne la intrarea în vagin. Pentru efectul protecției împotriva sarcinii nedorite, este important ca femida să fie introdusă corect în vagin. Primul său inel trebuie să fie întotdeauna adiacent la nivelul colului uterin, în spatele osului pubian. Când o fată îndepărtează un prezervativ de la vagin, trebuie să-l întoarceți de inelul exterior de mai multe ori. Deci, sperma va rămâne înăuntru și nu va exista nici un risc de sarcină și infecții nedorite.

Îndepărtarea prezervativului din vagin nu poate fi imediat - și acesta este farmecul său. Puteți să vă culcați, să vă relaxați și dacă raportul sexual nu mai este planificat, puteți să îl scoateți în 10 ore cu un Themis. Aceasta distinge prezervativul feminin de mascul, care este îndepărtat imediat. Nu puteți merge prea departe: utilizați atât prezervativele de sex feminin, cât și cele de sex masculin, deoarece acestea se pot deteriora unul pe altul. Da, și nu un sentiment plăcut.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Beneficiile prezervativului feminin

Masa lor. De aceea, Comisia Națiunilor Unite pentru SIDA promovează în mod activ acest subiect de protecție a femeilor împotriva infecțiilor și a sarcinilor nedorite. Condomul feminin este bun, deoarece poate fi instalat în vagin în avans, cu câteva ore înainte de actul sexual, decât să păstreze dragostea relațiilor. Condomul masculin trebuie să fie imprimat și pus în joc în chiar un joc de dragoste, iar acest lucru reduce oarecum siguranța ambelor. Este posibil. Prin urmare, mulți bărbați și femei nu sunt încântați de folosirea prezervativelor de sex masculin.

Condomul feminin este proiectat astfel încât să contribuie la o mai bună stimulare a clitorisului, ceea ce crește excitabilitatea femeii. Acest lucru este deosebit de bun pentru femeile cu temperament sexual slab și mediu, care nu este atât de ușor să "înceapă".

Prezervativul feminin este foarte bun, deoarece poate fi folosit în orice stare a penisului masculin - chiar dacă nu este erect.

Prezervativul pentru femei este conceput astfel încât să poată acoperi majoritatea organelor genitale externe ale unei femei, care o protejează în plus.

Datorită materialelor ecologice din care este fabricat prezervativul feminin, acesta poate fi utilizat de toate femeile, chiar și de alergii. Nu există contraindicații. Singurul amendament: cei care sunt alergici la latex ar trebui să cumpere un prezervativ poliuretanic și invers: că poliuretanul nu acceptă, să le aleagă produsele din latex.

trusted-source[9], [10], [11]

Există dezavantaje pentru prezervativul feminin?

  • Desigur, există, ca orice alt produs. Comparativ cu prezervativul masculin, femela este mult mai scumpă. Costă de la 2 la 6 euro pentru 1 produs.
  • Prezervativele din poliuretan au un miros foarte plăcut, mai ales atunci când sunt îndepărtate. Dar se evaporă repede.
  • Femeile prezervative nu sunt foarte potrivite pentru cei cu mușchi vaginali slabi. În această condiție, poate cădea.
  • De asemenea, este imposibil să utilizați un lubrifiant împreună cu un prezervativ feminin și este deosebit de periculos să utilizați petrolatum. Combinat cu jeleu de petrol, cauciucul de prezervativ se va slăbi și se va înmuia. Și apoi, în momentul cel mai neașteptat și neplanificat, prezervativul se poate rupe.

Dacă într-adevăr aveți nevoie de un lubrifiant, puteți cumpăra prezervative de sex feminin cu lubrifiant.

trusted-source[12], [13]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.