^
A
A
A

Proprietățile gelatinei sunt comparabile cu medicamentele

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 15.08.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

03 November 2017, 09:00

Este puțin probabil ca oricare dintre aderenții unui stil de viață sănătos să se gândească la faptul că gelatina poate deveni unul dintre primele produse ale unei alimentații sănătoase. Oamenii de știință sunt siguri: gelatina nu este doar o bază pentru deserturi, ci un produs care poate înlocui multe medicamente. Puțini știu că gelatina este o proteină. Se obține la prelucrarea subproduselor de origine animală, prin extragerea colagenului pur din acestea. Gelatina constă dintr-un număr de componente specifice aminoacizilor care potențează procesele de sinteză a proteinelor. Acestea sunt numite aminoacizi de neînlocuit care nu sunt produși în corpul nostru. În plus față de aminoacizii glicină, valină și prolină, moleculele de lizină, arginină și alanină pot fi prezente în gelatină. Unde este de obicei folosită gelatina? Acesta este un ingredient obișnuit, prezent în dulciuri de jeleu, prăjituri, jeleuri, precum și în unele medicamente și chiar în produse cosmetice. Care sunt proprietatile utile ale gelatinei?

  • Proteina, conținută în gelatină, asigură pielea sănătății și tinereții. Prin urmare, folosind acest produs, puteți îmbunătăți în mod semnificativ aspectul feței și corpului.
  • Gelatina nu conține doar proteine în compoziția sa. Conține în cantități imense și nu conține grăsimi și colesterol: de exemplu, în 100 g de gelatină poate conține aproximativ 87-88% proteine pure.
  • Utilizând în mod obișnuit gelatină, puteți restabili țesuturile mucoase în stomac și intestine.
  • Colagenul, care face parte din gelatină, poate ameliora durerea articulară în artrită și artrită.
  • Introducerea în dieta gelatinei ajută la stabilizarea nivelului de glucoză din sânge la pacienții cu diabet zaharat de tip II.
  • În gelatină există lizină, care consolidează sistemul osos. Mai exact, sub influența lizinei, oasele sunt mai bine absorbite de calciu. Această proprietate este deosebit de importantă pentru persoanele în vârstă sau pentru femeile care au intrat în perioada menopauzei, care prezintă un risc ridicat de osteoporoză.
  • Gelatina poate stabiliza somnul, deoarece conține glicină - un aminoacid cu efect calmant.
  • Gelatina va ajuta în lupta împotriva excesului de greutate, deoarece elimină senzația de foame.

Cu toate acestea, folosind gelatina ca mijloc de a scăpa de kilogramele în plus, nu este nevoie să adăugați zahăr, sare și grăsimi. Dacă gelatina este destinată a fi utilizată în locul unui medicament, atunci ar trebui să fie selectat numai un produs de înaltă calitate din mărcile dovedite. Analogii ieftini pot conține impurități nocive, care nu numai că nu vă vor ajuta, ci vă vor afecta și sănătatea. Oamenii de știință sunt liniștiți: o componentă alimentară, cum ar fi gelatina, practic nu are efecte secundare. Cu toate acestea, există contraindicații pentru utilizarea sa. Este o tendință la alergii, constipație, tulburări de metabolism apă-sare, gută, tromboflebită, urolitiază. Dacă nu există contraindicații, atunci gelatina poate fi adăugată în siguranță, la fel ca în primele feluri de mâncare, și în grăsimi, paiete, băuturi. Și în multe farmacii puteți cumpăra deja gelatină sub formă de capsule pentru administrare orală.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.