^
A
A
A

Lumea este amenințată de o nouă tulpină de coronavirus, similar virusului care provoacă SARS

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

16 May 2013, 09:00

Analiștii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au sunat la alarmă: un nou tip de coronavirus periculos începe să se răspândească în țările din Asia de Sud-Est și Europa. În fiecare săptămână, sediul central al OMS primește informații despre noi cazuri de infecție, din fericire, până acum izolate. Cu toate acestea, la data de 12 mai a acestui an, potrivit statisticilor din coronavirus (nCov sau nCoV), au murit 18 persoane.

Specialiștii deja astăzi sunt convinși că virusul este capabil să migreze nu numai în rândul animalelor, ci și să fie transmis de la o persoană la alta, cu un contact suficient de apropiat. Directorul adjunct al OMS, Keji Fukuda, a informat mass-media într-o conferință specială de presă. Jurnaliștii nu s-au adunat accidental în El Riyadh, pe Peninsula Arabică. În regatul Arabiei Saudite, conform presupunerii biologilor, a apărut prima infecție. Un nou tip de coronavirus a fost izolat de la un pacient tratat în Marea Britanie. Un cetățean din Qatar, care se afla în Arabia Saudită cu puțin timp înainte de apariția primelor simptome severe, a fost grăbit printr-un zbor special către clinica din Londra, în septembrie 2012. Anterior, a fost deja înregistrat un rezultat letal de la nCoV al unui subiect de împărăție de 60 de ani, care a murit din cauza insuficienței renale în Olanda. Medicii englezi au comparat și au confirmat identitatea virusurilor ADN în ambele cazuri. Preocuparea specialiștilor OMS este că tipul identificat de coronavirus poate fi transmis prin contact, prin urmare răspândirea acestuia poate fi rapidă în anumite condiții.

Cornavirusurile sunt o familie destul de mare de agenți infecțioși extracelulare, infecție care inițial manifesta ca simptome ale răcelii comune, dar continuă să inducă o stare de în pericol viața pacientului - SARS (SARS) - „moarte violet“ Sindromul respirator acut sever, sau Anterior, aceste virusuri sunt cel mai adesea detectate la animale, începând din toamna anului trecut, coronavirus (nKoV sau nCoV) a fost izolat în serul sanguin și țesuturi. Noua tulpina are o asemănare îndepărtată cu virusul care cauzeaza SARS, din care epidemia a fost înregistrată în 2002, anul în China și Hong Kong. Infecția sa răspândit apoi în 30 de țări, iar ultimul caz de SARS a fost diagnosticat acum 10 ani.

În martie 2013, sediul OMS a primit informații de la Institutul R. Koh privind un nou caz diagnosticat de infecție cu coronavirus (nCov). Încă o dată, pacientul a fost rezident al Arabiei Saudite, a fost dus de urgență la clinica din München, dar eforturile făcute de medicii germani timp de o săptămână au fost inutile, pacientul a murit. Cu o lună înainte în Marea Britanie, un rezultat letal a fost înregistrat la un pacient care a vizitat Pakistanul și Arabia Saudită.

Începând de astăzi, OMS pe site-ul său oficial furnizează informații despre 17 cazuri confirmate oficial de nou coronavirus (nCov), 11 persoane au murit, în pofida tuturor eforturilor depuse de medici. OMS recomandă cu tărie ca toate țările să consolideze supravegherea epidemiologică a cazurilor SARI - infecții acute respiratorii acute și să ia o atenție mai atentă a bolilor atipice ale bolii clinice și ale simptomelor. Astăzi, experții organizației mondiale s-au angajat îndeaproape în colaborarea cu experții din statele în care a fost înregistrată cantitatea principală de infecție cu coronavirus (nCov), acestea fiind Arabia Saudită, Qatar, Iordania. Supravegherea nu implică încă restricții privind intrarea în aceste țări, dar situația continuă să evolueze. Pe 5 mai 2013, specialiștii francezi au raportat despre următorul caz de nCov. Acesta este al doilea pacient din Franța, care a fost diagnosticat cu o tulpină de nCov. O persoană infectată cu virusul, fiind în aceeași cameră cu un nCov infectat. Pacienți.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.