^
A
A
A

După 30 de ani, umanitatea poate fi distrusă

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

27 September 2019, 09:00

Măsurătorile periodice ale indicatorilor termici de pe Pământ demonstrează că planeta continuă să acumuleze căldură în sine: astfel, încălzirea globală continuă și chiar accelerează, iar ritmul său nu ne permite să ne gândim la tendințe pozitive.

O echipă de experți independenți din Australia, care se ocupă cu schimbările climatice globale de cinci ani, a exprimat informații nefavorabile. Vorbește despre perspective iminente pentru oameni în următorii 30 de ani. Potrivit autorilor lucrării - și aceștia includ oameni de știință de seamă, persoane publice și politicieni - umanitatea este pe punctul de a se autodistruge. În acest caz, punctul critic poate fi anul 2050.

Oamenii de știință insistă pe singura modalitate de a preveni distrugerea civilizației. Dar pentru asta trebuie să mobilizăm toată lumea pentru a corecta schimbările climatice de pe planeta noastră.

Vorbitorul principal a fost fostul secretar al apărării australian, fostul amiral Chris Barry, care este cunoscut ca un avocat activ al resurselor naturale. El consideră că schimbările climatice în trei decenii vor duce la consecințe negative severe, dificil de prevăzut în avans, deoarece umanitatea nu a întâmpinat încă astfel de încălcări la scară largă.

Potrivit oamenilor de știință, dacă încălzirea globală nu încetinește ritmul de creștere, atunci curând schimbările vor deveni ireversibile. Ca urmare, sistemele ecologice cheie se vor prăbuși, inclusiv un sistem de recife, păduri tropicale, Amazon și Africa.

Rezultatele vor fi dezastruoase. Miliarde de locuitori ai lumii vor trebui să-și schimbe locul de reședință, va exista un deficit de apă și multe regiuni nu vor mai fi potrivite pentru viață. Agricultura va deveni imposibilă, vor apărea întreruperi în aprovizionarea cu produse alimentare.

Autorii studiului insistă asupra faptului că punctul de neîntoarcere a fost deja atins practic: biosfera normală se prăbușește rapid. „Depășirea temperaturii globale cu doar câteva grade va conduce deja la necesitatea de a reloca un număr imens de oameni. Și dacă încălzirea este și mai rapidă, scara distrugerii va deveni și mai groaznică. Probabil că trebuie să vorbești despre finalizarea absolută a civilizației ”, spun specialiștii.

Ce poate ajuta la prevenirea unei catastrofe? Potrivit oamenilor de știință, este urgent să mobilizăm eforturile întregii comunități a planetei, pentru a le direcționa către inhibarea procesului de încălzire globală. Cercetătorii compară situația actuală cu cea care a avut loc în timpul celui de-al doilea război mondial. Este adevărat, astăzi problema este de a rezista emisiilor de gaze cu efect de seră în atmosfera lumii, precum și de a restabili clima planetei.

Documentul raportului poate fi citit la docs.wixstatic.com/ugd/148cb0_a1406e0143ac4c469196d3003bc1e687.pdf

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.