^
A
A
A

De unde să fii vaccinat?

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

18 May 2015, 12:00

Vaccinarea este creația artificială a apărării imune împotriva anumitor boli. Aceasta este una dintre cele mai bune metode pentru a te proteja, pe copiii tăi și pe membrii familiei tale de diverse infecții. Cu toate acestea, de multe ori ne confruntăm cu întrebarea: unde să fim vaccinați?

Unde și cui se adresează cu ocazia unei vaccinări din această boală sau din acea boală? La urma urmei, nevoia de vaccinare nu este întotdeauna planificată: de multe ori ne întoarcem la vaccinare înainte de a călători în alte țări, în timpul epidemiilor și a bolilor de masă. Să vorbim despre ce sunt vaccinurile și unde pot fi făcute în acest articol.

Unde mă pot vaccina?

Vaccinul se poate face atât într-o instituție medicală, cât și acasă. Pentru a face acest lucru, trebuie să luați legătura cu clinica policlinică sau privată de stat, unde vi se vor oferi informații mai complete și detaliate despre vaccinarea care vă interesează, precum și despre costul acesteia.

Vaccinările planificate pentru copii se desfășoară mai întâi în spitalul de maternitate (între 4 și 7 zile din viața copilului), iar în viitor - într-o clinică policlinică pentru copii sau într-o clinică privată pentru copii. În primul și al doilea caz, părinții au tot dreptul de a chema o asistentă medicală pentru a se vaccina la domiciliu.

Adesea, înainte de vaccinare, un medic poate prescrie un test de sânge unui pacient, se poate consulta cu alți specialiști medicali (de exemplu un neurolog), în unele cazuri poate fi necesară și o examinare complexă. Toate acestea se fac pentru a evita posibilele consecințe negative după vaccinare, precum și pentru a cunoaște nivelul de pregătire a organismului de a rezista infecției.

Un plan de vaccinare preventivă pentru copii poate fi obținut de la un vizitator de sănătate, precum și de la orice pediatru care lucrează într-o unitate medicală publică sau privată.

În cazul în care pentru a obține vaccinul de la varicela?

Vaccinarea împotriva varicelei poate fi făcută deja cu vârsta de un an, inclusiv adulții (fără limită de vârstă). De unde pot obține un vaccin împotriva varicelei? În clinica de la locul de reședință sau de muncă, dacă în această instituție există un vaccin pentru varicela. De asemenea, puteți contacta centre speciale de vaccinare sau clinici private.

Puteți alege între două tipuri de vaccinuri: Okavax sau Varilrix, produse în Japonia (de asemenea în Franța) și în Belgia. Ambele seruri sunt la fel de eficiente. Diferența se face doar în dozare și în tehnica de vaccinare.

Vaccinările împotriva varicelei trebuie evitate:

 • în timpul sarcinii;
 • în timpul bolilor infecțioase sau inflamatorii acute (sau exacerbarea cronică);
 • cu leucocitopenie;
 • când organismul este hipersensibil la vaccinare.

Vaccinarea se efectuează la o lună după recuperarea de la infecții și inflamații în organism.

Copiii cu vârsta sub 13 ani au o singură doză de zer de la varicela. Adulților și copiilor după 13 ani, de regulă, se administrează două doze de medicament. Numai în acest caz va avea o imunitate suficientă și puternică, care, potrivit statisticilor, poate dura aproximativ 30 de ani.

După vaccinare, se pot observa următoarele:

 • temperatură ridicată;
 • erupții pe piele (ca varicela);
 • mâncărime a pielii;
 • sentiment de slăbiciune și slăbiciune;
 • lărgirea ganglionilor limfatici.

Toate aceste semne trec independent, cu toate acestea, este mai bine să le arătați medicului în acest moment medicului, pentru a evita consecințele negative.

Unde este vaccinat Okavax?

Vaccinarea Okavax este foarte popular în multe țări, deoarece este primul vaccin oficial pentru varicela. Acest vaccin este sigur și relativ bine tolerat de către copii.

Serul Okavaks utilizat pentru prevenirea varicelei de la un an de vârstă. De asemenea, puteți vacca pacienți care nu au avut varicelă și care nu au fost vaccinați anterior, dar care au fost în contact strâns cu varicela afectată.

De regulă, o doză de medicament este administrată o dată, sub formă de injecție subcutanată.

În cazuri urgente, este posibil să se introducă urgent ser în primele trei zile după contactul cu pacientul.

În timpul sarcinii, vaccinarea Okavaks nu se poate face.

Vaccinul este folosit cu precauție extremă:

 • - cu boli cronice ale inimii, vaselor de sânge, rinichilor și ficatului;
 • - cu boli de sânge;
 • - cu o tendință la alergii;
 • - cu tendința de convulsii;
 • - cu imunodeficiență.

Vaccinul Okavax trebuie să fie disponibil în centrele de imunologie și vaccinare, precum și în policlinica pentru copii și în centrele de copii private.

Unde este vaccinat hepatita?

În prezent, se utilizează vaccinuri împotriva hepatitei A și B. Nu există ser pentru prevenirea hepatitei C, deoarece este suficient să se evite contactul cu o persoană bolnavă.

Vaccinarea împotriva hepatitei constă în principala imunogenică proteină virală HBs Ag. Perioada de valabilitate a întregului ciclu de vaccinare este de obicei de la 10 ani până la imunitatea pe toată durata vieții.

În cele mai multe cazuri, vaccinurile moderne împotriva hepatitei nu diferă în ceea ce privește efectele secundare și complicațiile negative. Ocazional, puteți observa febră mare, manifestări alergice, durere la locul injectării.

Vaccinarea împotriva hepatitei este inclusă în lista vaccinărilor obligatorii pentru copii:

 • prima inoculare se face în primele 12 ore de viață ale copilului;
 • a doua inoculare - când copilul se întoarce o lună;
 • a treia - în șase luni.

Dacă dintr-un anumit motiv copilul nu a fost vaccinat, atunci acesta a fost efectuat de la vârsta de 13 ani.

La adulți, vaccinările se fac la persoanele cu risc de hepatită. Acestea sunt:

 • personalul medical;
 • viitori lucrători în domeniul sănătății (studenți);
 • angajați ai laboratoarelor medicale;
 • rude ale unui pacient cu hepatită;
 • pacienții care suferă hemodializă;
 • dependenți de droguri;
 • pacienții cu alte infecții virale care afectează ficatul.

Vaccinarea împotriva hepatitei se efectuează în unitățile ambulatorii și spitalicești de subordonare privată sau de stat.

Unde este vaccinarea împotriva rabiei?

Vaccinarea împotriva rabiei este efectuată de persoane care au fost mușcate de animale suspecte, precum și de cei care, din cauza unor activități profesionale sau de altă natură, adesea contactează diverși reprezentanți ai animalelor sălbatice și domestice.

Unde este vaccinarea împotriva rabiei? Puteți aplica la centrele speciale de vaccinare la instituțiile medicale plătite sau la cea mai apropiată policlinică din locul de reședință. Apropo, vaccinarea împotriva rabiei nu include notorii "40 jaburi în stomac". Vaccinarea se efectuează cu un concentrat de COCAV seric purificat. Un astfel de vaccin este administrat sub forma a cinci injecții (în unele cazuri, trei).

Vaccinul poate fi administrat practic fără restricții, adică în timpul sarcinii, cu boli infecțioase și oncologie.

Dintre reacțiile adverse se poate distinge cu excepția faptului că reacția alergică sub formă de erupții pe piele și roșeață, care este de obicei eliminată prin utilizarea antihistaminelor.

De unde să obțineți vaccinul împotriva encefalitei?

Pentru altoirea encefalită, aceste seruri pot fi utilizate:

 • vaccinul cultură encefalitică purificată, concentrat uscat inactivat (Rusia);
 • serul EnceVir (Rusia);
 • ser pentru FSME Immun Inject / Junior (Austria);
 • serul Encepur (pentru adulți sau pentru copii, Germania).

Un vaccin din encefalită poate fi efectuat de la 12 luni și de-a lungul vieții, dacă este necesar. De regulă, vaccinarea este obligatorie pentru cei care locuiesc în zonă, care este considerată o zonă de risc pentru incidența encefalitei cauzate de căpușe.

Vaccinul se administrează numai unei persoane sănătoase din punct de vedere clinic, fără semne de boli inflamatorii sau infecțioase.

De unde să obțineți vaccinul împotriva encefalitei? O astfel de vaccinare se face numai în instituțiile medicale care dețin o autorizație pentru efectuarea vaccinării anti-encefalitice. Prin urmare, atunci când se aplică la o anumită instituție medicală, este necesar să se clarifice disponibilitatea unei astfel de licențe. Stocarea neautorizată necorespunzătoare a unui vaccin antianalitic poate duce la inutilitate sau chiar la riscul de vaccinare.

Dacă urmează să plecați pentru un teritoriu nefavorabil pentru encefalită, atunci vaccinul trebuie făcut aproximativ cu 1-2 luni înainte de călătorie, deoarece vaccinul este introdus în 2-3 etape. După o vaccinare standard în trei etape, imunitatea se formează aproximativ 3 ani. Mai mult, dacă este necesar, este necesar să se re-inoculeze.

Printre efectele secundare ale vaccinării împotriva encefalitei pot fi identificate:

 • reacții locale (comprimare, înroșire, durere la locul injectării);
 • o reacție alergică;
 • temperatură ridicată;
 • tulburări de somn și apetit;
 • lărgirea ganglionilor limfatici.

De unde să obțineți vaccinul împotriva rubeolei?

Vaccinul rubeolic poate fi administrat de cinci tipuri de vaccinuri:

 • Inul indian;
 • producția de Croația;
 • producția de Franța "Rudivax";
 • preparate complexe (rujeola, rubeola și parotita) Prioritate și MMRII.

Vaccinarea se efectuează la copii de două ori: la vârsta de un an și la 7 ani.

De obicei, aceste vaccinuri nu produc reacții adverse. În cazuri rare, există o creștere a indicatorilor de temperatură, o creștere a ganglionilor limfatici, erupții cutanate (1-2 săptămâni după vaccinare).

Se recomandă ca fetele să fie vaccinate din nou la vârsta de 12-13 ani, deoarece imunitatea împotriva rubeolei este deosebit de importantă. Boala rubeolei în perioada de purtare a unui copil poate duce la întreruperea spontană a sarcinii.

Vaccinarea împotriva rubeolei nu se efectuează:

 • cu sindrom imunodeficienței, în prezența bolilor maligne;
 • când organismul este hipersensibil la aminoglicozide (cum ar fi kanamicină sau monomicină).

În cazurile în care copilul a fost tratat cu imunoglobuline sau plasmă de sânge, vaccinarea trebuie efectuată cel mai devreme cu 2-3 luni mai târziu.

Un vaccin pentru rubeolă se poate face în aproape orice instituție ambulatorie, într-o clinică privată sau publică.

De unde să obțineți vaccinul Prioryx?

Vaccinul belgian Prioryx protejează în viitor împotriva oreionului, a rubeolei și a rujeolei în același timp. Medicamentul poate fi utilizat de la o vârstă de un an ca o vaccinare de rutină sau de urgență timp de trei zile după ce a comunicat cu o persoană bolnavă.

Inocularea Prioriks nu trebuie utilizată cu alergii la neomicină și albusul de ou, cu deficiență imună, sarcină și temperatură ridicată a corpului.

Prioritatea este eficientă în 98% din cazurile de probabilitate a bolii. În acest caz, gradul de dezvoltare a evenimentelor adverse nu este atât de mare: uneori există roșeață în zona de injectare, precum și dureri și umflături. În mod semnificativ mai puțin poate fi detectată umflarea glandelor salivare, precum și simptomele bolilor infecțioase: nasul curbat, tusea, sputa etc.

Puteți face un vaccin Prioryx la cel mai apropiat centru medical, la un imunolog în policlinică sau puteți invita un specialist dintr-o clinică privată la domiciliu.

Unde este BCG vaccinat?

Vaccinarea cu BCG este prevenirea tuberculozei la copii, inclusiv meningita tuberculoasă, tuberculoza oaselor și tuberculoza pulmonară.

Prima inoculare se face în spital, în a patra zi de viață a bebelușului. A doua vaccinare se efectuează la vârsta de 7 sau 14 ani.

După injectarea serului se formează o ușoară compactare, predispusă la supurație. Procesul de vindecare poate dura câteva luni. După vindecare, rămâne o cicatrice mică.

În anii următori, pentru a testa imunitatea sistemului imunitar al copilului, sunt efectuate teste de tuberculină (Mantoux), care indică gradul de protecție a copilului împotriva tuberculozei.

Vaccinul BCG poate fi realizat într-un centru policlinic pentru copii sau într-un centru privat de vaccinare pentru copii. Vaccinarea nu este recomandată:

 • la o formă acută de infecții, la o boală hemolitică etc .;
 • copii prematuri slăbiți;
 • cu stări de imunodeficiență, oncologie;
 • când sunt tratați cu corticosteroizi și imunosupresoare;
 • cu tuberculoză;
 • cu o reacție severă la prima injecție de BCG.

De unde să obțineți vaccinul DTP?

Vaccinul DTP este o profilaxie combinată a bolilor, cum ar fi tusea convulsivă, difteria și tetanosul. În străinătate, un vaccin similar se numește Infanriks.

Vaccinarea se efectuează conform programului stabilit și include 4 injecții:

 • I - 2-3 luni;
 • II și III cu un interval de 30-50 de zile;
 • IV - 1 an după a treia injecție.

Vaccinarea DTP este cel mai adesea dificil de luat de corpul unui copil. De regulă, reacțiile adverse apar în trei zile după introducere și reprezintă următoarele simptome:

 • temperatură ridicată;
 • durere, umflare și hiperemie în zona de injectare;
 • pierderea apetitului, apatie, fenomene dispeptice;
 • strigătul patologic al copilului (un fel de scârțâit, care poate dura 3 ore și mai mult);
 • convulsii;
 • alergie.

Vaccinul DTP poate fi realizat într-o clinică pediatrică sau într-o clinică pediatrică privată cu acest vaccin. Vaccinarea nu este recomandată copiilor cu boli ale sistemului nervos, cu boli inflamatorii și infecțioase în perioada acută, cu sindrom convulsiv și stări de imunodeficiență.

De unde să te vaccinezi cu Pentaxim?

Grefarea Pentaxim - o administrare combinată a medicamentului, care oferă o protecție imună completă împotriva tusei convulsive, difterie, tetanos, poliomielita si Haemophilus influenzae tip B (meningita, pneumonie, septicemie, etc.). Pentaxima este mai ușor tolerată de corpul uman decât, de exemplu, DTP și are mai puține efecte secundare mult mai reduse.

Printre efectele secundare asupra medicamentului, reacțiile locale predomină în principal sub forma de supărare, roșeață și durere în zona injecției.

Pentaxim nu este vaccinat:

 • cu probabilitatea unei reacții alergice;
 • la temperaturi ridicate, stadiul acut de boli inflamatorii și infecțioase.

Vaccinul se administrează numai copiilor sănătoși, care trebuie confirmați prin teste de sânge și urină imediat înainte de data administrării vaccinului. Trebuie să existe și o evaluare pozitivă a stării sistemului nervos al copilului obținută de la un neurolog.

Este posibil să se vaccineze Pentaxim în orice centru imunologic sau într-o policlinică din camera de imunizare, în prezența acestui vaccin (acest punct trebuie clarificat în prealabil).

De unde să obțineți vaccinul Infanrix?

Inocularea Infanriks este un analog importat al DTP cunoscut. Aceasta este o inoculare pentru a preveni dezvoltarea tusei convulsive, a tetanosului și a difteriei.

Infanrix se utilizează de obicei în imunizarea primară din copilărie: programul de vaccinare include 4 injecții ale medicamentului (la 3 luni, la 4,5 luni, la jumătate de an și la 1,5 ani).

Infanrix este purtat de copii mult mai ușor decât DTP, dar pot apărea și unele reacții adverse:

 • o afecțiune a febrei;
 • plânsul prelungit al copilului;
 • tulburări de somn;
 • modificări ale tensiunii arteriale;
 • susceptibilitatea la infecții virale.

Pentru a evita complicațiile, nu se recomandă vaccinarea la o temperatură ridicată a corpului, cu coagulopatie și trombocitopenie.

Poți fi vaccinat în centre private și clinici pentru copii, în departamentele de imunologie ale spitalelor pentru copii sau într-o policlinică pentru copii (în funcție de disponibilitatea unui vaccin).

De unde să obțineți vaccinul difteric?

Vaccinarea împotriva difteriei poate fi efectuată prin mai multe tipuri de vaccinuri:

 • DTP combinat;
 • Pentaksym;
 • Infanriks.

Vaccinarea preventivă în copilărie prevede introducerea serului DTP, despre care am vorbit mai sus.

Și unde să obținem vaccinul de la difterie la adulți? O astfel de vaccinare se poate face în statul policlinic pentru adulți, în camera de imunizare, precum și în multe clinici plătite care oferă servicii de vaccinare a populației.

Un vaccin de la difterie la un adult este efectuat o dată cu utilizarea serului ADS-M la fiecare 10 ani.

La vârsta adultă, răspunsul la injectarea serică poate fi după cum urmează:

 • stare de rău, febră;
 • Erupție, umflare și durere în zona de injectare.

De regulă, aceste reacții adverse dispar pe cont propriu timp de câteva zile.

Dacă pacientul vaccinat are boli cronice ale ficatului, rinichilor, sistemului respirator etc. Vaccinarea se face sub supravegherea unui medic.

De unde să obțineți o vaccinare împotriva tetanosului?

Vaccinarea împotriva tetanosului este inclusă în vaccinul complex DTP, care se desfășoară în copilărie și protejează imediat de trei boli: pertussis, tetanos și difterie.

Pacienții adulți, dacă sunt vaccinați împotriva tetanosului, în majoritatea cazurilor sunt vaccinări de urgență asociate cu orice traumă suspectă care ar putea duce la boală. Vaccinarea cu tetanos la vârsta adultă este administrarea de toxoid tetanic sau vaccin ADS-M, care constă dintr-o combinație de anatoxină împotriva tetanosului și a difteriei.

De unde să obțineți o vaccinare împotriva tetanosului? Cel mai adesea, vaccinările de urgență sunt trimise la camera de urgență sau la departamentul de traume al clinicilor și spitalelor. Vaccinările programate în copilarie se pot face la un centru policlinic sau vaccinare și imunizare.

Trebuie remarcat faptul că vaccinarea nu trebuie efectuată:

 • în timpul sarcinii;
 • în perioada acută de boli inflamatorii și infecțioase;
 • cu tendința de a alerga la medicamentul administrat.

Imediat după vaccinare, pentru a evita complicațiile, se recomandă să mâncați alimente ușor asimilate fără o cantitate abundentă de grăsimi și mirodenii și, de asemenea, să vă abțineți de la consumul de alcool.

Unde să luați o lovitură de gripă?

Se recomandă să se facă un vaccin împotriva gripei, oameni absolut sănătoși (care nu suferă de răceli, boli infecțioase și inflamatorii) la vârsta de șase luni până la 60 de ani. Cel mai bun moment pentru o astfel de vaccinare este perioada de toamnă între octombrie și noiembrie, deoarece vârful epidemiilor de gripă cade în timpul iernii-primăvara.

Cine este cel mai important pentru a fi vaccinat împotriva gripei?

 • Femeile care intenționează să rămână gravide în perioada iarnă-primăvară.
 • Copii cu vârsta cuprinsă între șase luni și doi ani.
 • Adulți cu un sistem imunitar slab, cu boli cronice ale sistemului cardiovascular, organe respiratorii, diabet zaharat.
 • Lucrătorilor medicali.

Vaccinarea împotriva gripei nu este recomandată:

 • în timpul sarcinii;
 • dacă există o alergie la produsele proteice;
 • dacă există o alergie la vaccinare.

Unde să luați o lovitură de gripă? Vaccinul se poate face într-o clinică raională sau oraș sau într-o clinică plătită. În plus, adesea în timpul sezonului de epidemii de gripă se deschid centre de vaccinare în școli și grădinițe, unde puteți să vă duceți copilul.

Vaccinarea împotriva gripei nu este specifică și este de dorit să o conduceți anual.

De unde să obțineți un vaccin împotriva poliomielitei?

Vaccinarea împotriva poliomielitei este considerată obligatorie atunci când copilul este luat în grădiniță. Vaccinul se administrează în conformitate cu următoarea schemă: la 3 luni, la 4, la 5, la 18 luni, apoi la 2 ani și la 6 ani. Este posibil să se introducă două variante de vaccinuri:

 • serul Salk (injectabil);
 • serul Sabin (oral).

Dacă este necesar, adulții pot, de asemenea, să se inoculeze. Acest lucru se întâmplă în cazurile în care pacienții nu au fost vaccinați în copilărie și au vizitat zone în care există riscul de infectare cu poliomielită.

Un vaccin împotriva poliomielitei se poate face în policlinica copiilor, în camera de imunizare la o policlinică la locul de reședință, într-o clinică imunologică plătită.

Vaccinarea nu este recomandată persoanelor cu afecțiuni imune, cu tendința de a alerga la neomicină și streptomicină.

Efectele secundare de la vaccinare sunt minore sau absente cu totul.

De unde să obțineți o vaccinare împotriva tifosului?

Există două variante de vaccinuri pentru febra tifoidă:

 • ser de injectare inactivat;
 • atenuat ser oral.

Primul tip de vaccin este administrat de la vârsta de 2 ani, nu mai târziu de 2 săptămâni înainte de a călători în zona de risc pentru incidența tifoidului. Dacă astfel de călătorii au un caracter permanent sau o persoană locuiește într-o zonă periculoasă, atunci vaccinările trebuie efectuate o dată la 2 ani.

Al doilea tip de vaccin (oral) poate fi utilizat de la vârsta de șase ani. Cursul de vaccinare include patru injecții cu un interval de două zile. Vaccinarea repetată se efectuează la fiecare 5 ani, dacă este necesar.

Introducerea vaccinului poate fi însoțită de:

 • febră;
 • tulburări dispeptice;
 • erupții cutanate;
 • o reacție alergică.

Vaccinarea nu trebuie efectuată:

 • copii până la 2 ani;
 • persoanele cu stări de imunodeficiență;
 • persoanele cu patologie oncologică;
 • Persoanele care suferă de tratament cu chimioterapie, hormoni steroizi sau sunt expuși la raze X.

De unde să obțineți o vaccinare împotriva tifosului? O astfel de vaccinare se poate face în sala de imunizare la policlinici, la clinici private, precum și în centrele de vaccinare și imunologie.

De unde să obțineți vaccinul pentru herpes?

Vaccinarea împotriva herpesului se efectuează cu ajutorul vaccinului Vitagerpawak - vaccin uscat inactivat în cultura herpetică. Acest vaccin vă permite să preveniți exacerbările herpesului de tip 1 și 2.

Este recomandat vaccinarea împotriva herpesului:

 • pacienții cu formă cronică de infecție herpetică cu exacerbări ale bolii de mai mult de trei ori pe an;
 • persoanele în vârstă cu imunitate slăbită;
 • pacienții cu stadii de imunodeficiență I și II.

Există o serie de contraindicații pentru vaccinare:

 • herpes în faza activă;
 • perioada acută de infecții și boli inflamatorii;
 • oncologie;
 • sarcinii;
 • tendința de alergie la gentamicină și alte aminoglicozide;
 • faza activă a infecției cu HIV.

O vaccinare împotriva herpesului poate fi efectuată în instituții medicale (într-un spital, dispensar, policlinică) exclusiv sub supravegherea unui medic. Schema standard de vaccinare include 5 administrări cu un interval de 1 săptămână între fiecare.

În unele cazuri, după introducerea vaccinului, poate exista o slăbiciune, o creștere a temperaturii. Aceste simptome trec fără un tratament special.

Unde este vaccinul din papilom?

Vaccinul împotriva papilomului este recomandat în multe cazuri fetelor cu vârsta cuprinsă între 11 și 12 ani. Vaccinarea se efectuează în trei etape: între prima și a doua vaccinare trebuie să fie 2 luni, iar între a doua și a treia - 6 luni. Este esențial ca primul vaccin să fie efectuat înainte ca fetița să înceapă să trăiască sexual.

Dacă o femeie nu a fost vaccinată, dar a avut deja contacte sexuale, înainte de introducerea vaccinului, ea trebuie supusă unui test pentru prezența virusului papilloma. Dacă virusul nu este găsit, atunci vaccinul se poate face. Vaccinul Gardasil poate fi utilizat, de asemenea, dacă virusul sa stabilit deja în organism.

Sunt cunoscute două variante de vaccinuri împotriva papilomului:

 • serul Gardasil;
 • serul Cervarix.

Vaccinările nu au o tendință de alergii și în perioada de infecții acute și inflamații, precum și în timpul sarcinii.

Ce efecte secundare pot provoca un vaccin împotriva papilomului:

 • febră;
 • complicații ale SNC;
 • infertilitate.

Ca regulă generală, care urmează să fie vaccinate împotriva papilomavirus poate fi in clinica din locul de reședință (în cazul în care vaccinul este disponibil) sau la un centru de vaccinare, care sunt disponibile în aproape fiecare oraș mare.

Unde să vaccinați un adult?

Adulții sunt susceptibili la diverse boli, nu mai puțin la copii. Prin urmare, pacienții adulți sunt adesea întrebați despre anumite vaccinări. Ce vaccinuri sunt utilizate cel mai adesea pentru vaccinarea adulților:

 • vaccinarea împotriva gripei - înainte de sezonul epidemiilor de gripă;
 • Inocularea împotriva hepatitei B - se efectuează în trei etape;
 • Inocularea din hepatita A - 2 injecții sunt administrate la intervale de șase luni;
 • Inocularea împotriva tetanosului și a difteriei - de obicei, efectuată după traume sau alte leziuni tisulare;
 • Inocularea împotriva rubeolei - este efectuată înainte de sarcina planificată;
 • vaccinarea împotriva poliomielitei - se face înainte de a călători în regiunile care sunt periculoase pentru incidența poliomielitei;
 • Inocularea din cauza meningococului - este efectuată înainte de călătoria în țările din Africa Centrală și America de Sud;
 • inocularea de pneumococi - cu slăbiciunea imună a corpului.

Desigur, mulți înțeleg că este mult mai sigur să se vaccineze împotriva bolii decât să o aibă. De aceea, centrele de imunologie, unitățile imunologice staționare și camerele de imunizare din policlinici, în majoritatea cazurilor, au cele mai populare vaccinuri și seruri din diverse boli. Înainte de a vă înregistra pentru o întâlnire, specificați disponibilitatea vaccinului necesar, precum și condițiile de vaccinare, în instituția medicală aleasă. În unele cazuri, înainte de vaccinare este necesară furnizarea de teste de laborator și consultarea specialiștilor specializați.

Unde să vaccinați copiii?

Primele vaccinări pentru copii sunt efectuate în spitalul de maternitate - o vaccinare împotriva hepatitei B și împotriva tuberculozei (BCG).

În plus, puteți primi vaccinuri, puteți lua legătura cu policlinica copiilor sau sunteți de acord cu o asistentă medicală care va veni la dumneavoastră și va efectua o vaccinare de rutină.

Atunci când bebelușul este mai în vârstă, vaccinările pot fi date în grădiniță și la școală, în biroul lucrătorului medical.

În cazul în care părinții, indiferent de motiv nu doresc să se aplice sistemul medical de stat, este posibil să se efectueze orice vaccinare (ambele planificate și de urgență) în clinici private particulare: centre de copii, imunologice, clinici pentru imunizare, centre de sănătate a copilului și așa mai departe.

Înainte de a merge cu copilul la următoarea inoculare, se măsoară temperatura lui (normal - 36,6, iar la copiii sub un an - 37,2), precum și vizita la pediatru, care în cele din urmă a da „bun“ pentru vaccinare.

Unii experți recomandă predarea copilului înainte de vaccinarea medicamentelor antialergice. Cu toate acestea, depinde de dvs. Să decideți dacă doriți să faceți acest lucru sau nu.

Unde să vaccinați un câine?

Vaccinarea poate fi făcută independent de câine, prin achiziționarea unui vaccin de la o farmacie veterinară sau de la crescătorii de câini. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de documentația care confirmă vaccinarea câinelui, atunci în acest caz vaccinarea trebuie efectuată în clinici veterinare sau în stații veterinare care dețin autorizațiile necesare pentru vaccinare. Documentele privind vaccinările pe viitor pot fi utile pentru dvs. Atunci când vizitați expoziții sau călătoriți cu un câine.

Înainte de vaccinare, rețineți următoarele reguli:

 • Nu vaccinați un câine care are viermi (mai întâi trebuie să scăpați de ei);
 • Taica este altoită până la tricotat;
 • majoritatea vaccinărilor pentru câini trebuie repetate anual;
 • Inoculările se efectuează numai de animale sănătoase. O excepție este o boală de ciumă: în acest caz se administrează intravenos o vaccinare de urgență.

Dar este prudent să se vaccineze sub supravegherea unui medic veterinar. În plus, multe clinici nu exclud posibilitatea trimiterii specialistului în casă. Medicul va examina animalul, va da recomandările necesare, va vaccina și va observa câinele după injectare.

Unde se vaccinează pentru o taxă?

De regulă, vaccinările gratuite se pot face numai în instituțiile medicale publice și apoi numai cu utilizarea vaccinurilor planificate (obligatorii) de producție internă. Vaccinarea plătită cu vaccinul importat se efectuează în sălile obișnuite de vaccinare ale policlinicii pentru copii și în policlinica privată pentru copii, unde vi se va oferi o gamă de mai multe opțiuni pentru medicamente.

De unde să te vaccinezi, gratuit sau gratuit, depinde de tine. Cel mai adesea, alegerea se datorează circumstanțelor. De exemplu, un vaccin gratuit în policlinica de stat ar trebui să fie așteptat și copilul trebuie înregistrat într-o grădiniță, astfel încât părinții sunt obligați să plătească o vaccinare plătită.

Unele mame și tații aleg în mod intenționat o vaccinare plătită. Într-adevăr, în majoritatea cazurilor serurile plătite importate sunt transportate mai ușor de către copii, au un număr minim de evenimente adverse și, mai rar, cauzează complicații.

Apropo, vaccinurile plătite uneori pot fi acordate gratuit: acest lucru se aplică copiilor care au deja probleme de sănătate în copilărie. În clinici există programe speciale de asistență socială pentru acești copii, inclusiv furnizarea gratuită de vaccinuri importate.

În ceea ce privește vaccinările de urgență sau neprogramate pentru adulți, aceștia sunt de obicei plătiți, indiferent de locul de punere în aplicare a acestora.

În cazul în care pentru a obține vaccinate la Kiev?

La Kiev, ca și în orice alt oraș al Ucrainei, vaccinările se pot face în instituții medicale publice sau în clinici și centre medicale plătite. Vaccinările de rutină se efectuează, de obicei, la cele mai apropiate policlinici pentru copii la locul de reședință. În ceea ce privește alte clinici, vă puteți referi, de exemplu, la următoarele:

 • clinica Medikom - st. Henri Barbusse 37/1 sau Eroii din Stalingrad 6D;
 • clinica Hippocrates - bulevard I. Lepse 4;
 • clinica Oberig - st. Zoologic 3, clădirea B;
 • clinica Familie sanatoasa - st. Coloana 3/5;
 • centrul medical și de diagnostic al bulevardului Ditin - Alisher Navoi 3.

În clinicile private se pot face vaccinuri de rutină sau de urgență. Este recomandabil să aveți un card de vaccinare și un card de ambulatoriu al copilului.

De unde să fii vaccinat la Moscova?

În clinicile private, puteți să vă vaccinați atât la centru, cât și la domiciliu. Adresele celor mai populare clinici de vaccinare din Moscova:

 • centrul medical pentru copii Medicină mobilă - bulevardul Michurinsky 25, clădirea 2;
 • Centrul Medical Prima Medica - SWAD, ul. Academician Chelomey, 10 B;
 • Centrul de vaccinare inpromed - Molodezhnaya, ul. Elninskaya 20, clădirea 2;
 • Centrul de Prevenire a Vaccinelor Diavaks - ul. Soljenitsyn 27 și st. Khovanskaya 6;
 • Institutul de. Gabrichevskogo - st. Amiralul Makarov 10.

Unde să te vaccinezi în St. Petersburg?

Vaccinarea profilactică pentru copii și adulți se efectuează în următoarele centre medicale din Sankt Petersburg:

 • Centrul pentru Protecția Sănătății Blagoed - ave. Bogatyrsky 59, clădirea 3, lit. A;
 • Centrul European de profilaxie a vaccinurilor - nab. Fontanka 132, lit. 3;
 • sala de inoculare a Institutului de Gripa - profesorul Popov 15;
 • Centrul Internațional de Prevenire Medicală - str. Parkhomenko 29;
 • Centrul de Prevenire a Vaccinurilor Almed - Kolomyazhsky Ave. 15/1.

Trebuie remarcat faptul că domeniul prevenirii bolilor din țara noastră se dezvoltă rapid. Prin urmare, întrebarea: "Unde să fii vaccinat?" De la această boală sau nu nu este o problemă acum. Există numeroase clinici și centre în care se administrează vaccinuri adulților și copiilor. Principalul lucru este să o faceți în timp util.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.